Eltim akraba fark koyulur mu

Adil bir aile ise ayrım yapmaz

Ay sana ne eltinizin eşyasından sana ne en güzelini seçmiş bak bak sen niye seçiyorsun ailenin bilir kişisi sen misin??? Kim evleniyorsa o seçsin böyle kendini çok özverili gibi ortaya atanlardan nefret geldi. Bebeğinle yuvanla ilgilenmek varken aman koş düğün için kendini parçala ne büyük bir ulvi insan olduğunu herkes görsün öve öve bir hal olsunlar en iyi gelin sensin bravo bebeği at kenara bir bakan bulunur düğün için çabala tabi ki herşeye yetişirsin sen Süper gelin.....

Benim eltim de kaynanamlarla uzaktan akraba ve ona karşı farklı bi sevgisi var farkındayım ama sıkıntı değil çünkü herkese karşı belli bi mesafedeyim ve kim bana nasıl davranıyorsa ben de öyle davranıyorum.

Yakından tanıdığım birilerinden de akraba evliliği yapan olmuştu ve kızı evlendiğine pişman ettiler resmen.

Yani ne olacağı hiç belli olmaz. Siz kendinizi bildikten sonra başkalarını umursamayın. Herkes evinde mutlu olsun.

Sizin mutluluğunuzun kaynananızın ya da başkasının size olan sevgisine ve ilgisine bağlı olmaması gerekir.

Aa nickinizi hatirladim. Kaynanam beni seviyor mu diye takmistiniz kafayi.
Simdi de daha gelmeyen eltinin sevgisine mi takildiniz?
Kaynananiza asik misiniz yahu, bir salsaniz keske.
Aslında üzücü yav. Tamam ayrım yapılması hiç hoş değil ve insanı kırıyor ama bu kadar kafaya takıp ne yapsam beni daha çok sever diye düşünmek sağlıklı bi kafa yapısı değil.
Hani bi söz var ya ; evimiz ayrı derdimiz ayrı diye, ben kocamla çocuklarımla mutluysam eğer diğerleri dış kapının mandalı yani

Ben bu tarz elti konularını hiç anlamıyorum. Elti denilen şey, elin kızı oluyor, aynı konu sahibinin de elin kızı olduğu gibi. Elin kızından bana ne? Ben gelin olsam, kayın ailem eltime daga başka davransa ben de onlara o şekilde davranırım. Fazla samini olmam.

Evli olmadığım için mi elti konuları bana garip geliyor yoksa konu açanlar mı abartıyor? Cidden soruyorum.

Tam olarak bunları yaptığınız için değersizlik duygunuz olduğunu düşünüyorum zaten. Mesajınız tespitimi doğrulamış.

Karşımda arkadaşım olsa da aynı yorumu yapardım. Kırıcı değil realist aslında. Doğru olduğunu içten içe bildiğiniz için canınız yanıyor. Kendinizle yüzleşmeniz gerek.

Kırıcı tek bir kelime yok kadının yorumunda.
Bizim ülkede belli bir kesimde anlamadığı her şeyi hakaret gibi algılama sorunu var.

Bunun kötü olmakla ne ilgisi var. Ben karşımda yeni evli 19 yaşında genç biri var sandım. Yani bu yazdıklarınızı bence çocuk işi. İşi gücü, çocuğu olan bir insanım önceliği vardır. Bu kaynana,elti vs değildir.

Kızım doğduğu zaman evde olmama rağmen değil kv- elti valla kocayı gözüm görmüyordu. Yoğunluktan ve yorgunluktan. Hem annelik yapıp,hem çalışıp hemde elti derdine düşecek vakti ve gücü nasıl buluyorsunuz? Kötülük olsun diye sormuyorum . merak ediyorum sadece.

Ayrıca KV eltinizi yeğeni olsun yada olmasın çok sevse ne olacak. Sizin hayatınız da ne değişecek. Sizin çocuğunuza bakmaz diye mi endişe ediyorsunuz acaba onların çocukları olunca?

Benim kaynım bekar umarım bekar kalır çünkü evlenip ev bakacak bir insan değil, ama evlense KV onu daha çok sevse neden bu benim derdim olsun?

Bence insan kvsini eltisinden kıskanmamalı. KV beni seviyor mu diye endise etmemeli. Bana saçma geliyor.
Bunu dile getirince neden kötü oluyoruz anlamıyorum.

Ayrım illa ki üzer ama kaç yaşına geldikten sonra hasbelkader tanıştığımız insanlar saygısızlık yapmadığı sürece sevmek zorunda değil ki. O kadının oğluyla tanışmış olmasa kadını hayatında tanımayacaktı bile. Nasıl ki tanıştığımız herkesi sevmiyorsak, kadın da yetişkin yaşında tanıdığı bir kızı sevmek zorunda değil. Saygısızlık yapamaz sadece.

Profil bilgileri doğruysa konu sahibi 23 yaşında ve çocuğu var, demek ki çok genç evlendi. Gençliğinden ötürü kaynanam beni çok sevsin endişesi taşıdığını düşünüyorum. Koca koca kadınlar bile eltiyle dertlenirken gencecik bir kızın buna takılması da normal ama gereksiz.

Kendisini sevmesi gereken tek kişinin kocası olduğunu anlasa kafası da rahatlayacak aslında.

Muhtemelen sizden daha çok severler, kaç senedir tanıdıkları insan sonuçta.

Ama bunda sizi bu kadar telaşlandıran nedir? En çok sizi mi sevmek zorundalar?

Ne saçmalıyorsun sen çeyiz zamanı hediye götürülecek eşyadan bahsediyorum hediyeyi kendisi mi seçiyormuş kayınvalidem anlamadığı için bana seç iste dedi kimsenin bir şeyine karışmamışım ben. Bebeğime de annem bakıyor çok şükür ayrıca koşmaktan kasıt evi temizlenecek kayınvalidem tek başına yapmasın diye ben yardıma gidecem bebeğim olmasına rağmen bilip bilmeden konuşmayın umarım gönlünüz gibi geçer hayatınız

Ne güzel kırmadan incitmeden anlayarak yorum yapmışsınız hasretiz böyle insanlara toplamca. Teşekkür ederim dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz:)

Sağol canım dua olarak aldım kabul ettim.Saçmalayan siz olduğunuzu anladığınızda dilerim tüm fedakarlıkların üstüne soğuk bir su içmezsiniz.Hayatı kv beni sevmekten vazgeçer mi diye yaşamak çok zor.....

ben ilk gelindim şimdiye kadar işte ilk kez elti geliyor acaba nasıl olur anlaşır mıyız kız iyi mi kötü mü

ayrıca koşmaktan kasıt evi temizlenecek kayınvalidem tek başına yapmasın diye ben yardıma gidecem bebeğim olmasına rağmen

Eltinizin akraba olması farklı davranılmasına neden olur mu bilemem de, konuda takıldığım nokta elti olsun kayınvalide olsun niye bu kadar içli dışlı olmaya çalışıyorsunuz ?
Herkesle mesafeli olmak iç içe olup kıyaslanmaktan iyidir.

ne samimi ol ne çok uzak, kardeşinin kızını kendi oğluna alan eninde sonunda kardeşinin kızıyla kavga eder sen kıymete binersin.
Dünyada milyarlarca insan var oysa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…