Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619

Elossa'ya sormuşsun ama ben bildiğim kadarıyla cevap vereyim.Sigara böreği yapacaksan her üçgeni hafif yağlayıp malzemeyi koyup sarabilirsin.Gül böreğini de süt ve sıvıyağla yağlayabilirsin.Hava almayan poşetlere koyup buzluğa atabilirsin.Çıkartınca da yağda kızartacaksan hiç çözdürmeden direk kızartabilirsin.Bazı arkadaşlarımız bekletiyor ama bence hiç gerek yok daha çıtır çıtır oluyor.Dondurulmuş patatesler hiç bekliyor mu direk yağa atılıyor.Fırına vereceksen de üstüne yumurta sürüp verebilirsin.Yaprağı da sarıp aynı şekilde dondurucuya atabilirsin pişirmeden.

tarifleriniz çok güzel.worde koplayırom.makarna salatasına salatalık turşusu ve mısır katarsanız çok yakışıyor.bütün tarifleri kopyalıyorum denediklerimi eklicm.teşekkürler elosse

Elossacmmm bu haftasonu eve gttm lazanya, muffin, alman pastası, ve senın yaptgn su calı fasulyeden yaptım..
İlk olarak muffinlerden baslıyım pısmems halını cektm , pısmıs halı oyle bı kabardı kii tıpleri cok komık oldu cekmedm :) Ama ıcını fazla doldurdum kapların malzeme fazla gelınce atamadm ..

Lazanyayı cok begendık :) İç malzemesiiii ,
ve de pişmiş halii ama kesmıs halini cekemdm cunku cok actık :)

Sıra alman pastasında nefis olmustuuu komsular bıle tarıf ıstedııı harıkaydı :)

Vee ailemden eksı not aldgm fasulyeler :) Tatsız tutsuz bse oldu elossam bu sennkıde boyle mi oluyor

elossa canım çok güzel olmuş bende bugün ballısını yaptım içinde amonyak yerine bal konuyor adı da medovik pasta olması lazım misafirlerim bayıldıı :)

merhaba kızlar kivili pasta ve patates salaası yapmıstım onu paylasmak istiyorum kivili pasta tarifim ellosadan diğerini herkes yapıyo ama ben kek kalıbıyla yaptım:))

selam elossa ben denenmiş garantili mozaik pasta tarifi arıyodum ki aklıma sen geldin kesin vardır sende

selam canımm,evet denenmişim ççook var ama ben geç kaldımmı sana tarifi vermekte...yaptınmı peki?

Doğru adrestesinnn, Elosaaaa Elossa duy sesimiziiiii:)) Bende yapmayı duusnuyorumm hafta sonu

oyyyşşş

offf hayatım her biri nefis nefisss,bayıldımmmm
ellerine kollarına sağlık,paylaştığın için ççookk teşekkür ederim...nasıl özendim anlatamamm,size geliyorummm

günaydın elossa
ben senin kartopu tatlını yaptım biraz önce.....yalnız yarım ölçü yaptım ben......muhallebi bayağı katı oldu, öyle mi olması lazım?

merhaba canımm,olur tabiki hiç farketmez ölçülerde istediğin gibi oynama yapabilirsin canım.
yalnız çok katı olmaması gerek,yani bildiğimiz muhallebiden çok az katı olmalı..veya aynı kıvamda.

merhaba cnm
ya amonyak ne ki birde o olmadan yapsam olmazmi onun yerine ne kulanabilirim
cook güzel gòrünüyor denemek istiyorumda

canım merhabaa,bu tarifi amonyak dışında hiç yapmadım canım ben,özelliği bu çünkü.
bu amonyak pasta amonyağı ve tüm aktarlarda satılıyor canım

offf hayatım sen ne yaptınn,beni benden aldın şu anda...yanına sıcacık çay ile ne de güzel gider dii...ellerine kollarına sağlık nefisss

Biz fasülye turşusunu mısır ununa bulayıp kızartıyoruz.Garip gelebilir ama güzel bir tad oluyor.Denemek isteyenlere alıntı bir resim koyuyorum.Böyle de bir tad var yani bilin istedim.

