Bu Sebzeli Makarnalardan Yemiyorum Ben..
Ama Görüntüye Bayılıyorum..
Kepekli Makarna Alıyorum..
Gıda Boyası Falan Vardır Demişti Kayınvalidem..
Sen Normal Makarna Ye Demişti..
Alacağım Len Ölmem Ya..
canım yaa ölmezsin tabisiii al anasını satayım:)))
bilinen markalardan al,en azından daha güven veriyor..
ay yemeğim pişiyor olmasaydı bi paket daha yapasım geldii
Genelde Filiz Alıyorum..
Filiz Kepekli Kalem Makarnayı Tavsiye Ederim..
Barilla 'da Hoş Fena Değil..
Hiç Bir Zaman Bilinmeyen Bir Marka Almam Korkarım ..
ben ıspanak haşladıysam eğer onun suyunda pşişiriyorum makarnayı yeşil oluyo kemde leziz
oowww güzel fikir,denemedim ama bi gün mutlaka denerim bakim nasıl oluyor...
ama genelde sebzeleri haşlamam ben,çünkü posası kalıyor o zaman lezzetli gelmiyor bana...
ıspanağı ise tencereye 1 kuru soğan ve 2-3 diş sarmısağı minik minik doğrayıp pembeleşince domates ve biber salçasını ekleyip,1 de domates rendeliyorum..yıkadığım ıspanakları iri iri doğrayıp ekleyip çok kısık ateşte 15-20 dk pişiriyorum..yanınada yoğurt tadıda doyum olmuyor.:)
MERCİMEK KÖFTESİ
MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
yarım su bardağı zeytinyağ
2 kuru soğan
4-5 dal taze soğan
8-10 dal maydanoz
4-5 yaprak marul(içine)
2 limon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
pul biber
karabiber
kuru nane
tuz
YAPILIŞI
arkadaşlar mercimekleri 4 su bardağı su ile iyice pişiriyoruz ve tencerenin kapağını açık tutarak..çok az sulu haldeyken ocağın altını kapatıp içerisine 1,5 su bardağı ince bulgurumuzu ekliyoruz ve biraz karıştırıp ağzını kapatıp yaklaşık 30-40 dk bulgurun ve mercimğin şişmesini bekliyoruz..
diğer yandan zeytinyağımızı tenceremize ekleyip kuru soğanları pembeleşinceye kadar pişirip salçalarımızı tuzumuzu ilave ediyoruz ve karışımı soğumaya bırakıyoruz.tüm yeşilliklerimizi minik minik doğrayıp kullanacağımız tüm baharatlarımızı üzerine ekleyip hazırladığımız ve soğutuğumuz mercimekli bulgurumuzu salçalı soğanımızı,2 adet sıktığımız limonun suyunu ve nar ekşimizi iyice karıştırıp yoğuruyoruz.
köftelerimizi tabanına marul yaprakları döşediğimiz servis tabağımıza yerleştiriyoruz...
afiyetle yiyoruzz:)
Eki Görüntüle 554903 Eki Görüntüle 554908 Eki Görüntüle 554913 Eki Görüntüle 554904 Eki Görüntüle 554927 Eki Görüntüle 554928 Eki Görüntüle 554929 Eki Görüntüle 554930 Eki Görüntüle 554931 Eki Görüntüle 554933 Eki Görüntüle 554934 Eki Görüntüle 554932 Eki Görüntüle 554935 Eki Görüntüle 554938 Eki Görüntüle 554937 Eki Görüntüle 554936 Eki Görüntüle 554941 Eki Görüntüle 554939 Eki Görüntüle 554940
ben ıspanak haşladıysam eğer onun suyunda pşişiriyorum makarnayı yeşil oluyo kemde leziz
kesinlikle bende öyle canım
şu anda bendeki kepeklileri gösteriim hemen,kalem makarnam bitti,geçen hafta yapmıştım canım çok istedi:)
kepekli makarnayı ben sade sevmiyorum sürekli yaptığım bir karışım var kepekli makarna pişirirken onu yapıyorum.
tavaya çok az tereyağ ekleyip kurutulmuş domatesleri julyen kesiyorum yağa ekliyorum 3-4 dk çeviriyorum haşladığım süzdüğüm makarna ile buluşturuyorum...
sana bişi diyimmii manyakkk oluıyorr,şiddetle tavsiye ederim:)
kepekli makarnalarım:)
Eki Görüntüle 565981
Bende Tereyağlı Yapıyorum Sözde Kepekli Makarna Yiyoruz..
Sıpagettinin Kepeklisini Beğenmiyorum..
Hep Kepek Tadı Geliyor..
Birde Ben Makarna Kavurmasını Severim..
Ama Bunu Sade Makarna İle Yapıyorum..
