Kuzum deli misiniz ?Kızlar merhaba, ben henüz 1 senelik evliyim. Eşimin ailesiyle aram iyidir kendi halinde insanlar bir kötülüklerini görmedim severim. Aynı şekilde çok şükür eşimle de bir sorunum yok şu 1 senede büyük kavgamız hiç olmadı diyebilirim. Ama bir elti meselem var ve beni içten içe yeyip bitiriyor bu konu.
Eltimle kayınvalidemler aynı şehirdeler ben başka şehirdeyim. Geçen sene balayı dönüşü kayınvalidemlere uğradık sonra eltimlere de gittik. Tek evine gittiğim gün ve muhabbet ettiğimiz gün o gündü kızlar aramızda ne bir husumet geçti ne kötü bir an geçti. Eltim de 4 senelik evli ilk evlendiğinde eşimin ailesiyle sorun yaşamışlar deprem zamanı eşimin ailesinin evi yıkılınca, çok şükür can kaybı olmamış, bir süreliğine eltime gelmişler eltim de kabul etmemiş falan daha bir kaç olay daha var uzatmayayım böyle sorunlar yaşamışlar geçmişte, eşimin annesi de babası da biraz pasif insanlar hepsini sineye çekmişler. Ama işin şu tarafı var ki ben asla pasif birisi değilim ve ben en ufak bir saygısızlığa haksızlığa gelemeyen bir insanım. Tam bir aslan burcuyumdur kızlar gerçekten. Ben öğreniyorum ki sadece bir defa vakit geçirdiğim eltim arkamdan konuşmuş eşimin akrabalarından birisine, konuştuğu laf da şu ki düğünümüzde kavga çıkarmaya çalışan kuzeninden için özür dilemezse bir daha muhatap olmam demiştim keza öyle de yaptım hiç muhatap olmadım ve haklıydım düğünümü batırmaya çalışamazdı kimse bu lafı gitmiş o kişiye söylemiş o kişide babasına söylemiş o kişinin babası da kaynanamlara küsmüş oğluma böyle denmiş diye. Bu da kayınvalidemin de kulağına gitmiş bana haber verdi ve ben çok sinirlendim aileden görüp konuşmuştum dedim bu ne demek oluyor dedim. İstedim ki kayınvalidem kayınbabam da benim hakkımı savunsun çünkü haksızlığa uğrayan benim ama bunda da pasif kaldılar oğullarını uyarmışlar sadece dikkat etsin artık kendine diye ama neden gelininizi karşınıza alıp hesap sormuyorsunuz yani bu beni deli ediyor. Eşim de bana dedi ki sen canını sıkma ben onun hesabını karı koca ikisine de soracağım yüz yüze gelmeyi bekliyorum dedi eşim fazlasıyla pişman eder kendisi de bir aslan burcudur bu arada burçları niye belirtiyorum bilmiyorum ama ben biraz ilgiliyimdir :) ben kayınvalidemlerin bir şey olmamış gibi o kızla muhatap olabileceklerini de hazmedemiyorum yani bu kadar da pasif olunmaz kendimi onlardan da çektim normalde daha sık arar daha uzun konuşurdum aramalarımı azalttım konuşmayı da kısa tutuyorum elimde olmadan yapıyorum bunu.
Bu arada eltimin ilk vukuatı da değil bu, kaynanamları bu sene ziyarete gittiğimizde aynı şehirde olmamıza ve bizim geldiğimizi bilmesine rağmen arayıp evlerine çağırmadılar bile, buna da bozulmuştum ama tek bu olsa çok da olay yapmazdım. Bu arada inanın ki ben hiçbir şey yapmadım sebebi yok yani bunu hazmedemiyorum zaten nasıl durduk yere bunları hakedebilirim ben.
Size sorum şu kızlar eşim gemileri yakacak, doğru olan bu mudur tecrübeli hanımlardan fikir almak istiyorum ben karakter olarak pire için yorgan yakan bir insanım çünkü bu kadar sessiz kalmam bile bi mucize, eşimi kendi hırslarım için kullanmak istemiyorum ama bana doğrusu da bu gibi geliyor bu durumun hesabını kim olsa sorardı diye düşünüyorum. Sizce ne yapılmalı ben ne yapmalıyım?
ya kadın depremde evsiz kalmış kabul görmemiş de küsmemiş muhattap olmuş senin vıttırıvızık konun için mi küsecek ?Kızlar merhaba, ben henüz 1 senelik evliyim. Eşimin ailesiyle aram iyidir kendi halinde insanlar bir kötülüklerini görmedim severim. Aynı şekilde çok şükür eşimle de bir sorunum yok şu 1 senede büyük kavgamız hiç olmadı diyebilirim. Ama bir elti meselem var ve beni içten içe yeyip bitiriyor bu konu.
