Eltim çok fenaymış

Evet çok güzel işte cevap bu bekledi mi kesinlikle hayır benim saflığım burdan başlıyor ne akrabası be ne abisi boşver deyip kimseyle görüşmeyecektim buraya yazmıştım herkes gitme demişti ama dinlemedim
Hanımefendi atmayın adım.
Sizden adım beklemeyen bırıne adım falan atmayın, insanları barısmak zorunda bırakmayın
Bunun aynısını yasadım ve eltınden yanayım
Kocasının hatrına kabul etmıs ama olmak ıstedıgı yer sızın oldugunuz yer degıl.
Bence beklentinizi dusuk tutun.
Yemege de cagırmayın gelmek zorunda bırakmayın
Bayramda seyranda bayramlasın allahın selamını verin, cenazelerde helva kavurun kafi.
Kadından uzak durun.

Nsler yaparak ortamı gerdi
Kimseyle konuşmadı ben noldu deyince keyfi yerine geldi keşke sormasaydım buraya yazmadığım çok şey var ben kendimi kimseye iyi göstermek istemem zaten yaparsam Allah için yaparım ben iki çocukluyum tüm gün yoruldum bir kaşık kaldırıp yardım bekledim ama suçluyum çağırmamak en güzeliydi

Yok bir kaç hareketiyle tabi ben hep iyi oluyorum onu fakettim altan aldım boşverdim eşim bile fark etmiş herkes mutfakta o içerde oturuyordu sordum hatta bişey mi var diye yokkk dedi sadece

Erkekler de mi mutfaktaydı? Onlar da yadım ettiler mi? Onların yardım etmemelerini sorun ettiniz mi?
Misafir çağırıp cinsiyetine göre ne yapacağının kararını vermek, yapmayınca bozulmak, arkasından konuşmak...
Evet bazı eltiler fena oluyor belli ki.

Kimseyle konuşmadı ben noldu deyince keyfi yerine geldi keşke sormasaydım buraya yazmadığım çok şey var ben kendimi kimseye iyi göstermek istemem zaten yaparsam Allah için yaparım ben iki çocukluyum tüm gün yoruldum bir kaşık kaldırıp yardım bekledim ama suçluyum çağırmamak en güzeliydi
Konusmaz cunku kocasının hatrına gelmıs.
Sizlerle olmak istemiyor.
Sizde lutfen cagırmayın gelmek zorunda bırakmayın onu.

Kimsenin evinde mutfağa girmem, bana misafir olan kişiden de tek beklentim ben temizlik -yemek yaparken yanımda durup sohbet etmesidir.
Siz de böyle yapın.
Size mi kaldi elin evini toplamak???
Evet haklısınız bunu yeni farkettim emin olun gelip otursa gülüp sohbet etse belki bu kadar üzülmezdim

Hanımefendi atmayın adım.
Sizden adım beklemeyen bırıne adım falan atmayın, insanları barısmak zorunda bırakmayın
Bunun aynısını yasadım ve eltınden yanayım
Kocasının hatrına kabul etmıs ama olmak ıstedıgı yer sızın oldugunuz yer degıl.
Bence beklentinizi dusuk tutun.
Yemege de cagırmayın gelmek zorunda bırakmayın
Bayramda seyranda bayramlasın allahın selamını verin, cenazelerde helva kavurun kafi.
Kadından uzak durun.
Belki de haklısınız bu söylediğinizi uygulayacağım hiç böyle düşünmedim her çağırdığında gittim abla gibi gördüm belki yanlızlıgımı baktırmak için

Evet haklısınız bunu yeni farkettim emin olun gelip otursa gülüp sohbet etse belki bu kadar üzülmezdim
Uzgun degılsınız ki, ona adım attım barısmak ıcın yetmedi evime cagırdım.
Egılıp bükülüp mutlu olup arkamda dolanacagına yuzumuze bakmadı diye sinirlisiniz.
Beklentınız bu yondeydı cunku.
Kadın barısmak istemiyormuş, nasıl gulsun eglensın sizinle?

Belki de haklısınız bu söylediğinizi uygulayacağım hiç böyle düşünmedim her çağırdığında gittim abla gibi gördüm belki yanlızlıgımı baktırmak için
Bosver, belli ki mutsuz.
Ne kendını doldur ne de o uzulsun.
Gercekten en ıyı elti küs eltı, espri yapmiyorum.

