Eltim hamileliğini gizliyor.

tabiki utanilacak birsey degil ,ama biraz saygi yani ,derli toplu olmak lazim,oyle koca gobeginide buyuklerin yaninda gere gere de oturulmaz yani,eltinizin terbiyesinden gelio, saygili bir kisi demekki.

eltinizin karnını gizlenmesi size tuhaf geliyor olabilir, ama bizden farklı kararlar alıp uygulayanlara da saygı göstermek durumundayız...
hamilelik çok doğal fizyolojik bir olay, evet doğru... fakat karnını çok belli eden, azami darlıkta kıyafetler giyenler de bana çok tuhaf geliyor mesela..zaten hoş da durmuyor..
siz kendi hamilelik döneminiz için şimdiden endişelenmeyin, siz hamile iken nasıl rahat edecekseniz; o şekilde giyinir ve davranırsınız...
inşaAllah sağlıklı bir hamilelik geçirir eltiniz,darısı istediğiniz zaman size olsun inş..

çok utanıyorsa gitmez kayınbabasına bikaç ay gitmese bişey olmaz heralde öyle örtü döşek kapatacağına.bilmiyorum çok utanıyosam gitmezdim heralde

ikinci hamileliğimdi tabı oda düşükle sonlandı ama hamıle oldugumu öğrendıgımde her sabah abımle işe gelırken bı utanırdım ne bıleyım hanı herkes bu bebeğin nasıl oldugunu biliyor bende acık bı ınsandım ve kapandım ama kapandıgım ıcın utanmıyorum sadece çekınıyorum öyle bırseydı

valla bi hamile kalayim karnimi sisire sisire dolasacagim etrafta

bencede tuhaf bi durum ya ne o sanki dogunca ogrenmeyecekler

İki yorumada imzamı atarım.
Özellikle PassioneLore yazdıklarına
Hamileyim diye köşe bucak kaçmayacağım gibi,
hamileliğimi kimsenin gözüne de sokmam..
İkiside bana ters.

Bir çoğunuzun katılmayacağını bildiğim halde fikrimi beyan etmek isterim.
Evli bir kadın olsaydım eltimin benim davranışım hakkında ,
(ona yada bir başkasına zarar getirmeyen bir davranışım hakkında)
forumlarda fikir almasını istemezdim.
Aksi fikirlere saygı duyarım ancak benim düşüncem bu.

Neden eskiler böyle yapmış demiş herkes bilmiyorum ama bu konu "DİNEN ÖYLESİ DAHA UYGUN" olduğu için de yapılabilen birşey. Sonuçta hamilelik çok doğal çok normal birşey evet ama herkesin gözüne gözünede sokmaya gerek yok. Örtmesi kendi tercihi, dinende örtse gizlese dahah iyi (fetva uydurmuyorum isteyen araştırsın) sizi rahatsız eden ne? Kaldıki dediğiniz gibi başınıza gelince siz örtmezsiniz olur biter.

çokk eski düşünceler bunlarr geride kaldıı şimdii insanlarr bebekleri olsadaa paylaşalım diyee bagırır resmenn

bence normal bi durum mesela bizim ailede kimse öyle hamileyim diye kutlama yapmaz.evet ayıp değil ama ne bileyim böyle gelmiş böyle gidiyor.bende bas bas bağıramazdım yada facete kişisel iletime yazamazdım heralde.(yapanıda gördüm)tüm bunları boşverin belkide vücudundaki değişikliklere alışamamıştır biliyosunuz bazı insanlarda doğumdan sonra bebeği kabullenememe gibi bi durum bile olabiliyor.bence anlayışla karşılanması gereken bi durum

bence ortada çok da olağan ve normal bi durum var ben de hamileyken oturunca dizimin üstüne yastık koyup kollarımı da yastığın üstüne koyardım
tabiii ki çocuk doğunca görüekler ama bunun onunla bi ilgisi yok tamammen kişinin kendi edep,haya ve terbiye anlayışıyla alakalı...insanın içinden gelen
duygu ve hisle ilgili bişey

simdi bir sey dicem ayip olcak...
yapmaya gelince utanmiyorsun da gobegin cikinca gostermekten mi utanitorsun derler adama...
boyle sacma bir davranisi hayatimda ilk defa duydum...Allah akil fikir versin onlara...

ben de olsam hemen söylemezdim, mümkün olduğu kadar gizlerdim. daha iki-üç haftalık hamileyken herkese duyurulması bana da ayıp gibi geliyor nedense, ablam da 4 aylık olana kadar kimseye söylememişti.

