Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619

Görüntüye aldanmayın ben bunu çok sık yaparım çok lezzetli oluyor
Ama ben normal taze fasulyeyi haşlayarak yapıyorum onunlada oluyor özellikle kart fasulyeyei kurtarmanın en güzel yolu iplikli kart fasulyeniz varsa bu tarifle süper oluyor hiç belli olmuyor kart olduğu haşlandıktan sonra suyunu sıkıp ondan sonra kavuruyorum ben

evet canım haklısın,demokraside çareler tükenmez:))
benimde kendime göre bi usulüm var fasulye kavurmasında,yaptığımda resimlerle paylaşırım inşallah:)

bence hafif ve çok lezzetliii çok beceriklisin bebeğim kasap köftesini de yarın yapacağım

teşekkür ederim canımm
mutlaka denemelisinn birebir tüm gerekli malzemeyi uygularsan çok iyi sonuç alacağına eminim,köfteme güveniyorum

Bende fasulye kuruttum bunu hiç denemedim yapayım bakalım nasıl olacakGüzel geldi bana

evet canım haklısın,demokraside çareler tükenmez:))
benimde kendime göre bi usulüm var fasulye kavurmasında,yaptığımda resimlerle paylaşırım inşallah:)

TakipteyimHenüz paylaşımda bulunamasamda hergün girip bakıyorum ne mamalar pişirilmiş diye

şimdide bugün yapmış olduğum fırında palamut'un yanına hazırladığım salatamı paylaşıyorum..
aslında salata yapmayı bilmeyeniniz yoktur eminim ama ya varsaa

ZEYTİNYAĞLI,LİMONLU SİRKELİ SALATA

MALZEMELER;

8-10 yaprak kıvırcık marul
13-15 dal maydanoz
13-15 dal dereotu
2 iri domates
2 yeşil biber
1 salatalık
7-8 adet taze soğan
1 limon
yarım kahve fincanı sirke
yarım kahve fincanından biraz fazla zeytinyağ
tuz

YAPILIŞI;

tüm malzemeler iyice yıkanıp kurulandıktan sonra istenilen irilikte doğranır..ardından 1 limonun suyu sıkılır ve içerisine zeytinyağı,sirke,tuz ilave edildikten sonra tuz eriyene kadar karıştırılır...ve sonra salata sosumuzu salatamıza ekleyip harmanlayıp servise hazır hale getirebiliriz.
Afiyet olsun:)

aa öyle de oluyosa süper tamda kurutulmuslar bitmisti

Bende fasulye kuruttum bunu hiç denemedim yapayım bakalım nasıl olacakGüzel geldi bana

canim denedikten sonra yorumunu bizlerle paylasirsan cok sevinirizz. simdiden afiyet olsun sana da

Acayip bir lezzet mutlaka dene sıcakta soğukta çok güzel oluyor
Bu arada paylaşımda bulunan arkadaşın ellerine sağlık

cok sagol canim. Annemler hacca gittiginden beri yemek isi bana bakiyo bende buralardan yardim aliyorum.
Dedim bari bildigim bir seyi de ben paylasayim ki bilenler hatirlasin bilmeyenlere de fikir olsun
yorumlariniz beni çok mutlu etti çok tesekkür ederim

Acayip bir lezzet mutlaka dene sıcakta soğukta çok güzel oluyor
Bu arada paylaşımda bulunan arkadaşın ellerine sağlık
Tamam teşekkürler
eheheh sağol canımm takipte kal,paylaşımda bulunmak istersen seve seve:))

yapınca benide çağır e mi:)
Tamam çağırırım
canim denedikten sonra yorumunu bizlerle paylasirsan cok sevinirizz. simdiden afiyet olsun sana da

Tamam canım paylaşırım
ELOSSA ben burayı çok sevdim Hiçbir yere gitmem ona göre

Normal fasulye ilede oluyor ama kurutulmuşuyla denemediğim için aynı tadı verirmi bilmiyorum.

