eltiye hitap

• Konu Sahibi Konu Sahibi 3lale
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bizdeki şu adet usul erkan olayları çok can sıkıcı ya..mesela başka milletlerde kayinvalide ye bile ismi ile hitap edebiliyorsunuz. .kimse kimseye gerçek anne baba abla vs değilse bu hitabı kullanmıyor ve bence en doğrusu bu..

ben iki eltime de yenge derdim, bizim oralarda böyledir diye.
küçük olan istersen ismimi kullanabilirsin dedi birkaç yıl sonra, ismini kullanmaya başladım ben de.

eltiye o yüzden bence abla da denir, yenge de, ismi de en güzeli elbette.

ama şimdi seninki tavır amaçlı olacağı için, tepki çekebilirsin. ben tepkiye razıyım diyorsan bugünden başla ismini kullanmaya.

Eltim 8 yaş küçük benden adımla hitap ederdi ama onun olayı ben büyük gelinim durumu sanırım,kaynim eşimin abisi oluyor hatun da kendini büyük gelin diye sınıflandırmış

3 yas buyuk kadina abla denir mi ya, bana dense sinir olurum
Yavastan once x abla de sonra adina gec

Ama sizin problem hitap şekliyle ilgili değil ki. İnsan yeri gelir abla diyerek öyle bi laf söyler, duruş sergiler ki karşısındaki Bebek gibi kalıverir. Birden bire ismiyle hitap etmeye başlarsanız tepki çekersiniz, diğer aile fertlerinin gözünde kötü konuma düşer ona mağdur imajı çizersiniz. Daha farklı çözüm yolları arayın, abla demeyi kesmeyin bence.

canım sanki paraylamı sende havalı dur bihter gibi gez ortada. yaşlanıyosun de ona:)

Benim eltim bana çok yardımcı oluyordu o yüzden yenge diyemedim çok itici geliyor yenge kelimesi bana ismiyle birlikte Abla diyordum şimdi × Abla diyesim gelmiyor ama yenge kelimesi de çok itici geliyor ama yenge dicem bence sizde önce ismiyle birlikte Abla sonra yenge sonrada ismiyle hitap edebilirsiniz ama bi tane belirleyip hep onla hitap etmek gerekiyor bence siz ilk Abla dediyseniz direk ismiyle hitap ederseniz çok garipsenir herkes tarafından yenge diyin bence zaten çok itici bir kelime :)

Neden susuyorsunuz ki? ?Bunun eltiye hitapla ilgisi yok, önce bunu anlayın.mesafe koymak, bir durum karşısındaki söz ve davranışlarınızı belirlemenizle olur.bir iki defa tersleyin yeter zaten ...

Ben başından beri ne yenge diyorum ne de abla. Ona ismiyle bile hitap etmiyorum.
Eeee başından beri hakettiği muameleyi görüyor.

Sende çok takılma içinden ne söylemek geliyorsa öyle hitap et, bunu kendine dert etme

2 yaș büyükmüs keske bastan adiyla hitap etseydin,simdi adiyla hitap etmen tuhaf karsilanabilir

Başta abla demeye hem dilini hem onu alıştırmışsn şimdi bir anda ismi ile hitap hem sana hem ona hemde dışarıdan bakan kişilere garip gelir ve eltin sana karşı bilenir.. Seni rahatsız eden sözler ve davranışlarda bulunuyorsa bunu onunla konusmalisin. Sirf egosu yüksek diye ismi ile hitap etmen ona dokunmaz ama sen ona abla demeye devam ederken yüzüne de yaptığı hoş olmayan şeyleri söylersen bi tık ustte olursun hakli iken haksız duruma düşme derim ben.. Benimde gorumcem bana gelini gibi davranıyordu bende açık seçik bi şekilde benn senin değil babanın geliniyim dedim .. Ha aramiz açıldı mı açıldı evet ama saygısız olacağına uzak olması daha mantıklı

durumunuzu tam bılemem tabı ama 4 sene aradan snrada yenge demeyı brakmak abes olr heralde karar sızın tabkı. ama sureklı hıtap gerekmez zaten gerektgndede dıl ucuylada olsa abla deyn esnz sorn yapacak olrsa huzurnz kacmasın

eltm bana yenge der aramzda 4 yas var bn 26 , oda 22 yasnda ck fark yk tabı ama bsta öle dedıler kaynmla ölede kaldı smdıkalkp bana ısmmle hıtap etse noluyo derım tabıkıde bı sornmzda yk cnku anlattgnz gbı ben onu kucuk dusurmuyormda kendmı yuksek gormmde ıyı anlasırız...ewıne gttgmde mesela hosgeldn yenge der.. kalkana kadr bıkere daha der belkıo kadr yanı

Bana da hıc samımı olmadıgım benden 6 yas kucuk bırı sureklı abla derdı aradan ıkı yıl gectı evlendı cocugu oldu bırden adımla hıtap etmeye basladı bır uyardım ,ıkı uyardılar ,ucuncu de sert bır dılle uyarılmayı hakettı ve tum baglar koptu .Bu hıc hos degıl ya bastan demıyeceksın yada demeye devam edeceksın ıpler kopar sonra .

Bu kadar sene olmus Evleneli birden abla demeyi kesmek hoş olmaz. Madem sürekli gorusmuyorsunuz takma xok kafana gördüğünde de abla dersin gene. Elti o çok takma bence o seni takmiyorsa sende onu takma

Hitap etme ne gerek var

10 yıllık evliyim Kv ne bile hitapsız konuştum

Gerekirse ablasız konuş senli benli

Ben görüncemle X abla diyorum ama nadir derim hitapsız konuşmayı tercih ederim senli benli ama hitapsız arada da 8 yaş var

Su hitap karmasasinin icinden hic cikamadim.
Ben de abla demeyi hic sevmem.
Birkac yas buyuk erkeklere kolaylikla abi derim, hic de kotu hissetmem. Ama genc bir hanima abla dedigimde genelde ablalik taslamaya basliyor.
Ben o yuzden siz demeyi tercih ediyorum

Abla dersen sistemlerini daha fazla dile getirebilirsin, isminle hitap edersen daha mesafeli olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…