Eltim ve derdim

Konu sahibi bence kendini tam ifade edememiş .1 yıldır denemesine rağmen hamile kalmadığı için stres yapmaya başlamış üstüne eltisi de gelip gidip bebek lafı edince algida seçicilik olayını yaşayıp kendince alınmış.Maalesef bizim toplumumuzda eltiler arası kıyaslama da yapıldığı için sağdan soldan(kaynana,akraba gibi) birşeyler kulağına gelmiş ve üzülmüş olabilir.
Sevgili konu sahibi bebek sahibi olmak için 1 yıl çokta uzun değil boşuna stres yapıp hamileliğinizi engellemeyin.Sebepsiz kısırlık olayına yol açabilirsiniz.Kafanıza takmadığıniz zaman gebe kalma ihtimaliniz daha yüksektir.Eltinize gelince dış kapının mandalı misali görmezden gelip kendi ailenize, yaşamınıza odaklanın .Onun niyeti de kötü olmayabilir siz bulunduğunuz durum yüzünden alınganlık yapıyor olabilirsiniz.İnsallah hayırlı bir evladınız olur.
Gerçekten benim anlatamadığımı siz çok güzel ifade etmişsiniz durum tamda bu.Ayrica güzel dileğiniz için çok teşekkür ederim 🙏

Merhaba arkadaşlar 1 senelik evliyiz ve 1 senedir çocuk sahibi olmak istiyoruz.Eltim evlendiği ilk ay hamile kaldı.Kendisi benden 10 yas büyük.Bir doğurganlık meselesi aldı başını gidiyor evde.Simdi ikinciyi düşündüklerini söylediler.Hava atar gibi.Ben strese giriyorum strese girdikçe motivasyon düşüyor.Hersey allak bullak oluyor doktora gittim eşimde ve bende sıkıntı çıkmadı ama hala bir sonuç yok.Artik o kadar bunaldım ki benim gibi bir durum yaşayan oldu mu nasıl başa çıktınız nasıl bir yol izlemeliyim.Alternatif kür vs ile hamile kalan var mı..
Bence normal böyle düşünmeniz. Bizim bir yakınımızında uzun süre bebeği olmadı belki 5 senenin üstünde. O da eltisi kayınvalidesi bişey söylese alınırdı. Duygular çok yoğun olduğu için oluyor heralde. Birçok kişide şahit oldum gerginleşiyor eşler arası kavgalar oluyor. Ben anne olamıyorum diye böyle yapıyorlar alınganlığı oluyor. Biraz uzaklaşsanız. Nefes çalışmaları yoga gibi şeylere kendinizi verseniz tatile çıksanız bebeği düşünerek ilişkiye girmekten vazgecseniz olur bence. Ama benim kendimden ufak bir tecrübe prolaktin hormonum yüksekmiş onun için bir hap kullandım düşünce hamile kaldım. Kan testi yaptırın kadın doğuma gözükün ondan sonra diğer söylediklerim geçerli

Bence normal böyle düşünmeniz. Bizim bir yakınımızında uzun süre bebeği olmadı belki 5 senenin üstünde. O da eltisi kayınvalidesi bişey söylese alınırdı. Duygular çok yoğun olduğu için oluyor heralde. Birçok kişide şahit oldum gerginleşiyor eşler arası kavgalar oluyor. Ben anne olamıyorum diye böyle yapıyorlar alınganlığı oluyor. Biraz uzaklaşsanız. Nefes çalışmaları yoga gibi şeylere kendinizi verseniz tatile çıksanız bebeği düşünerek ilişkiye girmekten vazgecseniz olur bence. Ama benim kendimden ufak bir tecrübe prolaktin hormonum yüksekmiş onun için bir hap kullandım düşünce hamile kaldım. Kan testi yaptırın kadın doğuma gözükün ondan sonra diğer söylediklerim geçerli

Esi konu sahibine baski yapiyorsa esindende uzaklasmasi lazim..

