Eltim sürekli hamile misin diyor. Çıldıriiciiiim.

Kızlar merhaba,

Şimdi şöyle açıklayayım ben evliliğimin 4. ayındayım eltim 2 yıllık evli. 2 yıldır çocuk istiyor henüz nasip olmadı. Evlendiğim haftadan beri strese girdi ben önce hamile kalırsam diye. Sanırım 2. haftaydı aradı beni hamile misin diye laf arasında sordu hayır dedim.

1-1,5 ay sonra kadın kadına kalabalık bir grup oturuyorduk bu birden laf açtı "rüyamda gördüm biri hamile ama kim" dedi. Birkaç kişiyi aramış rüyadan sonra "sen mi hamilesin " diye hepsi "hayır" demiş. "Onlar değilse bu hamile kim kesin aramızda bir casus var" dedi üstüme bile alınmadım 1 aylık evliyim ve henüz düşünmüyoruz diye. Neyse bu olayın akşamı türk kahvesi içelim denildi fincan sayısı yetersizdi o yüzden ben içmeyeceğimi söyledim. Sağolsun eltim bunu ikimiz içebiliriz dedi bende "yok, sağol canım" dedim. cümle tam olarak bu. Bir anda döndü "neee hamile misin" dedi. Ben ve ortamdaki herkes şok oldu. "Ne alaka hayır değilim. Sen duymak istediğini duyuyorsun." deyip güldüm.

Bu haftasonu aradı beni "nasılsın" dedi "iyiyim" dedim direkt "hamilesin di mi" dedi. "hayır" dedim. "o zaman bu ay kalacaksın rüyamda gördüm" diyor.

Kızlar nasıl davranmalıyım. Kalbini kırmak istemiyorum. Üzülüyorum da. Benim yüzümden strese giriyor. Ama o böyle yaptıkça bende stres oluyorum. Biz bu aydan itibaren çocuk istiyoruz e olursa nasıl söyleyeceğim bunu bile düşünür oldum. Hatta karar verme aşamalarımızda acaba önce onların olsa sonramı biz düşünsek dedik. Gerçekten üzülüyorum Ki o böyle yaptıkça "ya benimde 2 yıl olmazsa" diye düşünüyorum.

Sizce kalbini kırmadan nasıl halledebilirim bu sorunu, bu sorudan rahatsız olduğumu bilsin istiyorum. Biliyorum dert değil ama fikirlerinizi rica ediyorum.
Hamile kalirsan karnin cikana kadar soyleme, senden de duymasin ki surekli sana sorular soramasin, hamile kalirsan o zaman seni daha da darlar gibi geldi bana, ben de 4 senedir istiyorum ama yok, eltim evlendigi ay hamile kaldi, insan tuhaf oluyor tabi ama kimseyi bunaltmadim sorularimla, tamam cocuk konusunda hassas olabilir ama yerini de bilmeli bence, biraz tepkini koymalisin

Hamile kalsam bile soylemem ben.

Gercekten de 4 ay kimseye soylemedim annem kv haric.

Ben de hamile kalınca 3 ay bitene kadar söylemek istemiyorum da, eşimin ailesinin olduğu şehirde yaşıyoruz. Bozulup trip atabilirler yani, aynı şehir olunca. Siz nasıl yaptınız mesela, kimse birşey dedi mi size?

Ne fesat bu elti olacak insanlar mübarek onların yaptığı kuma bile yapmaz be
Ben öyle olsun inanın istemezdim dışarı çıkıp gezeceğim sinemaya alışverişe gideceğim sırdaşım olacak biri isterdim ama olmadı insanlar çok fesat.Evlendiğim gece kayınpederimin evine gittik aile apartmanı eltimde o apartmanda oturuyor bütün bina eve geldi beni görmek için 1 saat anca durdum o hep hastaydı hamileymiş düğünümde en arkada sinsi bakışlarla hep izlemiş beni videoda gördüm.Bebeğine ilk bayramdı hamileydi heveslendim hediye aldım .Bebeği öldü 6 aylıkken önceden kıyafet almak uğursuzluktur dedi bana .EN son bi davette yanımda o an kimse yoktu geldi eee çocuk düşünmüyo musunuz dedi bilmem dedim daha erken falan e tabi borcunuz var dedi (kredi borcumuz var )yapamazsınız .Bende annem var dedim dünden razı bakmak için dedim .Ama eşim istiyor her an olabilir dedim bir ay sonra hamile old duyduk.İnşallah bu fesatlığıyla bebeğin başına birşey gelmez çünkü bariz nispet yapıyor bana .Ayy içimi döktüm sana birazcık

Ben de hamile kalınca 3 ay bitene kadar söylemek istemiyorum da, eşimin ailesinin olduğu şehirde yaşıyoruz. Bozulup trip atabilirler yani, aynı şehir olunca. Siz nasıl yaptınız mesela, kimse birşey dedi mi size?
Kv ve anneme soyledim. Dolayisiyla kardesler de ogrendi. 4 aylikken akrabalarin oldugu ortamda soyledim bende. Kimse birsey demedi herkes hayirli olsun dedi.

