- 9 Eylül 2011
- 2.790
- 290
- 373
PASTIRMALI,MANTARLI PİZZA...
ÜZERİ İÇİN MALZEMELER;
400 gr mantar
300 gr pastırma (pastırma yerine salam,sucuk,sosis kullanılabilir)
3 domates
2 biber
25-30 adet zeytin
500 gr kaşar peyniri (benim kullandığım fırın tepsisi büyük olduğundan bu kadar peynir kullandım,tepsinize göre azaltabilir çoğaltabilirsiniz)
SOSU İÇİN MALZEMELER;
2 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım tatlı kaşığı tuz
yarım bardak su
HAMURU İÇİN MALZEMELER;
3 yumurta
yarım paket kabartma tozu
8 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı süt
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
YAPILIŞI;
hamuru için olan tüm malzemeler karıştırılır,resimde görüldüğü gibi bir hamur elde edilir..biraz akışkan olacak,katı olmayacak.
sonra sosu için olan tüm malzemeler bir kasede iyice karıştırılıp yağlamış olduğumuz tepsiye önce hamuru iyice yayıp,salçalı sos heryerine gelecek şekilde sürülecek.
ardından tüm malzemeler sırasıyla pizza hamurumuzun üzerine konacak ve rndelemiş olduğumuz kaşarın yarısıda en üste ilave edilip önceden ısıttığımız 200 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirilecek...
hamurunun iyice piştiğine emin olduktan sonra fırınımızın fişini çekip tüm rendelenmiş kaşa peynirini pizzamızın üzerine eşit şekilde ekleyeceğiz..tepsiyi tekrar fırına sürüp sıcaklığıyla kaşarların erimesini sağlayıp pizzamızı servise hazır hale getiriyoruz..
Afiyet olsun:)
kızlar inanılmaz güzel bir hamuru var bu tarifimin..kesinlikle şiddetle öneririm....
incecik ve hazır pizza hamuru tadında oluyor...
kii biz karı koca pizza manyağıyızeşim Dominos halt ediyor yemin ederim diyor her yediğinde:)
dediği kadar var mütevazi olamicciimmm:))
Eki Görüntüle 577921 Eki Görüntüle 577922 Eki Görüntüle 577920 Eki Görüntüle 577923 Eki Görüntüle 577924 Eki Görüntüle 577925 Eki Görüntüle 577926 Eki Görüntüle 577927 Eki Görüntüle 577928 Eki Görüntüle 577929 Eki Görüntüle 577930 Eki Görüntüle 577931 Eki Görüntüle 577933 Eki Görüntüle 577932 Eki Görüntüle 577936 Eki Görüntüle 577935 Eki Görüntüle 577934 Eki Görüntüle 577937 Eki Görüntüle 577941 Eki Görüntüle 577939 Eki Görüntüle 577940 Eki Görüntüle 577942 Eki Görüntüle 577943 Eki Görüntüle 577944 Eki Görüntüle 577945 Eki Görüntüle 577946 Eki Görüntüle 577947 Eki Görüntüle 577948 Eki Görüntüle 577949 Eki Görüntüle 577950 Eki Görüntüle 577951 Eki Görüntüle 577952
wowwwwwwww:) süper olmuş canım yaa ellerine sağlıkkk,nefis görünüyorrr
hamurunu beğendiysen gerisi önemli değil canım,kocişimde görü pizzanı o da beğendi aferin dedi sana:)))
paylaştığın için çok teşekkür ederim canım devamını beklerim
16:
Uzun zamandir takip ediyorum gercekten cok guzel yemekler tatlilar yapiyosunuz ellerinize saglik.. Bende sultan lokumunu denemek istiyorum ama hangi sayfada oldunu bulamadim biliyosaniz yazarmisiniz?
Uzun zamandir takip ediyorum gercekten cok guzel yemekler tatlilar yapiyosunuz ellerinize saglik.. Bende sultan lokumunu denemek istiyorum ama hangi sayfada oldunu bulamadim biliyosaniz yazarmisiniz?
