eltiye hitap

• Konu Sahibi Konu Sahibi 3lale
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bundan önce abla diyorsan neden şimdi değiştiriyorsunki..bence gerek yok...

Bozulmasını istiyosan ismiyle hitab edebilirsin evet. isteğinin bu olduğu kanaatine vardım ben.
Ama mesafe koymak istiyosan da arkadaslar da söylemişler X hanım diye hitab edebilirsin. İşlerine burnunu sokmasına sen izin vermişsin zamanında. Aynı şekilde bunu sen bitirebilirsin.

Pek önemsiyeceğini sanmıyorum, benim anladığım siz kafanızda eltinizin size üstünlük tasladığını kurmuşsunuz. Somut bir şey var mı bilemicem ama siz abla demeye devam ederseniz kendi kendinizi yiyeceksiniz ve sonunda patlayacaksınız. İsmini söyleyin gitsin.

Eşimin benden 10 yaş büyük bir yengesi var, ona bile ismiyle hitap ediyorum. Kimse kimseye abla demek zorunda değil, hoşlanmıyorsanız demeyin. X hanım, xciğim, neden ayıp olsun ki? Sorarsa aramızdaki yaş farkı azdı böyle uygun gördüm dersin.

Çok sık gorusmuyoruz sürekli abla abla diye peşinde dolasmiyordum sadece çok nadir abla dediğim olmuştur şimdi ismiyle hitap edersem epey bozulur çünkü hiç ismiyle hitap etmedim.
işte o zaman x hanım die hitap et. hem kendisinden rahatsız olduğunu da mesafe koyarak belli etmiş olursun.

Çok sık gorusmuyoruz sürekli abla abla diye peşinde dolasmiyordum sadece çok nadir abla dediğim olmuştur şimdi ismiyle hitap edersem epey bozulur çünkü hiç ismiyle hitap etmedim.
aman sanki noluyo, insanlardaki bu komplek nedir hiç anlamam

hiç yokmuş gibi davran

Benim eltim benden 6 yaş küçük. Bu yaza evlenecek inşallah. Ben kendisine lütfen bana ismimle hitap et abla demeni istemiyorum demiştim. Sağ olsun anlayış gösterdi. Normalde kimseye bana şöyle hitap demem ama nedense eltimin abla demesini istemedim. Yaş kompleksim var sanırım

Abla demen onun degerli oldugunu gostermez sadece bir hitap seklidir sen o hanimefendiye degil esinin abisine duydugun saygidan oturu kendisine abla diyorsun 60 yasindaki satici pazarda bana abla diyor bosversene bunlarla yorma kendini

Valla benim esiminde kendisinden 15 yas kucuk erkek kardesi var cok korkuyorum evlenecegi gunun gelmesini

Burayı seviyorum iyiki varsınız yorumlarinizla kiminiz güldürüyor kimin iz dusunduruyorsunuz.aslında bu kadar kafama takmanın sebebi biraz birikim oldu bende evine gidiyorum ondan yaşlı insanların yanında bacak bacak üstüne atıyor.herkese bir haddini bildirme havasında.ailede kendini öyle bir yere koyuyor ki herkese tepeden bakıyor ama bunu çaktırmadan gayet iyi niyetliymis gibi davranarak sempatik ce yapiyor ki kimse yüzüne karşı birşey yapamıyor kaynayam bile onun yanında gelin gibi olur.roller değişiyor.geçen günlerde kızım biraz gurultu simariklik yapıyordu bir yandan da anne anne diye bana sesleniyordu.oturduğu yerden suss kız başlarım sana da anne ne de dedi.çok moralim bozuldu sırf elti benden büyük diye susmanın alemi yok saygı bu değil saygılı olmak gerekse o kimseye saygı duymuyor.

Ismini soyleyebilirsin ilk başta garipser belki ama sonra alışir sebebini sorarsa da yaş farkımız yok yaşitiz dersin

Basta siz sormussunuz oda ablayi secmis egosu yuksek olsa yenge de derdi.Bence sizin gozunuz acilmis ezildiginizi hissetmissiniz o yuzden eltinize laf atiyosunuz elti hep ayni eltidir bence.

basta sorarak hata etmissin kendinden 3 yas buyuk kadina neden abla diyorsun ki ?

böyle dediğinde sen bende sana başlardım saygım müsade etmiyor deseydin böyle üüzlmezdn canım laf gediğine oturtulmalı

En basta ismiyle hitap etseydin olur da şimdi olmaz bence benim eltim de bana yenge der ama ben abla demesini isterdim yenge ye alıştı diye öyle devam ediyor çok da önemli değil ya nasıl hitap ettiğiniz kanlı bıçaklı değilsiniz ki abla desen nolur ismini söylesem nolur böyle şeyler düşünmeye değmez bence

Bence abla demeye devam edin çok da önemli değil yani.
Zaten az görüşüyormuşsunuz.

Hitap şeklinden çok tavırdır önemli olan..Abla deseniz bile yinede istediğiniz cevabı verebilir istediğiniz gibi davranabilirsiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…