Eltim ve sanırım küstük, konuşmuyoruz ...

sudeyoncaa

pozitif ol..
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2008
1.249
17
118
39
İstanbul
Kaç gündür aklım karışık biz 3 eltiyiz . ben en küçükleriyim. Büyük eltimle yan yana oturuyoruz ortancası altımızda. Biz yan yana olmamız hasebiyle birbirimize daha sık giderdik . Benim çocugum yoktu onun cocugu hep bize gelirdi hep bana bırakırdı . Kendisside hep söylerdi en çok sana geliyorum en çok sana bırakıyorum diye. ortancı biraz sivri dilli , dediğim dedikti ben biraz daha yumuşağımdır.
Ama bazı olaylar oldu büyük olan eltimin eşiyle yani kaynımla tartıştık. O günden beri eltim bana ne geliyor nede çocugunu bıraktı. Benle konuşmuyor. En son mevlüt akşamı ben yinede dargınlık olmasın diye evine gittim kandilini kutladım ama o yine gelmiyor bana .Benim de çok zoruma gitti kaç gündür ağlıyorum zamanında ortancı eltim istediği herşeyi söylerdi ben bi kere söyledim diye küstü . Şimdi benimde cocugum var ben istiyorumki konuşalım barışalım çocugumunda evde canı sıkılıyor onun çocuklarıyla oyun oynuyorlardı . İşin tuhafı benimde kızdıgım bir sürü şey var ama ben mevlüt akşamı gittim mutlaka benimde hatam vardır sonuçta ikimizde haksısızdır ama neden uzatıyo anlamıyorum. Artık bende hiç gitmiyorum 1 ay oldu görmüyoruz bile birbirmizi ... Bazen apartmanda bi yere giderken sesini duyuyorum içim gidiyo keşke konuşsak diye yumuşuyor kalbim gidim konuşup sorunumuzu çözelim barışalım diyorum ama bir yandan da hak etmedim ben bunu bu zamana kadar hep iyi oldum çocuguna baktım bişey söyleyince kötü oldum hemen bu kadarmıydı değerim diyorum üstelik mevlütdede gittim yine gelmedi diyorum kinleniyorum gitmiyorum.

Ne yapsam sizce kim haklı , kim haksız diye bi şey yok. ODa haklı haksız bende haklı haksızım ama barışmıyor . bende tesadüf dışarda mutlaka karşılaşıcaz hiç konuşmak istemiyorum bile o derece kızdım... Şu noktodan itibaren artık benim için yok medem istemiyo ben tekrar kapısına gidemem ki. İnşallah çocuklu i arkadaş bulurum kendimede bu duygusallığım geçer..

Sizcede tamamen küssemmi? yoksa benmi yalnış düşünüyorum

Arkadaşım,aranızda geçen mevzu nedir bilmiyorum fakat,nereye kadar bu küslük.zaten bir adım atmışsın,bir adım daha at.konuş içindekileri dök,ama ona nasıl değer verdiğinide anlat.akraba arasında böyle durumlar oluyor.siz birde kardeş eşlerisiniz.Barış derim cnm ama genede sen bilirsin.

valla arkadaşım eltiden ağzı yanmış biri olarak ben de şunu anladım ki eltiden arkadaş dost olmaz... he hiç mi olan yok illaki vardır ama bunu herkes beceremez. gerçekten insanlarla ne kadar içli dışlı olursan ne kadar samimi olmaya çalışırsan o kadar iş çığırından çıkıyor. herzaman seviyeli ilişki yürütmeli her zaman mesafli olmalı ben bunu böyle bilir böyle de yaparım. bende eltiyle iyi olayım dedim daha yeni evliyim 7 ay oldu evleneli 40 gün zor dayandık birbirimize çok sık gidip geldik sonrada ufacık ama gerçekten ufacık bir olayda ipleri kopardı büyük elticim kanlı bıçaklı olduk sanki geliş gidiş yok kaç aydır asla da olamaz bu saatten sonre...
senin elti de ufak bir bahaneye bakmış anladığım kadarıyla. kızdığı bişey vardı madem paylaşsaydı seninle o da ilişkiyi kesip atmış resmen. o nasılsa sizde öyle olun ne üzülüyosun ki o gelmesin siz de gitmeyin boşverin resmiyet her zaman iyidir başınız ağrımaz.