Teşekkür ederim 🙏

He bu arada ben 32 yaşındayım ikinci çocuğuma hamileyim eltim 30 yaşında 4 çocuğu var kendimi geri kalmis hissetmiyorum siz de hissetmeyin
Bana da eltim çocuğum yokken 3.ye hamileyim demisti ama etkilenmeden çünkü o zaman cocuk düşünmüyordum

Çocuk sahibi olmak isteyen bir kadını asla kırmak istemem fakat eltinizle ne alakası var, onu kıskanmışsınız dicem... Dedim bile.
Daha 1 yıllık evlisiniz. Onu bunu boşverin kendi hayatınızı yaşayın, zamanı gelince evlat sahibi olacaksınızdır. Şimdiden stres yapıp yarış haline dönüştürmeye gerek yok. Çünkü bu sizi amacınıza götürmez, bilakis uzaklaştırır.
Stres en büyük etken.

eltiyle uğraşacağınıza tedavinizi olun stresi bırakın da olsun çocuğunuz.ayrıca daha bir sene olmuş evleneli menopozamı gireceksiniz de tutuştunuz çocuğum olmuyor diye.

Konunuzda anlamadığım yerler var. Etlinizle peşpeşe mi evlendiniz? Konunuzu okuyunca şöyle anladım aynı zamanda evlendiniz eltiniz hemen hamile kaldı, küçük bebeği varken tekrar hamile kalmak istiyor gibi geldi.

40 yaşında peşpeşe doğum yapmak istemesi normal yada evleneli çok oldu ve çocuğu büyük ise daha yaşı ilerlemeden bir tane daha istemesi de normal.

Siz eltinizi boşverin kendinize odaklanın daha 1 yıllık evlisiniz evliliğinizin keyfini çıkarın. eşinizle doya doya, yiyin, için, gezin, sevişin. İnşallah çocuğunuz olur o zaman bu geçen zamanın kıymetini daha iyi anlarsınız çünkü çocuk hayat boyu süren bir sorumluluk

Son düzenleme:
Bence siz sağlıklı düşünemiyorsunuz. Ciddi ciddi birinin sırf size hava atmak için ikinci çocuğu düşünecek kadar sizi önemsediğine inanmanız gerçekten endişe verici. Bir sene olmuş daha. Başkalarına haset edeceğinize önce bi ön kontrole gidin doktora. Sorun yoksa da akışına bırakın.

Aklıma gupse özay’ın Eltiler savaşı filmi geldi, nerdeyse birbirinize inat olsun diye çocuk doğuracak gibisiniz. Daha bir senelik evlisiniz, evliliğinizi çocuk stresine boğmak için çok erken. Ayrıca eltinize neden tepki gösterdiğinizi anlamadım. Hamile kalarak sizin hakkınızı gaspetmiş olmuyor. Kadının çocuk doğurmak istemesi neden hava atmak olsun?

Merhaba arkadaşlar 1 senelik evliyiz ve 1 senedir çocuk sahibi olmak istiyoruz.Eltim evlendiği ilk ay hamile kaldı.Kendisi benden 10 yas büyük.Bir doğurganlık meselesi aldı başını gidiyor evde.Simdi ikinciyi düşündüklerini söylediler.Hava atar gibi.Ben strese giriyorum strese girdikçe motivasyon düşüyor.Hersey allak bullak oluyor doktora gittim eşimde ve bende sıkıntı çıkmadı ama hala bir sonuç yok.Artik o kadar bunaldım ki benim gibi bir durum yaşayan oldu mu nasıl başa çıktınız nasıl bir yol izlemeliyim.Alternatif kür vs ile hamile kalan var mı..
Demekki Sizde bir problem yok akisina biraksaniz olmaz mi? Korunmayin :)

Kadın sizden 10 yaş büyükmus. Ee halıyle yaşı geçmeden art arda çocuk yapmak istiyor olabilir. Bunun sizinle ne alakası var ki

Evlenir evlenmez hamile kalanlara ben üzülüyorum ya kıskanmak çok tuhaf değil mi? Evliliği başbaşa yaşayamadan hayatını komple değiştirmiş. Kıskanmak yerine biz gezip tozup hayatımızı yaşayacağız deseniz keşke.
Ben 30umda evlendim kendi paşa gönlüm istemedi iki sene korundum. İyi ki hemen yapmamışız diyoruz hala, özgürce öğlene kadar uyumak, başbaşa vakit geçirme gibi güzellikler uzun süre gidiyor. Çocuk geldi mi temelli geliyor zira.

Back
X