elti(m) beni whatsaptan silmiş ya da engellemiş

tatile gidip de eltinize ve 3 çocuğuna hizmetçilik mi yapıyosunuz? sebep?

İnanın 1,5 yıldır evliyim ve bu anlattıklarım sadece en basit örnek

tatile gidip de eltinize ve 3 çocuğuna hizmetçilik mi yapıyosunuz? sebep?

Memlekette bir evimiz var. Evimiz dediysem bizim herşeyimiz ortak. Orda Bayram'larda hep birlikte gidiyoruz kaynanamlar falan. Benim de henüz çocuğum yok. Kendisi çocukluyum diye elini doğru düzgün birşeye sürmüyor o ben utanıyorum herkes yemek bekliyor çay bekliyor bende kalkıp yapıyorum

Konusurken size bakmamasi, engellemesi gibi hareketleri sizi cekemedigi, kiskandigi anlamina geliyor. Hic kafaniza takmayin siz de ona mümkün oldugunca umarsizca davranin. Inanin kendi kendine hasetinden catlar :) Eger tartismaya, ya da onunla konusmaya kalkisirsaniz ekmegine yag sürmüs olursunuz. Inanin bu tür insanlara hic bir sey anlatamazsiniz. Anlatmaya calisirken sizi daha cok asaglar, yorar.

Tatilde cocuklarina bakmaniz ise sizin hataniz hatta saflik. Eger koca, kk vesayre bunu size zorluyorsa onlarla güzelce konusun, yapmak istemediginizi anlatin. Kendi cocugunuz disinda hic kimsenin cocuguna bakmak zorunda degilsiniz. Yardim etmek ile kendini kullandirmak arasinda ince bir cizgi vardir. Iste siz o cizgiyi asmissiniz. Inanin eltiniz gibi birisi ileride size cocuklarima bakti sagolsun demeyecek, bir de ona icerleneceksiniz.

niye? kusura bakmayın da enayilik bu. 3 çocuk var diye iş yapmıyor ama çocuklara da siz hizmet ediyosunuz. ay valla ben anlamıyorum bu 'gelin'lerdeki hizmet etme merakını. çay bekliyosa millet kalkıp yapsınlar senin görevin mi? evlenirken sözleşme mi imzaladın tüm tatillerde herkese hizmet edicem, çay koycam vs diye. gerçekten inanılmaz yani.

Yapmayın. Siz yaparsanız hep kanıksarlar, fedakarlık gibi değil görev gibi algılanır. Elti yolunu bulmuş vallahi yüzsüzlüğe bak. Siz hizmetçi misiniz bekleyen kalksın kendi alsın çayını.

Ne güzel engellemiş sizi mesafe koymak için çok güzel bir firsat yaratmış.Siz de hal ve tavırlarından şikayetçiyken uzak durun gitsin.
Yazlara gelince, bazı şeyleri göreviniz olarak düşünmeyin.En maharetli, en çalışkan gelin olmayın da en iyi dinlenmiş gelin olun kendiniz için. Emin olun kimse aç filan kalmaz.

Can'ım ne kocam ne de kaynanam hiç kimse bana bunu zorlamıyor. Ama biz aileden öyle gördük, hep birlikte yapılır edilir. Hatta eşimde kaynanam da görmezden gel onu da öyle idare et diyor. Kimi Zaman eşimde sende yapma diyor bana sende toplama bırak diyor. Sadece eşim abisi ile arasının açılmasından korkuyor. Eşim bana ve kendi ailesine oldukça sadık bir insan. Ortak iş yaptıkları için arasının açılmasını istemiyor

Değil mi bende kendimi geri çekeyim sadece merhaba merhaba olsun. Eşim zaten ilk evlendiğimiz Zaman'larda mesafeni koy çok muhatap olma onunla demişti

Sabahları önce kaynanam uyanırdı çayı koyardı peşine hemen ben uyanırdım. Bizim hanım efendi hersey hazır olunca uyanırdı. Yalandan sofra hazırlamaya yardım ederdi Haklısınız salaklık bende

Benimde boyle bir eltim var eşlerimiz beraber çalışırlar bir bakarım ara ara beni siler eşimden durum falan gözükür benden gözükmez birkac kere mesaj attim cuma mesajlari gibi oda karşılık verip bir iki gun sonra silip sonra yine kaydetmişti bazı manyaklar var boyle Benimde umrum degil hiçbirşey olmamış gibi güler konuşurum emin olun ki daha cok koyar bu karşı tarafa yok beni niye sildin gibi şeyler belli ederseniz onu onemsediginizi herzaman takipte olduğunuzu göstermiş olursunuz salağa yatmak bazen cok ıyidir
Bilmem belki de :) tek değilmişim demek

Zaten bir araya gelince ben hep birşey yokmus gibi davranıyorum. En son 2hafta önce kaynanamda toplandık, hal hatır sordum. Yenge bayadır görüşemedik dedim. Yüzüme bakmadan öyle oldu biraz dedi. Çocukları bile bana yenge demiyor abla diyorlar. Kaynanam yenge deyin abla değil diyorlar ama onlar hep anla derler. Abla ya da yenge önemli değil benim için ama buna bile Mutlu oluyor eminim

Dedim ya elti olayı nankörler herkesin işi bitene kadar paraları da çok değerli olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…