KREMALI TAVUKLU MANTAR ÇORBASI
MALZEMELER;
2 parça tavuk incik
yarım kg mantar
4-5 yemek kaşığı tereyağ
1 paket krema
4 yemek kaşığı un
YAPILIŞI;
ilk önce tavuk incikleri 4 su bardağı su ile haşlıyor pişiriyoruz.soğuduktan sonra etlerini ayırıyor çorbalık doğruyoruz.
mantarları temizleyip doğrayıp tereyağ ile suyunu bırakıp çekinceye kadar kavuruyoruz..yaklaşık 15 dk...ardından tavuklarımızı ilave ediyoruz ve mantarlı tavuklu harcımızı bekletiyoruz..
ayrı bir sos tenceremizde ilk önce tereyağ ve unu birlikte kavurup,ardından tavuğumuzu haşladığımız suyumuzu ekliyor unumuzu inceltiyoruz..kaynamaya başladıktan sonra kremamızı ekleyip 2-3 taşım kaynatıyoruz ve mantarlarımızla birleştiriyoruz..
kısık ateşte yaklaşık 20 dk daha çorbamızı kaynattıktan sonra tuzumuzuda ilave edip servis ediyoruz.
afiyet olsun:)
Eki Görüntüle 581776 Eki Görüntüle 581777 Eki Görüntüle 581778 Eki Görüntüle 581779 Eki Görüntüle 581780 Eki Görüntüle 581781 Eki Görüntüle 581782 Eki Görüntüle 581783 Eki Görüntüle 581784 Eki Görüntüle 581787 Eki Görüntüle 581790 Eki Görüntüle 581786 Eki Görüntüle 581785 Eki Görüntüle 581788 Eki Görüntüle 581789 Eki Görüntüle 581793 Eki Görüntüle 581797 Eki Görüntüle 581798 Eki Görüntüle 581799 Eki Görüntüle 581800 Eki Görüntüle 581801 Eki Görüntüle 581802 Eki Görüntüle 581803 Eki Görüntüle 581804 Eki Görüntüle 581805 Eki Görüntüle 581806 Eki Görüntüle 581807 Eki Görüntüle 581808 Eki Görüntüle 581809 Eki Görüntüle 581810 Eki Görüntüle 581811 Eki Görüntüle 581812 Eki Görüntüle 581813 Eki Görüntüle 581814 Eki Görüntüle 581815 Eki Görüntüle 581816
cok sagol sebzeli olursa iyi olur benim kızım var o yemiş olur bende mutlu olurum bekliyorum tarifi
elossacım patlıcan sarmasını yaptım çok güzel oldu eşimde çok beğendi resimlerinide çektim ama büyük olduğu için ekleyemiyorum resimlerin boyutlarını nasıl küçültebilirim biliyomusun
Ohh maşallah döktürmüş herkes gözüm gönlüm açıldı. Ellerinize sağlık
Elossa ben de senin yeşil mercimekli tarifine özenip bugün sebzeli yeşil mercimek yaptım ilk kez. Eşimle beğendik valla güzel oldu. Yanına da bulgur pilavı yaptım.
İlhamı veren de sen olduğun için teşekkür ediyorum sana
Eki Görüntüle 581832
oooooooooooooo ellerine sağlık haysatım harikaaa
tamam canım hemen yazıyorum;
MALZEMELER;
kişi sayısına göre kalçalı tavuk but veya incik...v.s.
3-4 havuç
3-4 patates
3-4 soğan
1 baş sarımsak
2-3 domates
3-4 yeşil sivri biber
isteğe göre bezelye
YAPILIŞI;
1 gece önceden derince bir kapta 1 yemek kaşığı domates salçasıi1 yemek kaşığı biber salçası,1 yemek kaşığı yoğurt,1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı karabiber,1 tatlı kaşığı pul biber,1 tatlı kaşığı kimyon,2-3 yemek kaşığı zeytinyağ,4-5 diş ezilmiş sarımsak iyice karıştırılır..bu karışıma tavukların hepsi eklenir ve hava almayacak şekilde kapatılıp buzdolabında 1 gün bekletilir...
