teyzemde çok çekti kayınvalidesinden ben yapmayacam dediBakalım bunca yasanmisliga rağmen bizler, nasıl kv olacağız? Yoksa bu elestirdigimiz kinadigimiz kv ler gibi mi olacağız?.. (Allah korusun)
İçimi dökmek için yazıyorum. Lakin çok üzülüyor ve kimseye bir şey diyemiyorum ve de tepkimi de gösteremiyorum. Derdim ona yapılmasın değil ama bana neden yapılmadı. İşleri gelirleri bir kayınpederin işinde çalışıyor 2 kardeş. Ben o kadar istemezken gündüz düğünü normal salon düğünü yapıldı bizde böyle dendi. Şimdi kaynıma lüks hotelde düğün yapılacak yemekli . Çok merak ediyorum akıllarının ucundan geçiyor mı ya biz bu kıza bir şey yapmadık diye .kızın ailesi zengin diyeyse tüm bunlar bu ayrım değil mi. Takmıyım diyorum tutamıyorum kendimi daha çok şey var da işte içine at at nereye kadar. Lanet olsun!!!
Kısacası nekadar para, o kadar itibar.Şimdi kızacaksınız ama, bence böyle olması normal.
Ben de evlenirken sürekli örnek verilirdi 'bak ona yapılmadı sana yapılıyor' diye sinir olurdum.
Şimdi o kızın adına konuşayım böylelikle.
O kocasına belki 10-20 bin tl değerinde saat takacak, kalkıp da kıza 2 bilezik takamazlar.
O kız belki düğün gibi bir nişan yapacak otelde vs de, şimdi ona gündüz düğünü yapılamaz.
Kız bir yemek takımı alacak salon takımı parasına, ona yine düşük seviyede mobilya alınamaz.
Damatlığı alacak bilmem kaç bine, o kızın gelinliği elbette ki ünlü markalardan olacak.
Her zaman için bu böyledir, sizinle alakası yok.
Kendinizi kötü hissettirecek bir durum da yok.
Çok para harcanması ya da en iyisinin alınması, ona verilen değerle değil, ortaya koyduğu ürünle alakalıdır.
İtibarınızı alınan eşya, oturduğunuz ev ile ölçüyorsanız ben bilemem.Kısacası nekadar para, o kadar itibar.
Paran varsa adam yerine koyulursun bazi kisiler tarafindan.
Ben sizin mesajinizdan anladigimi yazmistim.İtibarınızı alınan eşya, oturduğunuz ev ile ölçüyorsanız ben bilemem.
İletimde yeterince durumu açıklayabildiğimi düşünüyorum.
Maddi olartak varlıklı bir kıza, aldığı tabak takımı parasına bir düğün yapılamaz efendim.
Hiç yapılmasın daha iyi.
Çünkü o kızın da bir çevresi, ailesi ve akrabaları var.
Ha erkek tarafının gücü yetmiyorsa, kız tarafı kendi yapar mis gibi de olur.
Ama kendi gördüğü düzeyde, içine sinerek olur her şey.
İlla ki her geline ya da oğula niye bu düğün meselelerinde aynı davranılmak zorunda ki?
İste bu sebebten herkes demgiyle evlenmeli.Madi manevi her anlamda bir denklik olmali.Bide tam tersi bi durum var.
Kiz tarafinin durumu iyi.
Oyleki kiz da ailesi de durumumuz cok iyi deyip duruyolar.
Erkek tarafi da dugun de birakin takiyi ceyregi bile takmayip bide ustune damat kredi cekip yapmis dugunu simdi ek is yapiyor:)) ustune ustluk
Kizda hala benim ailem cok zengin erkek tarafi bundan dolayi bisey yapmadilar benim aileme guvenip diye sagda solda kotuluyo kv kp.
Bankada su kadar param var evim var zart zurt.
Valla evleniyosan da sonradan sikayet etmenin de bi manasi yok.İste bu sebebten herkes demgiyle evlenmeli.Madi manevi her anlamda bir denklik olmali.
Siz kendinizce eşit davranıyorsunuz ama gelinler arası adaletsizlik oluyor işte.Ben sizin mesajinizdan anladigimi yazmistim.
Ben iki evladimada eşit davranirdim anne olarak,ikisinide esit seviuorsam ve ikisindende ayni sevgi ve saygiyi bekliyorsam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?