Eltim ve derdim

Eltim her geldiğinde çocuk meselesini muhakkak açıyor bir kere açarsın iki kere açarsın tabi ki çocuk sahibi olmasının benimle bir alakası yok.Ama bu durumu kendisinin artısı benim ise eksiğimmiş gibi kocamın ailesine yansıtmasından dolayı stres oluyorum birşey söyleyemiyorum içime attıkça stres oluyorum durum bundan ibaret aslında
Cocuk doğurmak bir başarı , doğuramamak da bir başarısızlık değildir. Siz kendiniz kabul edin önce bunu.
Hem daha durun bakalım 1 yıllık evlisiniz, bu acele ne ?

Eltiniz konuyu acarsa da “Hayırlısı” deyip geçin. Kendi içinizde bu kadar büyütmeyin.

Son düzenleme:
Cocuk doğurmak bir başarı , doğuramamak da bir başarısızlık değildir. Siz kendiniz kabul edin önce bunu.
Hem daha durun bakalım 1 yıllık evlisiniz, bu acele ne ?

Eltiniz konuşuyor acarsa da “Hayırlısı” deyip geçin. Kendi içinizde bu kadar büyütmeyin.
Aslında gerçekten haklısınız benim bu şekilde uzulmemin ve düşünmemin bir sebebi de onlar çocuk konusu açtıkça eşimin de çocuk sahibi olmak için bana baskı yapması kayınvalidemin ise o doğurgan şeklinde alttan alttan laf sokması bende isterim olsun kucağıma alayım ama elimde değil ki ..

Eltim her geldiğinde çocuk meselesini muhakkak açıyor bir kere açarsın iki kere açarsın tabi ki çocuk sahibi olmasının benimle bir alakası yok.Ama bu durumu kendisinin artısı benim ise eksiğimmiş gibi kocamın ailesine yansıtmasından dolayı stres oluyorum birşey söyleyemiyorum içime attıkça stres oluyorum durum bundan ibaret aslında
Niye çocuk sahibi olmak büyük bir artı mi ? Bakin sağlık yönünden herhangi bir sıkıntı da yok . Çocuğu çok olan mi kazanıyor ? Ben tedavi ile hamile kaldım çocuğum belki olmayacaktı eksik bir kadın mı olacaktım . Bu bakış açınızi lütfen düzeltin kendinize zarar verirsiniz . Zaten er ya da geç çocuğunuz olacak ama hayata karşı bu bakış açınız çok kötü ve yanliş

Aslında gerçekten haklısınız benim bu şekilde uzulmemin ve düşünmemin bir sebebi de onlar çocuk konusu açtıkça eşimin de çocuk sahibi olmak için bana baskı yapması kayınvalidemin ise o doğurgan şeklinde alttan alttan laf sokması bende isterim olsun kucağıma alayım ama elimde değil ki ..
Eşiniz size baskı yaparsa söyleyin tek kişiyle çocuk olmuyor diye . Ayrıca laf sokarsa kayınvalide takmayın terbiyesiz

Siz çocuk istiyorsunuz ama olmuyo diye insanlar çocuk yapmasın mı ? Siz olsaydınız eltimin çocuğu olmuyo bende çocuk yapmayayım mı diyecektiniz ?
Bi salın eltinizi ya kendinize dert aramayın

Elti dış kapının mandalı, eşiniz ne diye baskı yapıyor?
Çocuk olmaması için bir sorun yokmuş şuan olmuyorsa siz ne yapabilirsiniz?
Çocuk olmuyorsa, sorumlusu siz misiniz?
Cahil cahil tavırlar.
Evde bu baskıyı yaşamasanız, eltinin lafı bu kadar etkilemez.

Bosa dert ediyosun. Benim esimin bi kuzeni vardi onun esi ilk evlendigim yillarda ne alakaysa bana takmis beni her gordugunde sen dogurmaya benimkiler buyuyecek ben rahat oturcam sen cocuk pesinde koscan der kendince espri yapardi. Ben 5 yil istemedim sonra dogurdum. Benden 2 ay sonra da o dogurdu😁😁 tam rahata erecekken basa dondu benim gezdigim eglendigim.bana.kar kaldi. Kmseyi takma onun var senin yok onun hemen olmus senin olmamis dert degil bunlar. Vaktini zamanini bekliyodur

Esinizin size baski yapmasi eltinizden daha büyük bir sorun. Kayinvalidenize gerekeni de söylemeniz lazim aslinda.
Ovulasyon testi hic kullandiniz mi?