Eltimle kayınvalidemler aynı şehirdeler ben başka şehirdeyim. Geçen sene balayı dönüşü kayınvalidemlere uğradık sonra eltimlere de gittik. Tek evine gittiğim gün ve muhabbet ettiğimiz gün o gündü kızlar aramızda ne bir husumet geçti ne kötü bir an geçti. Eltim de 4 senelik evli ilk evlendiğinde eşimin ailesiyle sorun yaşamışlar deprem zamanı eşimin ailesinin evi yıkılınca, çok şükür can kaybı olmamış, bir süreliğine eltime gelmişler eltim de kabul etmemiş falan daha bir kaç olay daha var uzatmayayım böyle sorunlar yaşamışlar geçmişte, eşimin annesi de babası da biraz pasif insanlar hepsini sineye çekmişler. Ama işin şu tarafı var ki ben asla pasif birisi değilim ve ben en ufak bir saygısızlığa haksızlığa gelemeyen bir insanım. Tam bir aslan burcuyumdur kızlar gerçekten. Ben öğreniyorum ki sadece bir defa vakit geçirdiğim eltim arkamdan konuşmuş eşimin akrabalarından birisine, konuştuğu laf da şu ki düğünümüzde kavga çıkarmaya çalışan kuzeninden için özür dilemezse bir daha muhatap olmam demiştim keza öyle de yaptım hiç muhatap olmadım ve haklıydım düğünümü batırmaya çalışamazdı kimse bu lafı gitmiş o kişiye söylemiş o kişide babasına söylemiş o kişinin babası da kaynanamlara küsmüş oğluma böyle denmiş diye. Bu da kayınvalidemin de kulağına gitmiş bana haber verdi ve ben çok sinirlendim aileden görüp konuşmuştum dedim bu ne demek oluyor dedim. İstedim ki kayınvalidem kayınbabam da benim hakkımı savunsun çünkü haksızlığa uğrayan benim ama bunda da pasif kaldılar oğullarını uyarmışlar sadece dikkat etsin artık kendine diye ama neden gelininizi karşınıza alıp hesap sormuyorsunuz yani bu beni deli ediyor. Eşim de bana dedi ki sen canını sıkma ben onun hesabını karı koca ikisine de soracağım yüz yüze gelmeyi bekliyorum dedi eşim fazlasıyla pişman eder kendisi de bir aslan burcudur bu arada burçları niye belirtiyorum bilmiyorum ama ben biraz ilgiliyimdir :) ben kayınvalidemlerin bir şey olmamış gibi o kızla muhatap olabileceklerini de hazmedemiyorum yani bu kadar da pasif olunmaz kendimi onlardan da çektim normalde daha sık arar daha uzun konuşurdum aramalarımı azalttım konuşmayı da kısa tutuyorum elimde olmadan yapıyorum bunu.
Bu arada eltimin ilk vukuatı da değil bu, kaynanamları bu sene ziyarete gittiğimizde aynı şehirde olmamıza ve bizim geldiğimizi bilmesine rağmen arayıp evlerine çağırmadılar bile, buna da bozulmuştum ama tek bu olsa çok da olay yapmazdım. Bu arada inanın ki ben hiçbir şey yapmadım sebebi yok yani bunu hazmedemiyorum zaten nasıl durduk yere bunları hakedebilirim ben.
Size sorum şu kızlar eşim gemileri yakacak, doğru olan bu mudur tecrübeli hanımlardan fikir almak istiyorum ben karakter olarak pire için yorgan yakan bir insanım çünkü bu kadar sessiz kalmam bile bi mucize, eşimi kendi hırslarım için kullanmak istemiyorum ama bana doğrusu da bu gibi geliyor bu durumun hesabını kim olsa sorardı diye düşünüyorum. Sizce ne yapılmalı ben ne yapmalıyım?
Hayır, aslan burcuKuzum deli misiniz ?
+1Öncelikle pire için yorgan yakmaya biz sosyal yaşamda fevrilik diyoruz. Ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız ve dahası keskin sirke küpüne zarar. Görüşmeniz için gökten vahiy inmedi. Görüşmeyin. Bu kadar..
+1000Kendinizi haksızlığa gelemem diye anlatıp insanların üstünde baskı kurma çabanız acayip absürt.
Eltiniz sizi eve davet etmek zorunda değil yalnız buna bozulmanız çok anlamsız, etse güzel olurdu ama etmemesi de sinirlerinizi bozuyorsa kendisini çok fazla taktığınız içindir. Biraz salsanız mı acaba çok takıyorsunuz ortada büyütülecek bir mesele yok.Kızlar merhaba, ben henüz 1 senelik evliyim. Eşimin ailesiyle aram iyidir kendi halinde insanlar bir kötülüklerini görmedim severim. Aynı şekilde çok şükür eşimle de bir sorunum yok şu 1 senede büyük kavgamız hiç olmadı diyebilirim. Ama bir elti meselem var ve beni içten içe yeyip bitiriyor bu konu.
