Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Topiği beğendim ama anketi beğenmedim kim beğenmez resimli, hemde denenmiş tarifleri olan topiği

teşekkür ederim hayatım hoşgeldin mutfağımaa:))
haklısın evet ama yinede azınlık çoğunluk ortada olsun bileyim istedim..eleştiriyede açığım:)
94 kişi oy kullanmış,1 kişi beğenmedim demiş..ama o 1 kişi aynen şu mesajı yazmıştı çelişmesine şaşırdım:)

(ellossa topiğin hayırlı olsun zevkle takip edeceğim.
kasap köftenin soğanlarını rendeliyormuyuz yoksa küp küp yemeklikmi doğruyoruz.?)

Hoşbulduk canımo konuda haklı olabilirsin
Çok ilginç ozaman

Bende canım aynen öyle:13:İnşaallah canım eklerim

merakla bekliyorumm öyle ise canımm,yani illaki hiç yapılmayan yada genelde yapımı zor olan şeyler paylaşmanıza hiç gerek yok şööyylee missler gibi tereyağında pişirilmiş sahanda yumurta bile paylaşsanız yeter bana...yeterki kendi orjinal resimleriniz tarifleriniz olsun....emeğe saygım çok büyük
bu arada canım istedi yumurta:)))

tamam canım sağol

ANALI KIZLI KÖFTE(MALATYA USULÜ)

Hamuru İçin;
1 kg köftelik bulgur
1/2 kg yağsız kıyma
1 yemek kasığı tuz
5-6 bardak su
1 yumurta
1su bardağı tel şehriye

İç Harcı İçin;
1/2 kg kuru soğan (4-5 adet)
1/2 kg yaglı kıyma
100 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
Karabiber, tuz

Sosu İçin;
1 adet kuru soğan
1 yemek kasığı salça
1/2 su bardagı sıvı yağ
1 su bardağı haşlanmış nohut

İç malzemesini hazırlamak icin soğanları yemeklik doğrayın,tereyağ ve sıvı yağ ile soganları pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra kıymayı ekleyip, kıyma tam pişene kadar kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp tuzunu ve karabiberini ilave edin.İç malzemesinin soğuk hatta donmuş olmasi gerekiyor. O nedenle iç malzemesini önceden hazırlayıp buzdolabında dondurun.
Bulgur ve tel şehriye yi biraz ıslatıp bekliyoruz.sonra kıyma,yumurta vetuz ekleyip hamuru hazırlayın. Hamuru yogurması en az 45 dakika kadar olmalıdır,çünkü ancak bu şekilde bulgurların şişip kıyma ile bütünleşmeleri sağlanmaktadır.. Eğer robotunuz varsa malzemeleri biraz suyla karıştırdıktan sonra robota alıp azar azar su ilave ederek bir süre yoğurabilirsiniz. En sonunda mutlaka el ile de 5-10 dakika yoğurmalısınız. Eğer hamur kolayca içli köfte şeklinde oyulabiliyorsa, hamurun kıvamı tam olmuş demektir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak,içlerini oyuyoruz. Içine kıymalı iç malzememizden koyup elimizde kapatıyoruz. Bu işleme iç malzemesi bitene kadar devam ediyoruz. Kalan hamuru nohut büyüklügünde yuvarlıyoruz.
Büyük bir tencerede salçalı suyumuzu hazırlıyoruz.Suyu kaynadiktan sonra haşlanmış nohutları ilave ediyoruz. Daha sonra içli koftelerimizi ekliyoruz. Su kayandiktan sonra 3-4 dakika icinde köfteler pişiyor. Daha fazla kaynatmayin yoksa köfteler dağılabilir. Analı kızlı köfteyi sıcak ve sulu olarak servis yapın. Afiyet olsun...

