canım hoşgeldin mutfağıma sefalar getirdinn
çok teşekkür ederim umarım işine yarar bişiler bulabilirsin,yaptıklarını paylaşıp sonucu bildirirsen ekstra mutlu olucam biliyormusunn
hoşbulduk canım büyük bi zevkle paylaşırımm fotosunuda çekerim
ayyy nasıl güzeller öyle nasıll,ellerine sağlık canım çok güzel görünüyorlarr
1 tanecik alabilirmiyimmmmm
tadına baktınmı nasıl,beğendinmii yorumunu merak ediyorum canım..
bu arada paylaşımın için çok teşekkür ederim ççookk mutlu oldum benn
ben teşekkür ederim canım..hayır daha tadına bakmadım.. ama güzel olduğuna eminim.. tabiki alabilirsin buda sorumu şimdi..
aldım gittii:) teşekkür ederim:))
bu arada solaksın sanırım öylemi
evet canım solağım..
zekimiyim bilemem ama solak olduğumu duyan solaklar becerikli olur diyor..hmm yanılmadım anlarımda ondan sordum canım,lokumları şekillendirmenden anladım:)
solaklar inanılmaz zeki olurlar kardeşimden bilirim:)
zekimiyim bilemem ama solak olduğumu duyan solaklar becerikli olur diyor..
Bu arada tatlının tadına baktım.. Mikemmel ötesi..Kocişim daha görmedi lokumları.. pudingle yaş pasta yaptım zannediyor.. sadece pasta yapmadığımı söyledim.. bakalım görünce ne tepki verecek... :26:
biz çok severiz nar ekşisini mutlaka dene canım,gerçi damak tadına hitap etmeyebilir ama denemekten ne çıkarrr:))
benim eşimde sever yemek yemeyi Adanalı olunca mutfağa fazla aşina:)
canım çok teşekkürler tarifin paylaşımın için,harika görünüyor benimde var fasulyem yapayım bi gün tarifini,inşallah..ayyy canım istedii:))
Fellah Köftesi
yarım kg ince köftelik bulgur
1 su bardağı irmik kapaklı hava almayan bir kapta üzerine 2,5 su bardağı kaynar su dökülerek bekletilir(yaklaşık yarım saat)
sonra bu karışıma 2 yumurta,1 tatlı kaşığı kimyon,1 yemek kaşığı tuz,1 yemek kaşığı pul biber,1 yemek kaşığı kırmızı toz biber,1 tatlı kaşığı nane,1 tatlı kaşığı karabiber,1 çay bardağı un,1 ymek kaşığı domates salçası,1 yemek kaşığı biber salçası eklenerek iyice yoğrulur..
ben yoğurma işini robotta yapıyorum daha özleşiyor malzemeler,krem gibi oluyor..
sonra bir tencereye yarısına kadar su doldurup suyu kaynatıyorum,bu arada köfteleri avuç içlerimi ıslata ıslata şekillendirip ortasına parmağımla bastırıyorum ve zeminine un serptiğim bir tepsiye koyuyorum..
kaynamakta olan suya göz kararı köftelerden 10-15 tane koyup su süzeyine kadar çıkmasını bekliyorum..yaklaşık 10 dk sürüyor pişmeleri..su yüzeyine çıkan köfteleri delikli bir kepçe ile servis yapacağım tabağıma alıyorum..bu işlem harç bitene kadar sürüyor.
öte yandan rondoya kabukları soyulmuş 5-6 adet domates ve 3-4 diş sarmısağı ekleyip rondodan geçiriyorum püre haline geliyor..püreyi sos tencereme alıp üzerine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip pişiriyorum..içerisine 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip pişiriyorum..
diğer yandan 1 büyük kase yoğurda 3-4 diş sarmısak ekleyip karıştırıyorum..ve sırasıyla köftelerin üzerine önce domates sosumu,sonra sarmısaklı yoğurdumu en son ise maydanozumu ekleyip soframa sunuyorum:)
yoğurtsuz sadece domates sosluda yapılıyor ama ben genelde yoğurtlu yapıyorum..
