Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Bebegmm o kadar yapragı nasıl sardn ya mas hıc yorulmadn mı :)

hayatım yorulmadım:) o tencere ile 3 sıra sardım:)
o yapraklar annemlerin asmalarının yaprağı,her sene anneciğim 1 litrelik,2 litrelik pet şişelere doldurur ve ağzını sıkıca kapatır hiç bişey olmaz..
birde 5 kg. ve 10 kg. lık bidonlara tuzlu su ile basar,nefis olur nefiss..:))
ben şişelerimi bitirmek için şişelerimden kullandım,salamura olanları bi dahaki sefere yapacam kısmetse:)

Mas dıyorum baska da bıse demıyorum cnm :)) Bu hafta pazarda yaprak vardı keske alsaymısım neyse marketten alıp saraym.ç Acaba sarabılırmıyım? ya canm sen bu dolma ıclerının tarıfını verebılırmsn ? hanı tam olculer varsa

canım markettekilerin lezzetli olacağını sanmıyorum,gerçi ben hayatımda hiç dışardan yaprak almadım:)
ama manav en garanitlisi bence.
kesinlikle sararsın canım ne varki bunda,elinde saramazsan bi tabağın içine koy yaprağı o şekilde yuvarlayarak sıkıca sar.
benim dolma yaparken harcı için ölçüm yok,tamamen göz kararı yapıyorum.
yani ne kadar yaprak kullanacaksam ona göre,ama mutlaka dereotu,maydanoz ve baharatları eksik etmiyorum.
bu dolmamda kıyma var mesela...1 kg yaprak sardım,muhtemelen 2 su bardağı pirinç kullanmışımdır bellki birazcık daha fazla..2 adet kuru soğan,yeşillikler,150-200 gr kıyma,tuz,baharatlar,çok az biber ve domates salçası,yağ...
hepsini harmanlıyorsun,gerisini biliyorsun zaten:)

Göz kararı olayını cozersem harıka yemekler yapacam ama cık ılle olcu olcak :)) Erkek arkadasm kadar olamıyorum elossam dun malzemelerı alms kabak patlıcan bıber hemen yapmıs.. Cocuk patates ve domates dolması bıle yapıyor, bana tarıf verıyor :))

ehehehhe:))
kuzum birbirinizi destekleye destekleye öğreniceksin:)
hiç birimiz anamızın karnından yemek yaparak dünyaya gelmedik

Hanımlar merhaba;
üstünüze afiyet dünden beri yatmaktayım acaip üşüttüm bugün daha iyiyim sanki...

Biraz geç oldu ama geçmiş olsun canım dikkat et kendine

Çok şirin bunlar ya

Resimlere bakarken bile rahatladım çok hoş bir yermiş.Allah muhabbetinizi artırsın canım

Döktürmüşsün yine maşallah canım

Cok guzel gorunuyor cnm eline saglık ama tarıf ısterzzz:))

Teşekkür ederim canım hemen yazıyorum :)

oyyy ellerine sağlık kuzumm,çok severim elmalı tarifleri benn,senden de tarif bekliyorum hemde hemennn

valla yazın senden sıkı bir performans bekliyorum şekerim

Acil çıkış yaptım canım kusura bakma şimdi veriyorum tarifi çok hafif tam bir yaz tatlısı

KREMALI KIRMIZI ELMA TATLISI

5 elma
1 su b. toz şeker
kırmızı gıda boyası
5 karanfil
su

KREMASI İÇİN:
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
3 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 pk. vanilya
1 poşet köpürtülmüş şanti

HAZIRLANIŞI: Elmaları soyuyoruz, ikiye kesiyoruz ve içlerini temizliyoruz.Geniş bir tencereye ya da tavaya dışları yukarı bakacak şekilde diziyoruz. Karanfilleri atıyoruz. Üzerini geçmeyecek kadar su koyuyoruz.

Kırmızı gıda boyası koyuyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Pişmesine yakın kapağını açıyoruz. Ayrı bir tencereye kreması için, sütü döküyoruz.Toz şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatıyoruz.

Kremızı soğutuyoruz. Pişirdiğimiz elmaların ilk sıcaklığı çıkınca kup bardaklara, çekirdek yuvaları yukarı bakacak şekilde birer tane koyuyoruz. Soğumuş olan kremanın içine köpürtülmüş şantiyi ilave ederek mikserle çırpıyoruz. Kremayı kup bardaklardaki elmaların üzerine paylaştırıyoruz. Üstlerine elmayı pişirdiğimiz sudan koyup yeşil fıstık serpiyoruz,

Köpürtülmüş şanti derken tam anlamadm canm? Krem şantiyi mikserle onceden mı yapcaz

Köpürtülmüş şanti derken tam anlamadm canm? Krem şantiyi mikserle onceden mı yapcaz

Evet canım önceden yapacaz şantiyi ve dolaba bırak ki çabuk soğusun krema ve şanti soğuyunca karıştırılıp iyice çırpılması lazım

canım benim anneannemde o pet şişelere doldururdu yaprakları,ama artık yapamıyor tabi
bahçeli evde büyüdük biz,küçükken bütün meyve sebzeleri bahçeden yerdik
pekmezimiz,reçelimiz,kompostolarımız vs...aklına ne gelirse...
ayrıyaten bende sarma ve dolma içini,bazı şeyleride göz kararı yaparım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…