Öncelikle yorumlarınız için çok tşkler gerçekten konuşcak kims yok çevremde canım çok sıkılıyor evde sağolun..

minikedy evet nereye kadar bu küslük bende bilmiyorum bi adım attım ama bi adım daha atarsam ya iyice kişiliksiz biri olucam küçük düşücem diye düşünüyorum yada anlar beni. Ama eğer anlamak isteseydi oda bi adım atardı bana diye düşünüyorum . Yada herşey zamanla düzelicek ama bu zaman içinde neler değişcek bilmiyorum...

fbyıldız arkadaşım biz zaten çok sıkı fıkı değildik açıkcası bende istemem öyle cıvık olmak . ama aradada olsa gelinsin isterim böyle hepten ufacık şeyden küs olmak saçma.
Üüldüğüm nokta şu burda eltiyiz kapı komşusuyuz kapıyı açsam sesini duyarım hemde kardeş eşleriyiz ve burda birbirimize muhtacız azda olsa. Ve en çokda çocugum yalnız kalıyor evde diye üzülülüyorum onun çocuklarıyla oynuyordu şimdi bütün gün canı sıkılıyor oyuncaklarıyla oynmaıyor tv izle izle aptal olcak benimd eişim gücüm oluyo evde.Normalde iyi bir insan eltim ama baı huyları kötü. Sonuçta her insanın iyi ve kötü yönleri vardır ben herşeye rağmen gittim zaten kandilde . Bilmiyorum oda isteseydi gelirdi demekki istemiyor ama ben istiyorum görüşmek çok kinci değilim ben. Ve zaten Allahda sevmez küslüğü gerçekten bende sevmem . Şu noktada yinede gitmek isterim ama bu sefer benim için biz ona ne yaparsak yapalım bu barışır bizimle diye düşünürler hakkımda diye gitmiyorum

canim acaba esi mi istemiyor ki
bizim bi arkadas da kayni ile arasi acilmisti,
bu kayni da esini gondermek istemiyormus bizim arkadasa,
bence sen elinden geleni yapmissin zaten kusluk olmasin diye yaninada gitmissin bundan sonrasini artik zamana birak,
belki boylesi hayirlidir hakkinizda
insallah yeni yeni dostluklar edinirsin cevren genisler o zaman bu kadar uzulmezsinde,

kesinlikle düşüncelerin çok güzel ve bende senin gibi düşünen bir insanım geliş gidiş muhakkak olmalı resmi dahi olunda aile bağları koparılmamalı ama böyle ufacık şeylerden küslük çıkacaksa sürekli sen daha çok huzursuz olursun sen gitmişsin o hale gelmiyor bu durmda nasıl tekrar gideceksin ki ya da konuşup derdini öğreneceksin başka yol görünmüyor... zor gerçekten geçim kolay olmuyor sen uyumlu olsan da karşındaki bunu anlayacak seviyede olmalı... birde fazla taviz verme o noktada bu sefer her seferinde her küslükte sen mi gidip soracaksın. konu neydi çok özel değilse açarmısın belki yardımcı olmamız daha kolay olur neden bu noktaya geldi peki

bence en kısa zamanda konuşmayı dene.aynı apartmandasınız şimdi olmasada ilerde birgün yüz yüze geleceksiniz.en azından sen elinden geleni yapmış olmanın verdiği huzurla daha rahat olursun.

bence en kısa zamanda konuşmayı dene.aynı apartmandasınız şimdi olmasada ilerde birgün yüz yüze geleceksiniz.en azından sen elinden geleni yapmış olmanın verdiği huzurla daha rahat olursun.

evet dene bence de olursa olur olmazsa yapacak bişey olmaz rahatlamış olurun ama kendini de çok ezip büzme tabi gayet olgun bir şekilde neden serin olduğunu sor falan böyleleri illa özür filan beklerler büyükler ya

olabilir bi kez daha gidip güzelce,rahat,taviz vermeden konuşmayı deneyebilirim belki ama şu duygusallığım geçsin akıllıca düşünüp konuşmam lazım.

keykey cnm eşi izin vermiyomu diye sormuşsun sanmıyorum belki kaynımla kavga ettim o anlık sinirle gitme demiştir ama eltim istese onu dinlemez ki . Sanmam yani ...

Konu şu : Kaynanamlar ve 3 oğul kese yönünden ortağız her şeyde ortağız ( ama hak yenildiğini hissediyorum) bu yüzden konu sakız gibi uzar ama kısaca anlatmaya çalışim...

