merhaba elossa senden birşey rica edicektim bayağı bir yufkam var peynirli sigara böreği gül böreği yapıp dolaba atıcam..nasıl yapıyorsunuz..yufkayı sararken içine bişi sürüyormuusnuz...bana anlatırmısınız?birde sardığınız o böreği nasıl bişiyorsunuz..yağdamı fırındamı..eğer fırında ise nsaıl yapıyorusnuz?
ve yaprağımda aynı şekilde nasıl atıyorsunuz dolaba çıkarıp nasıl pişiriyorsunuz şimdiden teşekkürler
Bol dereotlu mayonezli sarmısaklı yoğurtlu Makarna Salatam
makarnayı haşlıyor süzmeye bırakıyoruz..o arada hemde soğuyor aynı zamanda;
hazır garnitürü soğuk sudan geçirip onuda süzüyoruz.
ayrı bir kapta yarım kg kadar yoğurt ve 2-3 yemek kaşığı mayonezi 3 diş sarmısak ezip hepsini bir karıştırıyoruz..
tuzunuda ekleyip bu karışımı makarna ve garnitürle buluşturup iyice birbirlerine yediriyoruz.
8-10 dal dereotunu iyice yıkayıp minik minik doğrayıp makarna salatamıza ekliyoruzz...
Afiyet olsunnn:)
Eki Görüntüle 525970 Eki Görüntüle 525971 Eki Görüntüle 525972 Eki Görüntüle 525973
selam elossa ben denenmiş garantili mozaik pasta tarifi arıyodum ki aklıma sen geldin kesin vardır sende
Doğru adrestesinnn, Elosaaaa Elossa duy sesimiziiiii:)) Bende yapmayı duusnuyorumm hafta sonu
Eki Görüntüle 714670 Eki Görüntüle 714670 Eki Görüntüle 714674 Eki Görüntüle 714676 Eki Görüntüle 714679 Eki Görüntüle 714682 Eki Görüntüle 714683
elosacım söz verdiğim gibi paylaştım yaptıklarımın bi kısmını
yogurtlu olan küçük kareler halinde kesilen erişte hamurunun haşlanıp yogurt ve mayonezle buluşması üzeri kornişon ve mısırla süslendi tadı nefis oldu
pembiş pasta daha öncede yayınladıklarımdan çalışanlara tavsiye ederim pudingi pişirin 1 pk b
petibörü kırın karıştırın streç filme sarıp atın buzluga .geceden çıkarın istediğiniz zaman, çözülsün sonra üzerini kremşanti ile süsleyin .benim misafirler bayılıyorhem açılan az kullanılmış paket sütümde atılmıyo
diğeride zeytinyaglı yaprak sarma onun tarifide sen varken bana düşmez
günaydın elossa
ben senin kartopu tatlını yaptım biraz önce.....yalnız yarım ölçü yaptım ben......muhallebi bayağı katı oldu, öyle mi olması lazım?
merhaba cnm
ya amonyak ne ki birde o olmadan yapsam olmazmi onun yerine ne kulanabilirim
cook güzel gòrünüyor denemek istiyorumda
Kolay su böreği tarifiyle geldim:)Çok güzel oluyor denemenizi tavsiye ederim.Yapımı da çok basit.
KOLAY SU BÖREĞİ
Malzemeler
1 kilo yufka
6 yumurta
3 bardak süt
1 paket kabartma tozu
Yarım paket tereyağ yoksa sanayağ (Eritilip,soğutulacak.)
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yumurta,süt,kabartma tozu,zeytinyağı ve tereyağı mikserde güzelce çırpılacak.Her yufkanın arasına bolca harç sürülecek.Üçüncü yufkadan sonra harç koyulup diğer yufkalar döşenecek.Son yufkadan sonra börek dilim dilim kesilip kalan harç böreğin üstüne dökülecek.Çörekotu ve susam serpilip pişirilecek.Harç çekiyor çekmez diye korkmayın.
Bu resmi de içini görün diye koyuyorum.
