Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619

kesinlikle büryanı bekliyorummmmmmmmmmm

elossa dün senin tavuklu buğday çorbandan yaptım güzel oldu biz buğdayı yoğurtlu yemeye alışkınız yaa değişik geldi misafirlerime sunucam bugünn sen sebze demiştin ya sebze almayı dün unuttum o yüzden yumurta eriştesi yapacam

bana da geçen gün komşum dedi ki, elma yersen çocuğunun yanakları gamzeli olur
ama şu var ki, elma gerçekten çok faydalı bir meyve, herkes için. benim aram pek yoktur ama hamileliğimle beraber meyveye düşkün oldum, günde üç porsiyon meyve yiyorum, bunların içinde elma da var her gün.

ben de önceden hiç elma yemezdim şimdi sabah bulantılarıma iyi geldiği için bol bol tüketiyorum :) ayva yiyenin gamzeli olur diye biliyordum ben de geçen gün yedim bu sebepten, annesi gibi gamzeli olsun yavrum diye :)

Ben geldim dostlar bugün misafirim vardı...Buyrun ikramlar
Elossa poğaça çok hoş oldu sağol
Tatlıyı ayrı servis tabağında ikram ettim resimdeki gibi değil

artık çok geç canım, kendileri akşam çayıyla mideme indi

bi dahaki sefere resim eklerim inşallah:13:

ehehehe tamam canım beklerim amaaa:))

merhaba canım hoşgeldin mutfağıma:)
sen işyerinde yiyebileceğin türden bişilermi istiyorsun canım

olur olurr bal gibi olurrrrr:))))
hamiş kalırsam bol bol yerim gerçi elmayı bol tüketirim çok severizzzz:)

canımm merhaba,menün çok güzel gerçektende bak sana hemen kopyalıyorum bunları ben denedim sonuç çok güzel:))
1 paket hazır yuvarlak kek (ikiye bölünmüş)
1 paket labne peyniri
1/2 litre süt
1-1,5 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nescafe
3 çorba kaşığı tepeleme un
1 su bardağı su

Süt, toz şeker ve un bir kapta koyu muhallebi kıvamında pişirilir. Sıcakken içine labne peyniri konularak karıştırılır. 1 su bardağı ılık suda 1 çorba kaşığı nescafe eritilir ve kekin her iki tarafı da kahveli su ile iyice ıslatılır.
Kremanın yarısı kekin bir parçasına sürülür ve üzerine diğer yarısı kapatılır ve kalan krema her tarafına sürülür. Üzerine bir süzgeç yardımı ile kakao elenir.

1 adet hazır kek,
2 su bardağı nescafeli süt,
yarım litre süt,
3 çorba kaşığı şeker,
1 adet yumurta,
3 çorba kaşığı un,
1 kutu labne peyniri

Hazır kekin ilk parçasını 1 su bardağı nescafeli süt ile ıslatın. Yarım litre sütü tencereye aktarın. Şekeri ekleyin. Yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın. Soğuk sütün üzerine ekleyin. Tencereyi orta hareketli bir ateşin üzerine oturtun. Süt ısınmaya başladığında 3 çorba kaşığı unu ilave edin. Topaklanmaması için sürekli karıştırın. Karışım koyulaştığında tencereyi ateşin üzerinden alın. Labnepeynirini ekleyerek iyice karıştırın. Kahveli sütle ıslattığınız kekin, ilk katınınüstüne bir parmak kalınlığında sıcak peynirli karışımdan, düzgün bir şekilde yayın, ikinci keki üzerine kapatın. Diğer kek parçasını bir su bardağı nescafeli sütle ıslatın. İkinci kekin yanlarını ve üstünü peynirli karışımla kaplayın. Soğuması için bekletin. İyice soğuduktan sonra üzerine kakao serpin. Servis yapın.

selam canımm bizde çok severiz ya bak aklıma düşürdün:))) kıymalı benimde favorim oy oy oyyyy olsada yesekkk:)
sana hemen kolayca yapabileceğin bir tarif geliyorrrrrrrrrr:))
Malzemeler:

12 yaprak lazanya
250 gr. kıyma
2 tane kuru soğan
3 diş sarımsak
2 tane domates
Tuz,karabiber
Sıvıyağ

Beşamel sos için:
2 su bardağı soğuk süt
1 çorba kaşığı tepeleme un
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için..Knorr’un hazır beşamel sosunu da kullanabilirsiniz.2 paket beşamel sos fazlasıyla yetiyor.

