Elti geliyor bizimkilerin adaletsizliği

Bu maddiyat mevzu da değil bence. Benim ailem eşimin ailesinden çok daha hallice. Eltiminkinden de..

Burada önemli faktor, çocuk..yani hangi çocuğu sözünü lafını daha çok dinlerse, ona madden manen yardımcı olursa o kendine yakın olsun ister. Yonetemeyecegi oğlu ve gelini burnunun dibinde olsa ne fayda, di mi? :)

Bi de şu gerçek var ki, bazi kv ler eşit davranmiyor. Aklı başında kv bunlara mahal vermez. Ona bi çöp aldıysa digerine de alır. Ne bende ne evliligimde 5 lirası yok kv nin. Olmasi da gerekmiyor..Biz yaptık zaten herseyi. Ama aynı kv, eltim nisanlanacakken ona nasıl bi bilezik takayim yoksa tam altın mi takayim diye bana defaetle soruyor. E be kadın sen bana bi şey takmamissin nisanimda, buna takacaksan bile neden bana sorup yoktan huzurumu bozup, sinirimi oynatiyorsun?..

Bakalım bunca yasanmisliga rağmen bizler, nasıl kv olacağız? Yoksa bu elestirdigimiz kinadigimiz kv ler gibi mi olacağız?.. (Allah korusun)

Evet var canim, bu olayda yeni yani. Ilk biz ev almistik 7 sene oluyor. Sag soldan borc edip , kocam borclari biti.. Kaynima ev alındı, 64.000 tl tikirinda verildi kp den.. Bir arkadasin dedigi gibi, yapacak bisi yok.. Hic canını sıkma.. Kendine zarar vermis olursun..

Valla konuyu okumadım hiç sadece başlığa yorum yapacağım, buna benzer çok konu oldu burada çünkü, sayın konu sahibi herkes kosmetinde ne varsa onu yer ,yeni gelinde yeni bebekte rızkıyla gelir derler ,kendinizi başkaları ile kıyaslamaktan vazgeçin,kimse kimseye bir ikramda bulunmak yada birşeyler hibe etmek zorunda değil, aileler imkânları dahilinde gönlünden geçeni verebilirler, ona çok oldu bana az diye kıyas yapmayın ve kendinizi üzmeyin,gönlü geniş olanın rızkıda geniş olur ,içinizi bu tür haset duygulara teslim etmeyin,hayırlı geceler..

boyle ml mulk par davasi degil ama ben d haksizliga ugradim. meaaf koydum arama mecbur olmadikca gorusmuyorum

İçimi dökmek için yazıyorum. Lakin çok üzülüyor ve kimseye bir şey diyemiyorum ve de tepkimi de gösteremiyorum. Derdim ona yapılmasın değil ama bana neden yapılmadı. İşleri gelirleri bir kayınpederin işinde çalışıyor 2 kardeş. Ben o kadar istemezken gündüz düğünü normal salon düğünü yapıldı bizde böyle dendi. Şimdi kaynıma lüks hotelde düğün yapılacak yemekli . Çok merak ediyorum akıllarının ucundan geçiyor mı ya biz bu kıza bir şey yapmadık diye .kızın ailesi zengin diyeyse tüm bunlar bu ayrım değil mi. Takmıyım diyorum tutamıyorum kendimi daha çok şey var da işte içine at at nereye kadar. Lanet olsun!!!

Bende evin küçük geliniyim. Henüz evlenmedim.
Farkımız elbette olacak eltimle.
Benim isteklerimle onun istekleri farklı.
Herkesin kısmeti farklı.
Zaman değişiyor fikirler, beğeniler değişiyor.

Kimse eşit değil ben bana yakışanı istediğimi yaparım eltide kendine yakışanı istediğini yapmıştır.

Kızın ailesi zengin diye yapılmıyordur. Kız öyle istiyordur ve kızın aileside yardım ediyordur

Demek büyük gelinler bana bu yapıldı diğerine daha iyisi yapılıyor modundalar.

