Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
canım, zencefili muhakkak tüket öksürüğe birebir..balın içine katabilirsin macun şekilde çay kaşığı tüket

elossa cıgımm çok çok geçmiş olsun canım bende meraklanmaya başlamıştım ki ses verdinn :)) canım benim aman dikkat et kendineee özlettin kendinii.. rabbim şifa versinn sanaa ve tüm hastalarımıza...

bütün sayfalara baktım ellerinize sağlık ..geçmiş olsun balla ,zencefil iyi gelir çocuklara küçükken kullandığım yöntem beyaz hatmi 3-5 tane cezvede kaynat iç tadı güzel ilaç olarak da viksin şurubu var bayaa etkili..

ben eksik kalmim efsane olan sultan lokumunu yapıcam akşama inşallah

elossacim cok gecmis olsun canim.

biraz gec oldu ama benim önerim öksürük hapi. cok güclü öksürük haplari var. Ama gece yatmadan önce iciyorum ben uykumu öksürük bölmesin diye.
yoksa gündüzleri icmiyceksin. cünkü vücudumuzun öksürmeye ihtiyaci var ki atsin mikroplari.

gece iciyosun öksürmeden misil misil uyuyorsun sabah kaldigin yerden devam ediyorsun koh koh öksürmeye

hee nasil geciricem dersende valla bildigim bütün yöntemleri denemissin canim. baska bisi gelmiyo aklima. bende cok kuru öksürdügümden ve cigerlerim sökülecek gibi oldugundan
cok iyi bilirim o duyguyu berbattir

burda bana doktorum vikcs surup veriyor. hemen olmasada bir kac güne geciriyor. ama seninki niye bukadar sürdü üzüldüm cok.

arkadaşlar neden bilip bilmeden ilaç filan öneriyorsunuz?
ya balgamı olan birinde öksürüğü kesmek çok tehlikelidir.
ya kızda böyle bir durum varsa
muayene yapmadan bilinmez ki

Gercekten güzel bir paylaşım olmuş sıkılmadan sayfalarınıza baktım ellerinize sağlık anlasılır şekilde resimleyerek eklemişşiniz.Beğendim favorilerim arasındasınız.

canım, zencefili muhakkak tüket öksürüğe birebir..balın içine katabilirsin macun şekilde çay kaşığı tüket

sağol canım benim çok teşekkür ederim,zencefilim var onuda yapim o zaman

elossa cıgımm çok çok geçmiş olsun canım bende meraklanmaya başlamıştım ki ses verdinn :)) canım benim aman dikkat et kendineee özlettin kendinii.. rabbim şifa versinn sanaa ve tüm hastalarımıza...

canım benim sağolasın Allah razı olsun..ne kadar dikkat etsem yinede kurtulamıyorum şu mevsim geçişlerinden

canım merhaba,hoşgeldin mutfağıma:)
önerilerin içinde ayrıca teşekkür ederim denicem,denemediğim kalmadı çünkü:))
sultan lokumum güzeldir yumuş yumuştur:) yaparsan paylaşırsan sevinirim canım

canım benim çok teşekkür ederim yakın ilgine,viks i ben normal kullanıyorum boğazımı sarıp sarmalayıp öyle buharından nasipleniyorum..kokusu rahatsızlık veriyor dışarda ama napimm başka türlü yumuşamıyor boğazım..göğsümü ve sırtımı her akşam eşim viksliyor ve peteklerin üzerinde sürekli havlu bulunduruyoruz viksledikten sonra sıcak sıcak havlu koyup sıkıca giyiniyorum..o hapı bilmiyorum hemen araştırayım bakim

arkadaşlar neden bilip bilmeden ilaç filan öneriyorsunuz?
ya balgamı olan birinde öksürüğü kesmek çok tehlikelidir.
ya kızda böyle bir durum varsa
muayene yapmadan bilinmez ki

canım sağolasın ama balgam yok,kuru öksürük ama en şiddetlisinden

Gercekten güzel bir paylaşım olmuş sıkılmadan sayfalarınıza baktım ellerinize sağlık anlasılır şekilde resimleyerek eklemişşiniz.Beğendim favorilerim arasındasınız.

çok teşekkür edeirm canım hoşgeldin mutfağıma,senden de paylaşım beklerim olurmuu

Elossam, şöyle hamırlı şirbetli dadlı tarifin var mı?

Lütfen ilaç önerilerinde bulunmayınız, unutmayınız ki size iyi gelen bir ilaç başkasına zarar verebilir.
İlaçlar Doktor kontrolünde ve Dr. önerisi olmadan kullanılmaz...

Elossam, şöyle hamırlı şirbetli dadlı tarifin var mı?

olmazmı hayatım:)
hemen bikaç tane favorim olanları ekliyorum bak bakalım bi

Kalburabastı

Hamur malzemeleri:

1 paket yumuşak margarin, 3 su bardağı un, 1 veya 2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta,1 paket kabartma tozu. İçine: 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi Şerbet malzemeleri: 2,5 su bardağı toz şeker, 2,5 su bardağı su, 1/4 limonun suyu.