Yapılışı:
Sıvıyağı bir tavaya koyup üzerine küp doğranmış soğanı ve sarımsakları ekliyoruz.

2-3 dk. kavurduktan sonra kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesleri,tuzu ve karabiberi ilave ediyoruz.
Kıymayı da ekleyip 3-4 dk. kavuruyoruz.
Diğer tarafta bir tencereye sıvıyağ koyup unu ilave ederek çırpma teliyle karıştırarak kavuruyoruz.Daha sonra üzerine soğuk süt döküp hızlıca karıştırıyoruz.
Tuzunu,karabiberini ekliyoruz.Kıvamı biraz akıcı olmalıdır.
Fırın kabını yağladıktan sonra zemine bir yaprak lazanya konur.Üzerine kıymalı harçtan gezdirilir.Onun üzerine de beşamel sos döküp kaşarpeyniri eklenir.
Bu işleme lazanya ve harç bitene kadar devam edilir.4-5 kat olmalıdır.
Son koyduğumuz lazanyanın üzerine sadece beşamel sos dökülür ve kaşar rendesi eklenir.
Fırına koymadan önce 10 dk. dinlendiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında peynirler kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun..

kesinlikle büryanı bekliyorummmmmmmmmmm

bende bekliyorumda yapıp getiren yok anacımmm:))) ama haftasonu yapacağımm:))

canım afiyet olsun,çok doyurucu bir çorba değilmi,biz çok seviyoruz..eriştede güzel fikir canımm

oy oy oyyyyyyyyyy resimlere düşücem resmen ellerine sağlık canım yaa..hepsi en sevdiklerimm..patates salatası epeydir yapmıyorum yapim barii:)))
tatlıya bak Allahımmmmm ççok çok çooookkk güzel olmuş hayatım ellerin dert görmesin..poğaçayı sevemen sevindim gerçektende çok lezzetli ve ağır olmuyor..onlarda harika görünüyor 1 tanecik istiyom:)))

Sağol canımBeğendim çok iyi oldu
ne şanslı bi misafirmiş öyle o
Öyle mi diyorsun

elossacım topiğin hayırlı olsun ikizin yağtıgı poğaçadan bende yapıcam yarın bakalım nasıl olucak

Sağol canımBeğendim çok iyi oldu

Öyle mi diyorsun

bende pek beğendim şu an çay içiyoruz kocişle,bikaç tane atıversen ekrandan ne makbule geçer:)

elossacım topiğin hayırlı olsun ikizin yağtıgı poğaçadan bende yapıcam yarın bakalım nasıl olucak

canım sağol hoşgeldin :)
yapınca paylaş küserimmmmmm:)

buda benim ıspanklı kiş im

2 s.b un
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
ve alabildiği kadar buzlu su
bunları güzelce karıştır kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yapalım ve fazla yoğurmamak lazım
Hamuru merdane ile veya pişirme kağıdı arasında bastırarak 5-6 mm kalınlığında açın ve tart kalıbına yerleştirin ve kenarlarında kalan fazlalıkları bıçak yardımıyla kesin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında hazırladığımız tart hamuruna çatal ile delikler açın, kabarmaması için pişirme kağıdı üzerinde ağırlık koyarak ( nohut veya fasulye olabilir) 10 dakika pişirin.sonra fırından çıkartarak dilediğiniz iç harcı yapabilirsiniz ben ıspanaklı yaptım tekrar fırına sürün 20 dakika daha pişirin ...

açıkçası dershaneye saat 18:00 civarı gidiyorum.
sabah ya da akşamdan hazırlayabileceğim tüm gün saat 18:00 kadar dayanabilecek soğuktan etkilenmeyecek çünkü ısıtamam onu abur cubur olmayacak türde şeyler arıyorum.

ayrıca makarna ya da hamur işi de istemiyorum.

şimdiden teşekkür ediyorum:)

ikizcim poğaçalar muhteşem
ben de haftasonu pizza yapmayı düşünüyorum bakalım, hamurdan uzak durmaya çalışıyorum güya

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…