Kızlar merhaba, ben henüz 1 senelik evliyim. Eşimin ailesiyle aram iyidir kendi halinde insanlar bir kötülüklerini görmedim severim. Aynı şekilde çok şükür eşimle de bir sorunum yok şu 1 senede büyük kavgamız hiç olmadı diyebilirim. Ama bir elti meselem var ve beni içten içe yeyip bitiriyor bu konu.
Eltimle kayınvalidemler aynı şehirdeler ben başka şehirdeyim. Geçen sene balayı dönüşü kayınvalidemlere uğradık sonra eltimlere de gittik. Tek evine gittiğim gün ve muhabbet ettiğimiz gün o gündü kızlar aramızda ne bir husumet geçti ne kötü bir an geçti. Eltim de 4 senelik evli ilk evlendiğinde eşimin ailesiyle sorun yaşamışlar deprem zamanı eşimin ailesinin evi yıkılınca, çok şükür can kaybı olmamış, bir süreliğine eltime gelmişler eltim de kabul etmemiş falan daha bir kaç olay daha var uzatmayayım böyle sorunlar yaşamışlar geçmişte, eşimin annesi de babası da biraz pasif insanlar hepsini sineye çekmişler. Ama işin şu tarafı var ki ben asla pasif birisi değilim ve ben en ufak bir saygısızlığa haksızlığa gelemeyen bir insanım. Tam bir aslan burcuyumdur kızlar gerçekten. Ben öğreniyorum ki sadece bir defa vakit geçirdiğim eltim arkamdan konuşmuş eşimin akrabalarından birisine, konuştuğu laf da şu ki düğünümüzde kavga çıkarmaya çalışan kuzeninden için özür dilemezse bir daha muhatap olmam demiştim keza öyle de yaptım hiç muhatap olmadım ve haklıydım düğünümü batırmaya çalışamazdı kimse bu lafı gitmiş o kişiye söylemiş o kişide babasına söylemiş o kişinin babası da kaynanamlara küsmüş oğluma böyle denmiş diye. Bu da kayınvalidemin de kulağına gitmiş bana haber verdi ve ben çok sinirlendim aileden görüp konuşmuştum dedim bu ne demek oluyor dedim. İstedim ki kayınvalidem kayınbabam da benim hakkımı savunsun çünkü haksızlığa uğrayan benim ama bunda da pasif kaldılar oğullarını uyarmışlar sadece dikkat etsin artık kendine diye ama neden gelininizi karşınıza alıp hesap sormuyorsunuz yani bu beni deli ediyor. Eşim de bana dedi ki sen canını sıkma ben onun hesabını karı koca ikisine de soracağım yüz yüze gelmeyi bekliyorum dedi eşim fazlasıyla pişman eder kendisi de bir aslan burcudur bu arada burçları niye belirtiyorum bilmiyorum ama ben biraz ilgiliyimdir :) ben kayınvalidemlerin bir şey olmamış gibi o kızla muhatap olabileceklerini de hazmedemiyorum yani bu kadar da pasif olunmaz kendimi onlardan da çektim normalde daha sık arar daha uzun konuşurdum aramalarımı azalttım konuşmayı da kısa tutuyorum elimde olmadan yapıyorum bunu.
Bu arada eltimin ilk vukuatı da değil bu, kaynanamları bu sene ziyarete gittiğimizde aynı şehirde olmamıza ve bizim geldiğimizi bilmesine rağmen arayıp evlerine çağırmadılar bile, buna da bozulmuştum ama tek bu olsa çok da olay yapmazdım. Bu arada inanın ki ben hiçbir şey yapmadım sebebi yok yani bunu hazmedemiyorum zaten nasıl durduk yere bunları hakedebilirim ben.
Size sorum şu kızlar eşim gemileri yakacak, doğru olan bu mudur tecrübeli hanımlardan fikir almak istiyorum ben karakter olarak pire için yorgan yakan bir insanım çünkü bu kadar sessiz kalmam bile bi mucize, eşimi kendi hırslarım için kullanmak istemiyorum ama bana doğrusu da bu gibi geliyor bu durumun hesabını kim olsa sorardı diye düşünüyorum. Sizce ne yapılmalı ben ne yapmalıyım?