Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Zeytinyağlı yaprak sarma.Sarmayı çok seviyorum :)

Eki Görüntüle 699666

Elossammmm yetiş önizleme oldu yine :)
yetiştim garii

bebeğimm nolur o tabak benim olsunnn,günlerdir sarma diye sayıklıyorum ama yorgunluktan yada evdeki dışardaki işlerden oturup saramıyorum((
anacığıma söylesem sabahtan akşama varmaz yapar ulaştırır ama onada kıyamıyorum((
yarın kurs yok inşallah bişi çıkmazda bende sararım çok özledim
ellerine kollarına sağlık bitanem nefis nefisss,bittim eridim burdaaa

Acil yetiştiğin için teşekkür ederim bitanem hizmetinde sınır yok maşallah :)

Hepsi sana feda olsun canımcım yakın olmayı çok isterdim şu an inan.
Sensiz boğazımdan da geçmez şimdi

Acil yetiştiğin için teşekkür ederim bitanem hizmetinde sınır yok maşallah :)

Hepsi sana feda olsun canımcım yakın olmayı çok isterdim şu an inan.
Sensiz boğazımdan da geçmez şimdi

aahh canım benim yaa sakın öyle düşünme üzülürümm,ben sarıcam ve paylaşıcam bak görr
aslında 1 tabak yicene 2 tabak yemen lazım benim için bitanemm

Elossaaam ben yarın biber dolması yapmayı dusunuyorum hayatımda ılk kez yapacam :) Marketten 4 tanecık bıber dolması aldım geldım tek basıma oldugum ıcın :)) Sen bana 4 tanecık bıber ıcın bi tarıf verebılırsın dıye dusundm bebegmm :)) Et dolmalık fıstık fln kullanmıcam canm.

Biber aldım geldım dıcegme biber dolması aldm geldm yazmısım ahhh hersey keske hazır olsada hemen gıdıp alıp gelsek :))

Biber aldım geldım dıcegme biber dolması aldm geldm yazmısım ahhh hersey keske hazır olsada hemen gıdıp alıp gelsek :))

ehehehe:)
kuzum bende sama yapmak istiyorum yarına,şööyylee zeytinyağlı hmhmhmhm:)
ama istersn biber dolmasıda yapim,evde dolmalık biberim var,aklımdaydı ama bikaç gün oyalanmak istedim:)
aslında ben şimdi biberlerimi doldurayım pişireyim,yarınada sarma yaparım.

Yap bebegm yaap bende tarıfını alırım senden

ben sizlerden daha da yoğunum vallahi oğluma tuvalet eğitimi veriyorum 4 gündür 10 da kalkıyorum 1 de yatıyorum yemek yerken bile oturamıyorumm

Yap bebegm yaap bende tarıfını alırım senden

hayatım şu anda ocağa koydum ve yeni oturdum,harika oldular ayhhhh :)))

peynirli muffindi belki de ondan yapıştı... sağol canım.

sanıyorum canım,ama bi dahakine yaparsan yağla bakalım sonuç ne olacak bende merak ettim

ben sizlerden daha da yoğunum vallahi oğluma tuvalet eğitimi veriyorum 4 gündür 10 da kalkıyorum 1 de yatıyorum yemek yerken bile oturamıyorumm

oyy Allah yardımcın olsun canım yaa,zordur gerçektende

Kötü olma gibi bi ihtimali var mıydı bebegm sence :)) Fotosunuda koy ama pısıncee

Kötü olma gibi bi ihtimali var mıydı bebegm sence :)) Fotosunuda koy ama pısıncee

kısmet kuşum,ama dediğin gibi düşük ihtimal o (şımarayım)
bu arada nasıl yaptım biliyormusun,bugün karnıyarık pilav yapmıştım kurstan gelince,karnıyarığın kıymalı harcından kalmıştı 150-200 gr kadar,pilavımdanda kalmıştı her zamaanki gibi:))) (elim bol napimmm)
bende senle konuştuktan sonra kalktım dolma biberlerimi temizledim yıkadım hemen,kalan pilavımın içine soğanlı kıymayı ekledim,yarım demet dereotu ve yarım demek maydanoz doğradım,1 kuru soğan daha doğrayıp baharatlardan ekledim..taze nane yaprakları doğradım..biraz sıvı yağ ekleyip hepsini harmanladım ve biberlerimi doldurdum.ağızlarına da domates parçaları koydum irice.
tencereye yerleştirdikten sonra üstlerinden tekrar sıvıyağ gezdirdim ve 2 su bardağı kaynar su ekleyerek kısık ateşte ocakta şu anda,missss gibi kokuyor miss:)
biberlerim sarhoş gibi yerlerinde duramadılar,bende patlıcanları uzun şekilde doğradım aralara sokuşturdum dengede kalsın biberler diye.
pişmiş halini uyumazsam eklerim,yoksa yarına kalır emi:)

Son düzenleme:

Ohh super gorunuyorlarr eline sağlık canmm bende yarın yapmayı planlıyorum ama benım 4 tane bıber nasıl durur ay cok komık olcaklar :) yarın markete gdm 1 2 tane daha alayım bari..Senın elın bol mas elossam ben senın tarıflerı yaparken genelde yarı olculerı kullanarak yapıyoruum.. Hafta sonu kayserıdeydm ıstahım acılmıs bı seklde dondumm aklım fkrm yemekte :)

anamm memleketimdeydin haa
evet elim çok bol,öyle böyle değil...
sanki orduyu doyurucam,topu topu 2 kişiyiz
canım 4 dolma için uğraşmana değmez bende 3-5 tane daha al,2 gün yersin...
dereotu seviyorsan mutlaka kullan,dolmalara dereotu çok yakışıyor.
ben dereotuna resmen aşığım,kokusuna tadına....
sabah kahvaltıda maydanozla ikisini göremezsem başım ağrıyor,ciddiyim

Dedım ya hatta Kaşık la ' da yaglama yedım dıye hayatmda ılk kez yedım ama bayıldm..Evet gdm 1 2 tane daha alayım en ıyısı.. Dereotunun kokusuna bıle dayanamıyorum agzıma surmem cnmm mıdemı bulandırıo :)) bende braz once oktay ustanın elmalı bıskuvılı pudnglı pastasnı yaptm muzlu pudıng vardı tarıfte ama ben btter cıkolatalı pudıng kullandm ıns elmayla yakısır tadını cok merak edıyorum ama yarına kadar bekleyecem :)

oohh afiyet bal şeker olsun hayatım,Kayserimin yemekleri bitane biiii
pastanın resmini istiyorum ona göree:)
bende haftasonu harika bir pasta yapmayı planlıyorum,bayılacaksın:)
dereotunu nasıl sevmezsin ayyyyy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…