Eltim ile Eşinin Değişik Hareketleri

Bebek açlıktan ağlıyordu yahu. Nasıl anne bebek ilişkisiymiş bu :KK70: Gelen yorumlar komedi cidden. Biz de lohusalık geçirmesek tamam diyeceğiz.
Ne kadar bencil bir düşünce bu, herkes lohusalığı aynı şekilde atlatmak zorunda değil. Bebeği bahane etmeden arabayı isteselerdi muhtemelen vermeyecektiniz, onlar da bebeği bahane edivermişler. ben böyle şeyleri anlayamıyorum Ya özellikle hemcinslerim daha anaç ve duyarlı olmaları gerekirken, yeni doğum yapmış birini hemcinsi anlaması gerekirken ... kendi kardeşiniz istese asla sorun olmaz ama iş eş kardeşine gelince ne oluyorsa hiç bir şey paylaşılmak istenmiyor, bir gün arabanızı kullanıvermişler ne olmuş yani, neyi bahane ederlerse etsinler, yalanın ucunda size fayda veya zarar veren hiç bir şey yok... Yalan söylemeleri de onların problemi ayrıca. Bir de insanların bebeklerine nasıl baktıklarına ne kadar emdiklerine bi karışmasanız da artık, insanlar Allah’ın verdiği içgüdüleriyle hareket edebilse... konu çok bencilce geldi bana.

İyi yapmışsınız ..

Akrabaların kardeşlerin arabaları kıymetli..
Arkanızdan taş atarlardı vallahi.
Azıcık arabasıyla geçildi diye annelik bile sorgulanıyor gömülülüyor .

hayir iste demek istedigim ben tenezzül etmem. bir de herkesin de kendine gore bir gecimi var. neden taksiden kar edecegim diye baskasinin arabasini isteyeyim. ben hep bu gozle bakiyorum. babama bile kendimi biraktirmaktan rahatsiz oluyorum. kendisi zorla birakiyor. cogu zaman yarı yolda biraktiriyordum. artik iki cocuk var diye dinlemiyor tabi.

yani ben asla keyfim icin kimseden araba istemem. o yuzden burda eltiyi anlamam mumkun degil.

Benim de eltim yok öncelikle onu belirteyim :)
Bu kadar insan yorum yapmış, birçoğu yanlış düşündüğünüzü, fazla tepki verdiğinizi yazmış. Siz ısrarla kendinizi savunma adına her mesajınızda biraz daha yermissiniz eltinizi. Bu kadar insanın hiç mi haklilik payı yok? Bir de o taraftan baksanız keşke olaya. Hiçbir konuda yüzde yüz haklı olamazsınız, kimse olamaz. İki tarafın da haklı yönleri var.
Ayrıca olay eşiniz ve eşinizin kardeşi arasında bence daha çok. Bir yanlış varsa eşiniz bu yanlışı görmüş oldu bu da sizin işinize yarar zaten.
Ama ben, keyfi ya da değil, kardeşimin arabasını alamayacaksam, arkamdan böyle düşünülecek ise çok üzülürdüm. Kardeş en nihayetinde. Kardeş.
Ve bir de düşmez kalkmaz bir Allah. Araba bugün var yarın yok. Takılmayın bu kadar

Doğumdan sonra öyle yapma aman böyle yap diyenlere biz de sinir oluyoruz emme konusunda özellikle o yüzden yapmamış olabilir ki sarılık düzgün beslense bile olabiliyor
Diğer olayda haklısınız
Sanırım ektiniz anne olmaya pek hazır değilmiş

Yalan söylemeleri hoş değil tabi. Ama bebeği bırakıp bırakmamak tamamen kişisel tercih. Eltiniz büyük ihtimalle lohusa depresyonundadır. Benim de bebek yeni doğduğunda eşimle bir daha baş başa gezemeyecegim, diye ağlamışligim var da ordan biliyorum.