Kendi yöreme ait yaptığım bir köfteyi ekleyeyim,benimkiler çok hoş görünmüyor olabilir annem çok güzel yapar..

kelle paçaya bayılırım :) eşim daha hiç denememiş doğru düzgün, bir akşam içircem ama zorla da olsa :) mercimek çorbası hamile kalmak isteyenler için bol bol tüketilmesi gereken bir çorbadır aklında olsun :)

canım ne yaptın seennn şimdi bi yerlerim şişecek sebebi olacaksın:)
en sevdiğim yemekler arasındadırr ben nar ekşiside eklerim yerken üff üff diyorumm
Analarını ben yiyim kızlarını başkası yesin
ya çok güzeller ellerine sağlık canımm

bendee bendee bol sirke limon sarmısak sosuyla hele dimii.))
kocişin büyük şeyler kaçırıyorrr tut kolundan götür valla,tavuk o tavuk diyip karambole getir:))
bu arada mercimek çorbasını ççokk severiz biz,bebiş diyorsan o zaman sabah öğle akşam içeyim ben:)
benim bide sosum var hazırladığım onunla harika olur,eşim bayılır yok yok yapıcam bugün anlatırken bile canım istedi:)

Afiyet olsun
Canım biz nar ekşisi koymayız hiç denemedim Denerim bir yaptığımda
Sağol canım çok meraklıyım bende yemek yapmaya eşimde yemeğe meraklı olunca

elossa şu lokumuna yaılan yorumlardan sonra tatlı sevmeyen ben merak ettim ve bugün yapmaya çalışıcam tatlım o övgülerden sonra oğluşumla canımız çekti ama becerikli olduğum söylenemez inş yapabilirim

Afiyet olsun
Canım biz nar ekşisi koymayız hiç denemedim Denerim bir yaptığımda
Sağol canım çok meraklıyım bende yemek yapmaya eşimde yemeğe meraklı olunca

biz çok severiz nar ekşisini mutlaka dene canım,gerçi damak tadına hitap etmeyebilir ama denemekten ne çıkarrr:))
benim eşimde sever yemek yemeyi Adanalı olunca mutfağa fazla aşina:)

Hayırlı günler Elossacım..

sultan lokumunu hazırladım.. buzlukta soğumayı bekliyor..
yalnız kafama bir kaç şey takıldı..:44::44:
1.si hazırladığımız karışımı mikserle karıştırmıyoruz değil mi?
2.si dondurucuda ağzı açık olarak soğutuyoruz dimi??
kusuruma bakma 1 yıllık evli olduğum için bazı şeylerde acemiyim..

ehehehe denemelisin canımm yapınca paylaş emi,gerçekten çok lezzetli ve oldukça hafif bir tatlı..kesinlikle yapabilirsin ben eminim canım,oğluşunu yerim darısı başıma olsun e mi:)

Hayırlı günler canımm
mikserle karıştırmana gerek yok canım,zaten hamurumsu bişey olmuştur,üstünü kapalı veya açık tutman sorun değil ama buzdolabında ağzı açık halde soğumada olan bir yemeğin v.s. var ise istersne kapalı soğut canım..kokuları birbirlerine karışmamış olur hem..
merakla bekliyorum paylaşırsın di mii:)

üşengecim eğer üşenmezsem markete gidip alıncakları alıp yapıcam tatlım. yapabilirsem paylaşırım tabi:)) amin inş canım Allahım isteyenlere tez vakitte nasip etsin inş kimseyi mahrum bırakmasın bu sevgiden inş sendende ben inananıyorum güzel haberler alıcam tatlım

buzluğumda çok bişey yok zaten. o zaman ağzı açık soğusun daha çabuk soğur belki..
İnşaallah paylaşacağım canım

Aminn canım Allah razı olsun..benim için yapılabilecek en güzel dua bu dünya üzerinde..
insan herşeye sahip olabiliyor,herşeye gücü yetip alabiliyor bi şekilde..
ama evlat bambaşka,ha diyince de olmuyor..artık sorun yok ama bekletiyor işte bizi yaramaz,vardır bi bildiği diyip bekliyoruz 4 gözle:))
canım dilerim Rabbim analı babalı büyütmeni nasip eder ömrünce,bi avazda kucağına alırsın inşlh...
hadi hemen markete marş marşşş,beni burda meraklarda bırakmaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…