Eltim çok fenaymış

Kesin arkandan onlara sallamistir.Geldim ama nezaketen geldim diyen elti oturusu o nerde gorsem tanirim.Yuzunede yanlizken iyidir :)) senaryo yazdım affet.

Birsey beklemedigin an mutlu olursun.Biraz yorulursun ama olsun.Bir daha ki sefere belim tutuldu de otur sende onlara gidersen.
Yok kimseyle arası pek yok benimle çok iyiydi bu gece bazı şeyler oturdu gitmemek en iyisi gidincede oturacağım ne yaparım ne beklerim yapmasını en iyi

Evime haberli misafir davet ederim ve gelmeden herseyimi hazirlarim,geldiklerinde sadece servis işi kalır. Karisiklik ve koşturmacadan hiç hoşlanmam daha çok strese girerim. Misafirlerimi salona alirim. Yemegimi verir masami toplar mutfagimin kapisini çeker bende misafirlerle oturur gittikten sonra mutfagimi toplarim. Annem ve k.v dışında da misafirlige gittigim evlerde mutfağa girip girmeme durumum karşımdaki insanla samimiyetime göre degisir. Ayrica belki gelirken kocasiyla gerilmişlerdir.

Evime haberli misafir davet ederim ve gelmeden herseyimi hazirlarim,geldiklerinde sadece servis işi kalır. Karisiklik ve koşturmacadan hiç hoşlanmam daha çok strese girerim. Misafirlerimi salona alirim. Yemegimi verir masami toplar mutfagimin kapisini çeker bende misafirlerle oturur gittikten sonra mutfagimi toplarim. Annem ve k.v dışında da misafirlige gittigim evlerde mutfağa girip girmeme durumum karşımdaki insanla samimiyetime göre degisir. Ayrica belki gelirken kocasiyla gerilmişlerdir.
Zaten hersey hazırdı yenildikten sonra bırakıp oturmak olmaz hiç görmedim öyle bişey bir iyiydi de bu gece mi kötü oldu herkesin önünde beni takma kimse yokken canım cicim anlamadım

Hanımefendi atmayın adım.
Sizden adım beklemeyen bırıne adım falan atmayın, insanları barısmak zorunda bırakmayın
Bunun aynısını yasadım ve eltınden yanayım
Kocasının hatrına kabul etmıs ama olmak ıstedıgı yer sızın oldugunuz yer degıl.
Bence beklentinizi dusuk tutun.
Yemege de cagırmayın gelmek zorunda bırakmayın
Bayramda seyranda bayramlasın allahın selamını verin, cenazelerde helva kavurun kafi.
Kadından uzak durun.

Ayni benim görumcelerimle benim ilişkimi tarif ettiniz merhaba merhaba . Bazen isimlerini bile unutuyorum. Eskiden k.v zorla bir araya getirme çabasindaydi ,hersey daha kötü oluyordu. En sonunda k.valideme söyledim; senin kızların beni sevmiyor bende onlari sevmiyorum sen bizi biraraya getirmeye çalıştıkça aile icinde mevzu hiç bitmiyor dedim. Artık karismiyor. Aile icinde huzur var.

Ayni benim görumcelerimle benim ilişkimi tarif ettiniz merhaba merhaba . Bazen isimlerini bile unutuyorum. Eskiden k.v zorla bir araya getirme çabasindaydi ,hersey daha kötü oluyordu. En sonunda k.valideme söyledim; senin kızların beni sevmiyor bende onlari sevmiyorum sen bizi biraraya getirmeye çalıştıkça aile icinde mevzu hiç bitmiyor dedim. Artık karismiyor. Aile icinde huzur var.
Ah ah kimse bizi bir araya getirmedi ben kendim kaşındım sanırım biraz saf kaldım bu dünya için

Zaten hersey hazırdı yenildikten sonra bırakıp oturmak olmaz hiç görmedim öyle bişey bir iyiydi de bu gece mi kötü oldu herkesin önünde beni takma kimse yokken canım cicim anlamadım

Valla cok da güzel oluyor hem böyle mevzu cıkmıyor hemde bende misafirlerimle oturuyorum. Hem seninle alakalı oldugunu nerden biliyorsun. Belki eşiyle sıkıntısı var ,belki k.v veya görümceyle. Bosuna kafana takiyorsun.

Hallolduysa ne mutlu
Bıseyı zorla oldurmaya calısmak mutsuzluktan baska bisey getirmez kimseye.
Hatır gonulle olacak is degıl.
Olur ama bir zaman,sonra gene bozulur.
Gerek yok.
Sizin adınıza sevındım

Valla cok da güzel oluyor hem böyle mevzu cıkmıyor hemde bende misafirlerimle oturuyorum. Hem seninle alakalı oldugunu nerden biliyorsun. Belki eşiyle sıkıntısı var ,belki k.v veya görümceyle. Bosuna kafana takiyorsun.
Çok kırıldım bu gece çok mutluydum oysa ki sorun bende onu farkettim

Eltimle yıllar sonra barıştık bir yıldır aramız iyiydi taki bugüne kadar akşam yemeğe aldım kaynanam ve görümcemle elini hiç bir işe atmadı somurtup oturdu Ortamı gerdi durdu ama ben ona gittiğimizde mutfaktan çıkmadım ne kadar safmışım ortamda bana normal davranıp kuytu köşede gaz veriyor çok kırıldım

şahsen eve gelen misafirin heleki erkek tarafindan ise elini bir işe sürmesi beni sinir ediyor..
otursun hiiiiiiç kalkmasin zira bi bardak suyu kaldirip evin tüm işini yapmış edasinda olmasindan evla..
cok net yazmadiginiz için anlaşılmıyor pek ama sanirim siz eltinizle içinizde barismamissiniz.
akraba ilişkilerini mesafeli tutmakta her daim fayda vardir.

