Ne yarısması varms sırada merak ettm :)) Yarına pısırcem yetıs bebegm :))
geliyorummmmmmm anacımmmm
hayatım yemek yarışmasının yeni kategorisi belli oldu onu diyorum
ne bilim kuzum,zaman geçmişya beklemedin yaptın sandımm
bomba gibiyim gadasını aldığım sen nörüyonnnn
Yok abla yapamadm seni bekliyorum :):)
kuzucum hemen ekliyorum muaaahhhhh
MUZLU RULO PASTA
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un
Krema için:
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 kaşık un
yarım su bardağı şeker
Üzeri için
1 paket Krem şanti
Hazırlanışı
İlk olarak keki hazırlayalım. Yumurtaları ve şekeri derince bir kapta karışım beyazlayana kadar iyice mikser yardımı ile çırpın. Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyerek. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hamuru yayın ve 160 derecede pişirin. Kek pembeleştikten sonra fırından çıkarın ve sıcakken keke rulo şeklini verin. Keki yağlı kağıt ile birlikte sararsanız çok rahat olur. Zaten kremayı hazırladıktan sonra ruloyu yeniden yapacağız.
Kek pişerken kremayı hazırlamaya başlayın. Krema için bir tencereye vanilya hariç tüm malzemeleri katarak koyulaşıncaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın. Krema biraz soğuduktan sonra rulo yaptığınız keki açarak kremanın tamamını üzerine yayın. Daha sonra yağlı kağıdı sarmadan tekrar ruloyu hazırlayın.
Krem şantiyi hazırlayarak kekin üzerini tamamen kapatın. Fındık, hindistan cevizi ya da pasta şekerleri ile istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
elosa yeni tariflerim var paylaşıcam inşallah akşama
amonyaklı pasta...hımmmm...çocukluğumda halam yapardı bunu...o daha büyük açardı bezeleri tepsiye yapardı...ne mutlu olurduk "kocaman pastamız var hemen bitmicek" diye:))) ama hemende biterdi:)))
ellerine kollarına sağlık...kokusunu, tadını hatırlattın bana...
selam elossa ben denenmiş garantili mozaik pasta tarifi arıyodum ki aklıma sen geldin kesin vardır sende
AMONYAKLI PASTA
Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı erimiş tereyağ
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı amonyak (aktarlarda satılıyor,pasta amonyağı)
açmak için ekstra un
Kreması:
2 yumurta
125gr margarin
1.5 lt süt
2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 tepeleme kaşık nişasta
2 kaşık un
(bu ölçülerle 1.5 bardak fazladan kremanız oluyor)
Öncelikle kremayı yapın, katları yaparken ve pişirirken soğusun. Margarin dışındaki bütün malzemeleri muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Kıvamı tutturunca margarini ekleyip iyice karıştırıp erimesini sağlayın. Koyun kenara ve soğumasını bekleyin
Katmanların malzemelerini sertçe bir hamur olana kadar un ekleyerek iyice yoğurun. 6 parçaya ayırın (mutfak terazisi kullanmanızı tavsiye ederim) ve herbirini yuvarlak bir şekilde, bıçak sırtı kalınlığında açın. 10 dk kadar dinlendirin. Fırın tepsinize yağlı kağıt kaplı olduğu halde bu yuvarlak hamurları teker teker (ya da tepsiniz büyükse çifter çifter) 170C fırında, üzerleri hafif kızarana kadar pişirin
Fırından çıkan katları tel üzerinde soğutun
Katlardan bir parçasını bir tabağa koyun, üzerine kremasından sürün. Krema üzerine bir başka parçayı da koyun ve böylece bütün parçaları, aralarına krema sürerek bitirin. Pastanın kenarlarını da krema ile kaplayın ve dolapta soğuttuktan sonra servis yapın
Afiyet olsun!
Eki Görüntüle 713717 Eki Görüntüle 713733 Eki Görüntüle 713734 Eki Görüntüle 713735 Eki Görüntüle 713736 Eki Görüntüle 713732 Eki Görüntüle 713731 Eki Görüntüle 713718 Eki Görüntüle 713720 Eki Görüntüle 713721 Eki Görüntüle 713722 Eki Görüntüle 713723 Eki Görüntüle 713724 Eki Görüntüle 713725 Eki Görüntüle 713726 Eki Görüntüle 713728 Eki Görüntüle 713729 Eki Görüntüle 713730 Eki Görüntüle 713737 Eki Görüntüle 713738 Eki Görüntüle 713739 Eki Görüntüle 713740 Eki Görüntüle 713741 Eki Görüntüle 713742 Eki Görüntüle 713743 Eki Görüntüle 713744
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?