Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Canim hamilelegi senden 6 hafta onde olan bir tanidigim neredeyse her gun makarna yiyor ama bebek de kendi de turp gibi GUzel bir spagetti yapsan mesela ben de gelirim yemeye

haşla hayatım canın çektiysee

sağol tatlımm koşuyorummm

Canim hamilelegi senden 6 hafta onde olan bir tanidigim neredeyse her gun makarna yiyor ama bebek de kendi de turp gibi GUzel bir spagetti yapsan mesela ben de gelirim yemeye

bende bendee

merhaba canımm hoşgeldinnnn:))
evet menüne geçicezde sen ortalarda yoksun benim gibi
şimdi bana kaç kişi geleceğini söyleyerek tiyo verebilirsin canım

canım ilgine alakana çok teşekkür ederim... seni de meşgul ediyorum fakat tariflerine ve de zevkine güveniyorum...

gün de 10 kişi yetişkin ve 7-8 tane de çocuk olacak sanırım... 20 gün kaldı... :18:

sultan lokumu cepte. 7-8 çeşit yapıcam... başka ne yapayım?

rica ederim canım ne demekk,aynı anda online olamadığımız için sık sık denk gelemiyoruz sanırım...
ben sana aklımdakileri bi yazayım beğenicekmisin bakalım.içlrinden seçtiklerin olursa eğer yazarsın,sonrada onları kombinleriz artık:)

Galeta unlu poğaça
Baklava yufkasından ıspanaklı rulo börek
Yaprak sarması
Peynirli veya patatesli çarşaf böreği
Un kurabiyesi
Havuçlu cevizli kek
Zeytinli kurabiye
Makarna salatası
Kısır
Mercimek köftesi
Mantarlı börek
Köstebek pasta
Mercimekli kuskus salatası
Pırasalı kol böreği
Patlıcan salatası
Kıymalı muska böreği
Tramisu
Dereotlu poğaça
Süzme yoğurtlu semizotu salatası
Revani
Patates salatası
Patatesli kıymalı gül böreği
Tepsi mantısı
Börülce salatası
Damla çikolatalı kek
Havuçlu tarçınlı kek
Patlıcan böreği
Sosyete mantısı
Fırında kaşarlı mantar
Mahlepli poğaça
Kandil simidi

oy oy oyyyyy yazarken neler çektiğimi anlatamam canım yaaa,hepsinden istedim bi an:)))) ilk aklıma bunlar geldi hayatım,olmaz dersen başka düşüneyim

Elossacım yarın kısmetse senın usulündeki lahana dolmasını yapacağım Yaparsam foto eklerim inş.

oy o çeşitler ne oyle nam nam

merhaba elossa,gizli hayranlarındanım

sık sık sayfana giriyorum,bir türlü yazmak fırsatı olmamıştı.

listene

şalgamlı pirinç salatası

etimek salatası

ağlayan pasta

eklemek istedim.bunlar benim kurtarıcılarımdır.

çok istek alır bu tarifler benden.menü isteyen arkadaşa tavsiye ederim

Elossacım yarın kısmetse senın usulündeki lahana dolmasını yapacağım Yaparsam foto eklerim inş.

oy o çeşitler ne oyle nam nam

canımm yaparsan mutlaka ekle emi,merak ederim beeennnn:)
valla o mamaları yazarkenki karın ağrılarımı anlatamamm,hem yazıyorum hemde bi yandan sesli okuyorum eşim öldü gülmekten

canım merhaba hoşgeldin mutfağımaa
çok teşekkür ederim önerdiklerinde harika lezzetler yaptığında paylaşırsan çok sevinirim canım..
şalgamlı pirinç salatasına ben bol dereotu ve mısır koyuyorum gözüm doymuyor:)))

evet bende ayrıca kornişonda doğruyorum.olursa havuç turşusu da rendeliyorum.renk veriyor

TEREYAĞLI HAMSİLİ PİLAV

bugün eşim markete kadar gitmişti,balıkçının önünden geçerken çok taze iri hamsiler görünce dayanamamış:) dün geceden beridir deli gibi yağmur yağıyor bu şehirde,hiç aralıksız..eve gelene kadarda ıslanmış benim aşkım...kapıda ellerimde hamsiler kapında sırıl sıklam diye diye şarkı söylüyordu içeri girerkenbende o güzel sesine dayanamadım sana süpriz yapıcam dedim ve 1 saat mutfağa gelmemesini istedim..sonuç aşağıda

midye sevenlerde vardır aramızda mutlaka,biz karı koca midye delisiyizz ve pilavım tam midyenin pilavı gibi olmuş bayıldık bayıldıkkkk...borcamın yarısı bitti bile..

Eklentiler

• $Fotoğraf3417.webp
    59 KB · Görüntüleme: 55
  • $Fotoğraf3420.webp
    75,9 KB · Görüntüleme: 58
  • $Fotoğraf3424.webp
    30,1 KB · Görüntüleme: 69
  • $Fotoğraf3427.webp
    62,2 KB · Görüntüleme: 66
merhabalar bende sürekli takipçinim en son dukan dieti yapıyodun sanırım hala devam mı kaçamaksız yoksa dayanamayıp bıraktın mı merak ettim.

merhabalar bende sürekli takipçinim en son dukan dieti yapıyodun sanırım hala devam mı kaçamaksız yoksa dayanamayıp bıraktın mı merak ettim.

merhaba canım hoşgeldin mutfağıma..
evet atak evresini bitirdim ve atakta tam 4.2 kg verdim..ama asla kaçamak yapmadım kitaba harfi harfine uydum..atak evrem 1 hafta sürdü sadece protein yedim..et,balk,yağsız süt ve yağsız tüm peynirler,yağsız yoğurt şeklinde...sonrasında ise seyir evresine geçtim ama şu anda vermem gereken kiloyu verdiğim için ve göbişimde neredeyse gittiği için çok dikkatli yiyorum..şekeri,tuzu,beyaz unu tamamen çıkartmasamda yok denecek kadar aza indirdim sayılır..
ha bu arada hergün 2 yemek kaşığı yulaf kepeğini 1 kase yoğurtla karıştırıp tüketiyorum,bunu ömrüm boyunca yapacağım.araştırırsanız ne kadar faydası olduğunu görüceksin canım.

