eltınızın bu davranısını neden bu kadar dert edındınız anlamadım.
sızın hosunuza gıtmemıs tamam, hıc cevrenızde de gormemıs de olabılırsınız
ama demek kı daha gorup tecrube etmedıgınız cok seyler varmıs
vaktı zamanında buyukler boyle yapmıslarsa da kendılerınce bırseylerı gorup tecrube etmısler kı yapmıslar
kımse sıze hamıle kalınca karnını sakın gosterme demıyor
deseler de zaten umursamayacagınızı acık acık soyluyorsunuz
bu durumda ınsanların bakıs acılarını ya da sırf ıcınden boyle geldıgı ıcın yaptıgı seylerı sırf sız yadırgıyorsunuz dıye
"öyle saçma inançlarım yok benim " dıye sacmalık olarak nıtelendırmenız sızın de bır nevı sacmaladıgınızı gostermıyor mu?
velev kı kayınvalıdenız eltınızı uyarmıs olsa ve sırf bu sebeble yapıyor bıle olsa bu yıne eltınızın tercıhıdır
onun her konuda rahat ve modern olması bu yaptıgıyla tezatlık olusturmaz.
bence sızın kendınıze bıle ıtıraf edemedıgınız bır yaranız var eltınız ve kayınvalıdenızle alakalı
kayınvalıdenızden hıc hoslanmıor bıle olsanız sızın yapamayacagınızı soyledıgınız seyı onun demesıyle veya onsezısıyle yapan eltınızı ıcten ıce kıskanıyorsunuz
kaldı kı bu tamamen kendı ıstegı olabılecegı gıbı, kendı annesının ve ya esının de rıcası da olabılır
yanı sebebı ne olursa olsun ıcınden geldıgı gıbı yapıyor
sızın kendı agzınızla soyledıgınız gıbı sıze ters gelıyorsa sız gormez ve yapmazsınız olur bıter....
arkadaşlar bence kesinlikle yadırgamamalısınız ,bizde de böyledir hamileyken karnımı abartmadan saklardım ,yani geniş yelek hırka falan giyerdim ,bizim yörelerde bu davranış kişinin hayalı,edepli ,büyüklerine saygılı ,olduğunu gösterir. örf ,adet, gelenek ,görenek, bunlar bir toplumu diğer toplumlardan ayıran en önemli özelliği ,kaybedilmemesi gereken yapı taşlarındandır ve ne olursa olsun saygı duymalı kimseyi kırmadan incitmeden yorum yapmalıyız.
ben de olsam hemen söylemezdim, mümkün olduğu kadar gizlerdim. daha iki-üç haftalık hamileyken herkese duyurulması bana da ayıp gibi geliyor nedense, ablam da 4 aylık olana kadar kimseye söylememişti.
ozaman her hamile görenin aklına aaaa şey yapmışlar mı geliyor..ne saçma ....çocuk nasıl olcak başka yolumu var..allahın emri o şekilde olmasıda...çok geri bu düşünceler çok..arkadaşın dediği gibi düğünde olmasın sonunda gerdek gecesi var diye..gelinler saklansın..allahım sen akılfikir ver..cahil olmak çok kötü bi şeyy..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?