- 28 Mart 2020
- 21.516
- En iyi cevaplar
- 1
- 65.470
- 598
aynen yaKonuyu saptiriyorsunuz ama cevap vereyim. Çalışan insan maske ve mesafeli olursa Allah'ın izniyle birşey olmaz. Sonuçta sizin gibi düşünürsek bütün doktorların ve sağlıkçılarin korona olması gerek. iki kuzenim üniversite hastanesinde doktor ve korona olmadılar tedbirlere uyuyoruz diyorlar.
Diğerine gelince bu hanım gibi zorunluluk yok sırf aile içi balık için toplanilmis??? Bunlardan geri durulabilir sonuçta bakan aile içi bulaşma %85 diyor !
Kimseyle görüsmemeyi nasıl basarıyyorsunuz mesela?
Ben de görüsmüyorum es dost hısım arkadas akraba komsu.Zaten evelden ezelden sevmem komsuculuk islerini.
AMa calısıyorm
Esim calısıyor.Hemde büyük bi fabrikada.Yüzlerce kisi var görüstüğü.
Emekli olsak gelirimiz olsa evet kimseyle görüsmemis oluruz .
Ama ise gidip geliyorz.
Calısan insanların kimseyle görüsmüyorz diye yazmasını anlamıyorm ben mesela diyemiyorum kimseyle görüsmüyrm.
Keskeeeeeaynen ya
bırde ınsanlar ıse gıdıp gelıyor carsıya cıkıyor bız gorusunce mı sorun oluyor dıyorlar delı oluyorum
ya adam calısmasın napsın dunyada nerde ınsanlar ısı gucu bırakıp tamamen herseyı kapatıp eve kıtlenmıs boyle bırsey mumkun degıl kı tabıkı ıse gıdenler gıdecek dıkkatlı olarak ama zaten dısarı cıkıyorum ıse gıdıyorum dıye baskalarıyla gorusulmez kı tamda bu sebeple gorusmemek gerek
bız kendımızden bıle emın olamayız baskasından nasıl bu kadar emın olabılıyorlar onlar zaten kımseyle gorusmuyor evde oturuyor dıyenler var , sadece 1 saatlıgıne ugradım dıyenler var cıldırmamak elde degıl bazı ınsanlarla nasıl aynı dunyada yasadıgımıza ınanamıyorum keske onlar baska gezegende yasasalar .
Çok dikkat ediyor gözüktüm başım da göğe ermiştir inşallah benim.Onu cvp yazanların hepsi biliyor/biliyoruz.
Bdv konusuna virüs yazmak ?
Hani bunu yazdık cok dikkat ediyor gözükelim diye yazılıyor.
Calısanlar maskeli olunca bulasmaz diye de bisey yok ayrıca.
Yüzlerce saglıkcı vefat etti.
Ben konunun baska yere kaydırılmasına anlam veremedim.
Olaya cok olmsuz bakiyorsunuz ben mi kendimi aciklayamadim balığı dunya savaşına cevirdinix konuya birdaha goz atın biraz daha aciklamaya çalıştımBirde başlık "elti olayı" sorsan kadın ne yapmış. hem evinde balık pisirecek hemde eltisi bana niye yemek yapmadın diye triplere girecek.
Ben eltinin yerinde olsam kim ne seviyorsa pisirsin yesin ben bir daha pisirmiyorum herkesin nazıyla oynayamam diye dusunurdüm.
