Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
canım hoşgeldin mutfağıma sefalar getirdinn
çok teşekkür ederim umarım işine yarar bişiler bulabilirsin,yaptıklarını paylaşıp sonucu bildirirsen ekstra mutlu olucam biliyormusunn

hoşbulduk canım büyük bi zevkle paylaşırımm fotosunuda çekerim

ben teşekkür ederim canım..
hayır daha tadına bakmadım.. ama güzel olduğuna eminim.. tabiki alabilirsin buda sorumu şimdi..

hmm yanılmadım anlarımda ondan sordum canım,lokumları şekillendirmenden anladım:)
solaklar inanılmaz zeki olurlar kardeşimden bilirim:)
zekimiyim bilemem ama solak olduğumu duyan solaklar becerikli olur diyor..
Bu arada tatlının tadına baktım.. Mikemmel ötesi.. Kocişim daha görmedi lokumları.. pudingle yaş pasta yaptım zannediyor.. sadece pasta yapmadığımı söyledim.. bakalım görünce ne tepki verecek... :26:

ehehehe sağol canım yaa beğenmene çok sevindim inan,insanın elinin emeği karşılık görünce daha bi mutlu oluyor:)
kocişine çok güzel süpriz olucak lokumlarr,yine isticek eminimm

Hamarat hanımlar döktürmüş maşallah.Hepinizin eline koluna sağlık.Ben de mutfağı severim ama ilham gelmesi lazım.Ben genelde tarifleri bulur ablamlara yaptırırım.Elossa eklediğin sultan lokumu tatlısı burada kartopu tatlısı adında var.Biz içine muz koyup yapmıştık.Öyle de çok güzel olmuştu.Yalnız ben iki kişi o kadar yemeği nasıl bitiriyorsunuz şaşırıyorum.Senin yaptığın patlıcan sarmayı biz yedi kişilik aile olarak ancak iki günde bitirirdik.Tabi kilo derdiniz yok yiyorsunuz bol bol.Yarasın canım afiyet olsun.

Son düzenleme:
Mesaj tekrarı olmuş.

Son düzenleme:
biz çok severiz nar ekşisini mutlaka dene canım,gerçi damak tadına hitap etmeyebilir ama denemekten ne çıkarrr:))
benim eşimde sever yemek yemeyi Adanalı olunca mutfağa fazla aşina:)

Bende gaziantepteyim yemekler az çok yakın buraylayemek yemeği seviyorlar burdada

elossa ablacım gül tatlısı tarifimi kaybetmişim bana yazabilirmisin birde bu sefer kırmızı gıda boyasıyla renklendiricem ilk defa gıda boyası kullanıcam ne kadar koymam gerekir birde ellerde boyama falan yapıomu nasıl kullanmamı önerirsin

canım çok teşekkürler tarifin paylaşımın için,harika görünüyor benimde var fasulyem yapayım bi gün tarifini,inşallah..ayyy canım istedii:))

rica ederim canim:)) seninkilerin yaninda benimkiler cok basit kaliyo ama bende yavas yavas kendimi ilerletmeye calisiyorum. simdi ogrenci oldugum icin daha cok ogrenci yemekleri var repertuarimda

umarim begenirsin, simdiden afiyet olsun

bu arada elmali çikilop ve elmali kurabiyenden yaptimm cok lezzetli oldu ama resimleri bilgisayara yuklemedim henuz.
yiyenlerde cok begendi, sayende hamarat bi kiz gibi gozukuyorum artik
iyiki acmissin bu topigi canim

Son düzenleme:
merhaba elossacım
bugün yaptığım cevizli sütlü irmikli tatlım

Geçen hafta cumartesi kıymalı kömbe ve cevizli havuçlu tarçınlı kek
pazar günü de elmalı kurabiye ve peynirli poğaca

hafta içi de patatesli peynirli börek
elmalı tarçınlı üzümlü cevizlihavuçlu kek
dün de orman meyveli pudingli kedili bisküvi tatlısı yapmıştım ama onların fotoğraflarını çekmedim maalesef

