Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
canım çok harika görünüyor ellerine sağlık...arka planda çok güzel ayrıca denizmi orası resimmi anlayamadım?

Teşekkür ederim canım :) Annemlerin balkonunun şehir manzarası ama resmin üzerinde oynayınca ışıkları matlaştırdım galiba :)

Biraz geç oldu ama geçmiş olsun canım dikkat et kendine

Resimlere bakarken bile rahatladım çok hoş bir yermiş.Allah muhabbetinizi artırsın canım
Döktürmüşsün yine maşallah canım

canım çok teşekkür ederimm,evet çok sessiz huzur dolu bi yer,havası bile başka...,tarif içide çok teşekkü ederim kesinlikle denicem:)
sarmamı sardım rahatladım vallahi:)

Elossaaaaaam pasta yapacaktn unuttum sanmaaaaaa:)))

kuşumm aaahh seninmi benimmi aklımda...ya da kocişinmi desem:)
adam sayıkladı durdu,çünkü çok sever o pastayı ve çok sık olmasada zaman zaman yaparım.
dün sabah 6 ile öğle 12 arası tüm çorluda ne elektrik ne su vardı.. 12 gibi ikiside geldi,tam kahvaltı yapmaya başladık hhoopp yine gitti...sonra dedik bu böyle olmayacak atalım kendimizi dağlara bayırlara:)
akşamüzerine kadar dışardaydık ve haliyle ne yemek yaptım ne pasta:)
şu anda kursa gitmeye hazırlanıyorum 4 te çıktıktan sonra tek planım pastamı yapmak..inşallah hayırlısıyla yaparımda yeriz
evet gönül isterki lafta kalmasın ama olmayınca olmuyor işte kuzum neyse gönüller bir olsun yeter

çok haklısın canım,gönüller bir

evet bizimde öyle canım,annemlerin şu anda da bahçede bir sürü meyve ağaçları var,asma yapraklarımız çok lezzettli ve çok güzel.tüm mahalleye yetiyor:)
evet ben genelde çok fazla gerekmedikçe ölçü kullanmıyorum,el aşinalığı var artık...direk göz kararı:)
bi tek dolma biber dolduracaksam her bibere 1 kahve fincanı prinç olarak ölçüyorum tam geliyor hiç yanılmıyorum:)

günaydın elosa kpss ye yogun çalıştıgım için gelemiyorum ama aklımdasın .sana bişi sorcam çileklerim var evde baya fazla ben bunlardan pastalarda kullanmak için nişastalı şekerli çilek püresinden oluşan bi marmelat gibi bişiy yapmak istiyorum acaba uzun süre kalırmı ya da senin çilekleri değerlendirmek için bi fikrin var mı şimdiden teşekürler

Canım merhabaa,bende diyorum nerelerde bu hatunnn:)
canım fikrin çok hoş ama başka alternatiflerde geldi sanki aklıma...
ben şu anda kurstan kaçamak yazıyorum 4 te çıkıcam,evden rahat rahat detaylı yazsam olurmu

woww ellerine sağlık canımm,görünce canım çekti azıcık alsammm

Affettm elossaaaaaam seni taam :))) Pastanın adı ne belkı bende yemişimdirrr , o zaman merakla beklıyorum sekerım ...

nilkon4246 canım çilekler için marmelat gibi bişi hazırlamak istiyorum demiştin ama nişastalı halde hazırlarsan ve derin dondurucuda saklayacaksan çıkarttığında o nişastanın kokusu ve tadı iyi olmayabilir..
ama pastaları süslemek için veya canın istediğinde yemek için çilekleri güzelce yıka ve saplarından da ayır.sonra suyu süzülünce bir tepsiye diz ama üst üste değil,hepsi yanyana halde dondurucuda dondur..daha sonra o donan çilekleri hava almayan bir kapaklı kapta dondurucuda 1 yıl saklayabilirsin canım.
reçelini yapabilirsin veya marmelat yapacaksan eğer cam kavonozlara hazırlayıp serin bir yerde veya buzdolabında saklayabilirsin.bunun için sana bendeki bir tarifi vermek istiyorum,bunu bende yapıyorum harika oluyor canım