Bu insanlar baya yanlış düşünmüşler yani kotu bisi dememisim bide sallamamisim ki burda eltiyeBi dahaki balik gecesine gittiginizde kendinize herkesin cok sevecegi bi sey yaptirip gidin lahmacun olur kebap olur. Kimseye tadina bile baktirmayin hepsini siz yiyin. Sofradan kalkarken de keseme bereket bu hafta ac kalmadim deyin yuksek sesle. Duysunlar. Eltinize kaliyomus hep balik diyenler olmus ama kabul etmemek gibi sansi var. Konu sahibi zorla size gelcem balik yiycez dememis ki. Yani eve gelen misarifi ac birakmak cok ayip ya. Gercekten misafir istemeyebilirsin o zaman kabul etmezsin hicbirini ama gelenlerden sadece birini ac birakmak gercekten cok kotu
yahu konunun baslıgı eltı olayıBu insanlar baya yanlış düşünmüşler yani kotu bisi dememisim bide sallamamisim ki burda eltiye
Hanimefendi konuya biraz daha açıklık getirdim birdaha okuyun bence arti kv yoktu kalabalok bir aile de yok ortada balığı dünya savaşına cevirdiniz artık eltiye kimse zorla bisi yaotirmiyo ki bu balık her haftada yaoilmiyo yapmadiklari zaman elti arar birilerini balik alinda yapıp yiyek der bende gitmek istemedigim zaman oldu niye bahane olsun hatta bi kere ben yemegimi bile yaomistim beni aradiklarinda eşim gelir dedim sende gel ya denildi hem balık az bende yemicem eşime döner al gel dedim dedi birlikte yeriz tamam dedim istemeyen biri neden bu kadar ısrar etsin ki artı bu defa neden bana sorulmuyo açmışın tokmusun diye yapilan insanı olarak mantıklı deil unutulmus deil gicikligina yapilan bir hareketbakın anneniz salatayı farklı yapıyor
ama konu sahibinin elti tüm aileyi balık yemeye çağırıyor ana yemek balık ve bunun için çağırıyor
belki sizin gelin de şikayetçidir
yani o gün sofrada hiç kıvırcık olmasa mesela
herkese havuçlu turpu salata olsa o da kıvırcık görmek zorunda kalmasa
birisinin bir şey sevmediğini bilsem onu yapmam inatla, sana da bunu ayırdık demek esasen o kişiyi kötü hissettirir "olması gereken bu" şeklinde bir dayatma hissi verebilir
görümcem ve nişanlısı bize geldi salata yapacaktım yemediği bir şey var mı dedim
sorarsan maydanoz der ama salataya katarsan da yer dedi
dedim katmam yani adam sevmiyorsa neden zorla maydanoz katayım maydanozsuz yerim bu gün
Yanlis olana ses cikarmayin diyorsunuz yani gormezden gelelim.İyide zaten gidilmis,gidiliyrmus.
Akıl istemis ,akıl verilmis:
Gelip buraya virüs?demek ne mana simdi?Biz virüs diyince gitmiyor mu?Gitmicek mi bu insanlar?
Bdv konularına virüs diye girmek bana manasız geliyor.
Eltiden dolu olanlar bana kusmasin lutfen ben özellikle elti suçlu demuyomyahu konunun baslıgı eltı olayı
eltının sıze garezı yok kı tam aksıne hepınızın bır garezı var kadından herkes beklentı ıcınde
sız hepsını bır yemege alın da mıllet davet gorsun o zaman ?
ılla sızın pısırmenız gerekmıyor dısarda temız pısmıs alsın esınız ?
ama yok olur mu kabul etmez kımse ılla kadın ellerıyle yolup temızleyecek o kadar yag koku pıslık ugrasacak keyfı o degıl mı
ben sızın yerınızde olsam bırde kadına ben ıs cıkarmayayım derdım
Eltiden dolu olanlar bana kusmasin lutfen ben özellikle elti suçlu demuyom
Birini evine yemege cagiriyosan onuda düşünmek zorundasın belli sizde iyi bir misafir Perver deilsinizEe ne diyon bacım sen?? Eltine suçlu demiyorsan ne diyorsun, gördüğüm kadarıyla övmüyorsun da
Konuda bana özel yemek yapılmamış diyorsun, biz de diyoruz ki neden yapılsın kadın sizin ailenizin aşçısı mı??
Başkasının evine sevmediğin bir yemek olduğunu bile bile gidiyorsun, kendi boğazını kendin düşüneceksin kadın neden düşünsün diyoruz.
Ayrıca kadın hep balığı yapıyorsa senin normalde salata ve çorbayı ben getireyim demen lazım. Ama sen hala bana özel bir şey yapmamış diye dert yanıyorsun.
Bu arada eltim yok.
Bir de biz misafiriz, misafir olarak gidiyoruz demişsin de atalarımız çok güzel söylemiş "Misafir umduğunu değil bulduğu yer."
Birini evine yemege cagiriyosan onuda düşünmek zorundasın belli sizde iyi bir misafir Perver deilsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?