elossa'cııım bana bır sütlaç tarıfı verırmısın
oğluşuma yapacamda
evet canım bende yeni gördümm:26::26::26:
mantar çorbası tarifi bekliyorum
ehehe:))
eve geçimm hemen hayatım,aklımda unutmadım:))
mantar aldım bekliyorum canım
tamam canım,4 te çıkıyorum hemen eve geçicem yapıcam kısmetse..bekleyince daha bi güzel oluyor bu çorba.
bu arada krema aldınmı,süt ilemi yapıcaksın..ikisiylede aynı sonuç oluyor çünkü
bilmiyorumki canım ilk yapcam Krema nasıl yapılır? - UZMANTV burdaki gibi kremada yapabilirim sütüm var
canım tabii;
Malzemeler;
1 kilo süt
2,5 çay bardağı pirinç
1,5 çarbo kaşığı pirinç unu
1 litre su
2,5 su bardağı toz şeker
Üzeri için tarçın
Sütlaçın yapımı;
Öncelikle pirinçi ayıklıyoruz ve sudan geçiriyoruz, bir tencereye 1 litre su ile pirinçi alıp pirinç yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz, pirinç yumuşadıktan sonra tencereye sütü alıp kaynamaya bırakıyoruz, o kaynarken bir tabağa pirinç unu ve kaynayan sütden biraz alıp pirinç ununu o tabakda eritip tencereye ekliyoruz, birkaç taşım kaynadıktan sonra sütlaçımızın şekerini de ekleyip biraz daha kaynatıp ocaktan alıyoruz, kaselere böldükten sonra üzerini tarçınla süslüyoruz.
AFİYET OLSUN
valla çok üzgünüm
Evet kızlarr şimdide yeni bir lezzetle sizlerleyimm:)
hemen tarifime ve resimlerime geçiyorum bugün haftasonu olduğundan yine mutfakta geçiyor zamanım ve bu beni inanılmaz keyiflendiriyorr (beraberimde kocişimide)
PATLICAN SARMA (KÖFTELİ)
MALZEMELER (köftesi için)
yarım kg kıyma
2 adet kuru soğan
10-12 sap maydanoz
7-8 sap dereotu
1 yumurta
tuz
karabiber
pulbiber
kırmızı toz biber
3-4 adet uzunca ve tombik patlıcan:)
kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI
arkadaşlar ilk önce patlıcanlarımızı resimlediğim gibi uzunca kesip tuzlu suda 15-20 dk bekletiyoruz..sonra sudan çıkartıp temiz bir bez ile fazla suyundan arındırıyoruz..derin bir tavada patlıcanlarımızı hafif kızarana kadar arkalı önlü kızartıyoruz ve soğumaları için beklemeye alıyoruz..
diğer yandan içinde kullanacağımız tüm köftelik malzemeleri minik minik doğruyor yoğuruyor ve buzdolabında yaklaşık yarım saat dinlendiriyoruz.
kızartmış olduğumuz patlıcanları tek tek masaya koyup hazırladığımız köfteyi rulo haline getirip parmak kalınlığında kesip,her bir patlıcanın ucuna köftemizden koyup rulo halinde sonuna kadar sarıyoruz..
bitiş kısımları alta gelecek şekilde devam edip fırın kabımıza diziyoruz..
üzerine 3-4 domatesin kabuklarını soyup minik minik doğrayıp 4-5 diş sarmısakta ekleyerek patlıcan sarmalarının üzerine döküyoruz ve eşit şekilde dağıtıyoruz.
200 derece fırında 35-40 dk pişiriyor ve afiyetle yiyoruz:)
Eki Görüntüle 536680 Eki Görüntüle 536682 Eki Görüntüle 536681 Eki Görüntüle 536691 Eki Görüntüle 536692 Eki Görüntüle 536693 Eki Görüntüle 536694 Eki Görüntüle 536695 Eki Görüntüle 536696 Eki Görüntüle 536683 Eki Görüntüle 536684 Eki Görüntüle 536685 Eki Görüntüle 536686 Eki Görüntüle 536687 Eki Görüntüle 536688 Eki Görüntüle 536689 Eki Görüntüle 536690 Eki Görüntüle 536697 Eki Görüntüle 536698 Eki Görüntüle 536699 Eki Görüntüle 536700 Eki Görüntüle 536701 Eki Görüntüle 536702 Eki Görüntüle 536703 Eki Görüntüle 536704 Eki Görüntüle 536705 Eki Görüntüle 536706 Eki Görüntüle 536707 Eki Görüntüle 536708 Eki Görüntüle 536709 Eki Görüntüle 536710 Eki Görüntüle 536711 Eki Görüntüle 536712 Eki Görüntüle 536713 Eki Görüntüle 536714 Eki Görüntüle 536715 Eki Görüntüle 536716 Eki Görüntüle 536717
Not: bu arada ben kıymayı fazla kullandım yani 700 gr kadar,aklımda patates köfte kızartması vardı çünkü..ve fırın tpsimde 3 köftelik yer kaldığı içinboş kalmasın diye orayada 3 köfte iliştirdim:)
Yusnes buralardamısın hayatımm
UN KURABİYESİ
1 paket margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
3,5 su bardağı un
1 paket şekerli vanilin
Üzeri için:
1 çay bardağı pudra şekeri
YAPILIŞI;
Margarin, Pudra şekeri, Un ve şekerli vanilin’i iyice yoğurucaksın.. Hamururdan ceviz iriliğinde parçalar alıp mantarımsı yuvarlayacaksın..üzerlerine istersen 1 er tane karanfil koyabilirsin...Yağlanmış tepsiye sıralayıp 170ºC’ ye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirip soğutup üzerlerine 1 çay bardağı pudra şekeri serperek servis yaypıp bana hemen bi telefon ediceksin..Elossaaa koş gel çay hazır diyeeee
ellossacım kocam gelcek hadi
harıkasın canım yaaa bıde ben şöyle az pirinçli olsun istiyorum verdıgın miktarı azaltayımmı yoksam bu şekildede ıstedıgım gıbı olurmu?
elossacım tariflerin çok güzel bu akşama patlıcan sarmasını yapacam resim çekip eklerim
canımm çookkk teşekküürr ederim inşallah güzel yapabilirimmm aaaa doğum günümüze davetlisin bebeğim bekliyorumm zatenn
patlıcan sarmasısnı bende yapmak istiyorum ama bu mevsimin patlıcanlarına güvenemiyorumm
elossa babn öğretmenmii bide kardeşin var mı ???
cnm burda köy pazarı olmaz kii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?