Şerbetin hazırlanması:
2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın. Kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.

Hamurun hazırlanması:

1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin. Bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın. Bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avucunuzun ortası kadar açın. Hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin. Kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180C'de 10-15 dakika pişirin. Sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. Üzerleri kızarınca fırından çıkarın. Sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün.

Revani

MALZEMELER

•1 su bardağı irmik
• 3 su bardağı şeker
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 2 su bardağı su
• 4 adet yumurta

1 – Hamur kabına sıvı yağ konarak mikserde çırpa çırpa kar gibi beyazlatılır. Çırparken azar azar şekeri ilave edilip yedirilir. Sonra irmiği azar azar katıp çırpmaya devam edilir. Sonra yumurtalar kırılarak 10 dakika kadar mikserle çırpılır.
2- Fırın tepsisi yağlanıp, hamur dökülüp kaşıkla düzeltilir. Kızgın fırına verilir.
3- Ayrı bir yerde şekerle su bir tencerede kaynatılıp şerbeti yapılır.
4- Tatlı hafif kızarınca çıkarıp bir miktar şerbet dökülerek fırına tekrar verilir. Şerbeti çekince arta kalan şerbet dökülüp tekrar fırına verilip şerbeti çektirilir.
5- Fırından çıkınca baklava dilimi gibi kesilip soğutulur.

Şambali Tatlısı

Malzemeler:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket irmik 500 gr
1 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı mahlep
4 damla limon
50 gr fıstık

Şerbet İçin:
4 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon

Hazırlanışı:
Yoğurt,şeker,karbonat,limon suyunu,mahleple karıştırarak,irmik ve un katın ardından karıştırmaya devam edin.Harcınızı kaşık yardımıyla yağlanmış dikdörtgen cam tepsiye yaydırın.Üzerine fıstıkları sırayla dizip 170 derecede kızarana kadar pişirin.Bu arada şerbeti 15 dakika kaynatıp ılıtın.Fırından çıkan şambali ılınınca ılık şerbeti üzerine döküp tarçın ekleyin.Şambali Tatlısı hazır.Afiyet olsun…

Şam Tatlısı

1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı pekmez
yarım çay bardağı süt
1 bardak un
2.5 bardak irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
50 gram soyulmuş badem

Şerbeti:
3 bardak şeker
3 bardak su
1 dilim limon

Şam Tatlısının Tarifi:
Tatlının hamuru için verilen tüm malzemeleri bir kabın içinde karıştır ve hamuru hazırla. Daha sonra bu hamuru yağlanmış tepsiye dök. Bademleri üzerine diz. 170 derecede pişir. Şerbeti de kaynat. Hamur piştikten sonra tatlı şöyle fırının ilk sıcağını verdikten sonra ılık şerbeti üzerine dök. Şerbeti hamurun çekmesini bekle . Biraz dinlendir. Servis yap

Milföy Hamurundan Baklava

Kullanılan Malzemeler:

1 Paket Milföy Hamuru
1 Yumurta Sarısı
Yarım Su Bardağı Ceviz İçi
2 Yemek Kaşığı Toz Şeker

Şerbeti
3 Su Bardağı Su
3 Su Bardağı Toz Şeker
Yarım Limon Suyu

Hazırlık

Milföyleri buzluktan çıkarmanız yeterli…Ceviz içini de çok ufalamadan öğütmelisiniz.

Tarifin Hazırlanışı

Bir paket milföy hamurunu,don hali geçinceye kadar bekleyiniz..Pakette dikdörtgen şeklinde 10 adet,kare şeklinde 20 adet milföy yaprağı bulunmaktadır..
Bir kase içerisine,iki yemek kaşığı toz şeker ve ceviz içini alıp karıştırınız..
Milföy hamurlarında kare şeklinde olanı alıp,içine kaşık yardımı ile şeker ve ceviz içi karışımını ekleyiniz..Bir ucundan ruola yapmaya başlayınız..Rulo hali olunca kapanacak diğer uca yumurta akı sürüp ruloyu tamamlayınız..
Bıçak yardımı ile bu yapmış olduğunuz küçük ruloloru kare kare kesip fırın tepsisine diziniz..
Bütün milföy kareleri bittikten sonra üstlerine yumurta sarısı sürüp,önceden ısıtımış 150 derece fırında kızarıncaya kadar pişmeye bırakınız..Pişme süresi hamurların altın rengini almasından anlaşılır..
Bir yandan bir tencereye 3 su bardağı toz şeker ve suyu alıp kaynatınız..Bir on dakika kaynadıktan sonra yarım limon suyunu da ekleyiniz.
Fırından çıkan pişmiş milföy parçaları ılık,şerbet sıcak olmak şartı ile,kolay baklavamızı şerbete yatırınız..
Çok yumuşak sevenler biraz fazlaca,kıtırlı sevenler az olmak sureti ile tatlıyı şerbette bırakabilirler.
Yanında dondurma yada kaymak ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun

Lütfen ilaç önerilerinde bulunmayınız, unutmayınız ki size iyi gelen bir ilaç başkasına zarar verebilir.
İlaçlar Doktor kontrolünde ve Dr. önerisi olmadan kullanılmaz...

