Elma sirkesi

Gamzesu571

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2017
4
1
1
36
Hanımlar elma sirkesi yapmaya çalışıyorum ben. Elma kabuklarını ve elmanın ortasındaki tohumları sapı ne varsa 1 lt suyun içine koydum. 1 ç k tuz ve şeker ekledim. Acaba tohumu sapı sirkeye zarar verirmi ??

O degil de benm aldigim butun elmalar mum gibi biseyle kapli. Kanserojen bir maddeyle. Bicagin tersiyle siyirinca cikiyor kontrol edin bence. O yuzden yapamiyorum ben

Hanımlar elma sirkesi yapmaya çalışıyorum ben. Elma kabuklarını ve elmanın ortasındaki tohumları sapı ne varsa 1 lt suyun içine koydum. 1 ç k tuz ve şeker ekledim. Acaba tohumu sapı sirkeye zarar verirmi ??
vermez. aynen devam sadece agızını iyi tülbentle. 2-3 kat yapıp agzına lastikle. cunlku içine meyve sinekleri şişenin içine girerse sirkeni kusarak çöpe atarsın. benim kolay midem bulanmaz ama meyve sinekleri sirkemin içine sızıp üremişti. kurtcuklar dolaşıyordu şişenin içinde.. ve cok üzülerek ve igrenerek attım muhteşem sirkemi :(

vermez. aynen devam sadece agızını iyi tülbentle. 2-3 kat yapıp agzına lastikle. cunlku içine meyve sinekleri şişenin içine girerse sirkeni kusarak çöpe atarsın. benim kolay midem bulanmaz ama meyve sinekleri sirkemin içine sızıp üremişti. kurtcuklar dolaşıyordu şişenin içinde.. ve cok üzülerek ve igrenerek attım muhteşem sirkemi :KK43:
Arada bir açıp kontrol etmem gerekiyor degilmi

Bide organik yaşama baya merak saldım.limon çekirdeğini ve ayva çekirdeğini cimlendirmeye çalışıyorum varmı böyle merakı olanlar.

Arada bir açıp kontrol etmem gerekiyor degilmi
karıştırdın ise bırak öyle kalsın. 40-50 gun sonra üzerinde sirke anası denen beyaz jölemsi birşey olacak.
meyveleri suzup sirke anasını suya geri atacaksın. agzını gene kapat.

Bide organik yaşama baya merak saldım.limon çekirdeğini ve ayva çekirdeğini cimlendirmeye çalışıyorum varmı böyle merakı olanlar.
var. ben.
ama şöyle birşey var. eger cekirdegini aldıgın meyve hibrit tohumdan ise cimlenmez. veya cimlense bile meyve vermez. bu yuzden hibrit olmayan dogal meyve bulman lazım.

birde çimlenme için nereye ektiysen üzerine naylon torba gecir. sera etkisi-nemlendirme denir buna.
filiz verdiktren sonra ilk taç yaprak cıkacak. sonrada gercek 2 yaprak verecek. o dk kadar torbayı her gun yarıom saat aralıklar ile acıp havalandıracaksın. sulama yapacaksın torbayı geri kapatacaksın. sonra gercek yapraklar cıktıgında saksıyı her gun 1 saat dışarda yarı gölgede bırakıp tekrar torbalayacaksın. buna da dış mekana alıştırma diyoruz. ne zaman boyu iyice uzar yapraklar 5-6 dan fazla olur. o zaman topraga ekeceksin. veya torbayı üzerinden alacaksın.

birde çimlenme için nereye ektiysen üzerine naylon torba gecir. sera etkisi-nemlendirme denir buna.
filiz verdiktren sonra ilk taç yaprak cıkacak. sonrada gercek 2 yaprak verecek. o dk kadar torbayı her gun yarıom saat aralıklar ile acıp havalandıracaksın. sulama yapacaksın torbayı geri kapatacaksın. sonra gercek yapraklar cıktıgında saksıyı her gun 1 saat dışarda yarı gölgede bırakıp tekrar torbalayacaksın. buna da dış mekana alıştırma diyoruz. ne zaman boyu iyice uzar yapraklar 5-6 dan fazla olur. o zaman topraga ekeceksin. veya torbayı üzerinden alacaksın.
Ay ne kadar da zahmetliymiş

Back
X