Merhaba arkadaşlar 1 senelik evliyiz ve 1 senedir çocuk sahibi olmak istiyoruz.Eltim evlendiği ilk ay hamile kaldı.Kendisi benden 10 yas büyük.Bir doğurganlık meselesi aldı başını gidiyor evde.Simdi ikinciyi düşündüklerini söylediler.Hava atar gibi.Ben strese giriyorum strese girdikçe motivasyon düşüyor.Hersey allak bullak oluyor doktora gittim eşimde ve bende sıkıntı çıkmadı ama hala bir sonuç yok.Artik o kadar bunaldım ki benim gibi bir durum yaşayan oldu mu nasıl başa çıktınız nasıl bir yol izlemeliyim.Alternatif kür vs ile hamile kalan var mı..
Allah hayırlı vakitte kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Kendini kimseyle kıyaslamayın hedef aldığınız kişi eltiniz mi gerçekten… yapmayın lütfen herkesin zamanı hayatı başkadır ne bu acele

Merhaba arkadaşlar 1 senelik evliyiz ve 1 senedir çocuk sahibi olmak istiyoruz.Eltim evlendiği ilk ay hamile kaldı.Kendisi benden 10 yas büyük.Bir doğurganlık meselesi aldı başını gidiyor evde.Simdi ikinciyi düşündüklerini söylediler.Hava atar gibi.Ben strese giriyorum strese girdikçe motivasyon düşüyor.Hersey allak bullak oluyor doktora gittim eşimde ve bende sıkıntı çıkmadı ama hala bir sonuç yok.Artik o kadar bunaldım ki benim gibi bir durum yaşayan oldu mu nasıl başa çıktınız nasıl bir yol izlemeliyim.Alternatif kür vs ile hamile kalan var mı..
Allahım ne yarışlar
Hamile kalsanızda yetmez doğdu yarış, yok okulda yarış, yok düğününü, gelinleri ohooo
Zor

Eltiden sebep cocuk yapmak istiyosunuz onun yaninda gec kalmis hissediyosunuz kendinizi resmen. Ne sacma bir durumun icindesiniz pesinizde kosanmi var ya evlendim hemen cocuk yapayim bi durun evliliginizin tadini cikarin yani

Sırf elalemin şu baskısını yaşamamak için iki çocuğumda da istemediğimi, düşünmediğimizi söyledim her sorduklarında. Ne zaman, olmadı mı zırt pırtı bitmeyecekti, ben de stres yaşayıp iyice bir çıkmaza çekilecektim. Hamile olduğumu duyan herkes şok geçirmişti, hiç belli etmedin inanmıyoruummm lar havada uçuştu. Size de tavsiyem soranlara istemiyoruz henüz çok erken deyip kestirip atın ki o saçma stresle boğuşmak zorunda kalmayın

Konu sahibi bence kendini tam ifade edememiş .1 yıldır denemesine rağmen hamile kalmadığı için stres yapmaya başlamış üstüne eltisi de gelip gidip bebek lafı edince algida seçicilik olayını yaşayıp kendince alınmış.Maalesef bizim toplumumuzda eltiler arası kıyaslama da yapıldığı için sağdan soldan(kaynana,akraba gibi) birşeyler kulağına gelmiş ve üzülmüş olabilir.
Sevgili konu sahibi bebek sahibi olmak için 1 yıl çokta uzun değil boşuna stres yapıp hamileliğinizi engellemeyin.Sebepsiz kısırlık olayına yol açabilirsiniz.Kafanıza takmadığıniz zaman gebe kalma ihtimaliniz daha yüksektir.Eltinize gelince dış kapının mandalı misali görmezden gelip kendi ailenize, yaşamınıza odaklanın .Onun niyeti de kötü olmayabilir siz bulunduğunuz durum yüzünden alınganlık yapıyor olabilirsiniz.İnsallah hayırlı bir evladınız olur.

Back
X