Herkes hasetliğimden başlamış, cimriliğimden çıkmış. Arkadaşlar bakın, benim derdim ne gezmeleri ne arabayı almaları ne de bir başka şey. Arabayı isterken bebekle gideceğiz diye istemişler. Bebekle de gitmeyince sanki arabayı almak için bebeği kullanmışlar, bir nevi arabayı almak için yalan söylemişler kısmına sinirlendim ben.

Gelelim arabayı verip vermeme konusunda. Kardeş de olsa istese mal sahibi vermeyebilir. Benim takıldığım nokta bir şy olsa ''abimin arabası hazır zaten, rahatız'' kafalarında olmaları. Yahu bu adam arabayla işe mi gidecek, veya karısı arabayı kullanacak mı. Lazım olacak mı diye düşünmeden hareket etmeleri. 1 olur 2 olur eyvallah da sürekli sürekli istenmez ki. Bu mesela bana ters. Ha sana değildir, sen arabanı her daim kardeşine verebilirsin, tamam. Ama biz arabayı aktif kullanıyoruz. Her gün de lazım oluyor. Kapı da yatsa seve seve verelim.

Km düşünen, yakıt parası düşünen adam zaten peşin peşin bunu söyler. Hatta arabasını bile vermez. Yaptığı km de arabanın kimliğine işleniyor sonuçta...

Diğer nokta ise işine karışma durumu. Şu bayram günü yemin ediyorum ki abartıldığı kadar bir şey yok. Kendisi yardım istedi. Bebeğim emmiyor ne yapacağım gibisinden. Biz de sık sık emzirmen gerektiğini söyledik. Yine mmiyorsa mamaya başvurursun dedik veya sağıp sağıp vereceksin dedik. Bunun neresi darlama oluyor ki?

Tavsiye istedi, tavsiye verildi. Benim burada hoş karşılamadığım nokta icraatin olmaması. Yani 2 aylık bebek 2-3 saat emmeden, bir şey yemeden durabilir mi? Duramadığı için hastanelik oldu zaten. Yani işe karışma yok, neden bakmıyorsun bebeğe diye bir azarlama da yok.

Herkes üstüme gelmiş ama beni ilgilendirmiyor'u zaten dedim konuda. Bebeği o halde görünce hiçbir annenin ben ''rahat durabileceğini'' sanmıyorum. Çünkü en son ağlamaktan kıpkırmızı olmuştu. Biraz mama yeyince rahatladı çocuk, uykuya daldı.

Eleştirmeden, hakaret etmeden önce ve çirkin yakıştırmalar yapmadan önce konu sahibine de empati yapın...

Konuya baktığımda sorun arabayı alıp gezmesi ya da bebeği evde bırakması değil.
Bebeği kullanarak arabayı alması, abisini ayaküstü kandırması.
gerçekten bazı konulardaki çifte standarta ayar oluyorum.
aynı şeyi gorumce yapsaydı gör sen yorumları:D

kimse kimseden gezmek için bebegi bahane ederek araba istemesin arkadaş, adam gibi soylesinler. Insana vicdan yaptirip enayi yerine koymanin anlami yok.

ha bu arada, bebeğin kimde kaldığı, açlığı tokluğu sizi ilgilendiren en son mevzu konu sahibi. Onu da söylemiş olayım. Kocasıyla tencere kapak olmuşlar demek.

Herkes hasetliğimden başlamış, cimriliğimden çıkmış. Arkadaşlar bakın, benim derdim ne gezmeleri ne arabayı almaları ne de bir başka şey. Arabayı isterken bebekle gideceğiz diye istemişler. Bebekle de gitmeyince sanki arabayı almak için bebeği kullanmışlar, bir nevi arabayı almak için yalan söylemişler kısmına sinirlendim ben.