Malzemeler:
2 kg çilek
2 kg toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu

Yapılışı:
Çilekleri yıkayıp süzün ve marmeladı yapacağınız tencereye alın.
Üzerilerine toz şekerin tamamını boşaltarak 1,5 saat kadar bekleyin.
Çilekler sularını salınca tencereyi ocağa alın. 25-30 dakika kadar orta ateşte ara sıra köpüklerini alarak kaynatın.
Erimeye başlayan çilekler 1 parça limon tuzunu ekleyerek rondodan geçirin. 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alın.
Soğuyunca kavanozlara paylaştırın. Ağzını sıkıca kapatarak serin bir yerde muhafaza edin.

Son düzenleme:
Merhaba elossa gecenlerde icli kofte yapmistim fazla oldu ve birazini dondurucuya atmistim. Onlari kizartmak istiyorum ama cozdurupte mi kizarticam yoksa direkmi kizgin yaga aticam beni bi aydinlatirsan sevinirim

Elossa yarın pizza yapıcam ama şuann taşınma aşamasındayım ev çok dağınık malum 2 çocuk da var birde hamilelik derken.Hamurla uğraşcak vakktim yok.Pide hamurundan ya da ekmek hamurundan pizza yapılıyormuş diye duydum.Senin bilgin var mı?.Denemeye değer mi?

Merhaba elossa gecenlerde icli kofte yapmistim fazla oldu ve birazini dondurucuya atmistim. Onlari kizartmak istiyorum ama cozdurupte mi kizarticam yoksa direkmi kizgin yaga aticam beni bi aydinlatirsan sevinirim

merhaba canımm günaydınn,dondurucudan çıkarttıktan sonra çözünerek kızartmalısın canım..kızartacağın günden önce,buzdolabının normal gözünde çözünmesini bekleyebilirsin ve o şekilde ister kızartır isterde haşlayabilirsin canım
afiyet olsun canım istediii

canım merhaba,taşınmanda kolaylıklar diliyorum sana...çocuklarla zor olmalı...
evet yapabilirsin canım gayette kolay ve pratik oluyor..fırından aldığın hamuru tepsine göre inceltip üzerine istediğin pizza malzemeleriyle pişirebilirsin..
malzemeleri koymadan önce domates salçasını su ve çok az sıvı yağ ile inceltip önce hamura sürmelisin..sonra da malzemeleri yerleştirmelisin canım.
o salçanın içerisine 1 kaşık ketçapta kullanırsan çok hoş olur,afiyet osun canım

Sağol canım ya canım çok pizza istiyordu ama yapacak derman yoktu.Hamurla şipşak yaparım artık :))

Beni aydinlattigin icin cok tesekkur ederim buyur gel canim beraber yeriz

misafirime hazırladığım menümü paylaşmak istiyorum bende elossacım
yaprak sarma,kısır(kalmadığı için resmini çekemedim)
elmalı ay kurabiye,cocostar kurabiye
galeta unlu patatesli tuzlu kurabiye
peynirli poğaça
rulo zebra kek

Sağol canım ya canım çok pizza istiyordu ama yapacak derman yoktu.Hamurla şipşak yaparım artık :))

rica ederim hayatımm,yapınca paylaş emii merak ederim beenn

Beni aydinlattigin icin cok tesekkur ederim buyur gel canim beraber yeriz

rica ederim canımcım,çok teşekkür ederim çok isterdim gelmeyi,nazik davetin için öpüyorum kocamann

oy oy oyy napmışsın hayatım sen böylee,ellerine kollarına sağlık her biri harika görünüyor..
paylaştığın içinde çok teşekkür ederim

bende teşekkür ederim elossa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…