Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
caım çok geçmiş olsunn benimkide davul fırın ama seninki gibi değil profiterolüde mi onda pişiriyosunn kekleri falann bende iş çıkışı arabaşı yapcamm bizim buralarda arabaşı derleerr

sağolasın canımcım,valla kafam ne isterse onu pişiriyorum davul fırınımda ama genelde büyük tepsi ile yapmak istediklerimi pişiriyorum..)

elossaaaa patlican sarmayi yapmak uzere mutfaga giriyorum gazam mubarek olsun :18: resimlerle geri donecegim :) guzel olursa ben yaptim kotu olursa elosaaa sen yaptin :)))

hehehhe sen çok yaşa emi:)))))

Elossa harika tariflerin var gercekten firsatim oldukca topigine göz atiyordum yazmak bugüne kismet oldu ilk firsatta denemeyi düsündügüm tarifler var güzel tariflerin icin tesekkürler ellerine saglik :)

canım çok teşekkür ederim,hoşgeldin mutfağıma senden de paylaşım bekliyorum ona göre:)

canım benim çok teşekkür ederim hoşgeldin mutfağıma:)
çorluda olmana sevindim buluşalım bi günn:)

elossacım şimdi pekmezli kekini yapıyorum resmini eklerim canım

evettt merakla bekliyorum resmiii:)))

sağol canımm resim nerdeeeeeee:)

canım tariflerini deneyeceğim.daha yeni gördüm .hayırlı olsun tatlım.

sağol tatlım hoşgeldin mutfağımaa

elossa sultan lokumuna eşim bayıldı
noralde pek tatlıdan hoşlanmaz ama bunu yedi de yedi valla

senin verdiğin ölçünün yarısını kullanarak yaptım

ama çok çok güzel olmuş kiiiii,çok teşekkür ederim kiiiii:)))
paylaşmana çok sevindim canım,kocişinin beğenmesinede:)))

ay canım ya çok sağol,bayağı tutuldu bu tarifim,yenileri eklemeye başlıyımyavaş yavaş ben en iyisi:)

üfffffffff harika görünüyorr ellerine sağlık canımm,paylaşmana çok sevindim nefis görünüyorlar ya..ben pırasaya bayılırım,kıymalıya zaten bayılırım,hepsine bayılıyorummmmmmmm

canım benimm çok teşekkür ederim,senide kutlarım ayrıcaa:))
bu arada ödülü paylaşıcaktık haniiiiii

geçmiş olsun elossacığım
sarımsak kokmasın istiyorsan yut şekerim çiğneme
ALLAH şifa versin cümlemiz kourusun AMİN

canım çok sağol teşekkür ederim,valla çatır çatır yedim sarmısakları:))))

Elossa çok guzel bir topic olmus yemek pasta yapmasini bilmiyorum sayende ögrencem :)

sağol canım benim hoşgeldin mutfağıma,sndende paylaşım beklerim ona göre:)

elossa gecen gun patlıcan sarmayı denedim cok guzel olduuu

wowww ellerine sağlık o zaman canımm,ama hani resim nerdeeee

elossa çok hasta sanırım, buraya uğramadığına göre
bebeğim haftasonu ayağa zor kalktım gibi bişe oldu,Allah razı olsun eşimden o olmasa asla atlatamazdım..Rabbim başımdan eksik etmesin,kıvrandı durdu dibimde,kirpiğim oynasa gözümün içine baktı..resmen öksürmekten öldüm bittim,baş ağrısından,göğüs ağrısından kıvrandım,ısınmak desen nerdeee asla ısınamadım...kombi en yüksekte yanıyor eşim artık t-shırt/şort modunda dolaşıyor sıcaktan ama ben üst üste eşofmanlar,çoraplar çetikler mahvoldum..ısınamadım gitti.
ooffff aşka geldim bak gördünmü:))

