Eltim ile Eşinin Değişik Hareketleri

Arabayi sizden o sekilde istemeleri disinda size ne? Cocuk kadinin cocugu en az sizin kadar dusunuyodur. Boyle tepesinde yok soyle emzir yok boyle yap diyosaniz kadin kulak tikar tabii. Bi'de dogurcam ve esimin abisi anneligimi sorgulayip bagiracak adamin alnini karislarim. Az nerede durmaniz gerektigini bilin ya siz de bir kadinsiniz. Elti savasi yapicam diye bu kadar kotu gozukmek de ne bileyim.

Kimse boğmadı, sıkmadı, car car bağırmadı önünde. Hatta kendisi bebek emmiyor dedi. Çoğu kişi de emmese bile sık sık emzireceksin dedi. Ya mama verecek, ya da bunu yapacak. Başka seçeneceği mi var. O da ne mamayı tercih etti ne de diğerini. 2 aylık çocuğu 2 3 saat emzirmezsen bağırmadan değil açlıktan ağlar. Ki ortada bağırmakta yok. Tecrübe olarak üst seviye birileri sadece tavsiye veriyor.

Evet canım kesinlikle baskı yapmaktır, boğmaktır. kıskanmaktır :=)
Cok mübarek ınsansınız. Aılenın basıne gelmıs bır lütüf. Hersey cok bılıyorsunuz lohusa psıkolojısı mı okudunuz.

Cok şaşırdım okudukça. Annesinden iyi düşünecek değilsiniz ya bebeği. İster 4 saatte bir emzirir ister hiç emzirmez. Kaldı ki bende sizin 30 dk da bir emzirmenizi doğru bulmuyorum madem eleştirme hakkı var tecrubelilerin! Annesine bırakmış çocuğu annesi istemese bakmaz. Arabayı almalarına sinir oldum desen neyse insan kardeşinden bir arabada isteyemez mi nasıl baskiladiysaniz çocuğu kullanarak sizden rica etmişler keşke etmeselermis

Bu isteme mevzusu ilk değil. Daha önce de 5 6 kere istemişlerdi. Ortada bebek yokken de yani. keyiflerine düşkünler. Arabasız hiçbir yere gitmezler.

Bunda bir sorun görmedim ben. Kardeş kardeşe arabasını emanet edebilir. Deseniz ki hor kullanıyorlar. pis bırakıyorlar. Arabaya zarar veriyorlar. Benzin masrafını karşılamıyorlar vs anlarım ancak insanın kardeşinden bir kaç kere araba istemesi tepki gösterilecek bir şey değil bence.

Rabbim arabası olmayana şöyle güzelin den araba versin (amin)

Kardeşte olsa km hesabı yapıyor
Kardeş karısı çekemiyor öne 2 aylık bebeği atıyor.
Nereden çemkireceğini
bilemiyor... :KK53:

bizim de arabamiz yok. cocuk da iki tane. hic kimseden araba istemedik. kucuk cok hasta oldu. taksiyle basa cikamayinca mecbur korsana bile yoneldik. yine kimseden istemedik. sadece 1 ayda bin tl den fazla tuttu taksiler. buyuk oglumda taksiye verecek paramiz bile yoktu. minibusler otobuslerle gittim her yere. 1-2 saatlik yollara bile.

Yüzeyselden kastım o değil. İlk olmadığını konuda belirtmiştim. Çoğu kişi atlayarak okuduğu için görmemiştir bile. Böyle yorumların gelmesini garip bulmadım bu sebeple.
Diyorum ya içinizden gelmemiş zaten muhtemelen sevmiyorsunuz (kıskanıyorsunuz demiyorum) elti ve kardeş ikilisini olay bu sadece. Arabayı da vermek istememişsiniz. Vermeyebilirdiniz vermeyin bundan sonra. Aranız da merhaba merhaba düzeyinde kaldın o zaman.
Eşimin ailesinin yazlığı var her yıl bir hafta kardeşim gider. Düşün ev bizim bile değil. Arabasını bir işe verdi kiralık, memlekete geldiğinde bizimkini alır. Bizim araba az yakıyor diye uzun mesafelerde bazen eltimler ister. Eltimin bebeği olacak bir iki güne. Ben nasıl olsa 1 ay içinde taşınacağım ve beşiği büyüteceğim diye hala oğlumun kullandığı beşiği ona verdim. Bebeğime salonda tek kişilik yatak yaptık orada yatıyor şu an. Karşılıklı sevgi varsa göze batmaz. Sevgi yoksa çöp alsan göze batar.

