Elti görümce

İyi de ben hastalansam, ameliyat geçirsem vs ablamin eltisi de asla geçmiş olsuna gelmez, çünkü neden gelsin ki? Aslında idinin didisi.
Bence konudaki esas şey hayatın alma verme dengesini kurmakta zorlanman. gereksiz yere insanlara haddinden fazla verici olup, her sorununa koşup, kendinden veriyorsun. Sonra da diyorsun ki "bunca fedakarlığa karşılık bu mu olacakti"
E karşılık için yaptıysan yapmasaydin keşke.
Ben de yengeç burcuyum, anaclik - yardıma koşmak benim kanimda var. Ama kendimi çok torpuledim. Beklenti içine gireceğim hiç bir duruma sokmuyorum kendimi. Mesela eşin dostun düğününde altın takmam, çok çok içimden gelmiyorsa. Çünkü bilirim ki ben de ondan beklerim,gelmezse takılırım:) ama buna rağmen yine de içimden takmak gelirse de hiç gözüme bile görünmez,çünkü bunu içten gelerek yapmisimdir.
Ya da ablam evlendiği zaman ne ev dizmesine gittim ne ev temizliğine. İstesem shiftimi değiştirip gidebilirdim ama kendimi de tanıyorum ablamı da tanıyorum, ben k.çimi da yirtsam ben evlenme çağına geldiğimde ablam kocam , çocuğum, isim der benim evimi temizlemez yani amele gibi. Eminim buna. Neden izin günlerimi ev dizme ev yerleştirme olarak harcayıp zamanı gelince bu sebepten ablama bozulayim ki? Ne yaptıysam içimden gelerek - severek yaptım ve ona karşı beklentim sıfır. Nikahima gelsin yeter 😅
İki örneği düğünden verdim ama hayatımın her alanında böyleyim. Üçüncü örneğimi de düğünden vereceğim:))) asla bir arkadaşım evlendi diye şehir dışına düğününe gitmem. Çünkü bilirim ki evlenince o kişi çoluk çocuk eş sorumluluğu vs benim düğünüme gelmeyecek:) o yüzden sadece kendim de o şehri görmek istiyorsam, gelmişken tatil yapacaksam giderim . Böylece 'ben onun için yıllık iznimi harcadım,on saat yol gittim o gelmedi bile' diye dostuma bilenmem
Gibi gibi gibi.
Sadece içimden gelen seyleri, sadece kendimi mutlu etmek için yaptığımdan beri kimseden bir beklentim olmuyor.
Sen de böyle olmaya çalış. Elalemin derdi için kendinden verme, insanların özel günü için kendini zora sokma , eğer dert dinleme modunda değilsen kimsenin bedava psikoloğu olma, üşeniyorsan ayıp olmasın diye iftar daveti verme... sadece gönlünden geçeni,sana iyi geleni yap . Sen böyle yapmaya başlarsan insanlardan beklentin de azalir , hayatta da daha rahat edersin
Teşekkür ederim çok güzel yazmışsın 😊🌹

Elti veya görümce ile arası iyi olmayanlar nasıl baş ediyorsunuz ne yapıyorsunuz? Çok iyiydik kardeş gibiydik ama asla öyle olmadığını anladım sildim engelledim ikisini de insan ister istemez üzülüyor arası iyi olmayanlar kendinizi nasıl motive ediyorsunuz? İçten içe sorguluyorum nasıl bunca sene anlayamadım karşılıksız fedakarlıklarım ne kadar aptalmışım diyorum kendime ... Yaptığım fedakarlıkların haddi hesabı yok

Detay : Kardeşimin bebeğini kaybettik Ben hastanede iken telefonla aradi eltim konuşacak durumda olmadığımı söyledim ben olsam ya hastaneye koşardım yanına ya da cenaze günü eşimle piknikte story atmazdım. Ben instadan story attım zor günümde yanımda olmayanları sileceğim ile ilgili bir story ertesi gün geldi bana elimi tuttu falan benim yapabileceğim bir şey var mı diye ya sen yapacağını yaptın zaten 🤣🤣

Sonra bi 20 gün geçti bir tanıdığımız yakınımızın babası öldü eltim bana gelecek misin akşam başsağlığına gideceğiz dedi daha henüz 2.akşami ölen kişinin hayır gelmeyeceğim dedim görümcem ve eltim ikisi gitti beraber beni aptal yerine mi koyuyorlar dedim kendi kendime
Basınız saolsun öncelikle.
0 beklenti cok huzur.
Beklentiye girmezseniz üzülmezsiniz.
Eltinin kardesi bebegini kaybetti diye dikkat edecek cok az insann vardır.
Allah kimswye vermesin,kardesi degil eltinib kendisi bile yasasa herkes aynı özeni göstermez maalesef.
Görümcemin kvdesi kanserden vefat ettiğinde ben hikayelerimi gizledim ondan.
Hani ayıp olur üzülür diye 10 gün gecmedi kendi kahve keyfi fotosu atmıstı.
Bilemiyorm basıma gelse kocama saygımdan paylasmam.

