Eltim hamileliğini gizliyor.

Konu dışı mesajlar temizlendi. Lütfen içeriğe uygun paylaşımlar yapınız..

Bir uyarı yapmış Yağmurluk ama hala devam ediliyor.Neyin tartışmasını yapıyorsunuz ben anlayamadım,anladığım tek şey var kurallar ihlal ediliyor.
Lütfen tartışma ortamı yaratmayalım.

Siz zaten hangi konuma olumlu yorum yaptınızki hep eleştiri hep eleştiri. Eleştirmeye gelmişsiniz KK ya. Size göre nasıl olmak lazım bilemiyorum yani. o yüzdende yorumunuzu dikkate almadıgımı bilmenizi isterim

Bir uyarı yapmış Yağmurluk ama hala devam ediliyor.Neyin tartışmasını yapıyorsunuz ben anlayamadım,anladığım tek şey var kurallar ihlal ediliyor.
Lütfen tartışma ortamı yaratmayalım.

Elbetteki tartışma ortamı olmasın ama bazıları tahrik edici cümleler kuruyor. Lütfen herkez dikkat etsin burda düzgünce konuşalım.

hamileliğini gizlemesi falan evet zamanında normal karşılanabiliyormuş,ama zamanında!
zaman değişiyor hanımlar,benimde annem,anneannemin yanında bize yavrum diyemezmiş...

ama şimdi ben annemle "anne yaa ne zaman hamiş kalıcam" diyip yumurtlama takibimizi birlikte yapıyoruz..

benim yanımda olmasa annem belkide kafayı yerdim...en büyük destekçimm..

iyikide zaman değişmiş....değişen zamana ayak uydurmamız gerekir yoksa böyle gelinleri tarafından anlaşılmayan insanlar olururz ve samimi olmaz hiçbirşey...

ben hamileliğimde saygımdan karnımı gizliyim,sonra eşime senin annen şöyle bıdı bıdı beynini yiyim..bumu saygı?

haa tabii..kaynanasının yanında karnını saklayan size göre çok iyi gelin..asla ağzından kötü söz çıkmaz....

örf adet diyip durmayın şuna Allahaşkına!

örf adet diyip duruyorsunuzda bence çok daha önemli adetlerimiz var...

hani huzurevlerine kıyıya köşeye atılan analarımız babalarımız var yaa??
bayramlarda büyüklerin elini öpme geleneği ,adetimiz olmasa onlarada hasret kalacak analar var..

Son düzenleme:
Siz zaten hangi konuma olumlu yorum yaptınızki hep eleştiri hep eleştiri. Eleştirmeye gelmişsiniz KK ya. Size göre nasıl olmak lazım bilemiyorum yani. o yüzdende yorumunuzu dikkate almadıgımı bilmenizi isterim

sız konu acarken olumlu yorumlar alayım, haklılıgım baskaları tarafından da onaylansın,
egolarım tatmın olsun ve buyuttugum gururum ıyıce tavan yapsın dıye konu acıyorsanız bılemem ama
buraya konu acıyor yorumlar beklıyorsanız farklı bakıs acılarının gelecegını bılıyor olmalısınız
zıra ılk kez konu acmıyorsunuz buraya
acmıs oldugunuz 67 konunuzdan bununla bırlıkte 3. konunuza yorum yapısım benımde
demek kı bılıyorsunuz bu sıtede forumu nasıl kullanacagınızı

sıze gelen ve sızın hosunuza gıtmeyen yorumlara neden bu kadar hırcın ve saldırganca yaklasıyorsunuz bılemıyorum
ama konunun ozu de bu zaten
acmıs oldugunuz bu konuda da sızın bır hırcınlıgınız eltınıze ve kayınvalıdenıze karsı bır saldırganlıgınız sozkonusu
hadı onlarla bır alıp veremedıgınız var da
burada yorum yapanlarla ne gıbı bır alıp vermedıgınız var
nedır yanı bu saldırı polıtıkası
benım yorumlarımı dıkkate alıp almamanız hıc umurumda degıl
sadece sızı bır ozelestırıye sevk ederdı belkı
zıra sızdınız zaten ters gelıyorsa okuma dıyen degıl mı
bu soyledıgınızı uygulayamarak kendınızle bıle tezattasınız

sız ıstedıgınız kadar ınkar edıp kabullenmesenızde kendınızdekı bu sebebsız asabıyetın cevrenızdekılerı hatta hıc tanımadan yazıstıgınız kısılerı bıle uzaklastıracak kadar ıtıcılıgının farkındasınız

arkadaşım bana göre de yanlış ama, gel gör ki ailesinden böyle görmüş,

boşver sende takma.

