Aile Planlaması Ella ertesi gun hapi

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Canım almadım,adet söktürücü hap aldım ona başladım bakalım çünkü beta 0.100 çıkmıştı bende daha fazla kendimi kaybetmeden adet söktürücü kullanayim dedim okudukça insan iyice kafayı yeme noktasına geliyor.
 
Benim gibi bir pinpirikli daha:) betadan guvenilir sey mi var yahu:) kesinlikle degilsin hamile, bekle olcaksin adetini, gecmisler olsun cok.
 
Ertesi gün hapının insan hayatı boyunca 3 ten fazla kullanmaması gerektiğini biliyor musunuz?
 
mrb bende 3 sonra aldım emin olamadım yani,çok afedersnz boşalma olmadan farkettık kaza olduğunu ama işte ya milyonda bir ihtimal olursa diye aldım bebeğim var çünki,ilacı aldığım 2 gun oldu kahverengi lekeler geliyo b soktrme kanmaları diye tahmin ediyorum,teşekkürler.
 
Cok gecmis olsun bosalma olmadan hamile kalinmasi zor bir ihtimal ama alinmasi gerekli tabi boyle bir durumda. Kanama yapmasi olagan bisey zaten yan etki:)
 
Merhaba, yardımınıza ihtiyacım var. 2 ekim 6 ekim arası regl olmuştum. ilişki tarihim 9 ekim. partnerimle geri çekme yöntemi kullanarak ilişki yaşadık. içime boşalma olmadı. zevk suyundan şüphelendiğim için her ihtimale karşılık ilişkiden 2 saat sonra ella hapı kullandım. adetlerim her ay düzenli olur. ancak bu ayın 27'nde olmam gereken adetim 4 gün gecikti. ilacın yan etkilerinde adet gecikmesinin olabileceği yazıyor ama yine de şüpheleniyorum. Umarım hamile değilimdir
 
Benim de adetim gecikmisti bu bir yan etki zaten yuksek derecede hormon icerdn bi ilac oldugundan dolayi duzen tabii ki bozuluyor.. 10 gun gecikme yasarsaniz icinizin rahat etmesi acisindan bi gebelik testi alip yaoabilirsiniz ama 4 gun endiselendxdk kadar dazla degil:)
 
bir gelişme var mı? bende hala yok 8. günüm oldu hala adet olamadım offffffff. bu neyin gecikmesi inşallah hamile değilimdir
 
Günaydın kızlar galiba aynı psikolojideyiz adet olduğumu göresem zil takıp oynıcam o derece bide ben anlatayım,9 ekim günü yasmin doğum kontrol hapına başladım 10 ekim günü ilşki oldu hemen ertesi sabah ellayı içtim 28 günde bir adet olurdum dün olmam gerekiyordu hala gelen giden yok bir yaşında bebeğim var aklım çıkıyo ya hamile kaldıysam diye bu zamana kadar lekelenme falanda olmadı acaba yasmine bu ay başladım ondan mı yoksa elladan mı gecikti anlamadım 3.ihtimali düşünmek bile istemiyorum
 
bende ellayı kullananlardanım. ıkı gundur herhangı bir yan etkisini gormedim. sadece ılacı aldıktan bir 10 saat falan sonra hafıf mıde bulantım ve bas donmem oldu ama kısa surdu. birde midem cok hassastır benım . ilacın cok yan etkısı oldugunu okuyunca ilk once yemek yedım bol su içtim ve ilacı o sekılde kullandım :) sanırım pskolojık olarak ilaca kendimi hazırladım:) hala yan etkısı olur mu dıye korkuyorum ama suana kadar cok rahattım:) eger adet gecıkmelerım falan olursa yada hamıle kalırsam burdan yazarım . ama inş olmas:):)
 
bir gelişme var mı? bende hala yok 8. günüm oldu hala adet olamadım offffffff. bu neyin gecikmesi inşallah hamile değilimdir
8 gun gecikmesi eger olasi bi hamilelik durumu varsa idrarda gebeligin cikmasi icin yeterli bi sure icini rahatlatmak adina yapabilirsin bi test
 
Ella yuksek derecede hormon iceren bi ilac adet geciktirmesi olagan bi durum 8-10 gune kadar cikarsa bence bi trst alip icini rahatlat..
 
Merhaba ilacin yan etkisi yasanmak zorunda degil mesela ben de yasamamistim. O prospektuste gordugumuz yan etkiler bin kadindan sadece birinde yasansa bile yaxilmak zorunda guclu bir ilactir ella gecmis olsun:)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…