Konu dışı mesajlar temizlendi. Lütfen içeriğe uygun paylaşımlar yapınız..
eltınızın bu davranısını neden bu kadar dert edındınız anlamadım.
sızın hosunuza gıtmemıs tamam, hıc cevrenızde de gormemıs de olabılırsınız
ama demek kı daha gorup tecrube etmedıgınız cok seyler varmıs
vaktı zamanında buyukler boyle yapmıslarsa da kendılerınce bırseylerı gorup tecrube etmısler kı yapmıslar
kımse sıze hamıle kalınca karnını sakın gosterme demıyor
deseler de zaten umursamayacagınızı acık acık soyluyorsunuz
bu durumda ınsanların bakıs acılarını ya da sırf ıcınden boyle geldıgı ıcın yaptıgı seylerı sırf sız yadırgıyorsunuz dıye
"öyle saçma inançlarım yok benim " dıye sacmalık olarak nıtelendırmenız sızın de bır nevı sacmaladıgınızı gostermıyor mu?
velev kı kayınvalıdenız eltınızı uyarmıs olsa ve sırf bu sebeble yapıyor bıle olsa bu yıne eltınızın tercıhıdır
onun her konuda rahat ve modern olması bu yaptıgıyla tezatlık olusturmaz.
bence sızın kendınıze bıle ıtıraf edemedıgınız bır yaranız var eltınız ve kayınvalıdenızle alakalı
kayınvalıdenızden hıc hoslanmıor bıle olsanız sızın yapamayacagınızı soyledıgınız seyı onun demesıyle veya onsezısıyle yapan eltınızı ıcten ıce kıskanıyorsunuz
kaldı kı bu tamamen kendı ıstegı olabılecegı gıbı, kendı annesının ve ya esının de rıcası da olabılır
yanı sebebı ne olursa olsun ıcınden geldıgı gıbı yapıyor
sızın kendı agzınızla soyledıgınız gıbı sıze ters gelıyorsa sız gormez ve yapmazsınız olur bıter....
Bir uyarı yapmış Yağmurluk ama hala devam ediliyor.Neyin tartışmasını yapıyorsunuz ben anlayamadım,anladığım tek şey var kurallar ihlal ediliyor.
Lütfen tartışma ortamı yaratmayalım.
Siz zaten hangi konuma olumlu yorum yaptınızki hep eleştiri hep eleştiri. Eleştirmeye gelmişsiniz KK ya. Size göre nasıl olmak lazım bilemiyorum yani. o yüzdende yorumunuzu dikkate almadıgımı bilmenizi isterim
Arkadaşlar benim için bir sorun değil fakat çok tuhafıma gidiyor eltim hamile ama kayınvalideme gittiğimizde hep bol şeyler giyiyor birde otururken kayınpederimden karnını gizliyor üstüne battaniye örtü falan örtüyor. Bu durum çok saçma geldi bana ne demek karnını gizlemek sanki yabancının mı çocugunu taşıyosun. Geçen kayınvalidemde birarada otururken işte bende gençken karnımı gizlerdim falan dedi hani banada demeye çalışıyor aklı sıra kızım sana diyorum gelinim sen anla hamile olunca gizlenir demeye getiriyor. Ayıp bişeymiş gibi saklıyorlar hamile oldugunu kayınpederime söylemiyolar adam karnını görünce farkediyo söylenmezmiş ayıpmış. Ben Allah nasip ederde hamile kalırsam valla hiç kusura bakmasınlar öyle saçma inançlarım yok benim neden utanacağımki oğlunun evladı göğsümü gere gerede dolaşırım yani. Sizler ne düşünüyosunuz merak ettim arkadaşlar böyle bi şeyle karşılaşan varmı aranızda ???
Ya biz bu kadar hoşgörüsüz insanlar mıyız? Minicik meseleyi hemen tartışmadan kavgaya dönüştürüp, kim kime laf geçirirse yarışına çeviriyoruz. Hiç hoş değil. Hepimiz aynı fikirlere sahip olsaydık böyle bir konu açılmasına da irdelenmesine de gerek kalmazdı. Nitekim bizim fikirlerimizde basma kalıp aynı olacağı için konu sahibi arkadaşım bize sorma gereği duymazdı. Burada bir konu açılıyorsa insanlar her türlü cevabı alabileceklerini göze alarak açıyor, fikir danışıyorlar zaten. Ama bu bize insanlara saygısızlık yapma hakkı vermez. Onlar danıştı diye benimde bir yaram vardı hazır platformuda bulmuşum ortaya döktürüvereyim mantığını anlayamıyorum ne yazık ki. Gelelim konuya; Evet,benim annemde kayınvalidemde hamileliklerinde bol eşyalar giyerek yakınlarından gizlemişler. Evet, bizde öz babamıza da kayınpederimize de hamile olduğumuzu söylemek ayıp sayılır. (ki yavaş yavaş kırıldı artık .Çaktırmadan anneler söylüyor babalara). Bir çok şey var bunun gibi. Bizde nasıl söylenir ya babaya ben kocamla .ex yaptım demekle aynı şey olarak görülmüş bu yıllarca. Dediğim gibi şimdi şimdi yumuşadı. Yani ben üzerime 3 beden büyük kıyafetler giymedim gebeliğimde. Ama ben hamileyim diyede göbeğimin yarısını dışarıda bırakan, yada her tarafımı dapdar saran şeyler de giymedim. Kimse de beni ayıplamadı. Netice itibari ile bu bir süreçti. Yaşandı ve bitti.Ayrıca hamilelik psikolojisi tamamen farklı bir psikoloji olduğu için bunu yaşamadan ben şunu yaparım yada bu çok saçma gibi tabirler kullanmak bana tuhaf geliyor. Herkesin psikolojisi, haleti ruhiyesi ve tabiki anatomisi farklı oluyor. Bırakın buna Allah nasip ederde hamile kalırsanız o zaman karar verin. Bizim eskilerin çok güzel bir lafı daha vardır bilirsiniz; ''Doğmamış çocuğa don biçilmez''diye. Bir ara hatırlatıverin kayınvalidenize de bence) Anne buna o zaman karar veririz. Farazi konuşmanın bir anlamı yok deyin gitsin bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?