Yapınca zevkle paylasacam canmm:)
Günaydnlarr sabah patateslı cıtır borek yaptım fotosunuda cektm paylasacam gercekten cıtır cıtır oldu :)
Köri soslu tavuk tarifi var mı acaba ?? nette güvenemiyorum olanlara size sorayım bı dedm :)
Eveeeet cıtır boreklerım :))
Eki Görüntüle 678729
Elossa bir şey soracagım.. Marketlerde baklavalık yufka satılıyor yaa acaba ondan börek yapsak nasıl olur hıc denednmiiii?
kızlar yarın eşimin doğum günü bana menü söylermisiniz ne yapabilirim
Elosssa 241. sayfadaki pizza tarifin çok güzel görünüyor ama hamur çok cıvık tepsiye döktüğümüz zaman üstüne sosunu falan nasıl sürüyoruz?Açıkcası hiç böyle bir hamurdan pizza tarifi görmemiştim.
elossacım bu akşama yaptığım salata ve sac kavurmam paylaşmak istedim
Eki Görüntüle 680000 Eki Görüntüle 679999
Elosssaaaaaaaaaaaaa nirelerdesn sen :)
etmemmi hayatımm her zaman başım üstüne
bu arada istediğin keki hemen yazayım
4 yumurta
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt veya yoğurt(süt ile puf puf olur)
yarım su bardağı ceviz içi
yarım su bardağı fındık içi
yarım su bardağı kuru üzüm
yarım su bardağı kuru kayısı
yarım su bardağı kuru incir
yarım su bardağı antep fıstığı
2 su bardağı un
yapılışı;
tüm malzemeleri derin bir kapta miksersiz karıştırıyoruz...akışkan ve bozadan daha koyu bi hale geldiğinde yağlamış olduğumuz kek kalıbımıza döküyor 170 derecede yaklaşık 1 saat pişiriyoruz..
keki pişirirken sık sık kontrol et canım herkesin fırını aynı olmayabiliyor,sen onun ayarını halledersin sanırım.
birde kuru kayısı ve inciri jülyen doğrayarak ekliyoruz..
Afiyet olsun:)
paylaşırsan çok mutlu olurum canımm
canim benim tarif icin cok tsk ederim...ancak hafta sonunda yaparim sanirim...
artik eskisi gibi tarif yazmiyorsun buraya bittimi tarifler?
rica ederim tatlım
yapınca paylaş emi,gözümüz gönlümüz açılsın
burada olan şeyleri yapıyorum genelde,yani çok ekstra durumlarda paylaşıyorum zaten..
kursum hala bitmedi,bitsede kurtulsam bol bol zamanım olsa,bende çok istiyorum yeni şeyler sunmayı ama listemi hazırlıyorum ve ççookkk güzel şeyler paylaşıcam inşallah
Ne kursuna gidiyosun canmmm , paylas bebegm paylas :)
canımcım ben Okul Öncesi Öğretmenliği mezunuyum,burada açılan hasta yaşlı ve çocuk bakım evi açmak için sertifika alabileceğim bi kurs.
Meslektaşız canm bılıyorum :) Bende arastıraym buradada oluyor oyle kurslar varsa bende gdeym ya iyi olur
Ay deme ya ölürüm nasıl canı çekiyor ya şöyle lezzzeetllii mis gibi yaş pasta felan istiyorum yaa :84::84:taze bitti hayatımmm
git tabi canımcımm,zararı olmaz faydası olur daha çok ama,ben sıkıldım uzun saat olmasından..
Ay deme ya ölürüm nasıl canı çekiyor ya şöyle lezzzeetllii mis gibi yaş pasta felan istiyorum yaa :84::84:
Evet yaa uzun saatler olması ınsanı sıkıyor.. Ya kuzucum köri soslu tavuk tarifin var mı? 2 gun once yaptım annem ılk kez yedı pek begenmedı :) ben dısarıda yemıstım ılk kez yaptım dsarıda yedgm gıbı olmadı sankı yaa
ahh yakın olsak kapıdaydım şimdi şekerim:)))
evet hmde çookkk,ilk başta sıkılmıyordum ama şimdi zaman azaldıkça hemen bitmesini bekliyorumm:)
canım hali hazırda yok ama bende sevmem çok,ama bazen kırk yılda bi yaptığım tarifim var..
hemen verimm
Yapılışı:
- 500 gr tavuk göğüs eti
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı köri ( kaşık tam dolu olmasın)
- 1 çay kaşığı tereyağlı
- 6 adet konserve mantar
Tavuk etleri kuşbaşı olarak küp küp şeklinde doğranır.
Teflon tencereye koyulan etler suyu çekene kadar kışık ateşte pişirilir.
Ayrı bir kapta; süt, un, tuz ve köri çırpılır.
Tenceredeki suyu çekilmiş etlerin üzerine dökülür ve yavaş yavaş karıştırılır.
Kısık ateşte pişirilir. En son olarakta tereyağ ve mantarlar eklenir.
Not:Eğer köri sosunu daha fazla isterseniz, süt miktarını biraz arttırabilirsiniz.
Bunu gormustum canm bende ortaya karısık bıseler cıkarmıstım :) Benım erkek ark deıgısk tatlara bayılır ondan boyle denıyorum ıste canmm , bıda bu tarıfı deneyım bakalım nasıl olcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?