Eltilik müessesesi :)

Ay işte benim konum :) nişanlımın ailesinden en gıcık olduğum insan.
Nişanlımın abisi doktor ve görevi gereği uzaktalar. Pek gelmezler. Geldiğinde de eltim kendi ailesinde kalır, abim yoksa eşinin ailesiyle pek görüşmez. İki tane çocugu var çok tatlılar ve küçükler ,çocukları bile getirmez yanımıza.

Eltimin bulunduğu şehre gitmiştik. Nişanlım eltime size geleceğiz demişti. Çaya gidecektim sadece. Müsait değilim diye kabul etmedi, eşiyle ne zaman arası bozulsa bizle de muhattap olmaz. Ama buraya geldiğinde çocukları hastalanırsa, doktordan sıra almam için arar:) ya da araba lazım olursa nişanlımı arar.

O kapalı bir kadın ve ailesi muhafazakar, benim ailem tam tersi. Nişanlımın ailesinin yanında bana din dersi vermeye çalışır.

Kendisi ev hanımı ,ben ekonomik olarak özgürüm. Yine nişanlımın ailesinin yanında neden para biriktirmediğime kadar akıl verir.

Genel olarak akıl veriyormuş gibi gözüküp beni iğnelemeye çalışır. Çok zıt karakterleriz
 
Eltilerin bohçaları daha hamamdayken yarışmaya başlarmış derler ben nişanlandıgımda çok iyi tatlıydı seni kardeşim gibi görüyorum diyordu ki Eltim hep tek kızmış her yerde evlendikten sonra fena değil ama dediği samimiyeti bulamıyorum ki bazen gerçekten kıskançlık yapıp kıyaslıyor kendini benimle benim kv ve aileye daha uzak olduğunu göstermeye çalışıyor bende o yüzden mesafeli olmaya çalışıyorum yani illa bi yerden patlak veriyor
 
Iftira atti dedikodumu yapti (kulagima geldi) hala benle ugrasiyor. Gorusmeyi kestim kv gorumceler akrabalar hepsiyle küstü. Herkes kimin ne oldugunu biliyor diye hic hesap sormadim hic umursamadim.

Kesinlikle Basta mesafe konulmali. Sır verilmemeli. Aksi olanlar hep sorun yaşıyor.
 
3 eltiyiz ikisi aynı apartmanda ben uxak bir şehirdeyim. Yılda bir kaç kez görüşürüz. İkisi düşman gibiler beni de dahil etmeye çalışıyorlar ama o toplara girmiyorum. Aramıyorum sormuyorum ama gittiğimde evlerine hediye çocuklara oyuncak alıp gönüllerini yapıyorum.
 
Eltilik müessesi nasıldır memnun olan var mı herkes anlaşılmaz anlaşamazsınız dıye yaklasıyor.kıskanclık vs. yasanıyor mu tabıkı herkes aynı degıldır ama tecrubelerınızı merak eıdyorum
Tecrubeli ve 4 elti sahibi olarak, ne kadar uzak ve mesafeli olursaniz, o kadar mutlu olursunuz, diyorum .
 
Birkaç eltim var, ama bir tanesi annem nasılsa öyledir.
Ailemden biri gibi, hayatın en güzel derslerini ondan almışımdır., onu elti gibi görmüyorum.

Ama diğerleri kapatıyo onun açığını, biri tepkisiz,:110: biri sinsi :bicak: diğeri ne desem eksik kalır:KK48:
 
Bence önce eşin anne babasında başlıyor durum. Onlar kendi çocuklarına maddi manevi eşit davranıyorlarsa zaten sorun çıkmıyor.
Ama mesela küçüğü aman küçüktür diye hep kayırıp öyle yetiştirdilerse onun eşide biraz şımarık oluyor. Büyüğün eşi de bu duruma bir süre sonra sinirleniyor ve dolmaya başlıyor.
Yani benim gözlemlediğim bir durum.
 
Eltilik müessesi nasıldır memnun olan var mı herkes anlaşılmaz anlaşamazsınız dıye yaklasıyor.kıskanclık vs. yasanıyor mu tabıkı herkes aynı degıldır ama tecrubelerınızı merak eıdyorum
On yargili olup direk mesafe koyma derim benim iki tane var biri düşmanm sanki biride kardeşim gibi .bunu zaman gösterir ama nasılsa bilmiyorum illa bı kıskançlık oluyo sanki çevremde de gördüğüm kadarıyla bunuda bence kv görümce vs yapiyo benim iyi olduğum eltime ben yokken beni ovuyolrmis o yokken de onu bana kiskandirmaya calisiyolr düşmemek lazım biz ikimiz bir araya gelip anlatıp gülüyoruz :)
 
Ya ben de çok merak ediyorum elti nasıl bişey :)) hiç eltim yok :) yakın gelecekte olacak gibi de görünmüyor :) yazık değil mi bana ,eltisiz kaldım ,iki tartışmaya hasret gideceğim :)))
 
Bence önce eşin anne babasında başlıyor durum. Onlar kendi çocuklarına maddi manevi eşit davranıyorlarsa zaten sorun çıkmıyor.
Ama mesela küçüğü aman küçüktür diye hep kayırıp öyle yetiştirdilerse onun eşide biraz şımarık oluyor. Büyüğün eşi de bu duruma bir süre sonra sinirleniyor ve dolmaya başlıyor.
Yani benim gözlemlediğim bir durum.
+1
Kesinlikle aile büyük faktör...
Adil davranılırsa,bir kıyasa girilmezse büyük sorun yaşanmıyor, gerek evlat gerekse gelinler arasında .....
 
Eltilik müessesi nasıldır memnun olan var mı herkes anlaşılmaz anlaşamazsınız dıye yaklasıyor.kıskanclık vs. yasanıyor mu tabıkı herkes aynı degıldır ama tecrubelerınızı merak eıdyorum

Ben yapı itibariyle ailemden veya çok yakınımdan olmayanlara mesafeli biri olduğum için eltimle de aynıyım. Yani eltim diye ekstra bir şey yapmıyorum.
Kendisinin evlenmeden önce veya yeni evliyken (bizden 2 sene sonra evlendiler) iyi olmak için ekstra çabası olmuştu ama ya bendeki mesafeden sonra ya da artık çaba göstermeye gerek görmediği için o da bu işleri bıraktı :KK48:
Yanyana gelince konuşuruz, sohbet ederiz ama hiç yakın arkadaş modunda değiliz. Olmak için çabamız da yok..

Yani demem o ki sen kendin gibi ol. Sırf eşinin ailesi diye olmadığın biri gibi görünme. Başkasının ne dediği önemli değil. Mesafe iyidir.. :KK66:
 
Yani bir araya gelince iyi.
Ama arkamı dönünce ne olduğunu bilmiyorum.
Benim eltim kv.ile altlı üstlü oturuyor ben uzakta.
Artık bilemicem zaten kendileri ile ayda yılda bir görüşüyorum mesafe herzaman iyidirden yanayım. ;)
 
Back
X