Biz fasülye turşusunu mısır ununa bulayıp kızartıyoruz.Garip gelebilir ama güzel bir tad oluyor.Denemek isteyenlere alıntı bir resim koyuyorum.Böyle de bir tad var yani bilin istedim.
merhaba elossa senden birşey rica edicektim bayağı bir yufkam var peynirli sigara böreği gül böreği yapıp dolaba atıcam..nasıl yapıyorsunuz..yufkayı sararken içine bişi sürüyormuusnuz...bana anlatırmısınız?birde sardığınız o böreği nasıl bişiyorsunuz..yağdamı fırındamı..eğer fırında ise nsaıl yapıyorusnuz?
ve yaprağımda aynı şekilde nasıl atıyorsunuz dolaba çıkarıp nasıl pişiriyorsunuz şimdiden teşekkürler
Elossa'ya sormuşsun ama ben bildiğim kadarıyla cevap vereyim.Sigara böreği yapacaksan her üçgeni hafif yağlayıp malzemeyi koyup sarabilirsin.Gül böreğini de süt ve sıvıyağla yağlayabilirsin.Hava almayan poşetlere koyup buzluğa atabilirsin.Çıkartınca da yağda kızartacaksan hiç çözdürmeden direk kızartabilirsin.Bazı arkadaşlarımız bekletiyor ama bence hiç gerek yok daha çıtır çıtır oluyor.Dondurulmuş patatesler hiç bekliyor mu direk yağa atılıyor.Fırına vereceksen de üstüne yumurta sürüp verebilirsin.Yaprağı da sarıp aynı şekilde dondurucuya atabilirsin pişirmeden.
tarifleriniz çok güzel.worde koplayırom.makarna salatasına salatalık turşusu ve mısır katarsanız çok yakışıyor.bütün tarifleri kopyalıyorum denediklerimi eklicm.teşekkürler elosse
Elossacmmm bu haftasonu eve gttm lazanya, muffin, alman pastası, ve senın yaptgn su calı fasulyeden yaptım..
İlk olarak muffinlerden baslıyım pısmems halını cektm , pısmıs halı oyle bı kabardı kii tıpleri cok komık oldu cekmedm :) Ama ıcını fazla doldurdum kapların malzeme fazla gelınce atamadm ..
Eki Görüntüle 716526
Lazanyayı cok begendık :) İç malzemesiiii ,
Eki Görüntüle 716528 ve de pişmiş halii ama kesmıs halini cekemdm cunku cok actık :)
Eki Görüntüle 716529
Sıra alman pastasında nefis olmustuuu komsular bıle tarıf ıstedııı harıkaydı :) Eki Görüntüle 716530
Vee ailemden eksı not aldgm fasulyeler :) Tatsız tutsuz bse oldu elossam bu sennkıde boyle mi oluyor
Eki Görüntüle 716533
elossa canım çok güzel olmuş bende bugün ballısını yaptım içinde amonyak yerine bal konuyor adı da medovik pasta olması lazım misafirlerim bayıldıı :)
merhaba kızlar kivili pasta ve patates salaası yapmıstım onu paylasmak istiyorum kivili pasta tarifim ellosadan diğerini herkes yapıyo ama ben kek kalıbıyla yaptım:))
Eki Görüntüle 716850 Eki Görüntüle 716851
oyyyy ne güzel şeyler onlar öyleee
şu anda karnım çok aç hatta ziller çalıyor neredeyseee,bunları görmem iyi olmadı
ellerine sağlık canımm nefis görünüyorlar,paylaştığın içinde çok teşekkür ederim,bikaç dilim alsam olmamı
AMONYAKLI PASTA
Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı erimiş tereyağ
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı amonyak (aktarlarda satılıyor,pasta amonyağı)
açmak için ekstra un
Kreması:
2 yumurta
125gr margarin
1.5 lt süt
2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 tepeleme kaşık nişasta
2 kaşık un
(bu ölçülerle 1.5 bardak fazladan kremanız oluyor)
Öncelikle kremayı yapın, katları yaparken ve pişirirken soğusun. Margarin dışındaki bütün malzemeleri muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Kıvamı tutturunca margarini ekleyip iyice karıştırıp erimesini sağlayın. Koyun kenara ve soğumasını bekleyin
Katmanların malzemelerini sertçe bir hamur olana kadar un ekleyerek iyice yoğurun. 6 parçaya ayırın (mutfak terazisi kullanmanızı tavsiye ederim) ve herbirini yuvarlak bir şekilde, bıçak sırtı kalınlığında açın. 10 dk kadar dinlendirin. Fırın tepsinize yağlı kağıt kaplı olduğu halde bu yuvarlak hamurları teker teker (ya da tepsiniz büyükse çifter çifter) 170C fırında, üzerleri hafif kızarana kadar pişirin
Fırından çıkan katları tel üzerinde soğutun
Katlardan bir parçasını bir tabağa koyun, üzerine kremasından sürün. Krema üzerine bir başka parçayı da koyun ve böylece bütün parçaları, aralarına krema sürerek bitirin. Pastanın kenarlarını da krema ile kaplayın ve dolapta soğuttuktan sonra servis yapın
Afiyet olsun!