Sen de hesap vermek zorunda degilsin kimseye.

Kv ve anneme soyledim. Dolayisiyla kardesler de ogrendi. 4 aylikken akrabalarin oldugu ortamda soyledim bende. Kimse birsey demedi herkes hayirli olsun dedi.

Değilim elbette de surat çekeceğim biraz net. Huylarını biliyorum çünkü :işsiz:

Eltınız ıcın de bence kotu nıyetlı degıl .kesın ona da cevreden buyuk baskı yapmıslardır.psıkolojısı bozulmustur.senı korumaya calısıyor sen de yasama dıye.zaten saglıklo dusunse sana boyle bır baskı yapmaz.ben onu az da olsa anlayabılıyorum.ıkıncı cocugumu beklerken nasıl ruh halım oldugunu ne kadar uzuldugumu.kırmamaya calısın o yaralı bır kadın .

zaten bu yüzden kırmak istemediğimi söylüyorum. Hassas bir konu.
Ben öyle olsun inanın istemezdim dışarı çıkıp gezeceğim sinemaya alışverişe gideceğim sırdaşım olacak biri isterdim ama olmadı insanlar çok fesat.Evlendiğim gece kayınpederimin evine gittik aile apartmanı eltimde o apartmanda oturuyor bütün bina eve geldi beni görmek için 1 saat anca durdum o hep hastaydı hamileymiş düğünümde en arkada sinsi bakışlarla hep izlemiş beni videoda gördüm.Bebeğine ilk bayramdı hamileydi heveslendim hediye aldım .Bebeği öldü 6 aylıkken önceden kıyafet almak uğursuzluktur dedi bana .EN son bi davette yanımda o an kimse yoktu geldi eee çocuk düşünmüyo musunuz dedi bilmem dedim daha erken falan e tabi borcunuz var dedi (kredi borcumuz var )yapamazsınız .Bende annem var dedim dünden razı bakmak için dedim .Ama eşim istiyor her an olabilir dedim bir ay sonra hamile old duyduk.İnşallah bu fesatlığıyla bebeğin başına birşey gelmez çünkü bariz nispet yapıyor bana .Ayy içimi döktüm sana birazcık

Bende. Arkadaş olabilmek isterdim ama kv ilk gün elti gemisi yürümez demişti şakayla karışık haklıymış. Daha baştan böyleyse ileride çok problem yaşarız biliyorum.

Kayınvalideme söylediğimde eltimde duyar malesef.
Hiçbirine söylemezsekte sonra bozulurlar. Birde bizde ilk heves dayanabilir miyiz bilmiyorum.
Ama bende nazardan kötü gözden çok korkarım. Söylememek en iyisi :KK51:

Kızlar merhaba,

Şimdi şöyle açıklayayım ben evliliğimin 4. ayındayım eltim 2 yıllık evli. 2 yıldır çocuk istiyor henüz nasip olmadı. Evlendiğim haftadan beri strese girdi ben önce hamile kalırsam diye. Sanırım 2. haftaydı aradı beni hamile misin diye laf arasında sordu hayır dedim.

1-1,5 ay sonra kadın kadına kalabalık bir grup oturuyorduk bu birden laf açtı "rüyamda gördüm biri hamile ama kim" dedi. Birkaç kişiyi aramış rüyadan sonra "sen mi hamilesin " diye hepsi "hayır" demiş. "Onlar değilse bu hamile kim kesin aramızda bir casus var" dedi üstüme bile alınmadım 1 aylık evliyim ve henüz düşünmüyoruz diye. Neyse bu olayın akşamı türk kahvesi içelim denildi fincan sayısı yetersizdi o yüzden ben içmeyeceğimi söyledim. Sağolsun eltim bunu ikimiz içebiliriz dedi bende "yok, sağol canım" dedim. cümle tam olarak bu. Bir anda döndü "neee hamile misin" dedi. Ben ve ortamdaki herkes şok oldu. "Ne alaka hayır değilim. Sen duymak istediğini duyuyorsun." deyip güldüm.

Bu haftasonu aradı beni "nasılsın" dedi "iyiyim" dedim direkt "hamilesin di mi" dedi. "hayır" dedim. "o zaman bu ay kalacaksın rüyamda gördüm" diyor.