fasulye turşusunu çok severim ama bu şekilde hiç denememiştim ve mısır ununuda sık kullanırım..hepsi birleşince harika olmuştur eminim canım,çok teşekkür ederim paylaşımlarına vallahi ağzımın suyu aktıııı

canım merhabaa,adra arkadaşım cevap vermiş ve benimde yazacağım farklı bişey olmayacaktı:)
kesinlikle bende o şekilde yapıp hazırlıyorum canım ve çok lezzetli oluyor..
bu arada adra çok teşekkürler canımm

tarifleriniz çok güzel.worde koplayırom.makarna salatasına salatalık turşusu ve mısır katarsanız çok yakışıyor.bütün tarifleri kopyalıyorum denediklerimi eklicm.teşekkürler elosse

merhaba canım hoşgeldin mutfağıma
evet salatalık turşusu ve mısırlada harşka oluyor,denemiştim bende bikaç kez..benim damak zevkime acaip hitap ediyor her iki malzemede
senden de paylaşımlar beklerim canım

kuzucumm her biri harika görünüyorr,yapıcam dedin yaptın vallahii:))
ellerine kollarına sağlık canımm,paylaşımın içinde çok teşekkür ederim..
fasulyeye tadını veren soğanlar ve zeytinyağı canım,aslında çok lezzetli oluyor deneyen tüm arkadaşlarım bayıldı.
demek annenlere hitap etmemiş,olsunn başkada deneriizz:))

elossa canım çok güzel olmuş bende bugün ballısını yaptım içinde amonyak yerine bal konuyor adı da medovik pasta olması lazım misafirlerim bayıldıı :)

canım teşekkür ederim beğenmene mutlu oldum,ballı yapmadım hiç onuda denerim inşallah
bitmediyse ve imkanın varsa paylaşabilirmisin merak ettim beenn

oyyyy ne güzel şeyler onlar öyleee
şu anda karnım çok aç hatta ziller çalıyor neredeyseee,bunları görmem iyi olmadı
ellerine sağlık canımm nefis görünüyorlar,paylaştığın içinde çok teşekkür ederim,bikaç dilim alsam olmamı

suan bittiki bunlarr((
ama istersen yeni yapınca yollayayım

Ellerine sağlık canımmmm ben küçükken annem her gelen misafire yapardı annem = amonyaklı pasta.O kadar bütünleşmişti pastayla :) Çok ama çok lezzetli bir yaşpasta.

Daha önce yapmayanlar kesinlikle denemeli.Çok canım çekti yaaa

Kızlar başrolde yine Bim'in lavaşı var.On dakikada açık kaşarlı,pastırmalı,yumurtalı pide yemek istiyorsanız tam size göre.Gerçekten güzel olmuştu.

Bu da Fransızların Briyoş adını verdikleri ekmek.Ne tatlı ne tuzlu.Poğaça gibi birşey.Tipsiz olduklarını kabul ediyorum.Sabah kahvaltıda yerlermiş.Reçelle birlikte güzel gidiyor.

Son düzenleme:

Elinize saglik
Alman pastasinin tarifini alabilirmiyim:)

Elinize saglik
Alman pastasinin tarifini alabilirmiyim:)

Tesekkur ederım tabı hemen vereyım :)
İlk olarak keki hazırlamalıyız. Bu nedenle derince bir kapta 2 adet yumurta ile 1,5 çay bardağı şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Daha sonrakalan malzemeleri yani yoğurt, un, erimiş margarini, kabartma tozunu ekleyerek kekin hamurunu oluşturun. Hamuru yağlamış olduğunuz tepsiye dökün. Tepsinin çapı yaklaşık 25 cm genişliğinde olsun. Hamurumuzun miktarı çok değil o nedenle büyük bir tepsiye koymayın. Keki 160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın ve bu arada kremasını hazırlayın.

Krema için yukarıda belirtilen malzemeleri bir tencereye ekleyerek koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Krema hazır olduğunda kekinizi ortadan ikiye bölün, Keklerin arasına tüm kremayı dökün ve eşit olarak yayın. Kekin üst kısmını kapatın ve en üstüne pudra şekeri serpin. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..