Gelelim arabayı verip vermeme konusunda. Kardeş de olsa istese mal sahibi vermeyebilir. Benim takıldığım nokta bir şy olsa ''abimin arabası hazır zaten, rahatız'' kafalarında olmaları. Yahu bu adam arabayla işe mi gidecek, veya karısı arabayı kullanacak mı. Lazım olacak mı diye düşünmeden hareket etmeleri. 1 olur 2 olur eyvallah da sürekli sürekli istenmez ki. Bu mesela bana ters. Ha sana değildir, sen arabanı her daim kardeşine verebilirsin, tamam. Ama biz arabayı aktif kullanıyoruz. Her gün de lazım oluyor. Kapı da yatsa seve seve verelim.

Km düşünen, yakıt parası düşünen adam zaten peşin peşin bunu söyler. Hatta arabasını bile vermez. Yaptığı km de arabanın kimliğine işleniyor sonuçta...

Diğer nokta ise işine karışma durumu. Şu bayram günü yemin ediyorum ki abartıldığı kadar bir şey yok. Kendisi yardım istedi. Bebeğim emmiyor ne yapacağım gibisinden. Biz de sık sık emzirmen gerektiğini söyledik. Yine mmiyorsa mamaya başvurursun dedik veya sağıp sağıp vereceksin dedik. Bunun neresi darlama oluyor ki?

Tavsiye istedi, tavsiye verildi. Benim burada hoş karşılamadığım nokta icraatin olmaması. Yani 2 aylık bebek 2-3 saat emmeden, bir şey yemeden durabilir mi? Duramadığı için hastanelik oldu zaten. Yani işe karışma yok, neden bakmıyorsun bebeğe diye bir azarlama da yok.

Herkes üstüme gelmiş ama beni ilgilendirmiyor'u zaten dedim konuda. Bebeği o halde görünce hiçbir annenin ben ''rahat durabileceğini'' sanmıyorum. Çünkü en son ağlamaktan kıpkırmızı olmuştu. Biraz mama yeyince rahatladı ço9cuk, uykuya daldı.

Biraz eleştirmeden, hakaret etmeden önce ve çirkin yakıştırmalar yapmadan önce konu sahibine de empati yapın...
Canım empati yap demişsin ama ilk yazdığın mesajda “dik kafalı hiçkimsenin tecrubesini dinlemiyor diyorsun” şimdi de tavsiye istedi tavsiye verdik diyorsun. Tabii ki kimse burda sizi ve eltinizin ailesiyle ne yaşadığınızı bilemez. Yazdığınız 10cümleye göre yorum yapıyor herkes. Bir de ben olsam bir konuma bu kadar katılmayan insan olsa oturur, “demek ki benim düşüncem yanlış” derim ama siz tam tersine düşüncenize uymayan herkesi kötü eltilikle suçlamışsınız. Dik kafalılık nedir diye sorarsanız...

Önceliklere herkese iyi geceler ve iyi bayramlar diliyorum. Konumda yanlış anlaşılmamak için biraz detaylı anlatacağım.

Kocamın kardeşi yaklaşık 2 yıllık evli. 2 aylık da bebekleri var. Eşimle ben her ne kadar mesafemizi korusak da özel günlerde bir araya elbet geliyoruz. Eltimi size şöyle anlatayım. Kendisi her zaman, her şeyi en iyi ben bilirim düşüncesine sahip biri. Hiç kimseden tavsiye almak istemez ve dediğim dedik biridir. Örnek vermek gerekirse yeni doğum yaptığında bebeği düzgün emmiyordu. Biz ona sürekli (30dk'da bir mesela) emzirmeyi denemesini söyledik ama kendisi 2-3 hatta 4 saat bile çocuğu emzirmeyi aklına getiremedi. Bebek açlıktan kıvrana kıvrana ağlardı. Sonuç olarak çocuk beslenemediğinden düzgünce sarılık tehlikesi atlattı. 2 hafta hastanede kaldılar.

Yani kısacası fazlasıyla bencil biri ve kendisinden bu konularda tecrübeli insanları dinlemekten aciz.