Sağolun 1 ay kalmıştı doğuma kıyafetleri her şeyi hazırdı şuan kardeşim iyi çok şükür
Onu ben de yaşadım ahh çok zordur kardeşini en iyi ben anlarım.
gerçekten çok duyarsız davranmışlar ancak ben senin yerinde olsam enerjimi ilgimi tamamen kardeşimin iyi olma sürecine veririm. Onların da yüzünü görmüş oldun bundan sonra sen de onlara böyle davranırsın.

Elti veya görümce ile arası iyi olmayanlar nasıl baş ediyorsunuz ne yapıyorsunuz? Çok iyiydik kardeş gibiydik ama asla öyle olmadığını anladım sildim engelledim ikisini de insan ister istemez üzülüyor arası iyi olmayanlar kendinizi nasıl motive ediyorsunuz? İçten içe sorguluyorum nasıl bunca sene anlayamadım karşılıksız fedakarlıklarım ne kadar aptalmışım diyorum kendime ... Yaptığım fedakarlıkların haddi hesabı yok

Detay : Kardeşimin bebeğini kaybettik Ben hastanede iken telefonla aradi eltim konuşacak durumda olmadığımı söyledim ben olsam ya hastaneye koşardım yanına ya da cenaze günü eşimle piknikte story atmazdım. Ben instadan story attım zor günümde yanımda olmayanları sileceğim ile ilgili bir story ertesi gün geldi bana elimi tuttu falan benim yapabileceğim bir şey var mı diye ya sen yapacağını yaptın zaten 🤣🤣

Sonra bi 20 gün geçti bir tanıdığımız yakınımızın babası öldü eltim bana gelecek misin akşam başsağlığına gideceğiz dedi daha henüz 2.akşami ölen kişinin hayır gelmeyeceğim dedim görümcem ve eltim ikisi gitti beraber beni aptal yerine mi koyuyorlar dedim kendi kendime
elti ve gorumceden kardes olmaz. gecen sene 6 aylik hamileyken suyum gelmis ve hastaneye yatmistim. eltim de kocişine dogum gunu partisi yapmisti. bir de gunde 3 4 defa kucuk bebeginin fotosunu atiyordu instagrama ve altina da iyi ki saglikla dunyaya geldin evladim falan yaziyordu delirmis gibi.. aklima geldi simdi:) evladimi saglikla kucagima aldim cok sukur, o da hayata küstü, esimin ailesinden hickimse ile gorusmuyor, sebepsiz. beni de engellemis aptal:))

Onu ben de yaşadım ahh çok zordur kardeşini en iyi ben anlarım.
gerçekten çok duyarsız davranmışlar ancak ben senin yerinde olsam enerjimi ilgimi tamamen kardeşimin iyi olma sürecine veririm. Onların da yüzünü görmüş oldun bundan sonra sen de onlara böyle davranırsın.
Yaa başınız sağolsun sizin de kardeşime desteğimi eksik etmiyorum zor bir durumdu ama Allah sabrını da verdi çok şükür

elti ve gorumceden kardes olmaz. gecen sene 6 aylik hamileyken suyum gelmis ve hastaneye yatmistim. eltim de kocişine dogum gunu partisi yapmisti. bir de gunde 3 4 defa kucuk bebeginin fotosunu atiyordu instagrama ve altina da iyi ki saglikla dunyaya geldin evladim falan yaziyordu delirmis gibi.. aklima geldi simdi:) evladimi saglikla kucagima aldim cok sukur, o da hayata küstü, esimin ailesinden hickimse ile gorusmuyor, sebepsiz. beni de engellemis aptal:))
Kendine döndü desenize kesinlikle kardeş olmadığını öğrendim daha önce de bir iki davranışını gördüm yok canım öyle değildir ben yanılıyorumdur dedim ama safmışım

Back
X