Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
elossa'cııım bana bır sütlaç tarıfı verırmısın
oğluşuma yapacamda

canım tabii;

Malzemeler;
1 kilo süt
2,5 çay bardağı pirinç
1,5 çarbo kaşığı pirinç unu
1 litre su
2,5 su bardağı toz şeker
Üzeri için tarçın
Sütlaçın yapımı;
Öncelikle pirinçi ayıklıyoruz ve sudan geçiriyoruz, bir tencereye 1 litre su ile pirinçi alıp pirinç yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz, pirinç yumuşadıktan sonra tencereye sütü alıp kaynamaya bırakıyoruz, o kaynarken bir tabağa pirinç unu ve kaynayan sütden biraz alıp pirinç ununu o tabakda eritip tencereye ekliyoruz, birkaç taşım kaynadıktan sonra sütlaçımızın şekerini de ekleyip biraz daha kaynatıp ocaktan alıyoruz, kaselere böldükten sonra üzerini tarçınla süslüyoruz.
AFİYET OLSUN

evet canım bende yeni gördümm:26::26::26:

valla çok üzgünüm

Yusnes buralardamısın hayatımm
UN KURABİYESİ
1 paket margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
3,5 su bardağı un
1 paket şekerli vanilin
Üzeri için:
1 çay bardağı pudra şekeri
YAPILIŞI;
Margarin, Pudra şekeri, Un ve şekerli vanilin’i iyice yoğurucaksın.. Hamururdan ceviz iriliğinde parçalar alıp mantarımsı yuvarlayacaksın..üzerlerine istersen 1 er tane karanfil koyabilirsin...Yağlanmış tepsiye sıralayıp 170ºC’ ye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirip soğutup üzerlerine 1 çay bardağı pudra şekeri serperek servis yaypıp bana hemen bi telefon ediceksin..Elossaaa koş gel çay hazır diyeeee

harıkasın canım yaaa bıde ben şöyle az pirinçli olsun istiyorum verdıgın miktarı azaltayımmı yoksam bu şekildede ıstedıgım gıbı olurmu?

elossacım tariflerin çok güzel bu akşama patlıcan sarmasını yapacam resim çekip eklerim

canımm çookkk teşekküürr ederim inşallah güzel yapabilirimmm aaaa doğum günümüze davetlisin bebeğim bekliyorumm zatenn

patlıcan sarmasısnı bende yapmak istiyorum ama bu mevsimin patlıcanlarına güvenemiyorumm

ellossacım kocam gelcek hadi

eheheh canım valla eve girdim üstümü değişmeden sana bakmaya açtım hemen pc yi,nerdesiinnn ben mutfağa giriyorum aynı anda yapalım ben sana anlatayım:)

harıkasın canım yaaa bıde ben şöyle az pirinçli olsun istiyorum verdıgın miktarı azaltayımmı yoksam bu şekildede ıstedıgım gıbı olurmu?

canım rica ederimm:)
bence azaltma yada azaltmak istersen yarım çay bardağını eksik koy canım

elossacım tariflerin çok güzel bu akşama patlıcan sarmasını yapacam resim çekip eklerim

teşekkür ederim tatlım hoşgeldin mutfağımaa
patlıcan sarmam güzeldir güzeeeeellll:))
yaptığında paylaşırsan ekstra mutlu olurum hayatım

canımm çookkk teşekküürr ederim inşallah güzel yapabilirimmm aaaa doğum günümüze davetlisin bebeğim bekliyorumm zatenn

rica ederim tatlım,kesinlikle harika yapacağına eminim:)
bu arada davet için çok teşekkür ederim keşke yakın olsakta gelseydimmm,hem sana yardımda ederim

patlıcan sarmasısnı bende yapmak istiyorum ama bu mevsimin patlıcanlarına güvenemiyorumm

canım kötü sonuç alacağını sanmıyorum,manav yerine pazardan al bence köy pazarı varsa..

elosaa akşam yemeğine eşimin iki kardeşi gelcek
menüm
mercimek çorbası
fırında kıymalı patates dilimleri
salata
revani

kıymalı patatesim az olmuş galiba
yanına ne önerirsin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…