• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltim nisanlimla neden başbaşa gitmek istedi

mutlaka nişanlınla gitmek istemesinin nedeni vardır bi kağıt almaya cümbür cemaat gitmeye ne gerek var?

Bence bu konuda o kizi savunmayin bos yere. Digerlerinde haklısınız da konu sahibi zaten o gün nişanlısıyla (ya da nikah kıyıldigi icin kocasiyla her neyse) bi yere gideceklermiş zaten o gün birlikte olacaklar. Sirf o öteki hanimefendi emir verdi diye bu kiz o gün planini iptal edip evde mi oturacakti? Öteki geline laf edilmeyip bu kiza laf edilmesi de cok yanlış.

Kimse, yengesi bile, benim eşimi bi yere çağırıp da "ama liona gelmesin istemiyorum" diyemez! Beni istemeyen insanin benim eşimle de işi yok. Bu ne hadsizlik ne cüretle "gelmesin" diyebiliyor?

Ben anlamıyorum ya asil tuhaflığı saçmalığı yapan "o gelmesin bu gelmesin" diye emrivaki yapan hadsizliğin sınırlarını zorlayan geline laf edilmiyor.
"Hop hele bi dur sen ne saçmalıyorsun ne demek x gelmesin ne demek görümce gelmesin hayırdır?" denilmiyor.

Ama "hayır kocamla birlikte ben de gideceğim" diyen geline cephe alınıyor.
Baslarim oyle işe ben.
Hah ben başlarım o ise demedim de gidemez dedim diye böyle oldu hemen şikayet etmeler dün giyinip kuşanıp bize geleceklermiş sonradan vazgeçmişlvazgeçmişler kına malzemesini beğenmedi diye hemen ortalıkta laf olmuş birde bu tek gelsin meselesi olunca sinirle bizim eve geleceklermiş kv ile kp ama gelmediler yengemde bunlar diğer çocuklarida nisanlandiyA siz ayıracaklar bizi diye korkup kaçın diye yapıyorlar sakın inanma sana masraf yapma yak diye yapıyor olabilirler sakın inanmA dedi kaçmadım dün akşam gelende olmadolmadı gidende sadece sabah annemi arayıp güzelce doldurdu

Hah ben başlarım o ise demedim de gidemez dedim diye böyle oldu hemen şikayet etmeler dün giyinip kuşanıp bize geleceklermiş sonradan vazgeçmişlvazgeçmişler kına malzemesini beğenmedi diye hemen ortalıkta laf olmuş birde bu tek gelsin meselesi olunca sinirle bizim eve geleceklermiş kv ile kp ama gelmediler yengemde bunlar diğer çocuklarida nisanlandiyA siz ayıracaklar bizi diye korkup kaçın diye yapıyorlar sakın inanma sana masraf yapma yak diye yapıyor olabilirler sakın inanmA dedi kaçmadım dün akşam gelende olmadolmadı gidende sadece sabah annemi arayıp güzelce doldurdu

Sen kesinlikle düşüncelerini sadece esinle paylaş. Kayinvalideye falan laf anlatma. Seni arar o konuyu acarsa da "benlik bi durum yok kocam yengesinin tavrını saçma buldugu icin beni de çağırdı ve hakli da, biz kocamla böyle düşünüyoruz kusura bakmayin annecim" dersin kibar kibar konuyu kapatırsın.