elossa gecmis olsun nasil oldun

canım çok şükür daha iyiyim şimdi,ama öksürük kesilmedi

elossacım buda benim yaptığım sultan lokumcuklarım
eşimde bende bayıldık tarif için tekrar teşekkrler

canımm ellerine sağlıkk ne güzel olmuşlar,beğenmenizede çok sevindim:)
paylaştığn için muckk:)

tşekkr ederim cnm saol , denemeye çalışıyorum tariflerini hepsi bibrbirinden güzel seninde ellerine saglık

elossa cnm hafta sonu annemleri yemeğe alcm ne önerirsin az öz sofra olsun çorbası ana yemeği salatası bide hafif tatlısı olsun yeterr

Elossacim ailem corluda yasiyor. Bende uc seneoncesine kadar corluda yasiyordum. Ama uc senedir ask ulkem almanyadayim
Insallah tatile gittigimde kismet olursa gorusuruz coookisterim

bende kayseriliyim

banlıydım giremihyordum canım

merhabaa

soğuklar için tavuk çorbası yap diyorlar ama tarif veren yok bildiğiniz tarif varmı

merhabaa

soğuklar için tavuk çorbası yap diyorlar ama tarif veren yok bildiğiniz tarif varmı

2 tarif verebilirim
tavuğu haşlıyorsun suyuna birazını didip kaynar halde iken şehriyesini ekliyorsun tuzunu ekliyorsun ben grip isem bol karabiber ekiyorum şifa niyetine. seviyorsan servis ederken de maydanoz ekleyebilirsin üstüne

2. tarif yine tavuğu suda haşlarken yarım haşalandıtan sonra tavuğu çıkarmadan şehriye ve küp küp patates ekliyorsun yine tuzunu tabi böyle de çok lezzetli oluyor.
Ben ekstra bir malzeme eklemiyorum tavuksuyu çorbaya tadı kaçar gibi geliyor.

elossacım nihayet yüksük çorbasıı yaptımmm

tarif şöyle:

ya mantınızı önceden hazırlayıp benim gibi dondurucudan hoooop çıkarıyorsunuz ya da ev yapımı mantı alıyorsunuz. (Benim mantım biraz unlu olyor çorbada yoğunluk seve)
nohut haşlıyorsunuz.
bir tencerede biraz yağ ile salça kavurun suyunu ekleyip tercihen içine bir kemik atın(orjinali kemik suyuyla yapılıyor çünkü)
kaynayınca mantısını ekleyip mantının pişmesine yakın nohutunu ekleyin. Baharatlarını ekleyin.(tuz, k.biber, pul biber)
bir kaç taşım kaynatıp altını kapatın. az yağda nanesini kavurup ekleyin.
(benim mantım unlu oluyor çorbaya kattığı yoğunluğu seviyorum. yoğun çorba sevenler biraz un ekleyebilir çorbaya)
Serviste tercihe bağlı nar ekşisi ile servis edebilirsiniz.

afiyetttt olsun efendim

merhabaa

daha dün yaptım bilsem yazardım buraya :) yayla çorbasını tavuk ile yaptım.
tavuk kalça but aldım, kaynattım etini ayırdım parçalayıp içine atmak üzere.
1 çay bardağı pirinç az su ile haşladım ve biraz kabarması için bekledim.
sonra tavuk suyuna biraz da normal sıcak su ekledim ve bu pişmiş pirinçleri içine attım.
terbiyesini hazırladım, 5-6 kaşık yoğurt, 1 yumurta, 3 kaşık un, 1 limon suyu...
sıcak sudan terbiyeye az az ekleyerek yoğurdu kesilmeden çorbaya karıştırıyoruz, birden dökersek kesiliyor. ve asla bu aşamalarda tuz kullanmıyoruz.
son olarak 1-2 kaşık tereyağı eritip hafif kızdırıyorum ve içine pul biber, nane ekliyorum ve çorbaya katıyorum. artık tuzu ekleyebiliriz.
ve şahane çorbamız hazır :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…