Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619

hıııım sütün miktarını artırmak iyi fikir sağol canım hafta sonu yapacam bunu resmini eklerim

ben epey zamandir takip ediyordum topigi yazmak bugune kismetmis. ben elossa'ya ayni zamanda bunu okuyan tum arkadaslara sormak istiyorum. kizimin 13 gun sonra dogumgunu. 1 yasina giriyor. dogumgununde onunda yiyebilecegi basit bir pasta yapmak istiyoruz ( esimin fikri). bu konuda yardim edebilecek, tarif paylasabilecek olan olursa cok mutlu oluruz. simdiden herkese tesekkurler.
elossa senin icin sorun olmaz degil mi bunu burada yazmam?

hıııım sütün miktarını artırmak iyi fikir sağol canım hafta sonu yapacam bunu resmini eklerim

tamam canım merakla beklicem:)

canım merhaba hoşgeldin mutfağıma
aşkolsun neden sorun olsun ki,paylaşım için buradayız hepimiz yemekle alakalı herşey mübah bu topikte
canım kekini hazırmı alıcaksın kendinmi yapmak istiyorsun..babamın doğumgününde yaptığım pastayı önerebilirim sana..ama çocuk için olurmu bilemedim:)

ellossam yemeklerine dicek sözüm zaten yokta.imzaların bir ayrI güzel

kızım makarna hastası mutlaka denicem . ellerine sağlık çok güzel dir eminim.:)

kremasindan kekine herseyi kendim yapmak istiyorum. sen tarifini ver bebege gore degistirilebilir mi konusalim seninle olur mu?

kızlar ya ben neden herkesin bukadar lezzetli buldugu kremanın tadından yani nefret ediyorum(su yemeklere konulan,sıcak tüketilen).. neye koysam yiyemiyorum, yani tereyagı falanda cok yerim ama bu bana korkunc yaglı ve cok kotu geliyor. bende mi sorun var..

Son düzenleme:

canım herkes herşeyi sevecek diye bir kaide yok krema bence başemal sosa çok benziyor eğer seviyorsan beşamel sosu krema yerine onu kullanabilirsin

kızının pastasını kendin yapabilirsin canım ben mesela yiğenime yapmıştım doğum günü pastası belki sana da fikir olur

pandispanyayı hazır almıştım.üstünü de şeker hamuru ile süsledim.şeker hamurunu kendim yaptım mesela 5 lokuma 1 su bardapı pudra şekeri ile yoğurdum sonra merdane ile açtım pastanının üstünü kapladım.pembe olan yerler için de pembe lokum tercih ettim. ama sade lokum alıp gıda boyası ile renk verebilirsin.gıda boyası çok yararlı bir şey değil zaten o yüzden ben öyle denedim.ama onda da vardır illakı gıda boyası.

Eklentiler

• $180718_187803934576246_4518735_n[1].webp
    12,1 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
kızının pastasını kendin yapabilirsin canım ben mesela yiğenime yapmıştım doğum günü pastası belki sana da fikir olur

kekin ve kremanin tarifini verebilir misin? suslemeyi bu kadar yapamam ama elimizden geleni yapacagiz artik.

Hamarat hatunlar kendini belli etmiş. Resimler süper görünüyor. Ben üşendiğimden resim çekemiyorum kaçtır. Yoksa size bir tost ekmeğinden pizza bir de etli pırasa paylaşacaktım. Yemeğe yumuluyorum hemen
canım yani normal pazar ama köylülrin daha sık olduğu bölümler yokmu..burada var çünkü
Nerede bu pazar ben köylü pazarı bilmiyorum semt pazarları var benim bildiğim

kekin ve kremanin tarifini verebilir misin? suslemeyi bu kadar yapamam ama elimizden geleni yapacagiz artik.

canım ben keki hazır pandispanyadan aldım

krema için
YAŞ PASTA KREMASI

Malzemeler

5 su bardağı süt (1 bardağını su olarak ekleyebilirsiniz yani 4 süt, 1 su)
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı(60 gr.)
1 çay kaşığı vanilya
Pastacı Kreması Nasıl Yapılır?

Süt, yumurta, un, nişasta ve şekeri tencereye alıp, çırpma teliyle iyice çırpın.
Ocağın altını yakıp karıştırma teliyle kaynayana kadar devamlı karıştırın.
2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Tereyağı ve vanilyayı ekleyip, mikserle 5 dakika kadar çırpın.
Ara sıra kabuk tutmaması için karıştırın. Ilıyınca pastalarınızda kullanabilirsiniz.

üstüne dr oetkerin çikolata sosu ile kapladım en son zaten şeker hamuru ile kapladım

Son düzenleme:
kızımın ikinci yaş gününden uragancım sana fikir olur belki

Eklentiler

• $262879_240668349289804_8384842_n[1].webp
    55,9 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…