2-3 haftalıkken kendi bile bilemez ki millete duyursun
Utanabilir, bol şeyler de giyebilir ama ekstradan örtü ile örtmesi daha dikkat çekici bence

hamileyken anadan üryan gibi dolanan tipler için şu ''ne var ki canım bunda '' diyen arkadaşların yorumlarını merak ediyorum..evet gebelik bir utanç evresi değildir ama mümkün mertebe de kendini sakınmak gerekir diye düşünüyorum.... ben şayet hamile oldugumu anneme söyledim misal babama değil ! ve yine evlenmek istedigimi anneme söyledim önce babama değil...çünkü benim ailem için bunlar önce anne ile paylaşılması gereken mevzular...ve yine hamileliğimi ilk kayınvalideme söyledim kayınbabama değil hatta kayınvalidem de kayınbabamama söylememiş hamile oldugumu karnım çıkınca anlamaya başlayacagını söyledi saygı duydum...eşim çerkes ve bunlarda öyle şeylerin çok ayıp oldugunu söylediler saygı duydum..biz doguluyuz misal eşimin ailesi kadar olmasada yine de çekindim babamdan ...elbette evlat sahibi olacagını bilmek çok güzel bir olgu ama tutup dapdaracık şeylerle babamın önüne çıkıp karnımın dikkat çekmesini de istemezdim..

Ne kendimi çarşafa doladım gebeyim diye ne de dar kıyafetlerle dolandım...uygun kıyafetlerle geçirdim tüm günümü...ailem ve eşimin ailesinin yanında biraz daha bol olan kıyafetlerimi tercih ettim..çünkü vucudumuz epeyçe degişime ugruyor gebeyken gögüsler ve karın inanılmaz büyüyor ve ebatın genişliyor ister istemez ve gözler sürekli üstünde oluyor insanın..haksız mıyım ? gebe bir bayan gördügümde ilk işim onu incelemek oluyor misal...benim amacım buna meyil vermemek..
hiç unutmam bu yaz denizde gebe bir kadın bikini ile denize giriyordu bütün gözler adeta ondaydı o kadar garip bir görüntü ki ister istemez insanın şaşırası gülesi geliyor böyle tipler için...bana şayet normal gelmiyor...en azından karnını daha saklayan bir mayo tercih edebilirdi..haksız mıyım ?

sözüm şu ki gere gere dolaşanlara kızdıgım gibi kendini binbirtane kıyafete saklayana da kızarım..herşey dozunda güzeldir..

Son düzenleme:
acayip merak ettim :) utananlar yada utanacağını veya kendininde saklayacağını düşünenler, bebeğin yapılış şekli itibariyle mi çekiniyorsunuz :) O zaman düğünler ve nikahlarda olmasın çünkü gecesinde veya en geç sabahında neler olacağını bütün davetliler biliyor :)

Şaka bir yana hiçbir şeyi abartmamak lazım. Ne saklansın, ne milletin burnuna sokulsun. Hayat normal aksın.

Son düzenleme:
ozaman her hamile görenin aklına aaaa şey yapmışlar mı geliyor ..ne saçma....çocuk nasıl olcak başka yolumu var..allahın emri o şekilde olmasıda...çok geri bu düşünceler çok..arkadaşın dediği gibi düğünde olmasın sonunda gerdek gecesi var diye..gelinler saklansın..allahım sen akılfikir ver..cahil olmak çok kötü bi şeyy..

açıkçası benim aklıma geliyoooo

Son düzenleme:
bazı başlıklardada
eltim hamileliğini gözüme sokuyor
kaynanama kayınbabama naz yapıyor
hamileyim diye hiçbir iş yapmıyor ifadeleri var
BİRBİRİMİZE NE KADAR KATLANAMIYORUZ

gerçekten saçma ,herkes istediğini yapabilir.kısaca sizene.gizler gizlemez.böyle insanlarda bir tuhaf.hamileliğinedemi karışacaksınız kadının(konu sahibi)?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…