Elti olayi

Valla kardeşim olsa, yeğenim olsa, gelinim olsa, annem olsa usanmadan her defasinda bir yemek uydururum ama eltim de aç kalacağı bir yemeğe sallana sallana gelmesin bir zahmet. Eltim kendime zahmet vereceğim bir insan degil.

Yoksayilmak konusunda uzulmenizi hakli buluyorum. Bence artik eli boş gelmemeyi anlayin diye yoksaymıştır herkes sizi.

Benimkiler de biraz boyle. Yemek servisleri yapılır. Daha ben tabagimi almadan kv 10 parmağıyla yemeye baslar. Tabagimda ne var, yemek yetti mi, gelinim oglum doyar mi demeden tabağa yumulur.
Ayri sehirlerde yasadigimiz icin misafir konumundayiz. 5i gecmemistir evlerine gittigimiz. ayni sehirde olsak her gun gorussek bu rahatlığı anlayacağım. Bir de ben annemden boyle gordum. O evde yasamayan kim geldiyse yemeğe, o misafirdir. Eltisi icin yapar mi bilmem ama gelini oglu icin benim kv den daha fazla yapar. Tabagini önüne alip oturmaz. Bazi seyler görgü ile ilgili tamamen.

Canı balık isteyen eltiye mi gidiyor?
Ben hiç balık yemesem, bunu da herkes bilse ve yemeğe davet ediliyorsam balıj dışında bir şey yoksa bu onların ayıbı olur. Terbiyesizlik bana göre.
Ama bu insanlar artık ailemse sürekli görüşüyorsam bunun lafı olmaz, bazen balığın yanına birşey götürürüm ben, bazen onlar yapar falan.
Bence balığın sadece eltiye yaptırılması daha büyük sorun.
Kayınvalide yapsın. Bir de balık yemeyen için başka şey yapsın, çocuklarını da çağırsın. Olmuyor muymuş öyle.

Bu arada virüs en çok aile içi toplaşmalarda bulaşıyormuş, hadi ben de söyleyeyim dedim

aynen ya
bırde ınsanlar ıse gıdıp gelıyor carsıya cıkıyor bız gorusunce mı sorun oluyor dıyorlar delı oluyorum

ya adam calısmasın napsın dunyada nerde ınsanlar ısı gucu bırakıp tamamen herseyı kapatıp eve kıtlenmıs boyle bırsey mumkun degıl kı tabıkı ıse gıdenler gıdecek dıkkatlı olarak ama zaten dısarı cıkıyorum ıse gıdıyorum dıye baskalarıyla gorusulmez kı tamda bu sebeple gorusmemek gerek

bız kendımızden bıle emın olamayız baskasından nasıl bu kadar emın olabılıyorlar onlar zaten kımseyle gorusmuyor evde oturuyor dıyenler var , sadece 1 saatlıgıne ugradım dıyenler var cıldırmamak elde degıl bazı ınsanlarla nasıl aynı dunyada yasadıgımıza ınanamıyorum keske onlar baska gezegende yasasalar .

Dışarı çıkmak zorunluluğu olmayanlar çıkmayacakki sizin gibi çalısanlar daha az risk altına girecek. Çalışmak zorunda olduğunuz için fabrikaya o kalabalığa giriyorsunuz. Keyfiyetle mecburiyet aynı seyler değil maalesef. Siz işe gitmezseniz aç kalırsınız ama aile toplantilarina katilmayan aç kalmaz.bir zahmet herkes evinde karnını doyursun

Keskeeeee

İyide balık olacağını biliyorsunuz,bilerek gidiyorsunuz,salata/çorba da mı yoktu masada oturup yemediniz? Yada onlar unutmuş olabilir açarsınız telefonu,bir dolu uygulama var verirsiniz kendinize sipariş yersiniz. İnternet cağında hazır yemeğe ulaşmak çok zor olmamalı.
Bende tavuk yemiyorum asla,evde çocuklara eşime pişirsemde(eldiven ile dokunuyorum o kadar sevmiyorum)ben yemiyorum. Annemde bilir,kayınvalidem de ama yeri gelir tavuk pişirmiş olurlar,oturup salata,çorba vs ne varsa tavuk dışında yerim, hiç de dertlenmem bana özel yemek yapmamışlar diye.
Yada kendinize giderken yiyebileceğiniz birşeyler götürun bir dahaki sefere.