enfes olsa da yesek :) çok severim

Bunlarda benim içli köftelerim
içi için: 350 gr kadar yemeklik kıyma 500gr kadar soğan 100 gr ceviz tuz kara biber kırmızı biber
dışı için: 1.5, 2 sb ince bulgur 1 çb irmik 1 adet haşlanmış patates 100 150 gr yağsız kıyma 1 yumurta tuz k.biber krmz.biber
önce kıyma kavrulur sonra soğan eklenir iyice pişince ceviz ve baharatı eklenir iyice soğutulur (ben dolapta 2 saat kadarda beklettim) ince bulgur sıcak suyla biraz ıslatılır tüm malzemeler katılp 10 15 dk. kadar yoğurulur sora şekil verilp isteğe göre bol kızgın yağda kızartılır yada buharda pişirilir biz kızarmışını daha çok seviyoruz :))

Eklentiler

• $içli.webp
    41,6 KB · Görüntüleme: 56

eheheh sağol canımm:)) evet arasına muz ilede harika oluyorr,yada damla çikolata ile:)
valla yeniyor canım,ama aynı gün bitmiyor bazen,ertesi günede kalıyor..baktım gördüm ertesi günüde bitmeyecek gibiyse hemen sarıp sarmalayı yallaahhh dondurucuma:)))

Bende gaziantepteyim yemekler az çok yakın buraylayemek yemeği seviyorlar burdada

ayy oranında yemekleri harika olur dimi:)

canım gıda boyasını yarım çay kaşığı kullanmalısın,ele geçmiyor yani için rahat olsun emi:) bu arada sana hemen yazayım tarifini canım...

Malzemeler:
1 tane yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket margarin ya da tereyağı(eritilmiş ve soğutulmuş)
1 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
yarım çay kaşığı gıda boyası
1 su bardağı bütün fındık

Şerbeti:
4 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
2-3 damla limon
1 paket vanilya

Yapılışı:
1. Erittiğiniz margarinden 2 çorba kaşığı ayırıp, un ve fındık hariç tüm malzemeleri karıştırın.
2. Yavaş yavaş unu ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
3. Hamuru 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
4. Bu sırada şerbetini hazırlayın. Su ve şekeri bir tencerede kaynatıp, limon ve vanilyayı ilave edip soğumaya bırakın.
5. Dinlenen hamuru 4 parçaya ayırın. Merdane yardımıyla 3 mm kalınlığında açın.
6. Orta boy bir bardağın ağzı ile daireler kesin. Her dairenin ortasına bir tane fındık koyup her köşeden 4 kesik atın. Oluşan her parçayı fındığın etrafına dolayarak gül şekli verin.
Gül şeklini elde etmek için bir yöntem daha var. Çay bardağı ile oluşturduğunuz dairelerden 3 tanesini, yarısı diğerinin üstüne gelecek şekilde, dizin.(Keşişen kümeler gibi) En alttaki daireden başlayarak rulo şeklinde sarın ve ortadan ikiye bıçakla bölün, 2 adet gül elde edeceksiniz.
7. Ayırdığınız margarini güllerin üzerine sürün, 180C de önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
8. Tatlılar sıcak, şerbet soğukken şerbetleyin. 1-2 saat sonra tatlınız servise hazırdır..(alıntı)

canımsın yaa :)
yüklediğin zaman mutlaka paylaş emi merak ettim,bu arada övgü dolu sözlerine çok çok teşekkür ederim canım..azda olsa işe yarıyorsa sayfam ne mutlu bana

merhaba canımm:)
ne kadar hoş görünüyor yaa,ye beni diyor resmenn ellerine sağlık canım,eminim tadıda muhteşem olmuştur.
elmalı kurabiye bende yapıcam yarın,bugün epey yoruldum çünkü:)

enfes olsa da yesek :) çok severim

buyur hayatım:)

wowww ellerine sağlık canım,çok teşekkürler paylaşımın tarifin için..harika görünüyorlarr üşenmesem şimdi dipfrizden bikaç tane çıkartıp ısıtıp yicem o derece canım çekti:))

İçli köfteyi kızartarak hiç denemedim:44:Aslında denemek lazımEllerinize sağlık

canım güzel olur ama mesela bizim favorimiz genelde haşlayarak pişendir..kızartılanın dışı biraz elastik gibi oluyor,haşlanan gibi yumuş yumuş değil:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…