Eltimin Dedikleri...

Elti işi şans işi. Kimisi büyük gelin olunca küçük gelen gelini kıskanıyor kendiyle yarışa giriyor. Yada ailenin kendine yapmadıklarını küçük geline yaptığını düşünüp hiç suçu olmayan küçük geline bileniyor. Kayınvalideniz belki bir dahakine dikkat edin diye iyi niyetle söylemiştir ama pek ona da güvenmeyin, ikisine de mesafeli olmak en güzeli.
Bir kayınvalide kadar nerdeyse otorite sahibi olma derdine düşüyorlar. Bazı ailelerde kayınvalide büyük gelinden çekiniyor.. benimki oturup ağlamış o mu güzel ben mi güzelim onu mu çok seveceksiniz beni mi..

Aramızda 20 yaş var bana çok saçma geliyor kıskanması.Ama düşündükçe kıskandığını anlıyorum kafam da oturuyor herşey.Evet evet iyi niyetle dedi dikkat edin diye. Normalde hiç kimse hakkında kötü konuşturmazdı.Ama en iyisi mesafeli olmak herkesle tabi.
Siz iyi niyetle bakmışsınızdır olaya ama eltiniz bütün aileyle şuanki iletişiminizi bile inceliyor olabilir. Kendi görümceleriyle olan iletişimini kv sinin size karşı ilgisini. Göz hapsindesiniz yani, belki de kv ye de size gelip söylemesi için söyledi bunları. İnsan size söyleyeceğini bildiği halde niye söyler yoksa. Hiç belli etmeyin bildiğinizi. Bir daha gelirse bu yaptığından da az hazırlık yap hatta :kahve:

Elinizden geleni yapın, yüzünüz gülsün, samimi olun.. o yeter. Herkes sever sizi.. az yapmış çok yapmış yakmış çiğ bırakmış eleştirisi de karşıdakinin ayıbı olur. Sanki otuz senelik ev hanımısınız da yaptıklarınız eleştiriliyor. Hayret bir şey..
Gerçekten o eltim dışında
Bir kayınvalide kadar nerdeyse otorite sahibi olma derdine düşüyorlar. Bazı ailelerde kayınvalide büyük gelinden çekiniyor.. benimki oturup ağlamış o mu güzel ben mi güzelim onu mu çok seveceksiniz beni mi..
Yok artık yaa neler duyuyorum.Çocuk musun sen bu şekilde ağlamak nedir allah aşkına

Benim eltim yok ama bu dediğinizi çevremde o kadar gördüm ki aynen dediğiniz gibi. Hele bir tanıdığım vardı kv si kıza bir şey alsa gizli veriyormus büyük gelin duyarsa aman çenesi durmaz ona deme diye. Şaka gibiler gerçekten.

Siz iyi niyetle bakmışsınızdır olaya ama eltiniz bütün aileyle şuanki iletişiminizi bile inceliyor olabilir. Kendi görümceleriyle olan iletişimini kv sinin size karşı ilgisini. Göz hapsindesiniz yani, belki de kv ye de size gelip söylemesi için söyledi bunları. İnsan size söyleyeceğini bildiği halde niye söyler yoksa. Hiç belli etmeyin bildiğinizi. Bir daha gelirse bu yaptığından da az hazırlık yap hatta :kahve:
Ayy evet çok doğru dediniz,ablamda dedi aynılarını.Valla zaten iyi ki çok hazırlık yapmamışım çünkü hak etmiyormuş.

Ben boşanma aşamasındayim. Ama ben nisanliyken kayinvalidem beni cok övmüş cok guzel yemek yapiyor diye. Sonra eltim bize gelmişti. O gün yaptığım yemek hiç bir şeye benzemedi. Ay bir sevindi seni hep övüyorlardı çok güzel yemek yapıyor diye sonuç bu mu dedi.

Ben boşanma aşamasındayim. Ama ben nisanliyken kayinvalidem beni cok övmüş cok guzel yemek yapiyor diye. Sonra eltim bize gelmişti. O gün yaptığım yemek hiç bir şeye benzemedi. Ay bir sevindi seni hep övüyorlardı çok güzel yemek yapıyor diye sonuç bu mu dedi.
Hayırlısı olsun hakkınızda.Zaten hep öyle olmaz mı misafir geleceği zaman istenen güzellikte olmaz.Keşke kına getirip yaksaymış...Gerçekten çok sinir bozucuymuş bu eltiler.

Ayy evet çok doğru dediniz,ablamda dedi aynılarını.Valla zaten iyi ki çok hazırlık yapmamışım çünkü hak etmiyormuş.
Kayınvalidene de dikkat et , pasif biriyse seni savunmayıp hep seni zorda bırakır. Dengeyi kuramadıktan ve sana laf taşıyıp seni üzdükten sonra iyi biri olmasının anlamı yok.

Hayırlısı olsun hakkınızda.Zaten hep öyle olmaz mı misafir geleceği zaman istenen güzellikte olmaz.Keşke kına getirip yaksaymış...Gerçekten çok sinir bozucuymuş bu eltiler.
Ki kayinvalidem onu çok sever. Mesafeli biri eltim. Hatta kayinvalidem hastanedeydi ben ziyarete gittim. O hiç arayıp sormamıştı. Yine de o kıymetliydi.

tatlım yanlış yapmışsın doğrusu 1 bardak çay verip evlerine uğurlamak :) bu nedir gelin misin hizmetçi mi kimseye iyi niyetle yaklaşma anlasınlar.

tatlım yanlış yapmışsın doğrusu 1 bardak çay verip evlerine uğurlamak :) bu nedir gelin misin hizmetçi mi kimseye iyi niyetle yaklaşma anlasınlar.
Aslında onu hak ediyormuş :)) keşke öyle yapsaymışım.Hizmetçiymişim gibi davrandı zaten geldiğinde ama ben yinede kötü bişey demedim.

Benim eltim yok ama bu dediğinizi çevremde o kadar gördüm ki aynen dediğiniz gibi. Hele bir tanıdığım vardı kv si kıza bir şey alsa gizli veriyormus büyük gelin duyarsa aman çenesi durmaz ona deme diye. Şaka gibiler gerçekten.
İşte yapılmıyor mu yapılıyor. Arkandan gizlice veriliyor sen de salak konumuna düşüyorsun. Benim eltime her bakımdan daha çok şey yapıldığı halde gözü benimkilerde.

Yerinde olsam bi dahakine orduya yapar gibi yaparım ikramliklari ki anca öyle doyarsın der yollarım. Aç gelmiş sizin eve heralde zaar.

Back
X