Büyük kaynım çevirir para olaylarını herkes ondan alır parayı. Açıkcası büyük eltimle iyiydik ama çoğu yönden kırgındım içime atıyordum eşinde para döndüğü için o en rahatı istediklerini almakta ama biz eşimle her konuda bişey alamaya kalksak kavga ederiz . Bu yönlerden soğukluğum var eltimede kaynımada ..
Birde kaynanamlar sık sık gelirler kalmaya 3 ümüzede nerdeyse her hafta yatıya gelirlerdi ve biz 3 elti bundan rahatsız olmaya başladık 3ümüz bir araya gelince kaynanamı çekiştirmeye başladık her hafta gelinirmi evi var eve gitmeye arabasıda var filan sürekli konuşurduk. Kaynanamlar geldiğinde ortancıda ve ben surat asmaya başladık . Ama büyük eltim yüzüne gülmeye devam ediyor.
Büyük kaynımda bigün konu açıldı bana dediki kulağıma bişiler geliyo onlar benim annem atamam dedi. Surat yapıyomuşsun dedi isteyen gider istemeeyn kalır dedi. Bende çok sinirlendim dedimki sen karışamazsın buna ben eşimle zaten yeteri kadar kavga ediyorum birde senle edemem hem senin eşinde o kadar annen hakkında konuşuyor bize dedim. ODa dediki ama yüzüne gülüyor bende dedimki valla ben öyle olamam içim neyse dışımda o arkasından konuşup gülemem yapamam dedim . Ben mutsuzken mutluymuş gibi davranamam dedim. Madem öyle senin hanımında bize anlatmasın bundan böyle dedim. Konu bu yani...
Ama inanın büyük eltim her zaman beni kışkırtır böyle yapıyolar şöyle ediyorlar diye ben yeri gelir kaynanamları bile savunurum . Sonuçta madem eltim bana bu yüzden kızdı bende onlara kızdım ne hakla bana öyle derler benim eşim varken. böyle işte...

çook şey var daha ama şuna eminim küsülecek biri değilim bunu çok iyi bilir herkes . Hele ortancı eltimden daha iyiliğim oldu kendisine . Offf daraaldım evlilik zor iş

Çocuğunuza arkadaş olmaları için annelerinin tiribini çekmeyi göze alabiliyorsanız barışın.Herkes çocuğuna bir şekilde konu komşudan arkadaş edindirir fakat şu ara arkadaşsızlık çekiyorsunuz diye tiripli eltiye tahammül etmeye sabrınız var mı?Bence sizde onun gibi güçlü olup tavrınızı koyun..

bende eltiden dolayı ağzı yananlardanım maalesef.hep derim yakınlıktan nefret doğar diye keşke uzak otursaydık birbirimize o zaman tatlı tatlı gider gelirdik birbirimize ne varsa yakınlıktan doğuyor...Evet biz de çok yakın oturuyoruz eltim yan apartmanda.ben küçük gelinim,benim suçumda sık sık oraya gitmeliymişim o zaman daha 2 aylık evliydim niye gidecem canım zırt pırt..eşimle haftada bir akşamları gidiyordum ona bozuldu hanımefendi..bi keresindede bize gelmişlerdi çoçuklarına düzgün oynayın dağıtmadan oynayın evi dediğimede iyice bozuldu adımı çoçukları dövüyor diye çıkarttı çok kızdım.evlerine hiç gitmeyecektim eşimin ısrarı yüzünden gittim o olydan sonra 2_3 kere kıyamadım eşime keşke gitmeseydim iyice şımardıkça şımardı.bu hallerini görünce iyice tiksindim 1 seneye yakın olacak gitmiyorum.aynı yaştayız ama büyük gelinim diye havalara giriyorlar maalesef.istediği kadar girsin çok da tınnnnn..

Citlenbik nasıl bir eltiymiş ya..Çocukları dövüyor falan enteresan..Gitmek zorunda değilsin ki bunun için bile tirip yapılır mı hay Allah..Hiç muhatap olma ve kale alma..

valla oncelikle kesenizi ayirmanizi oneririm

bizde ilk evlendigimizde kaynim bekardi ve kesemiz birdi.cok zordu.biz evli oldugumuz halde ondan daha az harcama yapiyorduk ama 5 tl lik cerez alsak sorun cikiyordu.

2nci olarak

kayninla konusma tarzin hos olmamis.o birsey dese bile

abi sen kadinlarin isine karismasan iyi olur

nasil davranacagimi da ben bilirim deyip konuyu kapatmaliydin.boylece eltinle de aran acilmazdi.

gidip tekrar konusmani onermem cunku aa bak bak bu bana muhtac her hatamda goz yumacak olur a gelir durum.

sonra saf olma(yani temiziyi niyetli anlaminda)one seni suruyorlar kendileri tereyagdan kil ceker gibi isin icinden siyriliyorlar.olan sana olur.dusunerek adimlarini at.

eltiden kesinlikle arkadas olmaz.bunu hic unutma istisnalar vardir ama burda oyle bir durum goremiyorum.onlarla is birligi yapma.eltiden agzim cokfena yandi(akillandim sonunda).

en sonuncusu da kayinvaldenler.