Tüm yorumları okumadığınız yaptığınz yorumdan belli.

Kimse boğmadı, sıkmadı, car car bağırmadı önünde. Hatta kendisi bebek emmiyor dedi. Çoğu kişi de emmese bile sık sık emzireceksin dedi. Ya mama verecek, ya da bunu yapacak. Başka seçeneceği mi var. O da ne mamayı tercih etti ne de diğerini. 2 aylık çocuğu 2 3 saat emzirmezsen bağırmadan değil açlıktan ağlar. Ki ortada bağırmakta yok. Tecrübe olarak üst seviye birileri sadece tavsiye veriyor.

3 çocuk sahibi biri olarak tahmin edebiliyorsundur herhalde.

üst seviye 🤣 piki.

evet tahmin edebiliyorum.
3 çocugumdan sadece ilkinde bocaladım.
çünkü tecrübesizdim. birilerinin tecrübesi ise işime yaramadı çünkü benim değildi.
çok şükür sarılık vs bir şey olmadı ama eğer herkesi başımdan savmasaydım olurdu.
5. gün herkesi gönderdim.
2 gün evde sadece eşimleydik, çocuk ağladı ben ağladım ama doğru rutini buldum.

herkesin tecrübesi kendine.

ve her anne kafa dinlemeyi hak ediyor.

burada bile beklediniz ki püüüüüüü iki aylık bebeği nasıl bırakıp gitmiş.
ben 18 ayı bitene kadar ilk çocuğumu kimseye yarım saat bile bırakmadım. sadece babası ve ben baktık.
3. yu 4 günlükken ortanca oğlum düşüp dudağını yardığı için eve gelen misafire bırakıp çıktım.
şimdi 5 aylık, 7-8 kere bakıcıya bıraktım.
çünkü daha iyi annelik yapabilmem için nefes almaya ihtiyacım var.
annesine bırakmış kadın, cami avlusuna bırakmış muamelesi yapmanıza gerek yok.

annesinin hastalığını da araya sıkıştırdınız elbette, ki annesini de düşünmüyor diyelim.

gerçekten püüüü o eltiye.

bizim de arabamiz yok. cocuk da iki tane. hic kimseden araba istemedik. kucuk cok hasta oldu. taksiyle basa cikamayinca mecbur korsana bile yoneldik. yine kimseden istemedik. sadece 1 ayda bin tl den fazla tuttu taksiler. buyuk oglumda taksiye verecek paramiz bile yoktu. minibusler otobuslerle gittim her yere. 1-2 saatlik yollara bile.
İyi yapmışsınız ..

Akrabaların kardeşlerin arabaları kıymetli..
Arkanızdan taş atarlardı vallahi.
Azıcık arabasıyla geçildi diye annelik bile sorgulanıyor gömülülüyor .

Konu sahibi ve bazi arkadaslar cidden anlamiyor olayi. Araba sizin eyvallah vermeyin, vermek zorunda da değilsiniz.
Ama gerisi sizi zerre ilgilendirmiyor. Konuyu duygu somurusu yaparak arabayi istiyolar bir cok defa diye acsaydiniz cevaplar cok daha farkli olurdu. Sizinki araba da degil direkt elti hasetligi, en iyisi benim savasi.