Son düzenleme:

makarnaya gerek kalmadı zaten
abimlere gittik akşam, annemler de ordaydı
annem bulgur pilavı ve et sote yapmıştı
ben bulgur delisiyim
ama çok abartmadan yedim
çünkü midemdeki yanma yeni geçmişti
makarnayı da özlemişim bu arada
yarın yapsam fena olmaz hani.

elossa yaa, o liste ne öyle

ehehehhhee çatalı bıçağı almış hazırda bekliyorum diyorsun dimiiiii

ehehehhhee çatalı bıçağı almış hazırda bekliyorum diyorsun dimiiiii

evet bekliyorum, tam da kilo alımımı düzene sokmuştum
şimdi de yanmalarım başladı.
ama olsun, ölçülü yiyince fazla sıkıntı olmaz sanırım.
bu arada cuma günü aşı olcam sağlık ocağında
evdeki tartıya göre yaklaşık 1 buçuk kilo aldım
bakalım orda ne çıkacak kilom
ona göre de gelsin çikolatalı yaş pasta ödülüm

pastayı yerken benide çağırıcaktın biliyorsun değil mi?

Merhaba.

Ben sizin bu başlığınızı sanırım bir ay kadar önce farketmiştim. Epey bir sayfayı hiç atlamadan okudum. Sonrasında ise; ne yapacak olsam değişik birşeyler veya özellikle çay misafirleri için hazır kaynak olarak, sanki çekmecelerimizde olur ya hani kitaplar falan öyle bir kaynağa sahibim duygusuyla kendimi garantiye almış hissettim.

Ben öyle çok özel yöresel ve teferruatlı şeyleri beceremem ve pek bilgili olduğumu da söyleyemem. Ama elimden yenir ve beğenilir yaptığım yemekler genellikle.

Fakat, pasta (pastaban veya diğer hazır şeyleri puding veya krem şantilerle ya da jöle ve meyvelerle öylesine yaptıklarım haricinde), kek, poğaça, kurabiye bakımından son derece beceriksizim ve fazla değil neredeyse hiç yapmıyorum diyebilirim. Mümkün olduğunca bir kısmını hazır alıp, yanına da patates salatası, makarna salatası, sarma, dolma gibi garnitür içerikli veya meze tarzı şeylerle ve bir de börekle tamamlıyıveriyorum ve olabildiğince yemeğe kalmalarını sağlıyorum ki bu eksikliğimi az da olsa telafi edebileyim.

Bir de, biz hepimiz gerçekten çok iştahlıyız ve yemekten keyif alıyoruz. Hal böyle olunca da, özellikle tereyağ un ve şeker konusunda genel anlamda uzun yıllardır sürekli olarak bir kısıtlama durumundayım.

Ve sizin bu yaptığınız muazzam, hepsi birbirinden güzel ve lezzetli şeyleri yaparsam başta ben 100 kilo olurum herhalde. Çünkü hepsi çoooooooookkk güzeller.

Sizin belki kilo probleminiz yoktur ve rahatça yiyebiliyorsunuzdur fakat ben çockluğumdan itibaren kiloya çok müsait olduğum için, sürekli olarak porsiyonlarımı ve yediklerimi sınırlı tutuyorum.

Bütün hanımlar düşkündür mutfağa, zaten ev halkı için eşlerimiz çocuklarımız için de mutlaka bir şekilde bir tencere tava konuyor ocağa.

Fakat sizinkiler hakikaten bir başka. Resmen, bir tutku olmalı bu ayrıca.

Tek kelimeyle müthişsiniz diyor ve saygıyla eğiliyorum yaptıklarınız karşısında. Kendi adıma ve faydalanan herkes adına, ben de çok teşekkür ediyorum bu yararlı ve güzel paylaşımlarınız için. Sevgimle

Canım merhaba,hoşgeldin mutfağıma
o kadar güzel şeyler yazmışsınki,çok gurur duydum çok hoşlandım sözlerinden.Hislerini bu kadar açık ve net anlaşılır ifade etmenden...
Asıl ben teşekkür ederim canım;senin nazarındaki burada benle gerek sohbetini gerek paylaşımlarını eksik etmeyen bişiler katan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim..Özelden de o kadar güzel mesajlar alıyorum ki her birinizi ayrı seviyorum.
Kilo problemi bende evlendikten sonra başladı,çok hızlı aldım yavaş verdim..Bazen duraksama dönemine geçiyordum aynı kiloda kalıyordum.Dukan diyeti yapmaya karar verip kitabını aldım ve uzun zamandır veremediğim 4,2 kg 1 haftada verdim.Hiç aç kalmadan zevkle hırsla..Kitabını almanı kesinlikle tavsiye ediyorum canım,ben haftalarca araştırarak başladım bu diyete.
Bizde yemek yemeyi,sunmayı çok seviyoruz...
Bu arada saydıklarında hiçe sayılacak şeyler değil hayatım,tüm bunları yapıyorsan eminim sende mutfağı çok seviyorsun çokta hamaratsın..
Mesela senden de paylaşımlar bekliyorum beeeeeeennnn
Sevgilerine karşılık bende gönderiyor çok öpüyorum canım,takipte kal lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…