Biz hep kart çıkan fasulyeyei kurtarmak için yaparız.

Ayıklyıpğ , aşlayıp sıkıp sonrada soğanla kavurup yumurta kırılıyor kurusuyla aynı.

Hatta birkaç kilo birden haşlayıp sıkıp buzluk poşetlerine koyup buzlukta saklanabiliyor pişireceğin zaman çıkarıp eriyince saldığı suyunu sıkıp aynı kavurulabiliyor önceden haşlanmış olduğu için pratik oluyor.

İyiki paylaştın bende hatırlamış oldum ne zamndır yapmıyorum

Tamam çağırırım
ELOSSA ben burayı çok sevdim Hiçbir yere gitmem ona göre

teşekkür ederiiiim gitme hayatımm,Derincimin mutfağıda var oraya gidebilirsin bak izin veriyom,ama bi tek Derinin sayfasına:))

bende istiyorum bende bende bendeeeeeeeeeee:))
taze fasulyeyi çok severiiimm

bunu nasıl yaptın kısaca yazar mısın.
puding nasıl o kıvama geldi, onu anlamadım

EV YAPIMI BAKLAVA

HAMURU İÇİN:1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

1 ÇAY BARDAĞI SÜT

2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

2 YUMURTA

1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE

1 PAKET KABARTMA TOZU

4 SU BARDAĞI UN

ŞERBETİ İÇİN:5 SU BARDAĞI ŞEKER

4 SU BARDAĞI SU

1 ÇAY KAŞIĞI LİMON

DĞER MALZEMELER:CEVİZ-ANTEP FISTIĞI

NİŞASTA

MARGARİN,TEREYAĞ,SIVIYAĞ

Hamur yoğrulur.Küçük bezler alınır(60 BEZE OLACAK)sonra bezeler 10 ar ,10 ar ayrılır...Her 10 beze tabak büyüklüğünde aralarına nişasta sürülerek açılır.....Sonra tepsi büyüklüğünde büyütülerek tapsiye serilir...3 kat üst üste konulur..Arasına dövülmüş ceviz veyahut dövülmüş antep fıstığı konur.Tekrar 10 ar 10ar bezeler açılıp,büyütülür...En son kat serilip,istenilen şekilde kesilir..Üzerine 1 paket margarin eritilip(isteğe bağlı tuzsuz tereyağıda olabilir),1su bardağıda sıvıyağ eklenip soğuduktan sonra tepsinin tamamına gelecek şekilde dökülür... 175 derece fırında kızarana kadar pişirilir....Şerbeti kaynatılır..İkiside ılıyınca dökülür....Ve servise hazır Afiyet olsun:))))))))

KENDİ YAPTIĞIM BAKLAVAYI EKLEYEYİM BAYRAM GELİYOR İNANIN TARİF ÇOK GÜZEL OLUYOR TAVSİYE EDERİM

bunu nasıl yaptın kısaca yazar mısın.
puding nasıl o kıvama geldi, onu anlamadım

canım arkadaşımızın yaptığı tatlı,36. sayfada paylaşmış olduğum Sultan Lokumu..
aslında sayfaları tek tek ilk sayfaya ekleyecektim ama fırsat bulup oturamadım,inşlh yarın yapmayı planlıyorum hem bulmakta kolay olacak...

Aman Allahımmmm ne yaptın sen canım yaa....
benim asla dayanamayacağım tatlıların başını çekiyor baklava,hele bide ev yapımı olursa....
ellerine kollarına sağlık çok güzel görünüyor nasıl canım çekti anlatamamm
zaten kaç gündür annemin başının etini yiyorum baklava yüzünden bayram çabucak gelsin baklavanı özledim diyeee:)
banada yapmasını rica ettim gelirken getiricem inşallah bir tepsi:)
offfffffffffff dayanammiiccciimm ben size geliyorum:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…