Keki için;
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker1 çay bardağı yoğurt
3,5 çay bardağı un
125 gr margarin
1 paket kabartma tozu

Kreması için;
Yarım kg süt
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya

suan bittiki bunlarr((
ama istersen yeni yapınca yollayayım

canım benimm olsun canın sağolsunn,sen benim içinde ye amaaa

hemmen gel elosa başladım hazırlıklara

sağol kuzum geliyorumm

canımsın aynen bende çookk yedim çocukluğumdaa,sende dene mutlaka emii

yemin ediyorum bittim bittimmm,ellerine sağlık canım çok teşekkür ederim paylaştığın içinde..
nasıl canım çekti anlataammm,ben bunu kesinlikle yapıcamm

merhaba elosse.haftaya arkadşım eşiyle oturmaya gelicekler.ne yapabilirim ne önerirsin

canım merhaba,5 çayınamı gelecekler yoksa gün tarzı bişimi..

Kızlar bugün eşimle İzmir'e gidiyorum görümcemin düğünü var haftasonu...
Hepiniz Allah'a emanet olun pazartesi görüşürüzz

Elossa'cığım topiğe sürekli bakamadığım için hep geri dönüp bakıyorum.

Bir yerde "eski paylaştıklarımdan yapınca paylaşmıyorum" demişsin. Bir hayranın olarak böyle yapma derim. Atıyorum 200, sayfadaki bir tarifini yapsan bile eğer sana zahmet olmayacaksa gene paylaş. Gerçekten insan o kadar geriye her zaman gidemiyor.

Bırak orjinal tarifleri, günlük pişirdiklerini bile görmek ve tarifini almak isterim. Eminim benim gibi düşünen çok kişi vardır, hatta herkes böyle yapsa.

Yemek özürlü olduğum çok mu belli oldu ne

Son düzenleme:
Benim favorilerimden paylasmak istedim canim :)

Kolay Şarlot - Çilekli Charlotte Tarifi
Pastalar - Pişirilmiyor - 30 dakika

"Ben kedi dillerini ıslatırken bademli ve kahve aromalı votkalı sütlü karışımla ıslattım. İsteğe göre farklı aromalar da deneyebilirsiniz. Çilek yerine başka meyvelerle de yapılabilir..."

Malzemeler

paket 1,5 hazır kedi dili bisküvi
400 gr hazır krema
yarım kilo çilek
250 gr labne peynir
6 yemek kaşığı toz şeker
limon
300 ml süt
50 ml votka / likör
Yapılışı

Kremayı 4 yemek kaşığı toz şekerle çırpın.
Çileklerin 1/3ünü püre haline getirin, yarım yemek kaşığı toz şekerle ve yarım limonun suyu ile karıştırın.
Hazırlağınız kremaya labne peynir ekleyin tekrar mikser ile 10 dakika çırpın.
Çilek püresini de kremaya ekleyip çırpın ve buzdolabına kaldırın.
Parfe kalıbınız yoksa kelepçeli kek kalıbının kenarlarına kedi dillerinin uçlarından az miktarda kesip, hazırladığınız süt, şeker ve dilerseniz likör koyduğunuz karışıma batırıp kalıbın kenarlarına dizin. Batırıp çıkarma işlemini olabildiğince bekletmeden seri bir şekilde yapın.
Kalıbın tabanını da kedi dilleri ile kaplayın. Hiç boşluk kalmasın, kedi dillerini parçalayıp da kullanabilirsiniz.
Çilekleri ince dilimleyerek kedi dillerinin üstüne yerleştirin, üstüne bir kat krema dökün ve işlemi bir kez daha tekrarlayın.
Pastanın üstünü çileklerle süsleyin ve servis yapmadan önce buzdolabında en az 3 saat bekletin.
Afiyet olsun...

Tarif marifetlitarifler den alintidir
fotograflari oradan gorebilirsiniz buraya kopyalayamadim ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…