elin adamıyla tokalaşmak.

kayınpederim, eşimin dedesi, hariç hiçbir erkeğin ne elini sıkarım, ne elini öperim...
babam kardeşim amcam dayım okadar...
bana göre uygun olan budur...herkes fikrinde özgür..

Yahu bunlar ani gelişen şeyler
Düşünülüp planlanip yapilan şeyler değil ki
Babaniz yersiz abartmis.
Bazi haninlar tokalasmak istemez mümkün bazıları bir sıkıntı gormez o da mümkün. Ancak bunun böyle buyutulmesi yersiz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ben de yalnızca tokalaşacaktım,niyetim oydu.ama adam yaklaşınca tabi yanak yanaga vermiş oldum istemeden.bir an o refkeksle öptüm yani

Bence bu gereksiz olmuş. Kaç yaşında olursa olsun sonuçta ilk kez gördüğünüz bi insan. Bence tokalaşmak yeterdi.

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

Amacım tartışmak değil , niye medeniyetin gereği.Ben erkeklerle tokalaşmıyorum medeniyetsiz mi oluyorum şimdi.
Kim çıkarmış bu tokalaşmayı çok merak ediyorum .

batıdan gelen bir davranış /selamlaşma türü,
eski çağlarda silahsızlık göstergesiymiş (dostum-barış için geldin -benden zarar gelmez)
zamanla maç müsabakalarından tutun sosyal yaşamdaki bütün karşılaşmalarda uygulana gelmiş.önceden kadınlar sosyal hayatta, iş hayatında pek varlık göstermediği için erkekler arası uygulanagelmiş ama kadınların eşitlik arayışlarının bir tezahürü de burada ortaya çıkmış ve tokalaşmak denklik göstergesi olmaya başlamış.birine elini uzatmak onun varlığını tanımak,dengin görmek anlamına geliyor.

tokalaşmamak medeniyetsizlik mi değil sonuçta kişi ben enerjiye inanıyorum nikah düşen bir erkeğin enerjisine maruz kaldığımda enerjim düşüyor etki alanım hasar görüyor vs gibi bir açıklama yaptığında onu kimsenin medeniyetsiz göreceğini sanmıyorum olsa olsa tuhaf derler. din kaynaklı sebepler (özellikle ehli kitap olanlar) medeniyetsizlik olarak isimlendiriliyor. sonuçta "inanış" kanunla suç olan bir fiil olmadıkça laiklik karşıdakinin inancının gereklerine saygıyı gerektirir.

Ya ben bu yanaktan öpme olayına kadınlar arasında bile hiç hoşlanmıyorum.
Bi de bazıları şapp diye öpüyor. Akrabalardan var öyle kadınlar..Nasıl kaçsam diye düşündüğüm oluyor.
Iyyy çok fena

Tokalaşma medeniyet mi bilmiyorum da. Benim ailemde tokalaşmamak ayıp.
Bir kaç kez yaşlı başlı adamlara elimi uzattığımda havada kaldı (inanç gereği elbette saygı duyarım da) kendimi sapık gibi hissettim.
Yer yarılsa da dibine girsem dediğim oldu...
Artık erkeklere tanıdığım bildiğim kişilerse, yani uzattığımda elim havada kalmayacaksa uzatıyorum.
Yoksa hiç uzatmıyorum. Uzaktan merhaba, hoşgeldiniz, beş gittiniz yeter...
Uzanan eli de havada bırakmam. Benim hissettiğimi kimse hissetsin istemem.

Babanın sana söylenmesi tuhaf olmuş ama o durumda nasıl kaçacaksın ki..
Çok takılma... daha dikkatli olursun bundan sonra...
Tokalaşacağın zaman mesafe uzak olsun mümkün olduğunca.. :44:

Kızlar yorumlarınızı okuyunca içim rahatladı yaa benim babam da akrabaların elini öpmeyince tepki gösterir kızar ben kendimi yabani gibi hissederdim

El opmekten nefret ederim ya. Kim cikarmis bu adeti cok merak ediyorum. Hadi babanin falan bir nebze belki ama ogretmenin falan rlini opmek ne gereksiz sacma sapan bir uygulama..

Bi kere bi adama tokalasmal icin elimi uzattim oda yuzume bakti yok yok gibi bi tepki oldu. Elim havada kaldi bayada kalabalikti kendimi cok kotu hissetmistim. Sanki saldircam sapiklik yapcam gibi. Bide baya moralim bozulup gunlerce dusunmustum basima hic boyle bisey gelmediginden. Ne olur yani bi tokalassak :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Amacım tartışmak değil , niye medeniyetin gereği.Ben erkeklerle tokalaşmıyorum medeniyetsiz mi oluyorum şimdi.
Kim çıkarmış bu tokalaşmayı çok merak ediyorum .

İş hayatında vs sosyal yaşamda evrensel bir hareket bu. Anlamı da evrensel. Selamlaşmak gibi. Birinin bunu sapıklık gibi algılaması geri kalmışlık, görgüsüzlük. Tarihçesini bir arkadaşımız açıklamış, ben tarihçesini bilmiyorum. Hiç tokalaşmadan selamlaşan değil ama bir eli havada bırakan kişi medeniyetsizdir benim gözümde. Nezaketsizlik ayrıca.