Belki de sahiden başta bebekle geziceklerdi arabayı aldıktan sonra vazgeçtiler doğum ve sonraki 4 ay çok zorlu geçiyor eltiniz bunalmış olabilir bu kadar hesap edecekseniz bence bir daha vermeyin çünkü böyle şeyler Allah rızası için yapılır yaptığınız sevabı dilinizle öldürmeyin neyse de Dilerim Allah en kısa zamanda kaynınız ve eltinize de bir araba almayı nasip etsin milletin ağzının kokusunu çekmek zor hakkaten

Bana göre kardeşe araba verilir. VE güvenilir bir yer varsa 2 aylık bebek gayette güzel bırakılıp gidilebilir.

Anne baba onlar doğru, ancak karı kocalar ayrıca. Gezmeye , rahatlamaya ihtiyacı var annenin.

Kahvaltıya yemeğe gitmesini kıskanmış gibi yazmışsınız. Ne var ki bunda, 180 km çok değil ayrıca , ne var ki bunda.

Belki önce bebekle plan yaptılar , sonra vazgeçtiler , ya da istemeye cekindiler , vermeyeceginizi düşündüler.

Bu kadar da öfkeyle bakmayın olaylara.

eltiniz sizden araba istememiş, eşinizin erkek kardeşi eşinizden istemiş. eğer ortak aldıysanız eşiniz aracı verirken eşiniz size danışmıyorsa bu konuda sıkıntı yaşamanızı anlayabilirim ama eltinizin konuyla bi alakası olduğunu sanmıyorum. bir de bebek sahibi değilim ama genelde yeni bebekleri olan anneler akıl verilmesinden hoşlanmazlar. Sizi dinlemediğine bozulmanız normal de 'al işte beni dinlemedin çocuk hastanede yattı' bu normal değil.

eltiniz sizden araba istememiş, eşinizin erkek kardeşi eşinizden istemiş. eğer ortak aldıysanız eşiniz aracı verirken eşiniz size danışmıyorsa bu konuda sıkıntı yaşamanızı anlayabilirim ama eltinizin konuyla bi alakası olduğunu sanmıyorum. bir de bebek sahibi değilim ama genelde yeni bebekleri olan anneler akıl verilmesinden hoşlanmazlar. Sizi dinlemediğine bozulmanız normal de 'al işte beni dinlemedin çocuk hastanede yattı' bu normal değil.
Iste aradigim cevap agziniza saglik

Bana göre dert, sana göre değil. Sana göre dert değilse konuya yorum yapmama özgürlüğünü sonuna kadar kullanabilirsin. Teşekkürler.

Darlayan yok, bunları yapan da biz değiliz. Yakın çevre. Zaten insanların iyi niyetini dinlemedikleri için 2 hafta hastanede koşuşturdular..
Denileni dinleseydi sizin.deyiminizle yine de bebek sarilik olabilirdi ornek ben ...

Yahu hepiniz mi eltisiniz :KK70:konu Sahibi eltisinin neyini kıskansın Allah aşkına? Bildiğin duygu sömürüsü yaparak, yalan dolanla arabalarını isteyen bu çifti savunanlar demek ki böyle karakterde insanlar. Ne çok beleşçi elti varmış bu sitede arkadaş :KK70:

elti değilim, bu saatten sonra pederle valide aşka gelip çocuk yapmazsa, olmayacağım.

19 yaşımdan beri arabam var. keza eşimin de.
yani beleşçi falan değilim.

ama kardeşlik ne demek biliyorum.
benim neyim varsa ben çekinmeden paylaşırım kardeşlerimle de, görümcemle de.
bir günden bir güne de allah utandırmasın pişman olmadım.

kardeşim benden keyfi olarak araba isterse, veririm.
her gün almamış ki, 5-6 kere demiş. insan bunu dile getirmeye utanır.
ne oldu arabaya binince?

güya bebekli istediler diye bozuk konu sahibi ama daha hiç bebekli olup olmadıklarını bilmeden zaten eşine arabayı verdi diye huzursuzluk çıkarmış zaten.
yani mesele yalan dolan değil
kıymetli malı.
ama o mal bugün sana yarın ona.
arada bunu da hatırlamak lazım.

Back
X