Ya biz bu kadar hoşgörüsüz insanlar mıyız? Minicik meseleyi hemen tartışmadan kavgaya dönüştürüp, kim kime laf geçirirse yarışına çeviriyoruz. Hiç hoş değil. Hepimiz aynı fikirlere sahip olsaydık böyle bir konu açılmasına da irdelenmesine de gerek kalmazdı. Nitekim bizim fikirlerimizde basma kalıp aynı olacağı için konu sahibi arkadaşım bize sorma gereği duymazdı. Burada bir konu açılıyorsa insanlar her türlü cevabı alabileceklerini göze alarak açıyor, fikir danışıyorlar zaten. Ama bu bize insanlara saygısızlık yapma hakkı vermez. Onlar danıştı diye benimde bir yaram vardı hazır platformuda bulmuşum ortaya döktürüvereyim mantığını anlayamıyorum ne yazık ki. Gelelim konuya; Evet,benim annemde kayınvalidemde hamileliklerinde bol eşyalar giyerek yakınlarından gizlemişler. Evet, bizde öz babamıza da kayınpederimize de hamile olduğumuzu söylemek ayıp sayılır. (ki yavaş yavaş kırıldı artık .Çaktırmadan anneler söylüyor babalara). Bir çok şey var bunun gibi. Bizde nasıl söylenir ya babaya ben kocamla .ex yaptım demekle aynı şey olarak görülmüş bu yıllarca. Dediğim gibi şimdi şimdi yumuşadı. Yani ben üzerime 3 beden büyük kıyafetler giymedim gebeliğimde. Ama ben hamileyim diyede göbeğimin yarısını dışarıda bırakan, yada her tarafımı dapdar saran şeyler de giymedim. Kimse de beni ayıplamadı. Netice itibari ile bu bir süreçti. Yaşandı ve bitti.Ayrıca hamilelik psikolojisi tamamen farklı bir psikoloji olduğu için bunu yaşamadan ben şunu yaparım yada bu çok saçma gibi tabirler kullanmak bana tuhaf geliyor. Herkesin psikolojisi, haleti ruhiyesi ve tabiki anatomisi farklı oluyor. Bırakın buna Allah nasip ederde hamile kalırsanız o zaman karar verin. Bizim eskilerin çok güzel bir lafı daha vardır bilirsiniz; ''Doğmamış çocuğa don biçilmez''diye. Bir ara hatırlatıverin kayınvalidenize de bence ) Anne buna o zaman karar veririz. Farazi konuşmanın bir anlamı yok deyin gitsin bence.

valla böyle olan bayanlar adetlerinden yada utangaçlığından saklayanlar var ama o onu ilgilendirir..bencede çok saçma....ama sende öyle yapacaksın diye bişey yok...keyfi bilir benim komşumun gelinide böyle dolaşıyodu çuval gibi taa 6 ayında duyduk hamile olduğunu..sır gibi sakladılar..bana çok aptalca geliyo..babası belli anası belli niye saklim..insan gurur duyar karnına baktıkça..ha fiziği değiştiği için belki rahatsız oluyodu çok çok kilo almıştır onu bilemem..ama ayıp diye karşılamak çok saçma...eskiden babaların yanında çocuğun sevilmeside yanlış karşılanırmış ayıp derlermiş..peygamberimiz oysa çocuk başı okşamak kadar güzel bişey yoktur diyerek çocuğunu hiç sevip başını okşamayan babaya nasihat etmiş..bunlar eskilerin saçmalığı...

utanmıstır bu cok dogal bence sızın bunu bu kadar abartmanız sacma.
hanı bahtanıyelere sarınması tuhaf olabılır ama bol seyler gıymesı cok normal bence.
sız hamıle kalınca gerıne gerıne gezersınız o karnını gızler sızene yanı..!
onun kocası baska sızın kocanız baska allaha sukur aklınız fıkrınızde var...
hanı cekınmıstır yada kayınvalıden rıca etmıstır herkes mutluysa sorun yok yanı.

Bana garip gelmedi, ancak bol kıyafetler giyiyorsa ve ona rağmen ekstra örtü falan örtüyorsa karnına bu daha fazla dikkate neden olabilir; onun yerine panço falan giyebilir
ha şu olabilir, hamile insanlar çok duygusal oluyorlar ve sözlerden çabuk etkileniyorlar
örneğin bir arkadaşım "hamileyken saçını kestirisen çocuğunun ömrü kısa olur" diye bir laf duymuş aynen kurduğu cümle şu
"hurafe olduğunu biliyorum bu lafın ama yavrunu hissetmeye başlayınca o hurafelerden bile korumak istiyorsun işte bu yüzden saçlarımı kestirmiyorum"
Bence çok naif bir duygu ve düşünce...
Belki böyle bir şey duydu da ondan yapıyor, belki gerçekten kayınvalidenizin etkisinde kalmıştır.
Çok da garipsenecek, yobazlık, köylülükle suçlanacak bir durum yok ki köylülük ne zaman iğnelemek için kullanılan bir sıfat oldu ona da şaşırıyorum, herkesin dilinde köylü kalmış vb. gibi laflar...

Ayrıca bana göre, hamileliğinin ileri aylarında daracık badiler giyip göbeğinin deliğine kadar aleni belli edenler de garip ama çok da kafaya takmıyorum, babanın, kayınbabanın yanında raaht rahat bebek emziren, her türlü gebelik dönemi konuşmalarını (sadece kadınları ilgilendiren evreler örneğin alttan muayene oldum, rahmimde şu çıktı vb.) yapan insanlar da var; ama tabi onlar modern, ileri görüşlüdürler değil mi?