Herkese elini uzatmak "ve insanlara dokunmak "" himmnm siz boyle devam edin

Farkli goruslerde olan insanlara yabani diyemezsiniz

Sonra

Lafa bakarim lafmi diye soyleyene bakarim adammi diye.... derler insana

Sizin sahsiniza bir ithamda bulunmadim. Konuya yorum yapin gecin. Herkes fikrini beyan ediyor. Canim nasil isterse oyle devam ederim. Okudugun gibi karsimdaki insanin tokalasmamasini anlayisla karsilayabilirim de hosgeldiniz diyen biriyle goz temasi kurmamak yabanilik bizim oralarda. Ayrica yetisme tarzi ben de misafiri opmesem babam kizardi.

Valla ben kadınsa ilk kez bile görsem öpüyorum genelde, alışkanlık.
Erkeklerle tokalaşırım, yeterli.
Zaten tokalaşmayacak adam kendini belli ediyor , uzak durarak vs.
Ben de saygı duyarım..
Sizin konunuza gelince; olan olmuş artık, adam da yaşça büyükmüş kızı gibi görüp sevgi pıtırcığı oluvermiştir bir anda.

Neye göre kime göre medeniyet saatlerce tartışılar de neyse , herkesin kendi fikri nasılsa.

Tokalaşmayı bende fazla sevmem. Tabi elini uzattığında asla havada bırakmam o nezaketsizliğe girer ama asla elini ilk uzatan ben olmam.
Tokalaşmanın benim hoşuma gitmeyen yanı karşımdakinin eli temiz mi , pis mi , yıkamış mı , yıkamamış mı bu benim içimi kaldırıyor :26:

Tokalaşmak gayer medenice bir hareket. Insanlar tanıştıklarında, karşılaştıklarında, vedalaşırken tokalaşır. Ama yeni tanıştığım biri kadın ya da erkek fark etmez öpmek isterse ben de rahatsız olurum. Cinsiyetle alakası yok yani. Babanız adama gıcık olduysa öpüşmenize tepki vermiştir. Ama tokalaşmanıza da aynı tepkiyi veriyorsa babanız tuhaf demektir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

tokalaşmak selamlaşmaktır bence ..
öpüşmek ama ters ..

Baban hakli
Bana da ters. Tiksinirim hem de.

bende benzer bir şey yaşadım dün:26:
hemen bu konu aklıma geldi..
sitede oturan karıkoca var 65 yaşlarında..uzun süredir görmüyorum..karşılaştık elini uzattı teyze öptüm..sonra amcada uzattı öptüm ama kendine çekti..ozaman geri çeksem çok garip olacaktı...şap şup öptü amca..:26:
konu sahibi arkadaşta hiç kabahat yok..tamamen adamın ayıbı..birde önceden evladını karşına alıp konuşursun..tokalaşma öüpşme diye..vahiy gelecek hali yok kıza..sonradan kızmakta ne oluyır

Valla ben olsam midem almazdı elimi uzatmaya. Öpmek zaten ığrenç. O anda boşta bulunmuş olabilir.

Valla ben olsam midem almazdı elimi uzatmaya. Öpmek zaten ığrenç. O anda boşta bulunmuş olabilir.

evet bayram var işte bir ozaman görüşürüz muhtemelen..inşallah evde falan olmazlarsonra işkence bitiyoama bazı adamlar bilinçli yapıyo..gerçekten geri çekilmek mümkün değildi..:2:

Babanla konuşabilirsin baba yaptığım yanlış ama gayri ihtiyari oldu bundan sonra daha dikkatli olacağım diye. Bence büyütmeyin içinizde ve tabi herkesin aile yapısı farklı olduğu için farklı cevaplar gelecek. Bende aynı şeylere dikkat ederim Ters tabi.

Tokalaşma medenice ama yanaktan ,öpme o olmamış işte
sanırım senin vücut duruşun yanlış
bunu ayarlaman gerek
adama çok fazla yanaşmışın
bunu düzeltirsen bir deha sefere olmaz

Bende hoslanmiyorum öyle öpüşmekten.
Tokalasirim fln ama bayramlar da özellikle birinin elini siksam diğerininkini de mecbur sikacaksin .
Ama o adamdan hoslanmiyorsam vay halime

Bayanlar adam opmus derken yanak yanaga vermis, tokalasmakta olan bisey yani
Gelip yanagindan sapur supur opmemis

Kendi fikrime gelirsem bunun neresi sorun edilmis anlamadim, bence bu da bi görgü kuralidir nasil selam verenin selamini almaliysak ayni sekilde karsimizdaki elini uzatmissa bizimde tokalasmamiz lazim
Bi küçük tokalasmaya bukadar anlamlar yuklemeye, adama sapık muamelesi yapmaya gerek yok bence ( konu sahibi sana demiyorum buarada adama sapik muamelesi yapıyorsunuz diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…