Haklıyı haksızı siz karar verin diye baştan yazmak istedim biz nisanlimla 11 aydır nisanliyiz neyse geçen ay bekar olan kayınında birini düşünüyorlardı onu görmeye gideceklerdi ben gitmek istenistemedim iç felan zorladılar sen yabancı misin diye sonra hep birlikte gittik onlara( kayinim edirnede calisiyor) kadınlar erkekler ayrı odada oturuyor gorumcem felan hepsi mutfaktalar beni de çağırdılar gittim yanların a kiz rahat hareket edemiyor mutfak dar ay senin ayağına dolanıyoruz biz dedim sandalyemi kaldırıp gidiyordum "biraz öyle oluyor " dedi sandalyeyi olduğum yere koydum efendim dedim o bana baktı ben ona baktım çıktım gittim içeri kv ile oturduk üşüdük sarıldık falan tabi hala kızda ne özür var ne afedersin demek falan hiç birşey yok kendi akrabaları öylece oturuyor yardım etmiyor dedim kalktım gittim bulaşık su bu yardım ettim ben ilk gelinim üstüme düşen görevdir diye
2. Isteme akşamında beni bir tınlamamış gibi davranışlar felan buda neyse
3.benim bir hafta sonra düğünüm var tuttuğumuz evi temizlerken gelsin görmek isterse diye gelmedi annesi rahat az
4. Ceyizim serildi yine gelmesi
5. Kp doğum gününü sürpriz olarak kutladık kendini de çağırdık gelemedi annesine bakıyor bu kadar in hepsini es geçtim tak-i geçen güne kadar
Nisanlimla dışarı çıkıp eksiklerimizi alacaz nişanlım aradi efendim aşkım dedim o fallık beni delirecek tövbe tovbe dedi aşkım noldu dedim deliriyorum dedi tekrar ne oldu diye sordum yeni gelin 1 aylık sözlüğünü yani kayinimi arayıp adliye ye gidip sicil kaydı alıp fotograf felan cektirecekmks başta kızdım neyse tamam hadi gel beni al dedim gidip alalım şunu dedim canım bende tam burda deliriyorum zaten X.. . gelmesin diyor senin gelmeni istemiyormuş dedi ne demek bu dedim abim annem gitsin o zaman demiş yooook yok oda gelmesin kadın benim için uğraşmasın demiş görümcen yani bacım gitsin demiş onada yokkk yokk tek gelsin abim diyip durmuş elticim
Tabi ben böyle duyunca delirdim bende gidcem noluyor diye kv aradi kızım bunlar ilk kez birşey istedi gitsin işlerini halledip sonra siz kendi işinize bakın dedi anne x beni kuzenimlede olsa bir abimlede olsa asla bir yere göndermezdi kıskanırdı şimdide ben kıskanıyorum dedim
Kızım yengesi ve abisi bunda kıskanılacak ney var dedi
Elin kızı benim nikahlı eşimle başbaşa hic bir yere gidemez anne dedim tamam nikahlı eşinse diyip yüzüme kapattı telefonu
canım sen deli misin gönderme sakın bak elinden alır görürsün . kvne de koy tepkini konusma bence geri dur . şoktayım yemin ederim . bi yamuklukmvar eltinde . direk eltine de sen kimsin de benim kocamla basbasa gitmek istiyorsun . çok sinirlendim şu an yemin ederim . basiretsiz misin sen ya

Düğününüz olmasa bile nikahı kıydığınız için artık ceptesiniz. Şimdi yeni geline şirin gözükme, onun her dediğini yapma vakti. Ona nikah yapana kadar siz ne yaparsanız yapın kötü gelinsiniz.
Kayınvalidenizin emirlerini uygulamak zorunda değilsiniz. Yardım et dediği zaman bizi ayak altında istemiyormuş gelin hanım diyerek konuyu kapatacaktınız. Elti böyle saçma bir istekle geldiği zaman kusura bakmasın benim eşimle işim var. Babası götürsün çok acilse diyecektiniz. Silah mı dayayacaklar eşinize? Kendinizi haksız duruma düşürmüşsünüz şuan.
Bence eşinizde hata var. Topu size atmak yerine kesin bir dille ret edecekti. Bundan sonra o tür durumlarda eşiniz konuşsun. Siz dahil olmayın.
Eltinizin o afrası tafrası da evlendikten sonra fos olacak merak etmeyin.

Baştan sona okumadınız sanırım ve tabiki okumakta zorunda değilsiniz herkes düşüncesini söylemekte özgürdür
Burada ki herkesi kızdıran şey neden tek gelsin dedi beni sevmeyebilir istemeyebilir bana gelme demesi garip iken kv ve gorumceyide onlarda gelmesin demiş bu ne demek oluyor tutturmuş tek gelsin diyr bende bu yuzden şüphelendim amacı ne diye

Kocanıza sarkmasından çok daha olası sebepleri olabilir.Belki kendi nişanlısıyla ilgili eşinizle konuşmak istediği özel bir şeyler vardı veya sadece sizi görmek istememiş olabilir.