Son düzenleme:
ben burda kafaya takılacak bir konu görmedim
herkes bu süreci farklı yasabilir
isteyen karnını aylarca saklamak ister bol giyinir
isteyen gere gere karnını gösterir
eltiniz de ister kendi istegi ile olsun ister kayınvalidenizin ricası karnını saklamayı tercih etmis.
karnını saklamayı ya da hamilelegini caktırmak istemeyenleri geri kafalılıkla sacmalıkla suclamak cok manasız geldi bana.
herkesin ailesi ile kayınailesi ile yasadıgı ortamla cevresiyle olaylar karsısındaki tutumları farklı olabilir.
yani istanbulun bazı semtlerınde evlenmeden once seks hayatını annesi hatta babası ile konusabilen kızlar da var kacınız icin bu normal mesela
bu normaldir bu sacmalıktır diye bir ayrım yapamayız yani her olay icin gecerli bu normal diye bir sey yok hayatta bin cesit insanız herkesin normali anormali farklı
siz eltiniz saklamayı tercih etti diye benden de beklerler mi diye dert etmis olabilirsiniz ama
bence etmenize gerek yok
oyle bir beklentileri olursa bile acık acık soyleyebilirsiniz ben saklayacak bir neden göremiyorum diye olur biter

ama ortada hamile bi elti var??

hani doğmamış çocuğa don biçmek demişsiniz ama zaten konu sahibi,eltisinin hamileliğini gizlemesini
anlayamadığı için yazmış..bunun dışında yazdıklarınıza bende katılıyorum..

bunda garipsenecek tuhaf karşılanacak bişey göremedim.şu anda 34 haftalık gebeyim.ve karnım hemen büyüdü fazlacada büyük.ilk başlarda kayınvalidemlerden utanırdım.utanarak annemlere ve kayınannemlere haberi vermiştim.ama artık eşimin ailesinin yanında kendi ailemin yanında olduğumdan çok daha rahatım.karnım iice büyüdüğünden beri babamdan daha fazla çekinir oldum.bunun yöre ile şehir ile eğitimle alakası yok kendim eczacıyım sağlıkçıyım bu işin fizyolojisini doğallığını bilirim ailem ankaralı türkiyenin ne doğusu ne batısı ama ben çekiniyorum işte.eşimin ailesine gelince elleri sürekli karnımdadır şimdiden severler ama bu benim çok garibime gidiyor kayınbabam sürekli yat uzan ayağını uzat der ama bu koca karınla kayınbabamın yanında yatmak bence saygısızlık oluyor.koca adam ayağımı uzatmam için altına puhlar koyuyo eşim ailesinin yanında hiç utanmadan çekinmeden konuşur bebişi sever.bu onların kültürü ama ben bunlara hiç alışamıyorum örneğin şu bebekli tişörtleri hiç sevemedim ve giymedim daha derli toplu giydim kendimce.bana sempatik gelmiyor onlar.bakın ben bu işi becerdim burda bebiş var diye ilan mahremiyete aykırı bence.iş bebeği taşımakta değil adam gibi büyütüp insan yetiştirmekte.o yüzden kimisi çekinir kimisi utanır kimisi için ise bebek kıvanç meselesidir .herkes bırakın bildiğince beklesin bebeğini ister koca göbüşini yayarak ister saklayarak

ama şu da var ki olaki konu sahibi hamile kaldı ve kayınannesi göbeğini saklama konusunda ona baskı yaptı o zaman konu sahibi tepkisini gösterir zaten şimdiden hiç dert etmeyin bunları

7 aylık hamileyim kocaman bir göbeğim var annemdende bazı münasebetsiz arkadaşlarımdanda birçok kez bu ne kız karnını gere gere dolaşıyorsun kpatsana gibi laflar duydum. hayır sanki bir günah işlemişim gibi karnımda bebek taşıyorum ve bu dünyanın en güzel şeyi bence. artı bikinide giymiyorum zaten havalar soğuk. elbise üstüne yarım pardesülerden giyiyorum ama tabiiki önü kapanmıyor. her aya da sırf hamilelikte giymek için ayrı kıyafet alamam kimse kusura bakmasın. yok birde üstüne şal atacakmışım. zaten zor hareket ediyorum birde öyle lahana gibi sarıp sarmalanacaksam nasıl dişarı çıkayım ben yaa. insanların işgüzarlıkları çok canımı sıkıyor. herkes kendi işine baksınnn

ben de olsam hemen söylemezdim, mümkün olduğu kadar gizlerdim. daha iki-üç haftalık hamileyken herkese duyurulması bana da ayıp gibi geliyor nedense, ablam da 4 aylık olana kadar kimseye söylememişti.

ben de olsam hemen söylemezdim, mümkün olduğu kadar gizlerdim. daha iki-üç haftalık hamileyken herkese duyurulması bana da ayıp gibi geliyor nedense, ablam da 4 aylık olana kadar kimseye söylememişti.

onun kişisel tercihi, ister açar ister kapatır sizi niye rahatsız etti anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…