Ya size çok teşekkür ederim. İnanın derdim kavga gürültü değildi ama gerçekten kaynımı da seviyordum çok muhabbetli o da doğum günümde vs arar sorar ben aileye girince hep birlikte aile oluruz sanmıştım ama bir çay içmeye bile beni ve eşimi çağırmayınca biraz orda bozulduk ardına da bu olunca duygularımı yönetemedim sanırım. Eşim çok şükür yanımda ne olursa olsun ben seni biliyorum tanıyorum dert etme bir şeyi diyor bana, ya çok haklısınız aile meselesi yapmama gerek yok bu konu olmamış gibi davranıp muhabbetimi keseceğim ki zaten muhabbetimiz yok da olursa merhaba merhaba dediğiniz gibi denk geldikçe. Çok teşekkür ederim size anlayışla yorumladığınız içinÖnemli olan eşinin seni desteklemesi, yanında olması. Kv, kp ne yapabilir şu an? Alıp dövsünler mi, kavga mı etsinler bu konu için? Zamanında depremde evine almamış kadına ne diyecekler? Zaten ikinci üçüncü kişileri karıştırmaya gerek yok.
Evlerine çağırmamışlar diye bozulmuş olabilirsin ama yine gerçekten bunu mesele etmeye değmez. Ben evleneli 6 ay oldu. Eltimin evini görmeyi bırak, numaralarımız birbirimizde yok. Kaynımı çok severim, doğum günümde özel olarak arayıp kutladı. Ne zaman kv evinde denk gelsek çok güleryüzlüdür, hemen halimi hatrımı sorar. “Abicim” diyerek konuşur. Eşi benimle samimi olmak istemiyor diye, evine çağırmıyor diye kavga mı etsin şimdi karısıyla? Yada eşim abisiyle arasını mı bozsun? Bazen haklı olduğunuzda yargı dağıtmak yerine kendi evinizin huzuru için mesafe koymak gerekir. Sizinle uğraşan var mı? Rahatsız eden, kapınızı aşındıran var mı? Yok. O zaman sizde kapınızı kapatın dışarıya.
Hiç öyle bir durum yok da açıklayamayacağım siz öyle bilin hayatımda bir şey değişmezKaynana kayunbaba ne yapsın Allah aşkına.Problem senin ,elti senin.İnsanlar içlnde olmadıkları bir durumun ceremesini çekiyorlar.Sen de gelinsin ,o da .Kimi atıp kimi tutacaklar.Siz dahi azıcık şeyde tepli göstermişsiniz ,sizin ipinizle mi kuyuya inecekler.
Gelinlerde kaşının altında gözün var demeye bayılıyorlar eş ailesine.Kendi ana babası afedersiniz ağzına etse gıkı çıkmıyor.
Kayınvalideniz ve kayınbabanız acabaKızlar merhaba, ben henüz 1 senelik evliyim. Eşimin ailesiyle aram iyidir kendi halinde insanlar bir kötülüklerini görmedim severim. Aynı şekilde çok şükür eşimle de bir sorunum yok şu 1 senede büyük kavgamız hiç olmadı diyebilirim. Ama bir elti meselem var ve beni içten içe yeyip bitiriyor bu konu.
Bakış açınızı takdir ettim. Çok doğru söylüyorsunuz. Kimse benim doğrumda olmak zorunda değil belki de bana doğru gelen bir başkası için yanlıştır. Herkesi kendi karakterinde değerlendirirsem eltimin de karakteri bu demekki, üstüne gittikçe zarar görebilirim çünkü ben zarar vermekten ve kötülükten beslenemiyorum evin içinde azıcık huzursuzluk olsa çözmeden konuşmadan bile durabilen birisi değilim kafamda da küçük bir sorun kırıntısı kalınca böyle içimde büyütüp dağ ettim sanırım. Kendimi çekip gereken mesafeyi koymam yeterli olacaktır önümüzde daha uzun yıllar var kavgaya gürültüye gerek yok ben sade bir dille bile bunu neden yaptığını sorsam belki beklemediğim bir tepkiyle karşılaşacağım ve iş uzadıkça uzayacak. Derdim de konuşup çözülsün iyi olalım da değil açıkçası öyle bir karakter benim hayatımda bulunsun istemiyorum. En güzeli yokmuş gibi hayatıma devam etmek.Ben sizi anladım ve haklı buldum ama tepkinizi de abartılı buldum. Yani kafa yordukça kendinizi gazlamışsınız gibi.