Bol Tereyağı Misss...
gel buyur bebeğim :)) çok teşekkür ederiimmm
Anneciğinin ömrü uzun olsun,sağlıklı huzurlu bir hayatı olsun ömrünce inşallah..Yeni yaşını kutluyorum Rabbim başımızdan eksik etmesin annelerimizi babalarımızı inşallah,ellerinden öpüyorum çok selamlarımı ilet emi tatlım.
bu arada pastanı merakla bekliyorumm,eminim harika olmuştur
bunu yapcam şuan sağol hemşommm
Bende Tereyağlı Yapıyorum Sözde Kepekli Makarna Yiyoruz..
Sıpagettinin Kepeklisini Beğenmiyorum..
Hep Kepek Tadı Geliyor..
Birde Ben Makarna Kavurmasını Severim..
Ama Bunu Sade Makarna İle Yapıyorum..
Bol Tereyağı Misss...
saol ablacım güzel dileklerin için
işte doğumgünü pastamız
ve hediyem bakalm beğencekmisiniz
yap hemşom yaa benide çağır gelim:)))
paylaşmazsan küseriiiimmm
Vallahi Ya Nasıl Geçti Anlamadım..kızzzzzz makarakura daha dün hamileydin 36 hafta olmuşun kırk binkere maaşallah Rabbim hayırlı doğumlar
ehehehe aynen eşimde diyor göya kepekli:))) ama napim tadı farklı ya cezbediyor:)
biz zaten tereyağ delisiyiz herşeyde kullanıyorum,makarnayada basıyorum :)))
anneme tarifi okudum bizim tarif dediiii eee dedim hemşomdan aldımm
inşallah paylaşırım canım
resimler sondan başa doğru olmuş kusura bakmayın
sevgili fırınım benim işkencelerime dayanamayıp bozulduğu için pasta kekim ve profiterollerim hazır
ama tadları birebir evde yapılmış gibi helede profiterol
mutlaka denemenizi öneririm evde profiterol yapımı biraz zahmetli bir iş bunlar aynı evde yapılanla bir
tarifimide ekleyeyim
pasta kreması:
1 kutu süt
3 yemek kaşığı dolusu nişasta
3 yemek kaşığı dolusu un
1 su bardağı toz şeker
1 paket krem şanti
yapılışı:
toz şeker,un ve nişasta tencereye konur
yarım bardak sütle iyice ezilir topak kalmayacak şekilde
bu şekilde yaparsanız muhallebide hiç topak olmuyor
ve kalan sütün tamamı eklenir
sonra ocağa koyup yüksek ateşte hızlı hızlı karıştırılarak pişirilir
koyulaşınca altı kısılır biraz daha karıştırılıp altı kapatılır ve soğumaya bırakılır
kremamız ılınınca toz kremşanti içine dökülür ve tel çırpıcıyle güzelce çırpılır
eğer muhallebi çok fazla koyu olursa(keke sıvanmayacak şekildeyse) çok az süt ekleyip biraz daha çırıpılır.
sonra hazır pandispanyamızın alt katı her yerine eşit gelecek şekilde sütle ıslatılır
üstüne bolca kremamızdan koyulur
üst kekimizde aynı şekilde sütle ıslatılır ve pastamızın üstüne kapatılır
sıra profiterollerimize geldi
profiterol kutusu içinde de 18 tane hazır top, toz krema ve toz çikolata sosu var
krema sütle çırpılıp hazırlanıyor ben topların içine kremaları delik açıp sıkamadım o yüzden topları ortadan ikiye bölüp bol krema doldurdum
pastamın üzerine yerleştirdim ve son olarak çikolata sosunu tarfiteki kadar sütle pişirdim hafif ılınınca pastamın üzerine kaşık yardımıyla gezdirdim
saol ablacım annemde beğenir inşallah
Vallahi Ya Nasıl Geçti Anlamadım..
2 Hafta Sonra Allah Nasip Ederse Doğacak..
Eşim Tereyağsız Kahvaltıya da Oturmaz..
Hele Ramazan Ayında..
O Sıcacık Pidenin Arasına Basıyor Tereyağını Üstüne Peynir..
Ama Vücut Isısında Eriyen Tek Yağ Tereyağ..
Kalorisi Sıvı Yağdan Daha Düşük..
Aynı Zamanda Margarin Gibi Değil..
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ 1 Kahvaltıya Bedeldir..
Buradan da Bilmeyen Arkadaşları Bilgilendirmiş Olduk..
Hep Makarna Hep Makarna Nereye Kadar Doyamıyoruz ki..
Canim ispanak, havuc aromasi oldugu icin tadi farkli. Yogurtla yemesi cok guzel.elossa ben bu sebzeli makarnadan hiç yemedim. sade makarnalardan çok farklı mı tadı?
cok cici görünüyorlar ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?