Misafirden is beklenmez ki...
Ben de beklemem ama gittigim yerde de girisirim sorun etmem icimden geldigi kadariyla yardim.ederim.

Tabii bazi yerler vardır misafir olarak oturursun elini suya sabuna degdirmezsin bence eltilikte bu şart :-)
Benim.de yengem bize geldiğinde somurtur oturur hic hal.hatir bile sormaz sohbet etmez. Yardim.beklemeyiz ama eskiye nazaran daha da triplerde. Artık annem de onlara gittiğinde bir sey yapmaz. Önceleri biz herseye girişirdik sonradan kendini geri cekince biz de cektik.simdi seviyeli de olsa diyalogumuz var. Tamamen karsi tarafa gore sekillendi bazi seyler. O yuzden kalkmazsak kimse de neden yardim etmedin diyemez.
Siz de öyle olun, mesafeli ama iletisimi de koparmayin. Sıkı fıkı.olmasaniz da olur. Cok da kendinizden ödün vermeyin.

Belki biseye cani sikkindi belki rahatsizdi olmasa bile senin evine gelip is yapmak zorunda degil. Sizde de biraz fesatlik var hadi gelin itiraf edin😆

Eltimle yıllar sonra barıştık bir yıldır aramız iyiydi taki bugüne kadar akşam yemeğe aldım kaynanam ve görümcemle elini hiç bir işe atmadı somurtup oturdu Ortamı gerdi durdu ama ben ona gittiğimizde mutfaktan çıkmadım ne kadar safmışım ortamda bana normal davranıp kuytu köşede gaz veriyor çok kırıldım
Mecbur mu evinizde iş yapmaya. En nefret ettiğim insan tipi istemediğin halde yardım edip istemediğin halde iş yap diyen tiplerdir. Kendinize çeki düzen verin biraz. Kimse sizin evinizde sofra kurup kaldırmak zorunda değil. İşinize gelmiyorsa eve misafir davet etmeyin.

Keşke barışmak için ilk adımı atmasaydım tabi karşılık beklerim ben onda yapıyorsam o da yardım edecek
Kim size eltinizde iş yapın diyor, bunun için sizi zorlayan mı var.. Barışmasaydınız madem kendi yapıp ettiklerinizden dolayı bir başkası sorumlu tutmakmaktan vazgeçip insanları etiketlemeyi bırakın..

Kimseyle konuşmadı ben noldu deyince keyfi yerine geldi keşke sormasaydım buraya yazmadığım çok şey var ben kendimi kimseye iyi göstermek istemem zaten yaparsam Allah için yaparım ben iki çocukluyum tüm gün yoruldum bir kaşık kaldırıp yardım bekledim ama suçluyum çağırmamak en güzeliydi
Allah için yaptığınızdan emin misiniz..?

Somurttu dıyemı kuyyu kose ortalık karıstıyor dedınız. Ogun belkı bıseye canı sıkkın belkı hasta hersey olabılır. Is beklemekte ayrı bısey zaten bende gıttıgım evleerde ıs yapmıyorum mesela gelenedenyaptırmam. Cunku herkes ıs yapılmasını sevmıyor yardım et derlerse yapıyorum sadece. Bunun ıcın kotumuyum yanıı.

Eski konunuzu okudum. Başından beri iletişiminiz yokmuş. Çocuklarınızın doğumunda bile aramamış, gelmemişler. Keşke hiç barışmasaydınız. 3 senedir eltimle konuşmuyorum eşim de abisi ile görüşemiyor diye arada vicdan yaptığım oldu. Görüşmemek en iyisi.

Bence durumu kisisellestirmeyin belki kv ya da görüşmeyle aynı ortamda olmak onu germistir belki öncesinde onlarla sorun yaşadı , belki farklı bir sarunla uğraşıyo. Yani mutfağa yardıma gelmedi diye de ya da somurtkan diye birine bence fena denilmez

Erkekler de mi mutfaktaydı? Onlar da yadım ettiler mi? Onların yardım etmemelerini sorun ettiniz mi?
Misafir çağırıp cinsiyetine göre ne yapacağının kararını vermek, yapmayınca bozulmak, arkasından konuşmak...
Evet bazı eltiler fena oluyor belli ki.
e herkes mutfaktaysa kadına yer kalmamış olabilir, benim mutfak geniştir mesela ama 3 kişiden fazlası iş göremez, 4. kişi gelse dolansa da ne yapacak? halıları mı silsin

Back
X