Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
elossacım patlıcan sarmasını yaptım çok güzel oldu eşimde çok beğendi resimlerinide çektim ama büyük olduğu için ekleyemiyorum resimlerin boyutlarını nasıl küçültebilirim biliyomusun

Ohh maşallah döktürmüş herkes gözüm gönlüm açıldı. Ellerinize sağlık
Elossa ben de senin yeşil mercimekli tarifine özenip bugün sebzeli yeşil mercimek yaptım ilk kez. Eşimle beğendik valla güzel oldu. Yanına da bulgur pilavı yaptım.
İlhamı veren de sen olduğun için teşekkür ediyorum sana
Eki Görüntüle 581832

Son düzenleme:

oooooooooooooo ellerine sağlık haysatım harikaaa

cok sagol sebzeli olursa iyi olur benim kızım var o yemiş olur bende mutlu olurum bekliyorum tarifi

tamam canım hemen yazıyorum;

MALZEMELER;
kişi sayısına göre kalçalı tavuk but veya incik...v.s.
3-4 havuç
3-4 patates
3-4 soğan
1 baş sarımsak
2-3 domates
3-4 yeşil sivri biber
isteğe göre bezelye

YAPILIŞI;
1 gece önceden derince bir kapta 1 yemek kaşığı domates salçasıi1 yemek kaşığı biber salçası,1 yemek kaşığı yoğurt,1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı karabiber,1 tatlı kaşığı pul biber,1 tatlı kaşığı kimyon,2-3 yemek kaşığı zeytinyağ,4-5 diş ezilmiş sarımsak iyice karıştırılır..bu karışıma tavukların hepsi eklenir ve hava almayacak şekilde kapatılıp buzdolabında 1 gün bekletilir...
yapılacağı gün tüm kullanmak istediğin sebzeler iri iri doğranır ve fırın tepsimizin zeminine yerleştirilir...üzerine 1 gece önceden sosta beklettiğimiz tavuklar yerleştirilerek 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirilir canım
afiyet olsun:)

elossacım patlıcan sarmasını yaptım çok güzel oldu eşimde çok beğendi resimlerinide çektim ama büyük olduğu için ekleyemiyorum resimlerin boyutlarını nasıl küçültebilirim biliyomusun

canım beğenmenize çok sevindimm,merakla bekliyorum resimleri:))
paintten küçültebilirsin canım
Paint'de Menuden

>>Resim
>> Uzat/Eğ

Oradaki Yatay/Dikey %100 yazan değerleri %50 yaparsanız resim yarı yarıya küçülür..
bekliyorum hayatım

canımm beğenmenize çok sevindim..yeşil mercimek çok faydalı ama tüketimi az genelde..
ohh afiyet bal şeker olsun canımm

oooooooooooooo ellerine sağlık haysatım harikaaa

afiyet olsun bebeğimmm:))

cok güzel bi tarif vermişsin pek cok yere bakmıştım ama böyle tarif görmemiştim mutfagınızda ve hayatınızda her şey mis kokulu olsun hoşcakalın

işte resimleri küçültebildim sonunda teşekkür ederim elossacım sayende bişey daha öğrendim

beğenmene sevindim canım sen yoğurt kapmadan gel ben yoğurduda kendim mayalıyorum ev yapımı yoğurt yani daha güzel olur ayrıca yanında pirinç pilavı ve salata da vardı keşke gelebilseydin

beğenmene sevindim canım sen yoğurt kapmadan gel ben yoğurduda kendim mayalıyorum ev yapımı yoğurt yani daha güzel olur ayrıca yanında pirinç pilavı ve salata da vardı keşke gelebilseydin

sağol canım benimmm,çok teşekkür ederim..
valla keşkeee,ama olsun napalım görerek yetinicezz:))
maksat gönüller bir olsun hayatım
her zaman olmasa da bende zaman zaman evde yapıyorum yoğurdumu.
ama genelde hazır alıyoruz,çok fazla tüketiyoruz ve her zaman taze süt bulma olasılığım yok malesef.

bizde hemen hemen hergün yoğurt yemeye özen gösteriyoruz ama sanırım ben bu konuda şanslıyım bi tanıdığımızın inekleri var köyde bakıyo ne zaman istesem sütümü gönderiyo bende yoğurdu kendim mayalıyorum zaten herşey hormonlu bari elimizden geldiğince sağlıklı beslenelim dimi

estağfrullah hayatım ustalık kiimm ben kimmm..40 fırın ekmek yemem lazım:))))
bol bol paylaşım bekliyorum senden ona göre,kendini hafife alma..en azından mutfağa merakın var potansiyelsin yanii
muahhh:)

:) Enerjini aldım yürüyorum be ustam :) Bak sen paylaşım istersin de eklemez miyim...
İşte büyük merakla yaptığım sultan lokumuumm. Gerçi sen bu görüntüyü epeyce görmüşsündür ama
Çok harika çünkü ya, yumuşacık, hafif, bayıldım valla,bir gün yapıp okula da götüreyim onlar da nasiplensin bu tattan.

Bu lokumları yaparken aklıma daha önce yaptığım tatlı geldi, kakaolu bisküviyle yapmıştım onu da.

Nazar boncuklu kürdanlarla servis yapmıştım çok hoştu, bu lokumlara da çok yakışııır

Son düzenleme:

vah yavrum
seninki çocuk değil
başka bişey galiba :18:

allah kolaylık versin sana

Elossacım merhaba senden tarifini aldığım fırında kremalı patates

içli köftelerim

bu sultan lokumu değil başka lokum

çikolatalı kek hıımm tadı harika

patatesli yoğurtlu çömlek

sebzeli poaça

çöp şiş fırında piştikten sonra resim çekmeyi unuttum

ağlayan pastam

Elossacım hadi gel oturalım masaya

Eklentiler

• $IMG-20121123-00955.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 42
  • $IMG-20121208-01092.webp
    23,6 KB · Görüntüleme: 43
  • $IMG-20121210-01108.webp
    21,1 KB · Görüntüleme: 41
  • $IMG-20121210-01110.webp
    28 KB · Görüntüleme: 50
  • $IMG-20121213-01150.webp
    57,2 KB · Görüntüleme: 37
  • $IMG-20121215-01152.webp
    49,1 KB · Görüntüleme: 43
  • $IMG-20121215-01153.webp
    36,3 KB · Görüntüleme: 41
Naptın sen böyle ya, fotoğrafı gördüğüm an
bir ses duydum o ne diye şok oldum ki
midem gurururururururlllll diye ses çıkarmış

Haarriiiikaaa bir çorba olmuş bu ki çok çorba arayan biri değilimdir ama yutkundum :)

arkadaşım doğum yapmıştı hastaneye özel bir şey götürmek istedim kurabiye yaptım ve süsledim

Eklentiler

• $DSCN0774.webp
    109,6 KB · Görüntüleme: 45
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…