Şimdi kızacaksınız ama, bence böyle olması normal.
Ben de evlenirken sürekli örnek verilirdi 'bak ona yapılmadı sana yapılıyor' diye sinir olurdum.
Şimdi o kızın adına konuşayım böylelikle.
O kocasına belki 10-20 bin tl değerinde saat takacak, kalkıp da kıza 2 bilezik takamazlar.
O kız belki düğün gibi bir nişan yapacak otelde vs de, şimdi ona gündüz düğünü yapılamaz.
Kız bir yemek takımı alacak salon takımı parasına, ona yine düşük seviyede mobilya alınamaz.
Damatlığı alacak bilmem kaç bine, o kızın gelinliği elbette ki ünlü markalardan olacak.
Her zaman için bu böyledir, sizinle alakası yok.
Kendinizi kötü hissettirecek bir durum da yok.
Çok para harcanması ya da en iyisinin alınması, ona verilen değerle değil, ortaya koyduğu ürünle alakalıdır.

Ben kendime fırsat bilirdim böyle bir şey olsa. Bırak yapsınlar tek laf etme yarın kötü olur da sana gelirse ona herşeyin iyisini yaptınız ettiniz şimdi kapıma gelmeyin dersiniz ihihihi temelli kurtulursun yani

Yo Benim ailem de o kadar fakir değil ama zengin de değil. İnan nişanım daha iyiydi ailem her şeyimi layığınla yaptı

Yo Benim ailem de o kadar fakir değil ama zengin de değil. İnan nişanım daha iyiydi ailem her şeyimi layığınla yaptı
Yanlış anlamayın, zengin fakir ayrımı yapmadım.
Ama hayatta da bazı gerçekler vardır, ne kadar ekmek o kadar köfte.
Bir yatak odasına atıyorum 30 50 bin tl veren bir kıza, gündüz düğünü yapılamaz bunu kabullenin.
Dediğim gibi değerle, sevgiyle hiçbir alakası yok durumun, sadece altta kalmamak, elinden geldiğince ona denk olmak için bu çaba.

Kesinlikle öyle değil böyle anlaşılmaktan korktuğum için konuşamıyorum. Herkesin en iyisi olsun yapılsın ona yapılmasın değil. Aöa benim hiç bir isteğim dikkate alınmadı şimdi yapabilecek durumlarının olduğunu görünce üzülüyorum çok

Yok anladım sizi.
Benim eltimde mi böyle düşünecek acaba dedim.
Ufacık farkta bana yapılmadı diye düşünür demekki. Düşünceydi benimkisi

Bu biraz eşinizlede alakalı. Aileye karşı eşiniz böyle istiyoruz deseydi olurdu.
Benim elti adayınında eşinin istedikleri olmuş.
Ben istemediğim sevmediğim şeyi yaptırmam müsade etmem.
Beyim öyle istiyor diye istemediğim şeyi yapmam

Baskın karakterle alakalı sanırım.

Ne olur siz bana bunu yaptınız ona yapmadınız demeyin.
İzleyin görün. Eminim sorunlar çıkacaktır. Paraya ve aile farkına karşı gözleri dönüyorsa ileride sorun yaşanır.
Sessiz kalmanızı dilerim. Haklıyken haksız olmayın ve lütfen takmayın.
Eşinizle mutluluğunuza bakın.

Kızın aileside yardım ediyordur.

Benim kv bana karşı az şey yapar gibi hissediyorum mesela :)
Ama eş önemli. Mal mülk geçiyor.
Eden buluyor.

Aha benim elti de senin gibiydi. Ömrümü yedi. Şaka şaka ben genelde dinlemiyorum bile kendisini. Dolayısıyla pek etki etmiyor.

Bak güzel kardesim. Abim sekiz yıl önce evlendi. O dönem ailemin maddi durumu çok iyi değildi. Keza abimin de kazancı oldukça düşüktü. Güç neye yettiyse o yapıldı. Kaldı ki sekiz yılda mobilya sektörü bile gelişti en basitinden. Bekar bir kardeşim var. O evlenince tabi ki her şey daha farklı olacak. Zira su an maddi durum daha iyi. Napalim sekiz yıl önceye isinlanip durumu mu değiştirelim. Böyle şeylere takilmayin yahu.

