ikizcim poğaçalar muhteşem
ben de haftasonu pizza yapmayı düşünüyorum bakalım, hamurdan uzak durmaya çalııyorum güya
Atayım canım
Eki Görüntüle 544377
buda benim ıspanklı kiş im
2 s.b un
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
ve alabildiği kadar buzlu su
bunları güzelce karıştır kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yapalım ve fazla yoğurmamak lazım
Hamuru merdane ile veya pişirme kağıdı arasında bastırarak 5-6 mm kalınlığında açın ve tart kalıbına yerleştirin ve kenarlarında kalan fazlalıkları bıçak yardımıyla kesin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında hazırladığımız tart hamuruna çatal ile delikler açın, kabarmaması için pişirme kağıdı üzerinde ağırlık koyarak ( nohut veya fasulye olabilir) 10 dakika pişirin.sonra fırından çıkartarak dilediğiniz iç harcı yapabilirsiniz ben ıspanaklı yaptım tekrar fırına sürün 20 dakika daha pişirin ...
açıkçası dershaneye saat 18:00 civarı gidiyorum.
sabah ya da akşamdan hazırlayabileceğim tüm gün saat 18:00 kadar dayanabilecek soğuktan etkilenmeyecek çünkü ısıtamam onu abur cubur olmayacak türde şeyler arıyorum.
ayrıca makarna ya da hamur işi de istemiyorum.
şimdiden teşekkür ediyorum:)
ayy harikaa ellerine sağlık canımm,tarif içinde çok teşekkür ederim denemeye değer çççok lezzetli görünüyor yaa
kesinlikle herkesin seveceği bir tarif çok leziz
benim meşhur tarifimdir
hatunlar bugün biz çok güzel bir haber aldık eşimle,görümcecim sevdiği adamla evlenmek için ilk adımlarını önümüzdeki ay atacaklar..istemeye gelinicek ve o akşam söz de olucaklar yüzük takılacak...fıstığımı şimdiden heyecen sarmış bugün beni ve abisini hiç aramadıysa 5-6 kez aramıştır
açık büfe şeklinde ikramlık hazırlanacak ama ne olacağı konusunda fikri pek yok.kayınvalidemde heyecanlı kadın şimdiden telaşlarda:))
fikirleriniz neler ikramlıklar ne olabilir bana listeleseniz olmamııı:)
aynı şehirde yaşıyor olsak herşeyi kendi ellerimle yapıcaktım ama malesef imkansız,onlar İzmirde yaşıyorlar..biz kocişle hazıra gidicez
bekliyorumm fikirlerinizii,Aralığın 22 si olucak..
Eki Görüntüle 544395
tarifinide denedim
ben yarım ölçekle yaptım
çok lezizdi koçişle hüplettik hepsini
Hayırlı olsun rabbim tamamını erdirsin
canım ellerine sağlıkk,beğenmenize çok sevindimm
hüpletilmicek gibi değil kii yumuşucukkk
sağol canımm aminnn
çok severim görmümcemi,kız kardeşim yok ama onu kız kardeşten öte seviyorum,inşallah herşey istediği gibi olur
menü istiyorummmmm yokmu bi fikrin hatunn
Şuan birşey yok ama buluruz daha vakit var merak etme
Eki Görüntüle 544404
hem leziz hemde pratik ve ağır olmayan bir tatlıdır
inanın çok lezzetli oluyor herkes deniyebilir hiç bir zorluğu yok
2 paket burçak bisküviyi yada biri yulaflı olabilir ..bunlarıda rabottan geçiriyoruz
sonra içine 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağını ve bir avuç çekilmiş cevizi koyup elimizle güzelce harmanlıyoruz
harmanladıktan sonra istediğiniz kalıba (ben borcama( koydum yayıyorsunuz bunu dolapta mahallebisini hazırlaya kadar bekletin
muhallebisi için
1,5 su bardağı hazır vişne suyu yada limonata ne isterseniz
2 çorba kaşığı nişasta
1-2 çorba kaşığı şeker
ocağın üstünde muhallebi kıvamını gelene kadar pişirin sonra karıştırarak soğumasını sağlayın
dolapta beklettiğiniz hamurun üstüne döküp donmasını sağlayın
üstüne ister ceviz ister hindistan cevizi süsleyip servis yapın
inanın çok leziz oluyor
afiyet olsun
ehehehe çatal bıçak hazırda bekliyon yaniii:)))
ne istersin bacım çay çorba
canım ellerine sağlık,hem pratik hem şık hemde eminim lezzetlidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?