Kayınvalide ve kayınbaba konusunda herkes aynı şeyi söylemiş, taraf olmak zorunda değiller. Bunun da bir sürü farklı sebebi olabilir. Zaten pasif tavırları var demişsiniz insanları ve insanların davranışlarını kendi karakteriniz ve perspektifinize göre değil onların karakterleri ve perspektifine göre değerlendirin. Çünkü o davranışları kendi zihinsel süreçleri ile yapıyorlar.
Şöyle ufak bir örnek vereyim yakın zamanda birisinin benim arkadaşlığımla ilgilenmediğini ve ben kendisiyle arada iletişime geçtiğimde nezaketen arada sohbet ettiğini düşündüm. Benim perspektifime göre bu tepeden bir tavır, ayrıca korkak bir tavır. kimsenin gereksiz nezaketine ihtiyacım yok birisinin benle nezaketen sohbet etmesi yerine arkadaşlığımla ilgilenmediğini söylemesini tercih ederim. Sonra o kişiyi sosyal bir ortamda bir iki gözlemleme şansım oldu ve fark ettim ki çekingen ve sınır çizme konusunda sorun yaşayabilen birisi. Biraz da benden daha geleneksel bir bakış açısı var hayata. Kendi dünyasında yaptığı şeyi benim yorumladığım gibi yapmıyor olabilir. Arkadaşlığınla ilgilenmiyorum gibi bir cümleyi benim düşündüğüm gibi dürüst ve net değil kaba buluyor olabilir. Veya böyle bir cümle kurmak onun için zor olabilir çekingen birisi olduğu için. Veya belki ben yanlış yorumladım arkadaşlığımla bi derdi yoktur lslslsl. Neyse çok uzattım insanları (kayınvalide ve kayınbaba) kendilerine göre değerlendirin. Pasif kaldılar ama neden? Cevabı onların karakterinde, sizinkinde değil.
Elti ve dedikodu/laf taşıma olayını da içinizde çok büyütmeyin yaptığı saçma ve rahatsız edici bir şey ama o kadar da büyük bir şey değil hem de peşine düşmek sizi daha çok yorar gibi hissettim çünkü muhtemelen anlayacak birisi değil. Hesap sorma konusundaki ikileminizi böyle değerlendirin? Ben bunları söylesem kendimi açıklasam veya yaptığının hesabını sorsam, bu kişi söylediklerimi anlayacak birisi mi? Anlamak istemeyene anlatamazsınız çünkü.
Vardır bi sebebi Allah’ın işine karışmayınKayınvalideniz ve kayınbabanız acaba
ne günah işlemişler ki sizler gibi iki geline
denk gelmişler?
Kusura bakmayın ama siz zaten o sözü söylerken " bakın ben çok açık sözlüyüm, kimse bana bu hareketi yapamaz" minvalinde üst perdeden yerine iletilsin diye söylemişsiniz. Eltiniz ise iletmiş ama şimdi sorun onun söylemesi gibi davranıyorsunuz. Eğer bir sözün arkasında duramayacaksanız hiç söylememenizi tavsiye ederim.
Kendinizi haksızlığa gelemem diye anlatıp insanların üstünde baskı kurma çabanız acayip absürt. Ayrıca insanların yüzüne söyleyemeyeceğiniz şeyleri arkasından da konuşmayın, yoksa böyle "aaa o niye söyledi ki ama" diye çok ağlar ve millete düşman olursunuz.
SEN NESİN BÖYLE YAAAAAAAAAAAKusura bakmayın ama siz zaten o sözü söylerken " bakın ben çok açık sözlüyüm, kimse bana bu hareketi yapamaz" minvalinde üst perdeden yerine iletilsin diye söylemişsiniz. Eltiniz ise iletmiş ama şimdi sorun onun söylemesi gibi davranıyorsunuz. Eğer bir sözün arkasında duramayacaksanız hiç söylememenizi tavsiye ederim.
Kendinizi haksızlığa gelemem diye anlatıp insanların üstünde baskı kurma çabanız acayip absürt. Ayrıca insanların yüzüne söyleyemeyeceğiniz şeyleri arkasından da konuşmayın, yoksa böyle "aaa o niye söyledi ki ama" diye çok ağlar ve millete düşman olursunuz.
Çok abartmissin , asıl elti soylemis işte senin için iyi yapmış. Özür dilemesini sağlamak istemiş bu yönden bak. Eltiyi görünce niye söyledin ben duymalarını istemiyordum dersin olur biter.Yok onlarla alakalı değil konu kardeşi ve eşiyle ilgili ben yükselince o da sinirlendi
Tutmayın küçük enişteyi.Yok onlarla alakalı değil konu kardeşi ve eşiyle ilgili ben yükselince o da sinirlendi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?