Bayramın 2. günü bize geldiklerinde kaynım, eşime bayramın 3. günü için arabayı istemiş. Bir yerlere gideceklermiş, otobüslerde, metrolarda çocuk sel sefil olurmuş vs. dedi. Eşime ben vermek istemiyorum desem de daha önceden ( daha önce 5-6 kere daha aldılar bu arada ) eşim kardeşine yine kıyamayıp verdi. Hatta arabayı vermeden önce çocuk rahat gitsin diye bizim bebek oto koltuğumuzu da arabaya taktı. Biraz tepki verdim eşime arabayı verme konusunda ama o da kardeşim ne yapayım yani vs. diyerek geçiştirdi.

Tamam buraya kadar her şey normal. Eşim bu akşam arabayı teslim almaya gitti. Oturup biraz konuşmuş kardeşiyle. 180 km yapmışlar ve kahvaltıya yemeğe gitmişler. Bütün İstanbul'u gezmişler :KK51: Buraya kadar yine sıkıntı yok. Yol parasını, km'yi, gezmelerini dert edecek biri değilim, keza eşim de öyle. Ama tahmin edin ne yapmışlar?

2 aylık bebeği evde annesine bırakıp gitmişler. Bizden arabayı isteme sebepleri bebeğin rahat seyahat etmesi. Ama bebeği evde bırakıp kendi zevkleri için o kadar yol gidip geziyorlar. Eşim bunu duyduğunda bebeği neden götürmüyorsunuz, bir anne 2 aylık çocuğunu nasıl evde yaşlı kadına bırakır da o kadar yol gider diye kızmış. Bu arada eltimin annesi de hasta biraz. Artı olarak bebek çok küçük. Yuh artık dedim bunları duyduktan sonra.

Sonuç olarak diğer olaylar bizi pek alakadar etmez. Takıldığımız nokta ''bebeğin rahatlığı bahane edilerek araba istenmesi fakat gezmeye bebeğin katılmaması, evde bırakılması.'' O zaman arabayı biz ikimiz için istiyoruz deseydiniz değil mi?
Neticede arabayı vermişsiniz ister kendi gezer ister çoluk çocuk ailecek isterse eş dost arkadaşla fazla takılmayın belki onların planıda öyleydi son anda değişiklik oldu iç yüzünü bilmeden kendinize sorun yapmışsınız bende şaşırırdım ama sonuç olarak almış arabayı bunun hesabı sorulmazki yani ben olsam sormam sorunda yapmam

Canım empati yap demişsin ama ilk yazdığın mesajda “dik kafalı hiçkimsenin tecrubesini dinlemiyor diyorsun” şimdi de tavsiye istedi tavsiye verdik diyorsun. Tabii ki kimse burda sizi ve eltinizin ailesiyle ne yaşadığınızı bilemez. Yazdığınız 10cümleye göre yorum yapıyor herkes. Bir de ben olsam bir konuma bu kadar katılmayan insan olsa oturur, “demek ki benim düşüncem yanlış” derim ama siz tam tersine düşüncenize uymayan herkesi kötü eltilikle suçlamışsınız. Dik kafalılık nedir diye sorarsanız...
Tavsiye istiyor ama uygulamıyor. O kadar çözüm sunuldu ama hiçbirini uygulamadı. E annesi umursamıyorsa kimse de gidip bir şey yapamaz ki. Önce annesi çözüm için ellerini sıvayacak. Geri kalan yardımcı olacak.

Yazmadığım çok şey var. Bunu yazmadığım için kimse bilemez tabi. Orasına bir şey demiyorum elbet ki. Biraz doluyum. Mesajlarıma yansımış sanırım. Kusura bakmasın kimse...

Ama günah keçisi ilan edilecek kadar bir şey yaptığımı da sanmıyorum...