canım sen deli misin gönderme sakın bak elinden alır görürsün . kvne de koy tepkini konusma bence geri dur . şoktayım yemin ederim . bi yamuklukmvar eltinde . direk eltine de sen kimsin de benim kocamla basbasa gitmek istiyorsun . çok sinirlendim şu an yemin ederim . basiretsiz misin sen ya

Bende o gün sinirlendim bagirmadihim haldi kv ye bağırdı diye çıktı adım
Çekemiyor durumuna dusuruldum bu sabah annem aranıp benim hakkımda dolduruşa getirildim
Herkesin gözünde kötü gelin oldum millete rezil oldugumla kaldım rezil ettiler beni onun beni istemeyip gelme demesi kv ve gorumceyi istememesi illede tek gelsin demesi ayıp değil de benim bende gideceğim demem ayıp karşılanmış bağırmadıgim halde bağırdım denildi tabi koca kadın herkes ona inanıyor benim yalan söylediğim düşünülüyor

Bende o gün sinirlendim bagirmadihim haldi kv ye bağırdı diye çıktı adım
Çekemiyor durumuna dusuruldum bu sabah annem aranıp benim hakkımda dolduruşa getirildim
Herkesin gözünde kötü gelin oldum millete rezil oldugumla kaldım rezil ettiler beni onun beni istemeyip gelme demesi kv ve gorumceyi istememesi illede tek gelsin demesi ayıp değil de benim bende gideceğim demem ayıp karşılanmış bağırmadıgim halde bağırdım denildi tabi koca kadın herkes ona inanıyor benim yalan söylediğim düşünülüyor
valla sinsi olacaksın canım . eşini ikna et . cilve yap yanında kalsın . mesala bi süpriz hazırla benimde sana bi süprizim vardı de . bağla kendine gönderme . eltin olacak o kadına gelince . ne yardım et ne bir sey . sakın ha bak . ezdirme kendini . o kim oluyor ki . kimseye onun hakkında konusma ama basbasa kalınca eltinle bi r sey mi dyo ver veriştir . hiçç kendini kasma onun yuzunden lafı sok otursun bir köseye . ama tekrar söylüyrum yalnızken yap bunu. kvne gelince de böyle mi yaptı mesafeni koy , hzmetini flan sevdiği gelini yapsın . misafir gibi ol sen . bi işe karısma

