Eltim mi çok iyi niyetli ben mi kötü düşünüyorum???

Bence gelir durumuyla bir ilgisi yok ikili ilişkilerin niteliğiyle ilgili bir durum.
Oğlum 15 yaşındayken yeğenim doğdu, oğlumun çok kaliteli kıyafetlerini ve eşyalarını saklamıştım, gelinimize kibarca teklif ettim o da memnuniyetle aldı ama o bizim 10 yıldır ailemizde.
O da yeğenimin küçülenlerini diğer kuzenimize veriyor, aramızda teklif yok kısacası.
Burada mesele kıyafetlerin verilmesi değil, üslup ve yaklaşım.
Henüz nişanlı olan eltiye böyle bir şey teklif edilmez.

Bebeği yeni doğdu kıyamadım teklif etmeyi ama diger mesajda detaylarına girmedim uzun olmasın diye daha sonra o abla kıyafetlerini atma ben kullanırım dedi kendi kendine artık öyle yapacağım..ben ayrıca ihtiyaçı olanlar dışında büyüklerin kıyafet alışverişinden hoşlanmıyorum birine verdiğiniz kıyafet artık beğenmediğiniz yada kullanmadığınız oluyor o yüzden kimseye teklif etmiyorum ama gerçekten ihtiyacı olanlara sevgiyle gönderiyorum

Eltiniz görgüsüz bir insan. İyi niyet, kötü niyet meselesi değil bu. Henüz nişanlı olan, samimiyetin olmadığı bir kişiye böyle bir teklif yapılmaz. Kızmakta haklısınız.

valla ben eski püskü olmadığı ve beğendiğim bir şey ise hiç hayır demem ama kendi kıyafetimi daha nişanlı, nişanlı da olmasa aramızda samimiyet olmayan eltime yapmam.samimiyet de olsa tartar düşünürüm. eltim var benden küçük üstelik öğrenci.arkadaşım bana hediye almştı hiç giymedim kvdem gördü beğendi bana da dar bariz. kvdeme dedim ki al bunu x e götür eltim için.ama ben aldım de sonuçta etiket vs üzerinde. öyle ya bna neden hediye gönderiyor der eksik mi gördü der.ilk baştaa bu tarz hareketleri iyi niyetli de olsa doğru bulmuyorum.

Telefon numaranız var mı onda?
Varsa direk size sorması daha iyi olurdu..

Ama böyle aşırı tepki verilecek bir durum değil "ben almam sen başkasına ver" deyip geçin..

bizim ailede de birbirimize giymediğimiz şeyleri alır veririz
eltimle de bu tarz alışverişlerimiz olmuştur
ama iyice tanımadan eltime böyle bişey teklif etmedim oda bana etmez
kötü niyetli değildir belki ama acele etmiş

niyet kötü olmayabilir.. ama bu tip olaylar sadece kardeşler ve çok samimi kuzenler arasında olabilir.. ne alaka yani yengenin eskileri. senin yerinde olsam kibarca, gardolabım çok dolu o yüzden koyacak yerim olmadığını, ama kıyafetleri gerçekten ihtiyaç sahibi birisine göndermesinin daha doğru olacağını söylerdim.

Niyeti kötü değil. Hatta iyi bile.

Ben de giymediklerimi veririm . Bazıları yepyenidir.

Sadece biraz zamansız olmuş. Biraz daha yakınlık kurulmuş olsaydı daha iyi olurdu.

Nazik bir şekilde reddedin.

Bence bu konuyu bi süreliğine rafa kaldırın.
Eltinizi iyice tanıdıktan sonra bi yargıya varır, tavrınızı alırsınız.

Burada hiç kimse eltinizi tanımıyor. Belki gerçekten de kötü niyetle siz rencide etmek istedi. Belki de lafın nereye gideceğini bilmeyecek kadar saf. Belki sosyal ilişkileri çok zayıf, ikili ilişki dinamiklerini bilmiyor vs. vs.

Sessiz kalamam diyorsanız, nişanlınızı günah keçisi yapmayın. Ne söyleyecekseniz eltiye söyleyin. Erkekler, kadınlar kadar derin düşünemez. Kötü olan siz olursunuz.

Ayıp bir şey ya, sana yeni yeni ciciler alınması gerekirken bu hareket​

Bende nişanlıyken bir gün kayınvalidemlerde üstüm ıslanmıştı görümcemde bana birşeyler verdi giyeyim diye giderken de kayınvalidem ve görümcem sana çok yakıştı diye bana vermişti. Peki ben bunda bi artniyet aramalımıydım bilemedim ?

Daha yakından tanıyınca anlarsınız niyetini, gerçekten kötü niyetli de olmayabilir ama siz abartılı tepki vermişsiniz. Hayır demeniz yeterli olurdu bence. İnce düşünen biri değil anlaşılan.

Art niyetli var yada yok maalesef üçünüzde hatalı davranmışsınız 1 Eltin senin yeni Gelin adayıısn senin huyunu suyunu bilmeden ve aranızda samimiyet oluşmadam böyle bir şey yanlıştı iyi niyetli var saysakda 2 Koca adayın baştan sağol yenge onun ben her istediğini karşılarım ilerde iyice samimi olursanız kendin verirsin diyebilir 3 seninde direk yok yoksulmuşum gibi demene gerek yok olaylar hemen büyümeye varır sadece yengene teşekkür ederim benim ihtiyacım yok ihtiyacı olana versin demen yeterliydi

eltiniz sana verse nolucak ki.. sende verirdin kuzenlerinize... yada ihtiyaçlarina verin.. bu kadar zor degil ki..
eltinize teşekkür ederim benim buna ihtiyaciniz yok. ama isterseniz bana verin ben başkasina vereyim felan deseydin

ben kot gömleğimi görümceme verdim ünv ahalisi kot ceketi giyiyormuş da.. bende aslinda vermiycektim ama gömlegim dar geliyordu.. :) zayifladiğimda giyerim diyordum
bi tane daha vardi iyiki vermişim boşver:)
yenisini daha iyisini alirim kafasindayim tabi kiloluyum

Ya abartmayin bence. Ha kabul de etmeyin tabi ama olay da yapmayin yani. Ya da siz de ona foto gönderin, ben de bunları giymiyorum, sen giyerden gondereyim diye

Sizi tanıdıktan arada samimiyet oluştuktan sonra size deseydi istermisin diye amenna ama bu durumda hoş olmamış.
Herkesin tercih edeceği birşey değil bir başkasının giymediklerini giymek. Ha ayıp değil tabi,ama tercih meselesi bence bu. Düşüncesizlik etmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…