Belki kocasiyla kavga etti belki bir derdi var hemen ilk seyinde bu yargisiz infaz sanki
Yok bir kaç durum daha oldu aynı şeyi evimde yaşayınca şaşırdım hep söylenirdi engeli görümcem var hep derdi yenge yiyip içip gidiyorlar hiç yardım etmiyor takmazdım kayınvalidemlerde tek ben girerdim yine sorun etmedim bana yapınca dank etti

Ben diğer arkadaşlar gibi dusunmuyorum senin onun evinde yardım etmene sen otur deyip rahatsızlığını belli etmiyorsa o da yardım etmeli. Bu aslında bir gorgudur bana göre. Gelip elini hamura soksun, bulaşık yikasin değil mevzu ayakta bile dikilse gene insanın gönlü olur. Barisirken keşke dusunseydiniz
Edit sizinki başka yerde de yapmiyormus sizlik durum değil sanırım

Kimsenin evinde mutfağa girmem, bana misafir olan kişiden de tek beklentim ben temizlik -yemek yaparken yanımda durup sohbet etmesidir.
Siz de böyle yapın.
Size mi kaldi elin evini toplamak???
Bakın bu konuda ne güzel netsiniz.
Ama benim de hayatımda hep yaşadığım bir sıkıntıdır bu.
Milletin evine zaten 40 senede 1 gideriz malum, çocuklar var ama başkasına gidince hurra tek bir bardak pis kalmadan, yastıklar bile yerlerine konup çıkılır evden.
Bana gelinince ulan saat sabah 5, boşverin falan diyorsunuz ama, insan geçerken bir bardakta mı getirmez
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!

Başkasında yapmayacaksan, kendi evinde de karıştırmayacaksın.
Yardım edelim mi sorusuna ‘siz bulaşıkları halledin’ demeyeceksin.

Sizin gibi prensipli arkadaşlarım var, takdir de ediyorum yine bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama ondan asla beklemem.
Anlatabildim mi hep banacıları?

Kırılacak yer arıyormuşsunuz bence. Kimse size yardım etmek zorunda değil. Ederse güzel bir şey tabi ama etmezsede sanki göreviymiş gibi söylenmek çok ayıp. Bunu böyle her yerde dile getirirseniz bir süre sonra insanlar size gelmemeye başlar veya diken üstünde gelir. Sizin suratınız nasıldı acaba bide kendinize bakmayı denediniz mi. Beklentinizi azaltın, mutlu olun. Ben yaptım o yapmadı demek içten pazarlıklı olduğunuzu gösterir. Bir şeyi karşılık bekleyerek yapıyorsanız yapmayın. Fena olan sizsiniz bence.

Yok bir kaç durum daha oldu aynı şeyi evimde yaşayınca şaşırdım hep söylenirdi engeli görümcem var hep derdi yenge yiyip içip gidiyorlar hiç yardım etmiyor takmazdım kayınvalidemlerde tek ben girerdim yine sorun etmedim bana yapınca dank etti
Sizinki hicbir yerde yardım etmiyormus ama bu yüzden size özel değil sanırım

Eltimle yıllar sonra barıştık bir yıldır aramız iyiydi taki bugüne kadar akşam yemeğe aldım kaynanam ve görümcemle elini hiç bir işe atmadı somurtup oturdu Ortamı gerdi durdu ama ben ona gittiğimizde mutfaktan çıkmadım ne kadar safmışım ortamda bana normal davranıp kuytu köşede gaz veriyor çok kırıldım
Kesin arkandan onlara sallamistir.Geldim ama nezaketen geldim diyen elti oturusu o nerde gorsem tanirim.Yuzunede yanlizken iyidir :)) senaryo yazdım affet.

Birsey beklemedigin an mutlu olursun.Biraz yorulursun ama olsun.Bir daha ki sefere belim tutuldu de otur sende onlara gidersen.

Kırılacak yer arıyormuşsunuz bence. Kimse size yardım etmek zorunda değil. Ederse güzel bir şey tabi ama etmezsede sanki göreviymiş gibi söylenmek çok ayıp. Bunu böyle her yerde dile getirirseniz bir süre sonra insanlar size gelmemeye başlar veya diken üstünde gelir. Sizin suratınız nasıldı acaba bide kendinize bakmayı denediniz mi. Beklentinizi azaltın, mutlu olun. Ben yaptım o yapmadı demek içten pazarlıklı olduğunuzu gösterir. Bir şeyi karşılık bekleyerek yapıyorsanız yapmayın. Fena olan sizsiniz bence.
Haklısınız

Back
X