Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Elossa çok duydum methini, ben de geleyim dedim...
Yeni yeni yemek yapan biriyim, genelde hep aynı şeyleri yapıyorum nöbet günümde.
Sıkıldım...Yeni ama pratik tarifler arıyorum...
Takipteyim seni...
Bir de şu pizzanın tarifini de versen olmaz mıı

PASTIRMALI,MANTARLI PİZZA...

ÜZERİ İÇİN MALZEMELER;

400 gr mantar
300 gr pastırma (pastırma yerine salam,sucuk,sosis kullanılabilir)
3 domates
2 biber
25-30 adet zeytin
500 gr kaşar peyniri (benim kullandığım fırın tepsisi büyük olduğundan bu kadar peynir kullandım,tepsinize göre azaltabilir çoğaltabilirsiniz)

SOSU İÇİN MALZEMELER;

2 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım tatlı kaşığı tuz
yarım bardak su

HAMURU İÇİN MALZEMELER;

3 yumurta
yarım paket kabartma tozu
8 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı süt
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un

YAPILIŞI;

hamuru için olan tüm malzemeler karıştırılır,resimde görüldüğü gibi bir hamur elde edilir..biraz akışkan olacak,katı olmayacak.
sonra sosu için olan tüm malzemeler bir kasede iyice karıştırılıp yağlamış olduğumuz tepsiye önce hamuru iyice yayıp,salçalı sos heryerine gelecek şekilde sürülecek.
ardından tüm malzemeler sırasıyla pizza hamurumuzun üzerine konacak ve rndelemiş olduğumuz kaşarın yarısıda en üste ilave edilip önceden ısıttığımız 200 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirilecek...
hamurunun iyice piştiğine emin olduktan sonra fırınımızın fişini çekip tüm rendelenmiş kaşa peynirini pizzamızın üzerine eşit şekilde ekleyeceğiz..tepsiyi tekrar fırına sürüp sıcaklığıyla kaşarların erimesini sağlayıp pizzamızı servise hazır hale getiriyoruz..
Afiyet olsun:)

kızlar inanılmaz güzel bir hamuru var bu tarifimin..kesinlikle şiddetle öneririm....
incecik ve hazır pizza hamuru tadında oluyor...
kii biz karı koca pizza manyağıyız eşim Dominos halt ediyor yemin ederim diyor her yediğinde:)
dediği kadar var mütevazi olamicciimmm:))

Son düzenleme:

canım hoşgeldin mutfağıma:)
methimi nerelerde duydun bakiimmmmm:)
senden de paylaşım beklerim ona göreeee,pizzamıda paylaştım canım

off pizza harika görünüyor ellosa ellerine sağlık çok canım çekti vallahi..:125:
kesin yapacağım en kısa zamanda.

Son düzenleme:
sağol canımm,gerçekten harika oldu:)
gel buyur canım,bikaç dilim veriyim hemen

tamam geliyorum sağol canımm bende pizza delisiyim..
iki kişi için yarım ölçü de yapsak yeter sanırım vallahi çok geç olmasa kalkıp yapacağım o kadar canım çekti yani
en kısa zamanda yapacağım..

ehehehe gel hayatım,feda olsun
evet canım yarım ölçüde yapabilirsin tabiki,benim davul fırınım çok büyük o yüzden malzemeleri bol tutuyorum..
yaptığında paylaşırsan ve sonucu bildirirsen çok sevinirim canım

pizza harika gorunuyor incecik olmus canim hamura cok civik degilmi dur bisey alip geliyorum

Pizza nefis görünüyor ellerine sağlık canım.En yakın zamanda deneyeceğim.Bu arada hasta halimle kalktım sultan lokumunu yaptım kart okuyucumu bulamıyorum bu yüzden pc ye atamıyorum resmini.Bulunca hemen atacam canım harikaydı sultan lokumu teşekkürler tarif için

geçen hafta arkadaşlarla yaptık pizzayı ama fırındn ekmek hamuru alıp yaptı arkadşm ve malum kabardı pizzadan başka herşeye benzedi bnde ognden beri en incesini en lezzetlisini yapıcam die araştrıyorum.bugun yaptım alşverisimi yarın yapıcamm pizzamı.bikaç tarfte toz maya kullanmışlar daha az kabarması için bnde öyle aldım.gelip pizzanı görmek iyi oldu.ellerine saglık

oh mis mis ellerine saglik

Afiyet bal şeker olsun canımm:)

canımmm çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum..sende mi üşüttün yoksa,benim öksürük tam gaz devam
sultan lokumumu beğenmene çok sevindim canım,inşallah bulursun okuyucunuda bizde görürüz lokumlarınıı

canım ekmek hamuruyla güzel olmaz,yani olurda pizza tadını vermez..poğaça gibi bişi hissettirir yerken...
eğer benim tarifimi denersen paylaşırsan çok mutlu olurum..birde sonucu bildirirsen canım

Allah razı olsun canım üşüttüm evet ama bel ağrısından yatıyorum halen.Ama daha fazla dayanamadım sultan lokumuna.Bulamasam da yarın eşime aldıracam artık canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…