Çok dikkat ediyor gözüktüm başım da göğe ermiştir inşallah benim.

Olaya cok olmsuz bakiyorsunuz ben mi kendimi aciklayamadim balığı dunya savaşına cevirdinix konuya birdaha goz atın biraz daha aciklamaya çalıştım

Bu insanlar baya yanlış düşünmüşler yani kotu bisi dememisim bide sallamamisim ki burda eltiye

Bu insanlar baya yanlış düşünmüşler yani kotu bisi dememisim bide sallamamisim ki burda eltiye
yahu konunun baslıgı eltı olayı
eltının sıze garezı yok kı tam aksıne hepınızın bır garezı var kadından herkes beklentı ıcınde
sız hepsını bır yemege alın da mıllet davet gorsun o zaman ?
ılla sızın pısırmenız gerekmıyor dısarda temız pısmıs alsın esınız ?
ama yok olur mu kabul etmez kımse ılla kadın ellerıyle yolup temızleyecek o kadar yag koku pıslık ugrasacak keyfı o degıl mı
ben sızın yerınızde olsam bırde kadına ben ıs cıkarmayayım derdım

Hanimefendi konuya biraz daha açıklık getirdim birdaha okuyun bence arti kv yoktu kalabalok bir aile de yok ortada balığı dünya savaşına cevirdiniz artık eltiye kimse zorla bisi yaotirmiyo ki bu balık her haftada yaoilmiyo yapmadiklari zaman elti arar birilerini balik alinda yapıp yiyek der bende gitmek istemedigim zaman oldu niye bahane olsun hatta bi kere ben yemegimi bile yaomistim beni aradiklarinda eşim gelir dedim sende gel ya denildi hem balık az bende yemicem eşime döner al gel dedim dedi birlikte yeriz tamam dedim istemeyen biri neden bu kadar ısrar etsin ki artı bu defa neden bana sorulmuyo açmışın tokmusun diye yapilan insanı olarak mantıklı deil unutulmus deil gicikligina yapilan bir hareket

İyide zaten gidilmis,gidiliyrmus.
Akıl istemis ,akıl verilmis:
Gelip buraya virüs?demek ne mana simdi?Biz virüs diyince gitmiyor mu?Gitmicek mi bu insanlar?
Bdv konularına virüs diye girmek bana manasız geliyor.
Yanlis olana ses cikarmayin diyorsunuz yani gormezden gelelim.
Bu ulke gormezden gelen yanlisa yanlis demeyenlerle dolu zaten birilerinin ses cikarmasi gerekiyor.

Eltiden dolu olanlar bana kusmasin lutfen ben özellikle elti suçlu demuyom

Eltiden dolu olanlar bana kusmasin lutfen ben özellikle elti suçlu demuyom

Ee ne diyon bacım sen?? Eltine suçlu demiyorsan ne diyorsun, gördüğüm kadarıyla övmüyorsun da
Konuda bana özel yemek yapılmamış diyorsun, biz de diyoruz ki neden yapılsın kadın sizin ailenizin aşçısı mı??
Başkasının evine sevmediğin bir yemek olduğunu bile bile gidiyorsun, kendi boğazını kendin düşüneceksin kadın neden düşünsün diyoruz.
Ayrıca kadın hep balığı yapıyorsa senin normalde salata ve çorbayı ben getireyim demen lazım. Ama sen hala bana özel bir şey yapmamış diye dert yanıyorsun.
Bu arada eltim yok.

Bir de biz misafiriz, misafir olarak gidiyoruz demişsin de atalarımız çok güzel söylemiş "Misafir umduğunu değil bulduğu yer."

Birini evine yemege cagiriyosan onuda düşünmek zorundasın belli sizde iyi bir misafir Perver deilsiniz

Birini evine yemege cagiriyosan onuda düşünmek zorundasın belli sizde iyi bir misafir Perver deilsiniz

Ben evimde kendim yapmadığım yemeği başkasından istemem. Belli siz de iyi bir misafir değilsiniz Şimdi ben istemedim deme eşin balık yesin diye gidiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…