canım öncelikle mutfagına cok bayıldım.kasap köftenıde yaptım cok guzel oldu topikte tek eksik olan sey ılk sayfada yemeklerın hangı sayfada olduugu yazmaması.benceee ilk sayfada mutlaka yemekler ve sayfaları olmalı.bence önerımı dıkkate al dahada güzel olacaktır
çok teşekkürler cnmmm
becerikli hatunun hali bi başka oluyo canıııım naparsın
benim eşim bayılır pazı sarmasına
yaprak sarmasından daha güzel der her zaman
bi de karalahananın sarmasını çok sever
ağzının tadını biliyo bu herifler
tabi paylaşırım canım.az önce bayağı bi yazdım tarifi ama zamanaşımına uğradı beni forumdan attı( yazdıklarım boşa gitti
neyse ben hızlıca yazayım .iç harcı için yarım kilo kadar kıyma ,2 soğan,1 diş sarımsak,1 su bardağı kadar pirinç,maydonoz,domates ve biber salçası,tuz ve baharat
tencerenin dibi için biraz tereyağı ve sıvı yağda salça kavuruyorsun.haşladığın lahanaları sarıp tencereye diziyorsun.üstünü geçmeyecek kadar kaynamış su ekleyip pişiriyorsun ve afiyetle yiyorsun
ALLAH pastaya bak
Elossa patates mantısı ve sultan lokumunu yaptım ikiside çok beğenildi.
tarifler için çok teşekkür ederim.
ElossaaaaaAma ben seni de yerim bu pizzayı da yerim.. Sanırım bana bahsettiğin pizza buydu.. Kimse göz koyması o benim pizzam.. Elossa bana yaptı onu..
valla canım tekrar teşekkür ederim tarif için ben böyle güzel pizzayı yapacağımı hiç düşüemezdim..
hatta bugün bi arkadaşıma da tarifini yazıp veridm
bebişi çok seviyormuş pizzayıo da yapacak..
tamam bundan böyle yaptığım her güzel şeyi paylaşacağım canım
pastanda harika görünüyor bu arada..
Sultan lokumu harikaydı teşekkürler tarif için canım
Yemek yapmaktan hoşlanmazdım ama artık hoşuma gidiyor aşkımında midesi bayram ediyor.Mutfağı sayende daha çok seviyorum şimdi canım
sultan lokumu 36.sayfada
tariflere ulaşmak istiyorsan ilk sayfaya bakabilirsin
hangi sayfada ne var, yazıyor elossa
elosssaaa pogacalarım nerde 13 ocak dogumgunum bak pogacalarımı istiyorum ya bakmıcamam bu topiğe canım cekiyoo
BALLI MEYVE SALATASI (BADEMLİ,FINDIKLI)
arkadaşlar yaz kış sürekli yaptığım bir meyve salatasıdır kendileri:)
inanılmaz enerji ve mutluluk verir,evinizde hangi meyveler var ise rahatlıkla kullanabilir yapabilirsiniz..ben bazen içine kuru incir kuru kayısı da doğruyorum ama bu defa eklemedim.
tüm meyveler yıkanır ve istenilen şekilde doğranır.
doğrama işlemi bittikten sonra meyvelerin üzerine bal gezdirilir ve eğer isterseniz fındık,ceviz,badem eklenir veee afiyetle yenirr:)
KULLANDIĞIM MALZEMELER;
portakal
kivi
muz
frenk armutu
kırmızı üzüm
çilek
yeşil elma
kırmızı elma
ekmek ayvası
nar
cennet hurması
Eki Görüntüle 580277 Eki Görüntüle 580278 Eki Görüntüle 580279 Eki Görüntüle 580282 Eki Görüntüle 580281 Eki Görüntüle 580283 Eki Görüntüle 580280 Eki Görüntüle 580284 Eki Görüntüle 580285 Eki Görüntüle 580286 Eki Görüntüle 580288 Eki Görüntüle 580287
Ayyyyy görünce bile enerjim tavan yaptı süpersin elossa
ihihihih:))
sağol tatlım benim,tavsiye ederim..
bu yaptığım derin ve büyük bir borcam ve akşam kocişle ikimiz tümünü tükettik
yuhh bizeee
ihihihih:))
sağol tatlım benim,tavsiye ederim..
bu yaptığım derin ve büyük bir borcam ve akşam kocişle ikimiz tümünü tükettik
yuhh bizeee
Süpersiniz elossaadaylıkların için tebrik ederim seni ayrıca
Bir daha ki sefere turşuyu unutmuyoruz o zaman :) meyve salatası muhteşemmm ellerine sağlık canım
ben de yazdan kalma zannetmiştim..
çileği nası buldunuz ama
kız elossa kaç gündür benim de aklımda meyve salatası yapmak
eşime ballı ballı yediriyim
Merhaba :)
Ben henüz yeni üye iken böyle bir konuya dahil olmam büyük şans..
Emeğine sağlık.. :)) Abonen oldum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?