Benim ic huzurum yok mesela. Bundan sebep umurumda degil ne eşya ne elti ne para. İç huzurunuz varsa düşünmeyiniz, zihninizi bunlarla meşgul etmeyiniz.

birde şöyle düşün.
Evin büyük çocuğu benim. Ailemizin ilk nişanı...
İlk düğün olacak ailemizde Allah nasip ederse.
Evin içinde tecrübeli kimse yok bu konularda.
Bende bildiğim, gördüğüm, araştırdığım şekilde yaptım istemeyi sözü nişanı.
Akıl verecek yönlendirecek pek kimse olmadı. İçime de sindi güzel oldu bana göre.

Sıra kız kardeşime geldiğinde onunki daha güzel olacak.
Tecrübeliyiz. Ablası olarak daha çok ilgileneceğim.
Ve binimkinden daha güzel olacak.
Bu duruma asla bozulmam bilakis hoşnut olurum.

En en en güzelide evimizin en küçüğünün olacak. Erkek en küçük.
Düşün iki tecrübeli ablası olacak. Her şey değişecek.
Yenilenecek, alternatifler çoğalacak. şanslı olacak bize gelecek gelin yani :)

Kardeşleriminki benden kötü olsun benimle aynı olsun nasıl derim. Diyemeyiz.

Eltine karşıda deme.

Eltininki seninkinde düşük olsaydı her şey.
Kızın isteklerini yapmasalardı. Mutlu olacak mıydın? Benimle aynı olsun bana ne yapıldıysa onada yapılsın onunda iyi olsun. diyecek miydiniz?
Bence hayır demezdiniz

Ben de büyük gelinim,anladm ben siz sadece size yapılan haksızlığa kızıyorsunuz ama illaki böyle farklar olur kişiselleştirmeyin.
Mesela bana ne nişan alışverişi yapıldı,ne düğün alışverişi.4 senelik evliyim çok değil. Hatta kv bi tanıdığından gelinlik getirdi bunu giy diye. Yok dedim diye azcık sorun olduydu falan filan. Ama eltimin alışverişine çıktığımızda kv mahvup oldu bana dedi. Bak sana alışveriş yapamadk falan. Bennde dedim anne o zaman şartlar farklıydı şimdi şartlar farklı. Sen içini rahat tut,ben bunatakılmam. Gerçekten de hiç bir zaman bu niye böyle demedim düşünmedim bile. Herşey çok daha farklıydı.nişan yüzükleri çok pahalı alındı,bohçalar hep marka,gelinlik diktirildi,şaşaalı bir düğün.
Zaman farklı şartlar farklı illa ki böyle olacak. Siz kendi aile saadetinize bakın. Olayları şahsi algılamayın.

evin içinde eşinizle anlaşıyor musunuz ikiniz de sağlıklı mısınız maddi olarak da yatırım yapıp bir köşeye koyabiliyor musunuz
en önemlisi bunlar
bize temizliğe bir kadın gelmişti ilk başta eşinin durumu çok kötüymüş hiç bir şey istediğim gibi olmadı derdi
makarnayı yapardım içine salça bulmazdım sos yapmaya derdi
sonra kocanın durumu iyileşmiş çok kazanmaya başlamış bu defa gelsin aldatmalar en sonunda başka kadın için ev terk etme
kadın diyordu keşke her zaman o kuru makarnayı haşlayıp yeseydik de böyle olmasaydık

sizin duruma bir örnek olur mu bilmiyorum ama gerçekten evin içinde huzurlu musun en önemlisi bu bence

Malesef bu dusunceler olabiliyor...adı kiskanclik degil aslinda ama onun oluyor bana yapilmadi dusunceleri iste...
Aman kendi hayatiniza bakin...kime ne yapilirsa yapilsin...tabiri caizse sizden gecti artik...tekrar dugun yapilamayacagina gore... o zamanin sarti o bu zamanda bu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…