Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Evet canım öyle

Bende yumuşak ve sıcak severimozaman böyle devam edeyim..
aynen bende,kıymaların oradan biraz buhar çıkmalı o zaman işte değme keyfime:)
herkes yapamayabiliyor içli köfteyi,bazen üşengeçlikte bazen yapamama korkusundan ama illaki her hatunun hayatında bir kezde olsa mutfağında pişmesi gereken bir lezzet! :)

Ben sık yapıyorum canım çocuklarda eşimde çok severlerBizim yörede sadece kıymalı yapılmazıspanaklı-kıymalı ve patates kavurmalıda yapılır çok güzel olur

Elossa hergün takip ediyorum topiğini

gizli bir hayranınım :)

yemeklerin hepsi süper,ellerine sağlık

Ben sık yapıyorum canım çocuklarda eşimde çok severlerBizim yörede sadece kıymalı yapılmazıspanaklı-kıymalı ve patates kavurmalıda yapılır çok güzel olur

evet bilirim canım yemiştim onlardan arkadaşlarımda güzel oluyor ama kıymalının etlinin yerini tutmuyor sanki:)
bizde ççookk severiz hatta dondurucumda fazlasıyla var ani durumlar için..eşimde Adanalı benim o yüzden Allahın emri içli köfte,çiğ köfte olayları bizde:)

Bilmem biz seviyoruz ama evet kıymalı başka
Evet canım bilirim

Elossa hergün takip ediyorum topiğini

gizli bir hayranınım :)

yemeklerin hepsi süper,ellerine sağlık

oooowww teşekkür ederiimmm:))
hayranlarımla yavaş yavaş tanışıyorum hem buradan hem özelden:)
çok sağol canım hoşgeldin mutfağıma paylaşımlarınla renk katabilirsin kiiii:))

Bilmem biz seviyoruz ama evet kıymalı başka
Evet canım bilirim

oooowww teşekkür ederiimmm:))
hayranlarımla yavaş yavaş tanışıyorum hem buradan hem özelden:)
çok sağol canım hoşgeldin mutfağıma paylaşımlarınla renk katabilirsin kiiii:))

canım ben becerikli bi hatun değilim :)

keşke senin gibi yapsam da paylaşabilsem

seni takip etmeye devam edicem ben,böyle iyiyim :)

bugün sabahki ilk mesajımda bugünün balık günü olucağını belirtmiştim ve kocişim en tazesinden palamut yakalayınca kaçırmak istememiş iyide etmiş:)
hemen paylaşıyorum bugünkü hünerlerimi:)

FIRINDA PALAMUT

MALZEMELER;
palamut
2 limon
3 adet defne yaprağı
fırın:))

YAPILIŞI;

resimlerde gayet açık ve net aslında,yinede soran olursa anlatırım nema problema:)
limon balık,limon balık şeklinde gidiyor

canım ben becerikli bi hatun değilim :)

keşke senin gibi yapsam da paylaşabilsem

seni takip etmeye devam edicem ben,böyle iyiyim :)

aşkolsun canım öyle demee,kesinlikle sende harika yemekler yapıyorsundur eminimm..
ama benide takipte kal mutlaka,belki bir gün sende paylaşım yaparsın diğer arkadaşlarım gibi

ilk defa bu topiğe girdim ve 36. sayfadaki sultan lokumunu yapmaya koyuldummmm :)

hoşgeldin canımm,bencede hemen başlamalısın harika bir lezzet yumuş yumuşş:))
sonucu bildir emi :)

3 bucuk aylık bebegım var aslında cok yorgunum ama resmını gorunce gözlerım acıldı vallah hemencek yapıorum resmını eklerım haberin olsun deepfrıze de kac dakıka bekleteyim ___

balığı çok sevmem ama bu güzel görünüyor:)
ya elossa,ben bayrama senin patlıcan sarmanı yapıcaktım,,anneme anlattım şöyle bir yemek diye..onu ben yapıcam, sen başka bul dedi bana
bayram için bir ana yemek arıyorum..
çorba olarak erzincan çorbası yaparım diyorum..pasta börekte yaparımda ana yemeğe ne yapsamki..

3 bucuk aylık bebegım var aslında cok yorgunum ama resmını gorunce gözlerım acıldı vallah hemencek yapıorum resmını eklerım haberin olsun deepfrıze de kac dakıka bekleteyim ___

canım iyice soğuyana kadar bekletiyorsun,bebişini yerim:)

teşekkür ederim canımm,harikaydı gerçekten ellerime sağlık:)))
balık sevilmezmi amaa,ben 3 öğün yiyebilirim balık:)
sana hemen yemek bulalım düşüniimm bakimmm:))

bu sabah mercimek çorbası sayıklıyordum ama aklımda süzme mercimek vardı..mutfağa gidince fikrim birden değişti ve sebzeli mercimek çorbası yapmaya karar verdimm:))
tabiki bu kararımda havaların bugün birden soğuması ççookk etkili oldu..
harika ve lezzetli,bir o kadarda besleyici sağlıklı bir kış çorbasıdır kendileri..:)

SEBZELİ MERCİMEK ÇORBASI

MALZEMELER;

1 kase mercimek (250 gr kadar)
1 orta boy kabak
2-3 küçük patates
2-3 küçük kuru soğan
3-4 küçük havuç
3-4 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı kuru nane
2-3 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası

YAPILIŞI;

arkadaşlar tüm malzemeleri rendenin küçük tarafı ile rendeliyoruz..rondodan geçirmek istemedim sebzeleri çorbanın içinde minik minik hissetmek hoşuma gidiyor diye..ama siz isterseniz rondodan geçirin yada piştikten sonra blendırdan...
rendelemiş olduğumuz kabak,soğan,patates ve havuçları bir tencereye koyuyor iyice yıkamış olduğumuz mercimeklerle birlikte kekikte ekleyip üzerini geçinceye kadar su doldurup kaynatıp pişiriyoruz..
sos tenceremize tereyağımızı,minik minik doğradığımız sarmısaklarımızı,nanemizi,salçamızı ilave edip 2-3 dk iyice kavurup ardından bi yandan kaynamakta olan çorbamızın suyundan 1 kepçe ilave ediyor kaynayınca tüm sosu çorba tenceremizdeki sebzelere ilave ediyoruz..2-3 taşım kaynattıktan sonra servise hazırr...
Afiyet olsun:)

Not: çorbamın yanında olmazsa olmazlarımız anneciğimin meşhur turşularını eklemeden geçemedim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…