hastayım kız sana:))))))))))))))))))))kızlar islim kebabı pilav ve sütlaç yaptım
Eki Görüntüle 719083 Eki Görüntüle 719084 Eki Görüntüle 719085
Elossa'cığım topiğe sürekli bakamadığım için hep geri dönüp bakıyorum.
Bir yerde "eski paylaştıklarımdan yapınca paylaşmıyorum" demişsin. Bir hayranın olarak böyle yapma derim. Atıyorum 200, sayfadaki bir tarifini yapsan bile eğer sana zahmet olmayacaksa gene paylaş. Gerçekten insan o kadar geriye her zaman gidemiyor.
Bırak orjinal tarifleri, günlük pişirdiklerini bile görmek ve tarifini almak isterim. Eminim benim gibi düşünen çok kişi vardır, hatta herkes böyle yapsa.
Yemek özürlü olduğum çok mu belli oldu ne
Görüşürüz sekerım ıyı yolculuklar , iyi eğlenceler :))
kızlar islim kebabı pilav ve sütlaç yaptım
Eki Görüntüle 719083 Eki Görüntüle 719084 Eki Görüntüle 719085
Benim favorilerimden paylasmak istedim canim :)
Kolay Şarlot - Çilekli Charlotte Tarifi
Pastalar - Pişirilmiyor - 30 dakika
"Ben kedi dillerini ıslatırken bademli ve kahve aromalı votkalı sütlü karışımla ıslattım. İsteğe göre farklı aromalar da deneyebilirsiniz. Çilek yerine başka meyvelerle de yapılabilir..."
Malzemeler
paket 1,5 hazır kedi dili bisküvi
400 gr hazır krema
yarım kilo çilek
250 gr labne peynir
6 yemek kaşığı toz şeker
limon
300 ml süt
50 ml votka / likör
Yapılışı
Kremayı 4 yemek kaşığı toz şekerle çırpın.
Çileklerin 1/3ünü püre haline getirin, yarım yemek kaşığı toz şekerle ve yarım limonun suyu ile karıştırın.
Hazırlağınız kremaya labne peynir ekleyin tekrar mikser ile 10 dakika çırpın.
Çilek püresini de kremaya ekleyip çırpın ve buzdolabına kaldırın.
Parfe kalıbınız yoksa kelepçeli kek kalıbının kenarlarına kedi dillerinin uçlarından az miktarda kesip, hazırladığınız süt, şeker ve dilerseniz likör koyduğunuz karışıma batırıp kalıbın kenarlarına dizin. Batırıp çıkarma işlemini olabildiğince bekletmeden seri bir şekilde yapın.
Kalıbın tabanını da kedi dilleri ile kaplayın. Hiç boşluk kalmasın, kedi dillerini parçalayıp da kullanabilirsiniz.
Çilekleri ince dilimleyerek kedi dillerinin üstüne yerleştirin, üstüne bir kat krema dökün ve işlemi bir kez daha tekrarlayın.
Pastanın üstünü çileklerle süsleyin ve servis yapmadan önce buzdolabında en az 3 saat bekletin.
Afiyet olsun...
Tarif marifetlitarifler den alintidir
fotograflari oradan gorebilirsiniz buraya kopyalayamadim ..
canım ya aslında çok istedim ama maalesef kalabalıktan unuttum bide çilekli parfe yapmıştım ikisinin de resmini çekip eklemeyi çok istedim
Elossacim bana cumartesi gunune kadar amerikan salatasi tarifi verebilir misin canim
HosgeldinDugunde resim cekmedin mi koyaydin bakaydik
Fikir olurdu belki sac elbise bizimde dugunler varda
Biz fasülye turşusunu mısır ununa bulayıp kızartıyoruz.Garip gelebilir ama güzel bir tad oluyor.Denemek isteyenlere alıntı bir resim koyuyorum.Böyle de bir tad var yani bilin istedim.
tam olarak nasıl yapıldı...yumurtamı var sadece unda varmı?ben bayılırım fasulyeye...
Nehirnil arkadaşımızın başlığında görüp yaptığım çikolatalı muz dilimleri.
Yagli Peynirli Bazlama (nefiss)
2 su bardagi ilik su
1 paket yas maya
1 cay kasigi seker
Tuz
Aldigi kadar un
Peynir
Yapilisi::
Mayayinin uzerine sekeri ve ilik suyu döktüm elimle karıştırarak mayayi erittim daha sonra unu ve tuzu ilave ettim yumuşacık bir hamur elde edene kadar yogurdum 30 dak mayalandirdim ve bezelere böldum tatli tabagi büyüklüğünde yaparsak 8-9 tane cikiyor. Sizinle esas paylasmak istediğim ben sabah kahvaltiya yaptim ama unum bittiği için sivi yağla actim icine peyniri koyun kenarlarini kapattim ve tekrardan actim ama cok ezmeden yaklasik 1 cm kalınlığında aciliyor . Normalde bazlama yagli yapmiyorlar ama benim bazlamam yagli oldu ve nefis oldu herkeze tavsiye ediyorum yagla acin ister sade isterseniz icine istediginiz malzemeyi koyun nefis oluyor. Tabi unutlmamasi gereken tavadan aldiktan sonra mutlaka bir havlu ya da sofra bezinin icine sarin yumusacik oluyor)
Nehirnil arkadaşımızın başlığında görüp yaptığım çikolatalı muz dilimleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?