Kızlar nasıl davranmalıyım. Kalbini kırmak istemiyorum. Üzülüyorum da. Benim yüzümden strese giriyor. Ama o böyle yaptıkça bende stres oluyorum. Biz bu aydan itibaren çocuk istiyoruz e olursa nasıl söyleyeceğim bunu bile düşünür oldum. Hatta karar verme aşamalarımızda acaba önce onların olsa sonramı biz düşünsek dedik. Gerçekten üzülüyorum Ki o böyle yaptıkça "ya benimde 2 yıl olmazsa" diye düşünüyorum.

Sizce kalbini kırmadan nasıl halledebilirim bu sorunu, bu sorudan rahatsız olduğumu bilsin istiyorum. Biliyorum dert değil ama fikirlerinizi rica ediyorum.
Hamile kalırsam ilk sana söylicem söz de de rahatlasın bari. Bu işler nasip kısmet önce o sonra bu demeyle olmuyor bazen

Ara sıra bir araya geliyorsanız çok da kafaya takmayın. Hele telefonda geçiştirmesi daha kolay oluyor. Sadece telefonla kalıyorsa iyidir.
Ben de bazı insanlara sürekli aynı sorunun cevabını veriyorum. Ne yapayım değiştiremiyorum huylarını. Çareyi umursamamakta buldum.
Her sorduğunda hayır hamile değilim. Net soğuk ve sohbet oluşturmayan bir cümle havasında konuşun. Sonra o ne diyorsa duymayın hıhı hıhı. Aaa şu işim vardı unutmuşum güle güle.
Kendinizi hamile kalırsam kötü etkilenir miyim diyerek kasmayın. Başkaları boş boş konuşuyor diye size zarar gelmez. Bazıları kendini o yönde deşarj ediyor. Bize de katlanmak düşüyor ne yapalım.

Herseyı bır yana bırak kadın bunu stres yapıp gebe kalacagı varsa da kalamıcak :KK70::KK70: Ben ıyı nıyetle sordugunu dusunmuyorum. Kendını ıspat cabası var bence eltınde. Eltiye guven olmazzzz..

Ama kendı hayatın adına bosver, takma. O kuruntularıyla kendı kendını mutsuz edecektır. Senı mutsuz etmesıne ızın verme sen:KK36:

Kızlar merhaba,

Ya simdi onunki olmuyor gòzu senin üzerinde acaba onunkide olurmu diye bekliyor kiskaniyor sen hic takma bncede baslayin en yakin zamanda olursa kalpten gider kadin yazik Allah onada verir ins :)

Butun yorumlari okuyamadım.bence araniza mesafe koyun cok gulerek konusmayin biraz surat yapin yani seninle ne kadar neyi konusmasi neyi konusmamasi gerektigini bilsin.bir daha sorarsa uyar onu.senin surekli bana bunu sormandan gercekten cok rahatsiz oluyorum.hamile kaldigimda gerektigi zamanda herkesle beraber sende ogrenirsin.surekli sorup durma.yeter artik de.tepkini koymazsan bu is cigrindan cikar.
Bu arada benim eltimlerin de bizden sonra cocuklari oldu.biz evlendikten 1 sene sonra cocuk yaptik sukur aramadik hemen oldu.eltimler 4 yillik evlilerdi. Ok tedaviler vs denediler olmadi.benim hamilelik haberim duyuldu.bayramda bi akrabada agladi benim hic cocugum olmiycak diye.insan ister istemez üzülüyor.cok sukur ki ben doguma giderken o da 2 aylik hamileymis ve yeni ogrenmisler.sanirim cok icten dua etti.tedavisiz oldu hemde.o kadar tedaviye ragmen olmazken...şimdi benim 3 bucuk yasinda oglum var onun 3 yasina girecek kizi.yine cocuk istiyorlar.1 yildir korunmuyorlarmis olmuyormus.biz istedik sukur 2.ayda tuttu.hamileligimi henuz kimse bilmiyor.3 ay dolana kadar oblara da soylemiycez.takilmayin siz de ama tavrinizi belli edin.herkesin evi ayri evliligi ayri

Elinden neden bukadar çekiniyorum ku anlamadım bu kadar lafı ablan söylese aynı anneden doğduk demez kızar bağırırsın. O kadın aranıyor daha önce dediğim gibi.Bir hamileyim de bir deme çatlasın kiskancliktan.Tersleyen bu kadar üzülme herkesin kocası ayrı .ay bana fenalık geldi kendini uzmeye gerek varmı elin kadını için. Demek hamile kalsan bu kadın hergün ağlatır seni .Kendini toparla biraz. Bende çok mu kötü oldum .

Bir daha sorduğunda, sürekli hamile miyim diye sorup duruyorsun ama evliliğimizin bir yılı dolmadan çocuk düşünmüyoruz biz, eğer böyle bir durum olursa söz ilk sana söyleyeceğiz de. Kırmana gerek yok ama bu şekilde senin sinirini bozmaktan öteye gitmez.

Back
X