Elti düşmanlığı yapıyorsun denmiş. Yav kadını 6 ayda bir görüyorum. Herkes kendi işinde gücünde. İşim gücüm yok ona cephe alıp savaşacak mıyım?

Kadının doğduğunda bebeği 3 saatte bir beslemesiyle dün istanbulda gezmesi arasında nasıl bir ilişki var?

Bu arada yeni doğduğunda benim bebeğim de 3 saatte bir emiyordu. Ve evet sarılık da oldu 2 ay da sürdü sarılığı. (Çünkü anne sütü sarılığı varmış) Hastanede de kaldı orada da 3 saatte bir süt sağmamı ve vermemi istediler.
Ayrıca doğum iznim bittiğinde bebeğim 2.5 aylıktı eğer işe dönsem tam 10 saat bakıcıya bırakacaktım (ki işe dönen çalışamaya başlayan insanlar bırakıyorlar) demek ki olabiliyor.

Buradaki iki dertten biri kayınbilader arabayı aldı benzin koymamış, diğeri kocam arabamızı sürekli ödünç veriyor olabilir. Onlarda da siz haklısınız derdik

aynı şeyi gorumce yapsaydı gör sen yorumları:KK70:

Ooo başlık görümce olsa içerik okunmadan görümceye sövülür. Başlık elti ise konu sahibine. Benim Allah korusun eltimle bi sıkıntım olursa buraya konu açarken rumuz kullanıcam görümce diye haha.

aynı şeyi gorumce yapsaydı gör sen yorumları:KK70:

kimse kimseden gezmek için bebegi bahane ederek araba istemesin arkadaş, adam gibi soylesinler. Insana vicdan yaptirip enayi yerine koymanin anlami yok.

ha bu arada, bebeğin kimde kaldığı, açlığı tokluğu sizi ilgilendiren en son mevzu konu sahibi. Onu da söylemiş olayım. Kocasıyla tencere kapak olmuşlar demek.

evet burda genelde arabayla ilgili konularda az yesinler de bir araba alsinlar kendilerine cevabi verilirdi. :) ya da taksi tutsun falan ..konunun anlatım sekline gore degisiyor herh
alde. sütten girdi konu sahibi.. orda seyirciyi kaybetti :KK70:

Abartmayin ben de 2 ayli bebegimi kv ye birakip alis verise gittim giderken de sut sagip biraktim eltiniz de mama ya da sut birsey dusunmustur ayrica yeni dogan bebek 30 dk da bir emmez ki genelde uyur benim bebegm hep uyurdu 3 saattr bir ben zorla uyandirip emzirirdim 30 dk hayatta emmezdi...araba konusina gelince de belki sizden arabayi alirken niyetleri bebekle gitmekti de sonradan karar degistirdiler olamaz mi ? Ve son olarak arabanin verilmesi neden bu kadar sorun oluyor? ben kucukken bizm arabamz yoktu babam arada amcamdan alir bizi de gezmeye gotururdu cok mutlu olurduk yengemin sorun ettigini sanmiyorum oyle olsa bir sekilde belli ederdi sanirim

Şu yeni anneler rahat bırakın emin olun onun çocuğunu siz ondan daha çok sevip düşünemezsiniz o anne çocuğun annesi istediği saatte emzirebilir

hayir iste demek istedigim ben tenezzül etmem. bir de herkesin de kendine gore bir gecimi var. neden taksiden kar edecegim diye baskasinin arabasini isteyeyim. ben hep bu gozle bakiyorum. babama bile kendimi biraktirmaktan rahatsiz oluyorum. kendisi zorla birakiyor. cogu zaman yarı yolda biraktiriyordum. artik iki cocuk var diye dinlemiyor tabi.

yani ben asla keyfim icin kimseden araba istemem. o yuzden burda eltiyi anlamam mumkun degil.
BAbanıza da kendinizi 2 çocukla bıraktırmakta rahatsız oluyorsunuz kesin bağları koparın yani ne deyim..

Saçma

Back
X