Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Yok abla yapamadm seni bekliyorum :):)

kuzucum hemen ekliyorum muaaahhhhh

MUZLU RULO PASTA

Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un

Krema için:
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 kaşık un
yarım su bardağı şeker

Üzeri için
1 paket Krem şanti

Hazırlanışı

İlk olarak keki hazırlayalım. Yumurtaları ve şekeri derince bir kapta karışım beyazlayana kadar iyice mikser yardımı ile çırpın. Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyerek. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hamuru yayın ve 160 derecede pişirin. Kek pembeleştikten sonra fırından çıkarın ve sıcakken keke rulo şeklini verin. Keki yağlı kağıt ile birlikte sararsanız çok rahat olur. Zaten kremayı hazırladıktan sonra ruloyu yeniden yapacağız.

Kek pişerken kremayı hazırlamaya başlayın. Krema için bir tencereye vanilya hariç tüm malzemeleri katarak koyulaşıncaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın. Krema biraz soğuduktan sonra rulo yaptığınız keki açarak kremanın tamamını üzerine yayın. Daha sonra yağlı kağıdı sarmadan tekrar ruloyu hazırlayın.

Krem şantiyi hazırlayarak kekin üzerini tamamen kapatın. Fındık, hindistan cevizi ya da pasta şekerleri ile istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun

saolasın ablaammm

AMONYAKLI PASTA

Malzemeler:

2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı erimiş tereyağ
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı amonyak (aktarlarda satılıyor,pasta amonyağı)
açmak için ekstra un

Kreması:
2 yumurta
125gr margarin
1.5 lt süt
2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 tepeleme kaşık nişasta
2 kaşık un
(bu ölçülerle 1.5 bardak fazladan kremanız oluyor)

Öncelikle kremayı yapın, katları yaparken ve pişirirken soğusun. Margarin dışındaki bütün malzemeleri muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Kıvamı tutturunca margarini ekleyip iyice karıştırıp erimesini sağlayın. Koyun kenara ve soğumasını bekleyin
Katmanların malzemelerini sertçe bir hamur olana kadar un ekleyerek iyice yoğurun. 6 parçaya ayırın (mutfak terazisi kullanmanızı tavsiye ederim) ve herbirini yuvarlak bir şekilde, bıçak sırtı kalınlığında açın. 10 dk kadar dinlendirin. Fırın tepsinize yağlı kağıt kaplı olduğu halde bu yuvarlak hamurları teker teker (ya da tepsiniz büyükse çifter çifter) 170C fırında, üzerleri hafif kızarana kadar pişirin
Fırından çıkan katları tel üzerinde soğutun
Katlardan bir parçasını bir tabağa koyun, üzerine kremasından sürün. Krema üzerine bir başka parçayı da koyun ve böylece bütün parçaları, aralarına krema sürerek bitirin. Pastanın kenarlarını da krema ile kaplayın ve dolapta soğuttuktan sonra servis yapın
Afiyet olsun!

Çok guzel tarifler paylasmissiniz teşekkürler .benim tariflerimi de bu sitede görebilirsiniz şef oldum yemeklerimi paylaşıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hoşgeldiniz mutfağıma,yalnız link paylaşımı yasak.
Fakat tariflerinizi sunumlarınızı resimleyerek paylaşabilirsiniz istediğiniz zaman

elosa yeni tariflerim var paylaşıcam inşallah akşama

Son düzenleme:
amonyaklı pasta...hımmmm...çocukluğumda halam yapardı bunu...o daha büyük açardı bezeleri tepsiye yapardı...ne mutlu olurduk "kocaman pastamız var hemen bitmicek" diye:))) ama hemende biterdi:)))

ellerine kollarına sağlık...kokusunu, tadını hatırlattın bana...

elosa yeni tariflerim var paylaşıcam inşallah akşama

canım merakla bekliyorumm

teşekkür ederim canım,gerçektende harika bir lezzet ve herşeyinin ev yapımı olarak hazırlanması ayrı bi mutluluk veriyor insana..
bende sen gibiyim,annem çok yapardı çocukken ve çok severdik...hala yapar zaman zaman ve bazen kakaolusunu hazırlar o da çok güzel olur..
ben büyük yapmak istemedim kocişle bana yetecek kadar hazırladım ve 6 katlıydı sanıyorum..

elosacım söz verdiğim gibi paylaştım yaptıklarımın bi kısmını
yogurtlu olan küçük kareler halinde kesilen erişte hamurunun haşlanıp yogurt ve mayonezle buluşması üzeri kornişon ve mısırla süslendi tadı nefis oldu
pembiş pasta daha öncede yayınladıklarımdan çalışanlara tavsiye ederim pudingi pişirin 1 pk b
petibörü kırın karıştırın streç filme sarıp atın buzluga .geceden çıkarın istediğiniz zaman, çözülsün sonra üzerini kremşanti ile süsleyin .benim misafirler bayılıyor hem açılan az kullanılmış paket sütümde atılmıyo
diğeride zeytinyaglı yaprak sarma onun tarifide sen varken bana düşmez

Son düzenleme:
günaydın elossa
ben senin kartopu tatlını yaptım biraz önce.....yalnız yarım ölçü yaptım ben......muhallebi bayağı katı oldu, öyle mi olması lazım?

merhaba cnm
ya amonyak ne ki birde o olmadan yapsam olmazmi onun yerine ne kulanabilirim
cook güzel gòrünüyor denemek istiyorumda

Kolay su böreği tarifiyle geldim:)Çok güzel oluyor denemenizi tavsiye ederim.Yapımı da çok basit.

KOLAY SU BÖREĞİ

Malzemeler

1 kilo yufka
6 yumurta
3 bardak süt
1 paket kabartma tozu
Yarım paket tereyağ yoksa sanayağ (Eritilip,soğutulacak.)
Yarım su bardağı zeytinyağı

Yumurta,süt,kabartma tozu,zeytinyağı ve tereyağı mikserde güzelce çırpılacak.Her yufkanın arasına bolca harç sürülecek.Üçüncü yufkadan sonra harç koyulup diğer yufkalar döşenecek.Son yufkadan sonra börek dilim dilim kesilip kalan harç böreğin üstüne dökülecek.Çörekotu ve susam serpilip pişirilecek.Harç çekiyor çekmez diye korkmayın.

Bu resmi de içini görün diye koyuyorum.

Son düzenleme:
Biz fasülye turşusunu mısır ununa bulayıp kızartıyoruz.Garip gelebilir ama güzel bir tad oluyor.Denemek isteyenlere alıntı bir resim koyuyorum.Böyle de bir tad var yani bilin istedim.

Son düzenleme:
merhaba elossa senden birşey rica edicektim bayağı bir yufkam var peynirli sigara böreği gül böreği yapıp dolaba atıcam..nasıl yapıyorsunuz..yufkayı sararken içine bişi sürüyormuusnuz...bana anlatırmısınız?birde sardığınız o böreği nasıl bişiyorsunuz..yağdamı fırındamı..eğer fırında ise nsaıl yapıyorusnuz?
ve yaprağımda aynı şekilde nasıl atıyorsunuz dolaba çıkarıp nasıl pişiriyorsunuz şimdiden teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…