cok gelip kaliyorlramis.eger laf sokucu emirvaki arabozucu tavirlari ve herseye karisma huylari yok ise.gelsinler ne olacak.sonucta sen ve ben yani bizler de birgun yasli olacagiz.onlara ne hizmet saygi gosterirsen eminim birgun karsina cikacaktir.hem de unutma esini buyuten ahlak terbiye veren bugune getiren onlar.bak sende annesin,goruyorsun kolay mi buyuyor.disi var hastaligi huysuzlugu var ama bir gulusu herseye yetiyor degil mi?

hicbirsey yoksa allah rizasi icin surat yapma onlara.dusunsene sende yarin oburgun evladinin evine gitsen gelin veya damadin surat yapsa uzulmezmisin.hem esin nekadar uzuluyordur farkinda misin?bide onun tarafindan bak.senin ailen de belli olmaz birgun hasta olur veyahut birsey olur gelir kalirlar.esin boyle surat assa annenler istenmedigini anlasa uzulmez misin?

bazen empati kurmakta yarar var.

ben biryerde sunu okudum ve uyguluyorum ise de yariyor.

kizdiginiz öfke duydugunuz hatta nefret ettiginiz biri varsa,geriye dönün ve birzamanlar onun da bebek oldugunu hic gunahi olmadigini masum masum baktigini cevreye gulucukler sactigini hayal ederseniz ve dusunurseniz.birden nekadar sevimli gelir gozunuze.

gercekten faydali oluyor kendi adima konusayim.

inş. bulurum hem kendime hemde oğluma bi arkadaş.. Çoğu şeye göz yumacaksın , susacaksın anca öyle iyi oluyorsun. evet evet karar verdim ben konuşmucam ztn içim rahat ben kandilde gittim . Görürsemde dışarda görmemezliten gelirim. Napalım buraya kadarmış ... İnş. bi çevre edinirim..
ya herkes kapısını bacasını kapatıyor kimse kimseyle görüşmüyor böyle bir devirde nsl bulucam arkadaş bilmem.Allahım herşeyin hayırlısını versin .. Sırf çocugum içinde bazı şeylere boyun eğemem .

aşkitom_85 cnm biliyorum kaynımla konuşma tarzım iyi olmadıgını ama başka şeylerdende çok dolmuştum ona banada öyle söyleyince patladım inan yoksa sadece o konu olsa çatmazdım eminim.. Bak benim gözüm bozuktu dr gözlük verdi ssklı 25 tlye aldım gözlüğümü kendi eşininde gözlük verdi dr. 250 tlye gözlük almış hanımına. ssk bağkur yok tamam ama taşlı filan almış çercevesini çok daha uygunları vardı . Ben bunun kavgasını yaptım gittim bende 200 tllik gözlük beğendim bana dediği laf ssk ya ucuza getirebilirsin hatda eski çerceveni kullanabilirsin ( 25 tlye aldıgım ) dedi. Bunun gibi çok şey var bi kere karşısına geçip laf demedim ama hep eşimle kavga ederiz abin böyle şöyle diye.

Eltim de biliyo sonuçta baz şeyleri genede alıyo evlendiğimden beri çok şey aldı bir sürü mutfak eşyası bozuldu yenisini aldı inan biz ne hesaplar yapıyoruz eşim diyoki biraz zaman geçsin öyle söylim diyo. Eltimde gözümn içine baka baka alıyo ve ben onunla iyiydim yinede. Onunlada aslında hiç görüşmek istemiyorum ama sırf aileyiz diye küs kalmayalım diyorum.

KAynanamlara gelince tabi gelsinler kalsınlar haklısın bende düşüüyoeum söylediklerini ama onların düşüncelri oğlumun evi gelicem . Demişsin senin ailende hasta olur gelirler eşin surat yapsa iyimi ? hasta olsalar evi olmasa muhtac olsalar hak vericem ama durduk yere ufacık şey için gelinmezki... Herkes bir ev kurdu . Benim babam tek başına yaşıyor inan gelmiyor hiç zorla gelir..

Bende haksızımdır inş. herkes birazcıkda olsa kendini düzeltirde daha kötüye gitmeyiz..

al işte beni elti zede daha ya bunlar çikletten mi çıkıyor bize özel anlamadım ki resmen sorun yaratmak istemiş ne güzel işte bi de sevinsin zırt pırt gelmiyor diye. çok gitseniz bu sefer de çok geliyor diye söylenirdi böyleleri gerçekten problemli kafaları hasta ne yazıkki

en iyisi mesafeli olmak,ne kadar iyi niyetli olsakta karsimizdakiler oyle olmaya biliyor ne yazikki,eltiden arkadas hic olmuyor..kiskanclik oluyor,kaynanalara yaranmak icin iki yuzluluk yapiyorlar en iyisi uzak durmak

Annem,n hep bi lafı vardır kumayla kumanın gemisi yürümüşte eltiyle eltinin gemisi yürümemiş diye :97:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…