Afiyet olsunnn:)
Eki Görüntüle 523526 Eki Görüntüle 523527 Eki Görüntüle 523529 Eki Görüntüle 523528 Eki Görüntüle 523530 Eki Görüntüle 523531 Eki Görüntüle 523532 Eki Görüntüle 523533
Hamarat hanımlar döktürmüş maşallah.Hepinizin eline koluna sağlık.Ben de mutfağı severim ama ilham gelmesi lazım.Ben genelde tarifleri bulur ablamlara yaptırırım.Elossa eklediğin sultan lokumu tatlısı burada kartopu tatlısı adında var.Biz içine muz koyup yapmıştık.Öyle de çok güzel olmuştu.Yalnız ben iki kişi o kadar yemeği nasıl bitiriyorsunuz şaşırıyorum.Senin yaptığın patlıcan sarmayı biz yedi kişilik aile olarak ancak iki günde bitirirdik. Tabi kilo derdiniz yok yiyorsunuz bol bol.Yarasın canım afiyet olsun.
Bende gaziantepteyim yemekler az çok yakın buraylayemek yemeği seviyorlar burdada
elossa ablacımgül tatlısı tarifimi kaybetmişim bana yazabilirmisin birde bu sefer kırmızı gıda boyasıyla renklendiricem ilk defa gıda boyası kullanıcam ne kadar koymam gerekir birde ellerde boyama falan yapıomu nasıl kullanmamı önerirsin
rica ederim canim:)) seninkilerin yaninda benimkiler cok basit kaliyo ama bende yavas yavas kendimi ilerletmeye calisiyorum. simdi ogrenci oldugum icin daha cok ogrenci yemekleri var repertuarimda
umarim begenirsin, simdiden afiyet olsun
bu arada elmali çikilop ve elmali kurabiyenden yaptimm cok lezzetli oldu ama resimleri bilgisayara yuklemedim henuz.
yiyenlerde cok begendi, sayende hamarat bi kiz gibi gozukuyorum artik
iyiki acmissin bu topigi canim
merhaba canımm:)merhaba elossacım
bugün yaptığım cevizli sütlü irmikli tatlım
Eki Görüntüle 537305 Eki Görüntüle 537307
Geçen hafta cumartesi kıymalı kömbe ve cevizli havuçlu tarçınlı kek
pazar günü de elmalı kurabiye ve peynirli poğaca
hafta içi de patatesli peynirli börek
elmalı tarçınlı üzümlü cevizlihavuçlu kek
dün de orman meyveli pudingli kedili bisküvi tatlısı yapmıştım ama onların fotoğraflarını çekmedim maalesef
enfes olsa da yesek :) çok severim
Bunlarda benim içli köftelerim
içi için: 350 gr kadar yemeklik kıyma 500gr kadar soğan 100 gr ceviz tuz kara biber kırmızı biber
dışı için: 1.5, 2 sb ince bulgur 1 çb irmik 1 adet haşlanmış patates 100 150 gr yağsız kıyma 1 yumurta tuz k.biber krmz.biber
önce kıyma kavrulur sonra soğan eklenir iyice pişince ceviz ve baharatı eklenir iyice soğutulur (ben dolapta 2 saat kadarda beklettim) ince bulgur sıcak suyla biraz ıslatılır tüm malzemeler katılp 10 15 dk. kadar yoğurulur sora şekil verilp isteğe göre bol kızgın yağda kızartılır yada buharda pişirilir biz kızarmışını daha çok seviyoruz :))
Bunlarda benim içli köftelerim
içi için: 350 gr kadar yemeklik kıyma 500gr kadar soğan 100 gr ceviz tuz kara biber kırmızı biber
dışı için: 1.5, 2 sb ince bulgur 1 çb irmik 1 adet haşlanmış patates 100 150 gr yağsız kıyma 1 yumurta tuz k.biber krmz.biber
önce kıyma kavrulur sonra soğan eklenir iyice pişince ceviz ve baharatı eklenir iyice soğutulur (ben dolapta 2 saat kadarda beklettim) ince bulgur sıcak suyla biraz ıslatılır tüm malzemeler katılp 10 15 dk. kadar yoğurulur sora şekil verilp isteğe göre bol kızgın yağda kızartılır yada buharda pişirilir biz kızarmışını daha çok seviyoruz :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?