Eki Görüntüle 713717 Eki Görüntüle 713733 Eki Görüntüle 713734 Eki Görüntüle 713735 Eki Görüntüle 713736 Eki Görüntüle 713732 Eki Görüntüle 713731 Eki Görüntüle 713718 Eki Görüntüle 713720 Eki Görüntüle 713721 Eki Görüntüle 713722 Eki Görüntüle 713723 Eki Görüntüle 713724 Eki Görüntüle 713725 Eki Görüntüle 713726 Eki Görüntüle 713728 Eki Görüntüle 713729 Eki Görüntüle 713730 Eki Görüntüle 713737 Eki Görüntüle 713738 Eki Görüntüle 713739 Eki Görüntüle 713740 Eki Görüntüle 713741 Eki Görüntüle 713742 Eki Görüntüle 713743 Eki Görüntüle 713744
Elossacmmm bu haftasonu eve gttm lazanya, muffin, alman pastası, ve senın yaptgn su calı fasulyeden yaptım..
İlk olarak muffinlerden baslıyım pısmems halını cektm , pısmıs halı oyle bı kabardı kii tıpleri cok komık oldu cekmedm :) Ama ıcını fazla doldurdum kapların malzeme fazla gelınce atamadm ..
Eki Görüntüle 716526
Lazanyayı cok begendık :) İç malzemesiiii ,
Eki Görüntüle 716528 ve de pişmiş halii ama kesmıs halini cekemdm cunku cok actık :)
Eki Görüntüle 716529
Sıra alman pastasında nefis olmustuuu komsular bıle tarıf ıstedııı harıkaydı :) Eki Görüntüle 716530
Vee ailemden eksı not aldgm fasulyeler :) Tatsız tutsuz bse oldu elossam bu sennkıde boyle mi oluyor
Eki Görüntüle 716533
Elinize saglik
Alman pastasinin tarifini alabilirmiyim:)
suan bittiki bunlarr((
ama istersen yeni yapınca yollayayım
hemmen gel elosa başladım hazırlıklara
Ellerine sağlık canımmmm ben küçükken annem her gelen misafire yapardı annem = amonyaklı pasta.O kadar bütünleşmişti pastayla :) Çok ama çok lezzetli bir yaşpasta.
Daha önce yapmayanlar kesinlikle denemeli.Çok canım çekti yaaa
Kızlar başrolde yine Bim'in lavaşı var.On dakikada açık kaşarlı,pastırmalı,yumurtalı pide yemek istiyorsanız tam size göre.Gerçekten güzel olmuştu.
Bu da Fransızların Briyoş adını verdikleri ekmek.Ne tatlı ne tuzlu.Poğaça gibi birşey.Tipsiz olduklarını kabul ediyorum.Sabah kahvaltıda yerlermiş.Reçelle birlikte güzel gidiyor.
merhaba elosse.haftaya arkadşım eşiyle oturmaya gelicekler.ne yapabilirim ne önerirsin
Kızlar bugün eşimle İzmir'e gidiyorum görümcemin düğünü var haftasonu...
Hepiniz Allah'a emanet olun pazartesi görüşürüzz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?