Haklıyı haksızı siz karar verin diye baştan yazmak istedim biz nisanlimla 11 aydır nisanliyiz neyse geçen ay bekar olan kayınında birini düşünüyorlardı onu görmeye gideceklerdi ben gitmek istenistemedim iç felan zorladılar sen yabancı misin diye sonra hep birlikte gittik onlara( kayinim edirnede calisiyor) kadınlar erkekler ayrı odada oturuyor gorumcem felan hepsi mutfaktalar beni de çağırdılar gittim yanların a kiz rahat hareket edemiyor mutfak dar ay senin ayağına dolanıyoruz biz dedim sandalyemi kaldırıp gidiyordum "biraz öyle oluyor " dedi sandalyeyi olduğum yere koydum efendim dedim o bana baktı ben ona baktım çıktım gittim içeri kv ile oturduk üşüdük sarıldık falan tabi hala kızda ne özür var ne afedersin demek falan hiç birşey yok kendi akrabaları öylece oturuyor yardım etmiyor dedim kalktım gittim bulaşık su bu yardım ettim ben ilk gelinim üstüme düşen görevdir diye
2. Isteme akşamında beni bir tınlamamış gibi davranışlar felan buda neyse
3.benim bir hafta sonra düğünüm var tuttuğumuz evi temizlerken gelsin görmek isterse diye gelmedi annesi rahat az
4. Ceyizim serildi yine gelmesi
5. Kp doğum gününü sürpriz olarak kutladık kendini de çağırdık gelemedi annesine bakıyor bu kadar in hepsini es geçtim tak-i geçen güne kadar
Nisanlimla dışarı çıkıp eksiklerimizi alacaz nişanlım aradi efendim aşkım dedim o fallık beni delirecek tövbe tovbe dedi aşkım noldu dedim deliriyorum dedi tekrar ne oldu diye sordum yeni gelin 1 aylık sözlüğünü yani kayinimi arayıp adliye ye gidip sicil kaydı alıp fotograf felan cektirecekmks başta kızdım neyse tamam hadi gel beni al dedim gidip alalım şunu dedim canım bende tam burda deliriyorum zaten X.. . gelmesin diyor senin gelmeni istemiyormuş dedi ne demek bu dedim abim annem gitsin o zaman demiş yooook yok oda gelmesin kadın benim için uğraşmasın demiş görümcen yani bacım gitsin demiş onada yokkk yokk tek gelsin abim diyip durmuş elticim
Tabi ben böyle duyunca delirdim bende gidcem noluyor diye kv aradi kızım bunlar ilk kez birşey istedi gitsin işlerini halledip sonra siz kendi işinize bakın dedi anne x beni kuzenimlede olsa bir abimlede olsa asla bir yere göndermezdi kıskanırdı şimdide ben kıskanıyorum dedim
Kızım yengesi ve abisi bunda kıskanılacak ney var dedi
Elin kızı benim nikahlı eşimle başbaşa hic bir yere gidemez anne dedim tamam nikahlı eşinse diyip yüzüme kapattı telefonu
konunuzun içeriğini 4 kere okudum okudum inanın sizi haklı bulamadım tamimiyle kendiniz çizmiş kendiniz oynamışsınız zihin insana istemediği çok büyük yanlışlara iter eltinizi kıskanmışsınız ve bunu ona aldığınız tavırla içinizde ki kötü duygularınızı da dışa vurmuşsunuz kayın gelin ilişkileri duyduk fakat sizin eltinizle eşinizde aynı olayı yada yasak aşkı yaşayacaklar diye size vahimi geldi bu şekilde davranmanız kv kp görümceniz içinde eşiniz ve eltiniz içinde büyük yıkım çok ağır bir hitam kıskanmanız ve bunu dile getirmeniz kv niz tepkisinde haklı oğlunun sözlüsü kötü bir kadın mı gibi eşimle tek gidemez kıskanıyorum demeniz çok kötü

Konu sahibi arkadaş seni de pek masum bulamadım kusuruma bakma amaa gel gör ki elti adayının nişanlınla tek gitmek istemesi son derece saçma ötesi. Ben de çok rahatsız olurdum ama bu elti kayın muhabbetleri kültürden kültüre çok değişiyor.

Kabahat senin nisanlinda ,o bernim karim onu istemeyenin yaninda benim idim olmaz ,hadi size gule gule diyip hic gitmemeliydi ,
Ailesinede bu cevabi vermeliydi ,
Daha 2 gunluk gelin ne kiymetli olmus ,size tavir yaptilar boyle ,sacmalamislar ,
Tas tamam boyle soyleyin ,
Nisanlimi istemeyen bir yeni akraba ile gorrussem sizin icin sorun olmaz herhalde diyin ,
Nisanlinizla sakinlesince konusun

Herseyi geçtim de yazdığınız kelimeleri bir okumuyor musunuz ya arkadaşım? Hadi destek olayım yazayım diye okumaya calisiyirum biz bu saygıyı gosteriyorken siz niye bir hizaya sokup :anlam kayması var mı saçma bir kelime mi diye bakmadan sokak ağzı ile yazıyorsunuz? Ayrıca siz de daha nisanli sayilirsiniz ve yakistirmaniz hiç hoş değil. ..Kadın kadının kurdu olursa siz daha şimdiden sen ben kavgasına girmissiniz. ..sizin kadar aileye yeni giren de samimi olunmayi hakeder. ..Siz kardes gibi olmayı deneyin bakalım bir de herseyin altında bir capanoglu aramayın. ..kız nisanlinizla flört etmek için kendi hayatını mi kullanacak. ...çok ayıp bu dusunceniz çok. ..

Okurken bile kizdim sen yardim ettikten sonra mi dio ayagima dolaniyrsun die ustelik aileye yeni girmis biri olarak cok cenesi var ve masaallah yaptirim gucu seninkinden de fazlaymis.bana sacma geldi sadece nisanlinla gitmek istemesi ben senin yerinde olsam kizi aradim sebebini sorardim.ben pek iyilik sezmedim ama nisanlinlada asla yakistirmada yapmadim bnce sadefe giciklik kiskanclik var icten ice yuz verme.

Back
X