yapılacağı gün tüm kullanmak istediğin sebzeler iri iri doğranır ve fırın tepsimizin zeminine yerleştirilir...üzerine 1 gece önceden sosta beklettiğimiz tavuklar yerleştirilerek 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirilir canım
cok güzel bi tarif vermişsin pek cok yere bakmıştım ama böyle tarif görmemiştim mutfagınızda ve hayatınızda her şey mis kokulu olsun hoşcakalın
işte resimleri küçültebildim sonunda teşekkür ederim elossacım sayende bişey daha öğrendim Eki Görüntüle 581871 Eki Görüntüle 581872
ay canım rica ederimm
harika görünüyor canım ya ellerine sağlıkk,ellerin kolların dert görmesin süper olmuş..
paylaştığın içinde ayrıca teşekkür ederim..nefis nefisssss,ben yoğurt kapıp geliyorum sizeeee
beğenmene sevindim canım sen yoğurt kapmadan gel ben yoğurduda kendim mayalıyorum ev yapımı yoğurt yani daha güzel olur ayrıca yanında pirinç pilavı ve salata da vardı keşke gelebilseydin
sağol canım benimmm,çok teşekkür ederim..
valla keşkeee,ama olsun napalım görerek yetinicezz:))
maksat gönüller bir olsun hayatım
her zaman olmasa da bende zaman zaman evde yapıyorum yoğurdumu.
ama genelde hazır alıyoruz,çok fazla tüketiyoruz ve her zaman taze süt bulma olasılığım yok malesef.
estağfrullah hayatım ustalık kiimm ben kimmm..40 fırın ekmek yemem lazım:))))
bol bol paylaşım bekliyorum senden ona göre,kendini hafife alma..en azından mutfağa merakın var potansiyelsin yanii
muahhh:)
söyle kardeşim söyle görsün gerçekleri ona göre tadını çıkarsın
mesela doya doya kociişiyle alışverişe gitsin :2:
doya doya kuaföre gitsin
doya doya istediğini ysin gaz yapardiye düşünmesin
doya doya uyusun
çok dolmuşum beee
işte resimleri küçültebildim sonunda teşekkür ederim elossacım sayende bişey daha öğrendim Eki Görüntüle 581871 Eki Görüntüle 581872
Akşam akşam gözünüzü açıyım bi
Kuru patlıcan dolması
malzemeler:
*10-12 kurupatlıcan
iç malzemesi:
*3 tane soğan
*1,5 su bardağı pirinç
*yarım su bardağı bulgur
*2 yk salça
*biraz dereotu (ben önceden kurutup inceltiyorum, daha kolay oluyo o şekilde)
*varsa maydonoz
*karabiber, pulbiber, kimyon, sumak, tuz
*damak zevkinize göre nar ekşisi
Patlıcanları 15 dk. suda kaynatıyoruz, çok yumuşamasın daha pişecek
patlıcanlar yumuşadıktan sonra tüm malzemeyi çiğden koyuyoruz
tencereye dizip, üstünü geçmeyecek şekilde su koyuyoruz, ve 4-5 tane de limon tuzu.
pişme suyunda sadece limon tuzu olsun ki ekşimsiliği güzel olsun.
kaynadıktan sonra kısın ocağı, kısık ateşte 20 dk pişsin. suyunu çekmesine yakın alırsınız ocaktan..
yanına süzme yoğurtla offf off off diyorum
KREMALI TAVUKLU MANTAR ÇORBASI
MALZEMELER;
2 parça tavuk incik
yarım kg mantar
4-5 yemek kaşığı tereyağ
1 paket krema
4 yemek kaşığı un
YAPILIŞI;
ilk önce tavuk incikleri 4 su bardağı su ile haşlıyor pişiriyoruz.soğuduktan sonra etlerini ayırıyor çorbalık doğruyoruz.
mantarları temizleyip doğrayıp tereyağ ile suyunu bırakıp çekinceye kadar kavuruyoruz..yaklaşık 15 dk...ardından tavuklarımızı ilave ediyoruz ve mantarlı tavuklu harcımızı bekletiyoruz..
ayrı bir sos tenceremizde ilk önce tereyağ ve unu birlikte kavurup,ardından tavuğumuzu haşladığımız suyumuzu ekliyor unumuzu inceltiyoruz..kaynamaya başladıktan sonra kremamızı ekleyip 2-3 taşım kaynatıyoruz ve mantarlarımızla birleştiriyoruz..
kısık ateşte yaklaşık 20 dk daha çorbamızı kaynattıktan sonra tuzumuzuda ilave edip servis ediyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?