Munecim haklısın,doktora bikaç kez gitmeme rağmen ilaçların bi faydasını göremedim arkadaşlar o yüzden bitkisel doğal yönden destek veriyorlar...
yine de önerin için teşekkürler

Son düzenleme:
kızlar bugün full alışverişteydik eşimle,ayaklarımız şişti neredeyse,malum nişan yaklaşıyor heyecan dorukta
mağazaları karış karış gezerken canımız nasıl pizza istedi anlatamam ama birbirimize bakıp bakıp vazgeçtik,çok çabuk akşam oluyor bir an önce alışverişi bitirip evimize gelelim istedik ama sonra dayanamadık ve oturup apar topar yiyip yine alışverişe devam ettik..ama aklımız hala pizzadaydı,kocişinde tabisi:))
yol boyu evdede yapsakya,sen çok güzel yapıyorsun aşkım,biliyorum yorgunsun ama sana söz tüm malzemeleri ben doğrıcam hamurunu sen yap lütfeeeennn diye diye benim koca bebek beni öyle bir gaza getirdi ki,tamam ulen dedim:)
tüm malzemeleri kocişim hazırladı,bende yanında hamuru hallettim ve şu anda pizzamız fırında,kocişte etrafında dört dönüyor
beyimiz sucuk istemedi,pastırmalı mantarlı devasa bi pizza yaptık:)
devasa diyince hemen benim davul fırın aklınıza geldi diiimiiiii:)))
ayynenn öyle oldu işte,biz iki aç gözlü çift,gözümüz doymadı koca davulun tepsisiyle pizza yaptık..bakalım nasıl olucak:)
paylaşımları ekleyeceğim,tabi pizzamızı yedikten sonra lezzetinden bayılmazsaakk

mrb cnm iyi akşamlar ellerine sağlık resminide paylaş cnm afiyet olsun cnm öksuruğun geçtimi nasıl oldun ayrıca nişanınızda hayırlı uğurlu olsun kolay gelsin cnm

Ya ben tencere yemeklerinde iyiyim,hamur işlerinde iyiyim.. (İyiyim derken,bayaa bayaa iyiyim ama )
Ben tatlı,pasta konusunda zayıfımm offff:26:

Son düzenleme:
mrb cnm iyi akşamlar ellerine sağlık resminide paylaş cnm afiyet olsun cnm öksuruğun geçtimi nasıl oldun ayrıca nişanınızda hayırlı uğurlu olsun kolay gelsin cnm

merhaba canım teşekkür ederim hoşgeldin mutfağıma:)
resimlerini paylaşıcam canım şu an son aşamasını yani kaşarını ekledim fırında bekliyor..
senden de paylaşım beklerim canım emi
Ya ben tencere yemeklerinde iyiyim,hamur işlerinde iyiyim.. (İyiyim derken,bayaa bayaa iyiyim ama )
Ben tatlı,pasta konusunda zayıfımm offff:26:

woww o zaman uzmanı olduğun yemeklerin paylaşımlarını isterim canım senden
tatlı pasta konusunda zayıfım derken nedir mesela sorun..tarif sıkıntısımı yaşıyorsun yada lezzetlerdemi sorun var canım

woww o zaman uzmanı olduğun yemeklerin paylaşımlarını isterim canım senden
tatlı pasta konusunda zayıfım derken nedir mesela sorun..tarif sıkıntısımı yaşıyorsun yada lezzetlerdemi sorun var canım

Tabii

Çeşit yok dağarcığımda..:44:
Şöyle hem pratik,hem hiç şaşmayan tarifler arıyorum :26:
Hamurlu şerbetli tatlı tarifleri önceliğim çünkü benimki bayılıyor :2:
Benim mesela 5 çeşiti geçmez yaptığım tatlılar
Seninkileri deniycem Elossam

teşekkür ederim canımcım merakla bekleyeceğim paylaşımlarını
bütün erkekler şerbetli hamurlu tatlıları seviyor sanırım:)
canım verdiğim tariflerden şam tatlısını şiddetle öneririm,ama yinede sen bilirsin sıralama tamamen senin:)
yaptığında paylaşırmısın birde sonucu anlatırsans evinirim..bakim beğenilecekmi

hoşbulduk Elossa seve seve paylaşırım yakın zamanda.Pizza tarifini bende bekliyorum bayılırım ev pizzasına ellerine sağlık şimdiden

çok svinirim caım:)
şimdi resimleri yüklüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…