eltiye hitap

• Konu Sahibi Konu Sahibi 3lale
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

3lale

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
416
158
303
İstanbul
Arkadaşlar eltim ile aramizda 3 yaş var.eşimin 2 yaş büyük abisinin hanimi. Bizden yaklaşık 5 yıl once evlenmişler.tek eltim var.evlilik arefesinde kıyafet vs gibi durumlarda bizimle eltim ve kaynim ilgilendiler eşimin anne ve babası memlekette oldukları için.o dönem kendisine ablami yada yengemi demeliyim diyerek sormuştum abla diyebilirsin demişti. Fakat artık kendisine abla demek istemiyorum.aile içerisinde egosu fazla sisirilmis fazlaca simartilmistir. Bana olan tavırları abla yada kayinvalide tarzında.herşeyi ben bilirim edasindan fazlaca sıkıldım. 4 yıllık evliyim artik ona ismi ile hitap etmem nasıl olur bilemiyorum fikrinizi almak istiyorum.ayrıca kendimi onun yanında huzursuz hissediyorum bir ortamda beni önemsemediğini kendisini daha değerli gördüğünü düşünüyorum.sonuç itibarı ile aramızda bir kan bağı yok sırf eşimin abisinin hanımı diye onun egosunu yukseltmekten kabaliklari karşısında sessiz kalmaktan çok sıkıldım. Tesekkurler

iyide baştan beri demişsin abla şimdi demesen göze batar

dört sene sonra yaşınmı büyüdü bana abla demiyorsun diyebilirmesafe koymak istiyorsanız ismi yerine xx hanım diyin.

Çok sık gorusmuyoruz sürekli abla abla diye peşinde dolasmiyordum sadece çok nadir abla dediğim olmuştur şimdi ismiyle hitap edersem epey bozulur çünkü hiç ismiyle hitap etmedim.

bunu bir tavır olarak gösterdiğini düşündürürse, nasıl istersen öyle hitap et....

Baştan beri abla dediyseniz değiştirmeyin. Bu sizi yüceltmez aksine küçük düşürür bence.

Ama niye 3 yaş büyük birine abla dediniz onu da anlamadım. Enden size bir tavsiye insanlara nasıl hitap edeceğinizi onlara sormayın, kendiniz karar verin bundan sonra.

abla diyerek neden onun egosunu sisirdiginini düsünüyorsun ki ?
abla bence gayet normal bir hitap, asil ismini söyleyerek onu önemsedigini hatta gözünde büyüttügünü göstermis olursun.
sonucta sokakta pazarda karsilastigimiz yada yeni tanistigimiz yabanci birine bile abla diyoruz.
bence abla demeye devam et cünkü böylece ne onu önemsedigini ve kafaya taktigini göstermis olursun nede saygisizlik etmis olursun..

3 yaşla neden abla ya da yenge demek istedin orası da ilginç ama.
kendini yaşlı hissetme diye isminle hitap edicem de

4 yıl sonra birden abla demeyi kesersen garip kaçar. Belki yenge ile devam edebilirsin.

Çok sık gorusmuyoruz sürekli abla abla diye peşinde dolasmiyordum sadece çok nadir abla dediğim olmuştur şimdi ismiyle hitap edersem epey bozulur çünkü hiç ismiyle hitap etmedim.
e abla demek istemiyosun ismiyle hitap etmene o bozuluyo napıcan peki

Başta hiç sormamalıydın abla mı yenge mi demeliyim diye.
Olan olmuş abla demek istemiyosan ortalığa konuş en basit yolu bu.
Ve seni eziyorsa sende dişlerini göstermenin vakti gelmiş artık..

önce xxx abla de bir süre sonra şakayla karışık xxxcim falan sonra da x
yani ağzından ismini duyamaya alıştır önce xx abla diyerek

Eşinin abisine abi diyorsan eltine de abla veya yenge diyebilirsin.Neden dersen onların aile içi konumları denktir.
İsmini ekleyerek Ayşe Yenge veya Ayşe Abla da denebilir.

Bunca zaman sonra adıyla hitap etmenizin altında mutlaka birşey ararlar. Savunmanızı hazırlayın derim
Eltim evin küçük oğluyla evli ama benden önce evlenmiş bendende 3 yaş büyük. Yinede adıyla hitap ediyorum başından beri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…